Dodaj do ulubionych

Zadłużenie Wrocławia

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.02, 20:58
Nie słyszałem aby pytano kandydatów na prezydenta o wiele poważnych kwestii .
Nie pytano np. jakie jest zadłużenie naszego miasta na jednego mieszkańca po
latach rzadów ekipy zdroja i jeśli jest to jak je spłacimy , a moze nie
spłacimy i na tym polega sztuczka ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ciekawy Re: Co się martwisz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.02, 22:50
      Naszych pieniędzy szukają w Rawiczu.
      • Gość: Stefano Re: Co się martwisz IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.02, 18:40
        Bede wdzieczny za liczby .
        • iwona.buzowska Zadłużenie Wrocławia. 07.11.02, 23:06
          Możę by ich spytać o te skradzione urządzenia, które pracują na oczyszczalni
          ścieków. Przecież ta sprawa w końcu wybuchnie ! I będzie smród.
          • Gość: Stefano Re: Zadłużenie Wrocławia. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.02, 17:01
            Pytan i braku odpowiedzi na nie jest wiele .
            Ja chce wiedziec jakie jest zadluzenie Wroclawia i tyle .
            Jesli nikt nie jest mi w stanie podac tej liczby to po co glosowac , dla buzi ?
            • member Wędzonka gdzie jesteś ??? 08.11.02, 18:40
              No właśnie gdzie jesteś, ktoś tu sugeruje, że Wrocław ma jakieś długi, przeciez
              to nie jest prawda, Zdroju nie pożyczał żadnych pieniędzy a wręcz oszczędzał,
              he, he, he. Kolesie z PO ładnie porządzili za parę lat jak trzeba będzie zacząć
              spłacać długi i jeszcze znaleźć wkład finansowy niezbędny do pozyskania
              funduszy z UE to dopiero zacznie się cyrk kto jest winny. Ja już wiem kto -
              wędzonka oddaj moje sto milionów !!!
            • member Wędzonka gdzie jesteś ??? 08.11.02, 18:40
              No właśnie gdzie jesteś, ktoś tu sugeruje, że Wrocław ma jakieś długi, przeciez
              to nie jest prawda, Zdroju nie pożyczał żadnych pieniędzy a wręcz oszczędzał,
              he, he, he. Kolesie z PO ładnie porządzili za parę lat jak trzeba będzie zacząć
              spłacać długi i jeszcze znaleźć wkład finansowy niezbędny do pozyskania
              funduszy z UE to dopiero zacznie się cyrk kto jest winny. Ja już wiem kto -
              wędzonka oddaj moje sto milionów !!!
              • Gość: Rafis Re: Wędzonka gdzie jesteś ??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.02, 20:20
                member napisał:

> No właśnie gdzie jesteś, ktoś tu sugeruje, że Wrocław ma jakieś długi,
                przeciez
                >
                > to nie jest prawda, Zdroju nie pożyczał żadnych pieniędzy a wręcz
                oszczędzał,
                > he, he, he. Kolesie z PO ładnie porządzili za parę lat jak trzeba będzie
                zacząć
                >
                > spłacać długi i jeszcze znaleźć wkład finansowy niezbędny do pozyskania
                > funduszy z UE to dopiero zacznie się cyrk kto jest winny. Ja już wiem kto -
                > wędzonka oddaj moje sto milionów !!!

Wyobrażnie to Ty masz, rozumu troche mniej!!!
                Jednak życze powodzenia.
              • Gość: Rafis Re: Wędzonka gdzie jesteś ??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.02, 20:30
                member napisał:

przeciez
                >
                > to nie jest prawda, Zdroju nie pożyczał żadnych pieniędzy a wręcz
                oszczędzał,
                > he, he, he. Kolesie z PO ładnie porządzili za parę lat jak trzeba będzie
                zacząć
                >
                > spłacać długi i jeszcze znaleźć wkład finansowy niezbędny do pozyskania
                > funduszy z UE to dopiero zacznie się cyrk kto jest winny. Ja już wiem kto -
                > wędzonka oddaj moje sto milionów !!!

