Gość: Pałac Szustra Avinash się dorobił i nie chce już być Polakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 18:31 Avinash się dorobił i nie chce już być Polakiem, ale z butów wystaje mu polska słoma.Kto ty jesteś? Polak mały . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-doszły-stoik Do ogółu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 22:20 Drodzy państwo, zastanawiam się jaki jest sens sprzeczać się na tak bzdurny temat. Jeśli Avinash uważa, że Wrocław to biedna postsocjalistyczna wiocha, choć wątpie aby tak w rzeczywistości było, to ma przynajmiej konkretne zdanie, choć wg. mnie całkowicie nie uzasadnione. Powiniśmy uszanować ten fakt i debatę (choć raczej powinno się to nazwać rozmową z rynsztoku) zakończyć lub kontynuować w bardziej cywilizowany sposób, godny naszemu pochodzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Do ogółu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.06, 22:34 zgadzam się z przedmówca, I co sie dajecie takiemu bucowi prowokować? Post od świra nie powinien był doczekać się odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Do ogółu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 22:38 przeciez już się przyznał ż eto była tylko prowokacja. Avanish pochodzi z goleniowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agamemnon Re: Wrocław - biedna postsocjalistyczna wiocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 13:07 Jeśli wrocław to wiocha to ty jesteś dupek analfabeta z puszczy bialowieszczańskiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek z wąsem Re: Wrocław - biedna postsocjalistyczna wiocha IP: *.stb.ubr01.hawk.blueyonder.co.uk 30.01.06, 21:49 Podoba mi się reakcja i śledztwo na naszym forum. Wrocław od zawsze poddaje się ostatni. PS Matt: nie widziałem jakieść wzajemnej nienawiści wśród Polaków, a szczególnie z pogranicza angielsko-walijskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
piechur Chciałbym ZWIEDZIĆ Wrocław :) 30.01.06, 22:47 Nie znam tego miasta, ot zaliczyłem raz dworzec PKS i PKP biegiem. PKS jest załośny, takie w 5 sekund miałem wrażenie, za to PKP jest chyba najciekawszy w Polsce. Kto mi poleci żelazne punkty w zwiedzaniu Wrocławia? :) Odpowiedz Link Zgłoś
igi.wr Re: Chciałbym ZWIEDZIĆ Wrocław :) 30.01.06, 23:17 Oczywiscie Hala Stulecia, Panorama Raclawicka, Ostrow Tumski, Rynek wraz z otaczajacymi go ulicami. Zapraszam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bidula Re: Jak Norris Chuck. IP: *.adsl.hansenet.de 01.02.06, 02:32 hmmmmm sam jestem urodzonym wroclawianinem.Spedzilem w tym naszym wspanialym miasteczku wieksza czesc zycia ,i zawsze mi sie wydawalo ze to duze miasto.Od ponad 10 lat mieszkam za Odra,a wlasciwie zamieszkuje bo w Polsce z tytulu zobowiazan zawodowych jestem czesciej jak w Reichu.I teraz majac niejako porownanie z racji, poznania prawie calej Polski e ,musze ze smutkiem stwierdzic ze ten nasz Wrocek to jednak male miasto.No coz najlepiejsie widzi sie szczegoly z duzej odleglosci ,co udowadniaja zdjecia lotnicze ,nieprawdaz?i ta analogia w moim wypadku sie potwierdzila.Ilekroc jestem w moim kochanym Wrocku,to moja stala trasa ,aby zobaczyc co sie "zmienilo" to tak :od Poczy glownej wzdluz Swiercz...Wroc nierowno ! Pilsudskiego do Arkad,potem Swidnicka wtdluz ,naokolo Rynku ,Ruska do pl.!Maja ???? i z powrotem Mikolaja przez Plac kolo Opery bodajze kiedys nazywal sie Wolnosci ,wzdluz Olawskiej do molocha zwanego Centrum Handlowym dominikanskim !!! PASKUDZTWO!!!!! i ewentualnie Gorka Partyzantow.W ten sposob zaliczam niejako Wroclaw w ciagu 2 Godzin,bo przeciez dalej to tak naprawde nic nie ma !Pomorska Lokietka Traugutta czy tez Powt,Sl. to sie nic nie zmienia