Strasznie odkrywcze teorie snujesz.Wrocław ma długi? naprawde? Jesteś
                geniuszem ekonomicznym.Może jeszcze wiesz o tym,że Wrocław jest w Polsce a
                Polska ma dziury budżetowe praktycznie od 1990 roku.Dziure budżetową trzeba
                pokrywać z pożyczek.Jeśli zaciąga się pożyczkę to ma się długi.
                Jeśli chodzi o pozyskiwanie funduszy unijnych to Wrocław jest jednym z miast,
                które czerpią najwięcej pieniędzy z funduszy UE.
                Po sposobie formułowania myśli wnioskuje,że jesteś z Samoobrony.Ciesze się,że
                nie weszliście do Rady Miejskiej.
              • wedzonka Jestem na forum Wrocka, co w tym dziwnego?? :) 09.11.02, 00:31
                member napisał:

> przeciez to nie jest prawda, Zdroju nie pożyczał żadnych pieniędzy a wręcz
                > oszczędzał, he, he, he. Kolesie z PO ładnie porządzili za parę lat jak trzeba
                > będzie zacząć spłacać długi i jeszcze znaleźć wkład finansowy niezbędny do
                > pozyskania funduszy z UE to dopiero zacznie się cyrk kto jest winny.
                > Ja już wiem kto - wędzonka oddaj moje sto milionów !!!

Dlaczego kolega sugeruje ze Wroclaw ma nie korzystac z kredytow? :) Co to,
                jestesmy jakims pariasem na rynku finansowym?? :)
                Jako miasto wiarygodne i regularnie wywiazujace sie ze swoich zobowiazan
                Wroclaw ma mozliwosc korzystania z zewnetrznego kapitalu dla finansowania swego
                rozwoju, i jak kazda dobrze prosperujaca organizacja robi to! Stabilny rozwoj
                daje zyski wieksze niz cena kredytow, i stad wychodzimy na swoje, a niezalezni
                audytorzy przyznaja Wrockowi najwyzsze oceny wiarygodnosci kredytowej! Proste...
                A moze kolega by wolal by Wroclaw przestal sie rozwijac?

Polecam liczby: www.wroclaw.pl/p/576

Jesli kolega nie slyszal ze latwe pieniazki z partyjnych ukladow to margines a
                nie norma, i ze uczciwy biznes opiera sie wlasnie na racjonalnie pozyczanym
                kapitale, to ciesze sie ze moglem to koledze wyjasnic. :)

Pozdrawiam! :)
                • Gość: Wernyhor Re: Jestem na forum Wrocka, co w tym dziwnego?? : IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 09.11.02, 14:45
                  wedzonka napisał:

> member napisał:

> > pozyskania funduszy z UE to dopiero zacznie się cyrk kto jest winny.
                  > > Ja już wiem kto - wędzonka oddaj moje sto milionów !!!

> Dlaczego kolega sugeruje ze Wroclaw ma nie korzystac z kredytow? :) Co to,
                  > jestesmy jakims pariasem na rynku finansowym?? :)

> A moze kolega by wolal by Wroclaw przestal sie rozwijac?

A może koledze chodzi o to:
                  www1.gazeta.pl/gospodarka/1,33211,1060554.html
                  po śródtytule-"Nie blokować rozwoju"

W wirtualnym wydaniu Gazety tego nie ma ale podane zadłużenie Wrocławia
                  w wydaniu realnym GW wynosiło 634 mln.zł---10.10.2002
                  więc rózni się od prognozy zacytowanej przez Ciebie o ok.100 mln. złotych

pozdr.
                  • Gość: Wernyhor A pieniędzy na inwestcje coraz mniej(niestety) IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 09.11.02, 15:09
                    Muszę jeszcze przypomnieć,że w 2004 przyjdzie zapłacić Wrocławiowi
                    140 mln.za Most Milenijny

nie wiem skąd Twoje dobre samopoczucie,wędzonka?
                    • Gość: Rafis kryzys Pozka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.02, 17:00
                      Gość portalu: Wernyhor napisał(a):

> Muszę jeszcze przypomnieć,że w 2004 przyjdzie zapłacić Wrocławiowi
                      > 140 mln.za Most Milenijny
                      >
                      > nie wiem skąd Twoje dobre samopoczucie,wędzonka?

Gdyby w Poznaniu wybudowano cos takiego też miałbys dobre
                      samopoczucie.Niestety stac was jedynie na kładke za 40 mln,która w dodatku
                      będziecie spłacać przez kilkanascie lat.Jeszcze jak na złośc trzeba było
                      nowelizować budżet Pozka-coś sie sypie ;-)

P.S. Tak na marginesie to dlaczego dalej sie kompromitujesz na tym forum? Po
                      tylu wpadkach normalny człowiek wycofałby sie ze wstydem.Pamiętasz jak
                      pisałeś,że budowa tego mostu nie dojdzie do skutku?
                      • wedzonka Re: kryzys Pozka 09.11.02, 20:30
                        Gość portalu: Rafis napisał(a):

> Gość portalu: Wernyhor napisał(a):
                        >
                        > > Muszę jeszcze przypomnieć,że w 2004 przyjdzie zapłacić Wrocławiowi
                        > > 140 mln.za Most Milenijny
                        > >
                        > > nie wiem skąd Twoje dobre samopoczucie,wędzonka?
                        >
                        > Gdyby w Poznaniu wybudowano cos takiego też miałbys dobre
                        > samopoczucie.

No o to chodzi! To sa bardzo dobrze wydane pieniadze!

• Gość: P.B Re: kryzys Pozka IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 10.11.02, 00:03

> Gdyby w Poznaniu wybudowano cos takiego też miałbys dobre
                        > samopoczucie.Niestety stac was jedynie na kładke za 40 mln,która w dodatku
                        > będziecie spłacać przez kilkanascie lat.Jeszcze jak na złośc trzeba było
                        > nowelizować budżet Pozka-coś sie sypie ;-)

Hola hola, żebyś za bardzo się nie zagalopował kolego.
                        w 2002 r. Poznań na transport wydał 273 mln + 34 mln na inwestycje w ramach
                        wieloletniego programu inwestycyjnego, natomiast Wrocław na wszystkie swoje
                        inwestycje wyłożył 252 mln. Piszesz o nowelizacji budżetu, ostatnio
                        znowelizowano budżet 30 czerwca, co było wynikiem wzrostu dochodów miasta, a
                        stwierdzenie, że "coś sie sypie" jest śmieszne, a zarazem głupie.
                        Co do inwestycji drogowych, na pn Poznania jet prowadzona inwestycja za 900 mln
                        zł (pewnie wszyscy wiedza o co chodzi), i kto tu komu powinien zazdrościć.
                        • Gość: P.B ups, ale wpadka IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 10.11.02, 00:05
                          Inwestycja o której napisałem, prowadzona jest na południu miasta, a nie na
                          północy.
                          • Gość: Rafis Re: ups, ale wpadka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.02, 00:30
                            Gość portalu: P.B napisał(a):

> Inwestycja o której napisałem, prowadzona jest na południu miasta, a nie na
                            > północy.