oprocz sklepow i paru pstrokatych plomb.A inne Kozanowy czy Polanki to taki IMHO przyszywany Wroclaw .Jesli chce te trase zaliczyc samochodem, to tak w niedziele po poludniu potrzebuje na to max pol godziny.Kiedys np.bylem w Toruniu ktory wydawal mis ie w porownaniu z wroclawiem DZIURA !Ludzie jak tam sie zmienilo !!!!Albo Szczecin !Bosche moj! Nie bede porownywal Wrocka z miastami niemieckimi bo to porownywanie jablek z gruszkami Ale moim zdaniem jako ,ze z duzej "wysokosci" lepiej zauwazam detale,powinno sie wreszcie wyjsc z tej kotlowaniny wokol tzw.centrum i zamiast pasazy handlowych ktore to zdaja sie stanowic nowy wzorzec architektoniczny,oraz pepek atrakcji,jesli kupowanie takowa jest?budowac nowe ,w plaszyznie poziomej usytuowane powierzchnie rekreacyjno rozrywkowe.I nie rozumiem przez to kolejneh SALE CENTER ze stacja benzynowa i zabetonowynym olbrzymim parkingiem ! Z drugiej strony to jestem zadowolony ze tak duzo sie nie zmienia i zawsze czuje sie u siebie w domu! Byly i przyszly wroclawianin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Jak Norris Chuck. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.06, 21:33 Ale zciebie kretyn.Mówisz ,ze jestes z Wrocławia,ale sądząc po twojej bezsensownej wypowiedzi tylko teoretycznie.Wrocław przed wojną był przepięknym miastem i nadal nim jest.Może ma pare zaniedbanych osiedli ,ale przecież tak jest wszędzie. A to sie i tak prędzej czy póżniej załatwi,dzięki kompetentnym wladzom.Przyjedż tu za 10-15 lat a zobaczysz,że cie zatka z wrażenia. A propo prawdziwy wrocławianin nie mówi tak o swoim mieście. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: Jak Norris Chuck. IP: *.dip.t-dialin.net 03.02.06, 15:03 moze bys tak napisala do kogo pijesz,bo thread jest nieprzejrzysty Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Wrocław - biedna postsocjalistyczna wiocha 02.02.06, 00:37 Coś w tym jednak jest, że w Vancouver znają Wrocław a we Wrocławiu o Vancouver w ogóle się nie mówi. Ot, wielkie miasto i nie znajduje zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canadian_observer Re: Wrocław - biedna postsocjalistyczna wiocha IP: *.43-131-66.mc.videotron.ca 02.02.06, 19:14 Nos se gumiaki i pelerynke caly czas, we Wroclawiu czasmi swieci slonce i nie rzadza azjaci z angolami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POZNAŃ PANY Wrocław to kicz, POZNAŃ RZĄDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 22:01 Wszyscy dobrze wiedzą, że wschodnia Polską trzęsie Warszwka, południem Kraków, Pomorzem Gdańsk, a POLSKĄ ZACHODNIĄ - POZNAŃ!! POZNAŃ powienien mieć pierwszy szybką kolej od razu do Berlina i główną autostradę a zatem i inwestycje i dobry system komunikacyjny, więc się schowajcie tam wieśniaki z boku i się nie wpieprzajcie w to co się wpychaćie POZNANIOWI i pamiętajcie, że zawsze będzie za Poznaniem (drugim po stolicy)!! Szkoda mi was wrocławiaczki... Odpowiedz Link Zgłoś
adwo-kat Re: Wrocław to kicz, POZNAŃ RZĄDZI 02.02.06, 23:08 "DZIĘKUJĘ ZA LIST ZA KAŻDE SŁOWO PRZECINEK I KROPKĘ CAŁUJĘ W RĄCZKĘ I STOPE""" PYRO MOJA KOCHANA!!! ZJEM CIĘ NA OBIAD!!! BOM GŁODNY PO CZYTANIU GŁUPOT!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adwo-kat POZDRAWIAM Z WROCKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 02.02.06, 23:25 POZDRAWIAM Z WROCŁAWIA! MAM SWOJEGO PANA,PANA BOGA! CHODZI W KOŁO RYNKU. PRZY RATUSZU TAM GDZIE JEGO DUSZA! TO JEGO DOBRA DUSZA. PATRZY NA OBCYCH I BLISKICH TWARZE, CO MOŻE TO POMOŻE! PRZYBĄDZ WĘDROWCZE PRZYBĘDZ DO WROCKA! NA PEWNO PRZYKROŚĆ CIĘ NIE SPOTKA! "BÓG SIĘ NIE WSTYDZI ŻE TAKI MALUTKI" Odpowiedz Link Zgłoś