To tylko potwierdza Twoje stwierdzenie,że wszscy o niej wiedzą ;-)
                            • Gość: P.B Re: ups, ale wpadka IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 10.11.02, 01:10

> Gość portalu: P.B napisał(a):
                              >
                              > > Inwestycja o której napisałem, prowadzona jest na południu miasta, a nie n
                              > a
                              > > północy.
                              >
                              > To tylko potwierdza Twoje stwierdzenie,że wszscy o niej wiedzą ;-)

to była drobna literówka, myślałem dobrze,źle napisałem
                    • Gość: Rafis Re: A pieniędzy na inwestcje coraz mniej(niestety IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.02, 17:02

> Muszę jeszcze przypomnieć,że w 2004 przyjdzie zapłacić Wrocławiowi
                      > 140 mln.za Most Milenijny
                      >
                      > nie wiem skąd Twoje dobre samopoczucie,wędzonka?

Co do tej kompromitacji to:
                      nie 140 milionów i nie w 2004 ;-)
                      • Gość: Wernyhor Re: A pieniędzy na inwestcje coraz mniej(niestety IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 12.11.02, 19:32

> Co do tej kompromitacji to:
                        > nie 140 milionów i nie w 2004 ;-)

To ILE i KIEDY?
                        trzeba zapłacić za ten most
                        Bo miasto przecież jeszcze nie zapłaciło za ten most
                        a może zapłaciło?

z góry dziękuję za informację

pozdr.
                        • Gość: Rafis Re: A pieniędzy na inwestcje coraz mniej(niestety IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.11.02, 21:54

> Gość portalu: Rafis napisał(a):
                          >
                          >
                          > > Co do tej kompromitacji to:
                          > > nie 140 milionów i nie w 2004 ;-)
                          >
                          >
                          > To ILE i KIEDY?
                          > trzeba zapłacić za ten most
                          > Bo miasto przecież jeszcze nie zapłaciło za ten most
                          > a może zapłaciło?
                          >
                          > z góry dziękuję za informację
                          >
                          > pozdr.

koszt budowy mostu – ok. 140 mln zł(pewnie z 150), władze miasta przewidują,
                          że wykonawca sam będzie finan-sował przedsięwzięcie; miasto zaczęłoby spłacać
                          budowę w trzy lata po rozpoczęciu inwestycji i zakończyło maksymalnie w ciągu
                          10 lat.Czyli wychodzi max.ok.22 mln rocznie.

• wedzonka Re: Jestem na forum Wrocka, co w tym dziwnego?? : 09.11.02, 20:27

> wedzonka napisał:
                    >
                    > > member napisał:
                    >
                    > > > pozyskania funduszy z UE to dopiero zacznie się cyrk kto jest winny.
                    > > > Ja już wiem kto - wędzonka oddaj moje sto milionów !!!
                    >
                    >
                    > > Dlaczego kolega sugeruje ze Wroclaw ma nie korzystac z kredytow? :) Co to,
                    > > jestesmy jakims pariasem na rynku finansowym?? :)
                    > > A moze kolega by wolal by Wroclaw przestal sie rozwijac?
                    >
                    >
                    > A może koledze chodzi o to:
                    > www1.gazeta.pl/gospodarka/1,33211,1060554.html
                    > po śródtytule-"Nie blokować rozwoju"

Wlasnie o to mi chodzi! Ten artykul jasno pokazuje ze zaciaganie kredytow jest
                    powszechnym sposobem zdobywania przez gminy kapitalu na rozwoj. Ba, w warunkach
                    40-letnich zaniedban inwestycyjnych dominujacym problemem zdaje sie byc raczej
                    odgornie okreslony limit ich zaciagania, wynikajacy z kondycji budzetu panstwa,
                    a nie obawa ze uzyskany dzieki nim wzrost nie pozwoli ich splacic. Jesli to
                    chciales udowodnic to sie z Toba w duzej mierze zgadzam...

>
                    > W wirtualnym wydaniu Gazety tego nie ma ale podane zadłużenie Wrocławia
                    > w wydaniu realnym GW wynosiło 634 mln.zł---10.10.2002
                    > więc rózni się od prognozy zacytowanej przez Ciebie o ok.100 mln. złotych

Nawet wiem dlaczego.
                    Zacytuje Ci artykul z Gazety Wroclawskiej z 6.10.2001, p.t. "Ciecia w modzie":
                    "Otrzymaliśmy informację z Ministerstwa Finansów, że dostaniemy mniej o 120
                    milionów złotych - powiedział nam rzecznik Romaszkan." (Chodzi o nalezne
                    Wroclawiowi dotacje i subwencje.)

Zbieznosc liczb i czasu jest jednoznaczna. Nie moge winic gminy za to ze
                    funkcjonuje w kraju gdzie rzad lekka raczka zrzuca na samorzady skutki swej
                    wlasnej niegospodarnosci, i ze to wlasnie gmina musi czyms uzupelniac niedobor
                    ktorym ow rzad ja zaskakuje!
                    Wazne ze jesli jest dobrze zarzadzana, to nawet taka arogancja panstwa nie jest
                    zabojcza dla jej finansow!

>
                    > pozdr.

Pozdrawiam!
                    • Gość: Wernyhor Re: Jestem na forum Wrocka, co w tym dziwnego?? : IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 12.11.02, 19:33
                      wedzonka napisał:

> Nawet wiem dlaczego.
                      > Zacytuje Ci artykul z Gazety Wroclawskiej z 6.10.2001, p.t. "Ciecia w modzie":
                      > "Otrzymaliśmy informację z Ministerstwa Finansów, że dostaniemy mniej o 120
                      > milionów złotych - powiedział nam rzecznik Romaszkan." (Chodzi o nalezne
                      > Wroclawiowi dotacje i subwencje.)
                      >

Fakt pozostaje faktem
                      Wrocław jest coraz bardziej zadłużony
                      Niedługo dociągnie do 60% limitu i ups-będzie problem

pozdr.
                      • wedzonka Re: Jestem na forum Wrocka, co w tym dziwnego?? : 12.11.02, 22:14

>
                        > Fakt pozostaje faktem
                        > Wrocław jest coraz bardziej zadłużony
                        > Niedługo dociągnie do 60% limitu i ups-będzie problem

Wrecz przeciwnie, po prostu wszystkie dostepne nam pieniadze beda pracowaly na
                        miasto, zamiast lezec niewykorzystane - w fazie rozwoju to wlasnie sytuacja
                        optymalna!

>
                        > pozdr.

• Gość: P.B Re: Jestem na forum Wrocka, co w tym dziwnego?? : IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 09.11.02, 23:42
                  wedzonka napisał:

> Polecam liczby: <a
                  href="http://www.wroclaw.pl/p/576"target="_blank">www.wrocla
                  > w.pl/p/576</a>

Naprawdę jest czym się chwalić - rosnącym zadłużeniem.
                  Kredyty, obligacje itp. to polska rzeczywistość, ale wszystko z rozsądkiem.

Pytanie do wtajemniczonych
                  Zdolność kredytowa Wrocławia ile wynosi??
                  Wiem, że W-wy 1,1 mld (jeszcze w starym ustroju), skoro w 2002 Wrocek posiada
                  ponad 500 mln rosnącego wciąż długu, to niedługo pojawi się problem, duży
                  problem.
                  • Gość: Rafis Re: Jestem na forum Wrocka, co w tym dziwnego?? : IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.02, 00:33

> wedzonka napisał:
                    >
                    > > Polecam liczby: <a
                    > href="http://www.wroclaw.pl/p/576"target="_blank">www.wrocla
                    > > w.pl/p/576</a>
                    >
                    > Naprawdę jest czym się chwalić - rosnącym zadłużeniem.
                    > Kredyty, obligacje itp. to polska rzeczywistość, ale wszystko z rozsądkiem.
                    >
                    > Pytanie do wtajemniczonych
                    > Zdolność kredytowa Wrocławia ile wynosi??
                    > Wiem, że W-wy 1,1 mld (jeszcze w starym ustroju), skoro w 2002 Wrocek
                    posiada
                    > ponad 500 mln rosnącego wciąż długu, to niedługo pojawi się problem, duży
                    > problem.