bunia_bunia avinash zastanów sie nad sobą 03.02.06, 08:14 avinash zarzucasz nam zawiść i prowincjonalizm , kompleksy hm...... poczytaj swoje posty jak myślisz co z nich przebija ?? Reakcja nasza jest obroną, Ciebie kiedy ktoś obraża to nie rusza ?? nie sądze.Chciałeś prowokacji to ją masz . Ty jesteś GOŚĆ jak na mój gust zakompleksiony, my jesteśmy u siebie i mamy tu multikulture a ty o kulturze własnej możesz pomażyc zycze ci więcej życzliwosci do otaczającego świata czy wy potraficie sie wpsierac w Vancouver tak jak my tutaj w trudnych chwilach ?? Nie uważam ze jesteśmy od Cibie lepsi broń Panie, ale nie czuje się też gorsza i to chyba normalne że nie podoba sie chyba nikomu twoja wypowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felix X. Re: Wrocław - biedna postsocjalistyczna wiocha IP: 81.144.167.* 03.02.06, 18:04 Abstrahując od tego, skąd pisze sprawca całego zamieszania, to jakieś ziarnko prawdy w jego lapidarnej wypowiedzi tkwi. Nie twierdzę, że Wrocławianie są megalomanami (bo obrażałbym wówczas również siebie samego), ale nie podoba mi się samuwielbienie wrocławskich włodarzy i to, jak na każdym kroku uprawiają propagandę sukcesu. Owszem, wiele we Wrocławiu już zrobiono, ale też wiele jeszcze zrobić należy, poczynając od niesławnej obwodnicy. Sprawa EXPO pokazała, jak wiele jest jeszcze do zrobienia w kwestii promocji miasta na zewnątrz. Niestety nie mogę oprzeć się wrażeniu, że zespół odpowiedzialny za promocję kandydatury Wrocławia promował głównie siebie, wożąc się za pieniądze podatników. Cały wątek domniemywania skąd pisze avinash, czy jak się tam to nieszczęsne dziecko nazywa, uważam za żenujący. Moim zdaniem mieszkańców Wrocławia powinno być stać na więcej niż tylko odszczekiwanie się mieszkańcom wszystkich miejscowości, o pochodzenie z których był koleś podejrzewany. A w kwestii formalnej to postsocjalistyczne są wszystkie miejscowości w Polsce ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyrajdowiec Re: Wrocław - biedna postsocjalistyczna wiocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:49 Przynam Ci racje - Vancouver to bardzo piekne miasto, bylem w nim 2 razy i za każdym razem robił na mnie wrazenie- no moze macie zima paskudna pogode (ostanio prze 20 dni non stop padal deszcz (wg rozgłośni CBC Radio One - Winnipeg), co u nas we Wrocku sie nie zdarza ;). Generalnie miasto jest piękne, ale w porównaniu do miast w Polsce więcej w nim brudu, tj., chuligaństwa, band,rozbojów (nie pamietam czy w BC prawo dopuszcza noszenia przy sobie broni, czego osobiście nie pochwalam). Macie piekny zegar na pare - jedyny w swoim rodzaju :). Wroclaw gdyby nie został tak zapuszczony przez ostnie 60 lat i nie uległ zniszczeniu w czasie II wojny światowej to, byłby dzisiaj drugim Wiedniem, a szczerze powiem że Wiedeń robi na mnie większe wrażenie niż Vancouver. Kanada jest piękna, ale sami Kanadyjczycy mają kompleksy w stosunku do swoich południowych sąsiadów - zatem nie obarażaj miekszńców Wrocławia, bo mieszkańec Los Angeles mógłby nieźle naurągać "Twojemu" miastu. Vancouver jest piekny, ale nie najpieknięjszy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatafax Re: Wrocław - biedna postsocjalistyczna wiocha IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.02.06, 12:37 Ciesze sie ze ktos madrze to wszystko podsumowal. Jestem z urodzenia slazakiem z Bytomia,aleod 1972 roku mieszkalem we Pieknym Wroclawiu,i jest mi bardzo przykro ze ktos moze takie bzdury pisac. Wroclaw bylzawsze piekny,nawet za komuny.Wszedziebylo pelno kwiatow i zieleni,aco najwazniejsze ludzie zawsze byli dla siebie serdeczni.za to pokochalem Wroclaw. Obecnie mieszkam na Bavarii i zawsze bardzo przezywam pobyt w moim ukochanym miescie. Pozdrawiam wszystkich Wroclawian i Zycze im Wszelkiej Pomyslnosci Odpowiedz Link Zgłoś