Jak narazie problem mają tylko Poznaniacy,którzy budując kładkę będą ją
                    spłacać 40 lat ;-)
                    • Gość: P.B Re: Jestem na forum Wrocka, co w tym dziwnego?? : IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 10.11.02, 01:13

> Jak narazie problem mają tylko Poznaniacy,którzy budując kładkę będą ją
                      > spłacać 40 lat ;-)

Mssz rację, problem kładki jest taki duży, że Poznań pójdzie w ślady Berlina i
                      ogłosi upadłość.
                      • Gość: Rafis Re: Jestem na forum Wrocka, co w tym dziwnego?? : IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.02, 11:40

>
                        > > Jak narazie problem mają tylko Poznaniacy,którzy budując kładkę będą ją
                        > > spłacać 40 lat ;-)
                        >
                        > Mssz rację, problem kładki jest taki duży, że Poznań pójdzie w ślady Berlina
                        i
                        > ogłosi upadłość.

Tak wogóle to śmiesznie to brzmi,że miasto ogłasza upadłośc.Mają masę długów a
                        jednak wszyscy żyja na takim samym poziomie jak wcześniej.
                • Gość: antuan Re: Jestem na forum Wrocka, co w tym dziwnego?? : IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.11.02, 04:25
                  > Polecam liczby: <a
                  href="http://www.wroclaw.pl/p/576"target="_blank">www.wrocla
                  > w.pl/p/576</a>
                  dlaczego właściwie Wrocław nie przejmuje depozytów?
                  Tłuste depozyty są tłuste.
            • Gość: Rafis Re: Zadłużenie Wrocławia. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.02, 20:32
              Gość portalu: Stefano napisał(a):

> Pytan i braku odpowiedzi na nie jest wiele .
              > Ja chce wiedziec jakie jest zadluzenie Wroclawia i tyle .
              > Jesli nikt nie jest mi w stanie podac tej liczby to po co glosowac , dla
              buzi ?

Jesli masz dostęp do internetu to sobie sprawdz. To takie trudne?
            • Gość: P.B Re: Zadłużenie Wrocławia. IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 09.11.02, 00:28
              Gość portalu: Stefano napisał(a):

> Pytan i braku odpowiedzi na nie jest wiele .
              > Ja chce wiedziec jakie jest zadluzenie Wroclawia i tyle .
              > Jesli nikt nie jest mi w stanie podac tej liczby to po co glosowac , dla
              buzi ?

Dane z 2001 r.
              Warszawa
              - kredyty i pożyczki - 532.800.000
              Kraków
              - kredyty - 236.197.000
              Gdańsk
              - kredyty - 179.000.000
              Wrocław
              - obligacje - 30.000.000
              - kredyty - 157.085.395
              Łódź
              - kredyty i pożyczki - 110.560.000
              Poznań
              - kredyty - 92.318.728
              Szczecin
              - obligacje - 60.000.000
              - kredyty i pożyczki - 30.000.000

Źródło UM Szczecin
    • Gość: bollo Re: Zadłużenie Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.02, 21:10
      Pisałem nie raz jeżeli wygra Dutkiewicz to przez w sumie przynajmiej 16 lat
      można bedzie ukryc wszystkie brudy Zdrojewskiego.
    • Gość: Platformers Re: Zadłużenie Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.02, 11:26
      Drogi Kolego. Wrocław jest tak wspaniałym miastem, że dla jego dobra jak
      powiedział Zdroju powinniśmy sie zadłużyć po uszy. Jest nas tylu mieszkańców,
      że ta drobna cząstka długu, która przypadnie na każdego powinna zostać przyjęta
      z wielką radością. Stajemy się światową metropolią. Czyż nie przyjemnie Ci
      spacerować przy szemrzących fontannach i w blasku girland? Tak więc jak zbierze
      się ziarko do ziarka, to zbierze się miarka i żadne długi nie będą nam groźne.
      Zobacz jak przed wojną nawet wdowy oddawały swój wdowi grosz na obronność
      kraju. My mamy inne szlachetniejsze cele, ktoe wskazał nam ukochany Zdroju i
      będziemy je realizować dla dobra wszystkich mieszkańców.
      • Gość: max Re: Zadłużenie Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.02, 15:30
        liczac bardzo pobieznie Wroclaw ma jakies 1100 zl dlugu na kazdego
        zameldowanego mieszkanca (moze jest tu jakis pracownik wydzialu finansowego UM
        z dokladniejszymi informacjami), niewiele wiecej zarabia netto przecietny
        wroclawianin w ciagu miesiaca, czy to duzo? Kwestia na co i jak wydano te
        pieniadze..
    • Gość: Rafis hej P.B. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.02, 11:45
      Zaciekawiłeś mnie tą inwestycją za 900 mln.Powiedz coś o niej więcej.
      na ile lat jest ona rozłożona 20?
      • Gość: P.B Re: hej P.B. IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 10.11.02, 18:11

> Zaciekawiłeś mnie tą inwestycją za 900 mln.Powiedz coś o niej więcej.
        > na ile lat jest ona rozłożona 20?

Ta inwestycja finansowana jest z budżetu centralnego, a zakończenie jej
        przewidywane jest na lato 2003.
        • Gość: Rafis Re: hej P.B. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.02, 23:18

>
          > > Zaciekawiłeś mnie tą inwestycją za 900 mln.Powiedz coś o niej więcej.
          > > na ile lat jest ona rozłożona 20?
          >
          > Ta inwestycja finansowana jest z budżetu centralnego, a zakończenie jej
          > przewidywane jest na lato 2003.

Warszawa znowu wam coś buduje no no
          Pewnie dlatego troszke przycichliście i na nich nie bluzgacie.Znowu wasze
          wtyki w rządzie załatwiły wam kase a na expo nie chcecie płacić.Brawo to sie
          nazywa prawdziwie polska(poznańska)poztawa.
          • Gość: P.B Re: hej Rafis IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 10.11.02, 23:54

> Warszawa znowu wam coś buduje no no
            > Pewnie dlatego troszke przycichliście i na nich nie bluzgacie.Znowu wasze
            > wtyki w rządzie załatwiły wam kase a na expo nie chcecie płacić.Brawo to sie
            > nazywa prawdziwie polska(poznańska)poztawa.

Spokojnie, Wrocław też dostanie środki na swój odcinek autostrady.
            • Gość: Rafis Re: hej Rafis IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.02, 23:57

>
              > > Warszawa znowu wam coś buduje no no
              > > Pewnie dlatego troszke przycichliście i na nich nie bluzgacie.Znowu wasze
              > > wtyki w rządzie załatwiły wam kase a na expo nie chcecie płacić.Brawo to s
              > ie
              > > nazywa prawdziwie polska(poznańska)poztawa.
              >
              > Spokojnie, Wrocław też dostanie środki na swój odcinek autostrady.

To to jest autostrada?
              Wrocław nie dostanie na autostrade bo jej budowa nie leży w gestii samorządów
              tylko państwa.
              • Gość: P.B Re: hej Rafis IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 00:59

> To to jest autostrada?
                > Wrocław nie dostanie na autostrade bo jej budowa nie leży w gestii samorządów
                > tylko państwa.

Autostrada, no nie do końca, dokładnie mówiąc obwodnica. Finansowanie
                autostrady nie zawsze leży w gestii państwa, ale wykonawcy z którym została
                podpisana umowa. Co się tyczy obwodnicy to zazwyczaj, te ze względu na wysokie
                koszty budowy, powstają za pieniądze generalnej dyrekcji dróg.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka