Dodaj do ulubionych

Wrocław - biedna postsocjalistyczna wiocha

• Gość: Pałac Szustra Avinash się dorobił i nie chce już być Polakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 18:31
      Avinash się dorobił i nie chce już być Polakiem, ale z butów wystaje mu polska
      słoma.Kto ty jesteś? Polak mały .
      • Gość: nie-doszły-stoik Do ogółu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 22:20
        Drodzy państwo, zastanawiam się jaki jest sens sprzeczać się na tak bzdurny
        temat. Jeśli Avinash uważa, że Wrocław to biedna postsocjalistyczna wiocha,
        choć wątpie aby tak w rzeczywistości było, to ma przynajmiej konkretne zdanie,
        choć wg. mnie całkowicie nie uzasadnione. Powiniśmy uszanować ten fakt i debatę
        (choć raczej powinno się to nazwać rozmową z rynsztoku) zakończyć lub
        kontynuować w bardziej cywilizowany sposób, godny naszemu pochodzeniu.
        • Gość: Jolka Re: Do ogółu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.06, 22:34
          zgadzam się z przedmówca,
          I co sie dajecie takiemu bucowi prowokować?
          Post od świra nie powinien był doczekać się odpowiedzi.

• Gość: erni Re: Do ogółu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 22:38
            przeciez już się przyznał ż eto była tylko prowokacja. Avanish pochodzi z
            goleniowa.
    • Gość: Agamemnon Re: Wrocław - biedna postsocjalistyczna wiocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 13:07
      Jeśli wrocław to wiocha to ty jesteś dupek analfabeta z puszczy
      bialowieszczańskiej!!!
    • Gość: Jurek z wąsem Re: Wrocław - biedna postsocjalistyczna wiocha IP: *.stb.ubr01.hawk.blueyonder.co.uk 30.01.06, 21:49
      Podoba mi się reakcja i śledztwo na naszym forum. Wrocław od zawsze poddaje się
      ostatni.

PS
      Matt: nie widziałem jakieść wzajemnej nienawiści wśród Polaków, a szczególnie z
      pogranicza angielsko-walijskiego.
    • piechur Chciałbym ZWIEDZIĆ Wrocław :) 30.01.06, 22:47
      Nie znam tego miasta, ot zaliczyłem raz dworzec PKS i PKP biegiem. PKS jest
      załośny, takie w 5 sekund miałem wrażenie, za to PKP jest chyba najciekawszy w
      Polsce. Kto mi poleci żelazne punkty w zwiedzaniu Wrocławia? :)
      • igi.wr Re: Chciałbym ZWIEDZIĆ Wrocław :) 30.01.06, 23:17
        Oczywiscie Hala Stulecia, Panorama Raclawicka, Ostrow Tumski, Rynek wraz z
        otaczajacymi go ulicami. Zapraszam serdecznie :)
    • maniek.27 Ale się daliście sprowokować!!! 31.01.06, 01:45
      • vrotslav Jak Norris Chuck. 31.01.06, 01:57
        Nie dygaj. Nie pierwszy nie ostatni.
        • Gość: bidula Re: Jak Norris Chuck. IP: *.adsl.hansenet.de 01.02.06, 02:32
          hmmmmm
          sam jestem urodzonym wroclawianinem.Spedzilem w tym naszym wspanialym miasteczku
          wieksza czesc zycia ,i zawsze mi sie wydawalo ze to duze miasto.Od ponad 10 lat
          mieszkam za Odra,a wlasciwie zamieszkuje bo w Polsce z tytulu zobowiazan
          zawodowych jestem czesciej jak w Reichu.I teraz majac niejako porownanie z
          racji, poznania prawie calej Polski e ,musze ze smutkiem stwierdzic ze ten nasz
          Wrocek to jednak male miasto.No coz najlepiejsie widzi sie szczegoly z duzej
          odleglosci ,co udowadniaja zdjecia lotnicze ,nieprawdaz?i ta analogia w moim
          wypadku sie potwierdzila.Ilekroc jestem w moim kochanym Wrocku,to moja stala
          trasa ,aby zobaczyc co sie "zmienilo" to tak :od Poczy glownej wzdluz
          Swiercz...Wroc nierowno ! Pilsudskiego do Arkad,potem Swidnicka wtdluz ,naokolo
          Rynku ,Ruska do pl.!Maja ???? i z powrotem Mikolaja przez Plac kolo Opery
          bodajze kiedys nazywal sie Wolnosci ,wzdluz Olawskiej do molocha zwanego Centrum
          Handlowym dominikanskim !!! PASKUDZTWO!!!!! i ewentualnie Gorka Partyzantow.W
          ten sposob zaliczam niejako Wroclaw w ciagu 2 Godzin,bo przeciez dalej to tak
          naprawde nic nie ma !Pomorska Lokietka Traugutta czy tez Powt,Sl. to sie nic nie
          zmienia oprocz sklepow i paru pstrokatych plomb.A inne Kozanowy czy Polanki to
          taki IMHO przyszywany Wroclaw .Jesli chce te trase zaliczyc samochodem, to tak
          w niedziele po poludniu potrzebuje na to max pol godziny.Kiedys np.bylem w
          Toruniu ktory wydawal mis ie w porownaniu z wroclawiem DZIURA !Ludzie jak tam
          sie zmienilo !!!!Albo Szczecin !Bosche moj!
          Nie bede porownywal Wrocka z miastami niemieckimi bo to porownywanie jablek z
          gruszkami
          Ale moim zdaniem jako ,ze z duzej "wysokosci" lepiej zauwazam detale,powinno sie
          wreszcie wyjsc z tej kotlowaniny wokol tzw.centrum i zamiast pasazy handlowych
          ktore to zdaja sie stanowic nowy wzorzec architektoniczny,oraz pepek
          atrakcji,jesli kupowanie takowa jest?budowac nowe ,w plaszyznie poziomej
          usytuowane powierzchnie rekreacyjno rozrywkowe.I nie rozumiem przez to kolejneh
          SALE CENTER ze stacja benzynowa i zabetonowynym olbrzymim parkingiem !
          Z drugiej strony to jestem zadowolony ze tak duzo sie nie zmienia i zawsze czuje
          sie u siebie w domu!
          Byly i przyszly wroclawianin
          • Gość: ana Re: Jak Norris Chuck. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.06, 21:33
            Ale zciebie kretyn.Mówisz ,ze jestes z Wrocławia,ale sądząc po twojej
            bezsensownej wypowiedzi tylko teoretycznie.Wrocław przed wojną był przepięknym
            miastem i nadal nim jest.Może ma pare zaniedbanych osiedli ,ale przecież tak
            jest wszędzie. A to sie i tak prędzej czy póżniej załatwi,dzięki kompetentnym
            wladzom.Przyjedż tu za 10-15 lat a zobaczysz,że cie zatka z wrażenia.
            A propo prawdziwy wrocławianin nie mówi tak o swoim mieście.
            Pozdrawiam
            • Gość: ???? Re: Jak Norris Chuck. IP: *.dip.t-dialin.net 03.02.06, 15:03
              moze bys tak napisala do kogo pijesz,bo thread jest nieprzejrzysty
    • mr_pope Re: Wrocław - biedna postsocjalistyczna wiocha 02.02.06, 00:37
      Coś w tym jednak jest, że w Vancouver znają Wrocław a we Wrocławiu o Vancouver
      w ogóle się nie mówi. Ot, wielkie miasto i nie znajduje zainteresowanych.
    • kamillwawa Warszawa pozdrawia kargulow 02.02.06, 12:35
      i dziekuje za cegly
    • Gość: canadian_observer Re: Wrocław - biedna postsocjalistyczna wiocha IP: *.43-131-66.mc.videotron.ca 02.02.06, 19:14
      Nos se gumiaki i pelerynke caly czas, we Wroclawiu czasmi swieci slonce i nie
      rzadza azjaci z angolami.
    • Gość: POZNAŃ PANY Wrocław to kicz, POZNAŃ RZĄDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 22:01
      Wszyscy dobrze wiedzą, że wschodnia Polską trzęsie Warszwka, południem Kraków,
      Pomorzem Gdańsk, a POLSKĄ ZACHODNIĄ - POZNAŃ!! POZNAŃ powienien mieć pierwszy
      szybką kolej od razu do Berlina i główną autostradę a zatem i inwestycje i dobry
      system komunikacyjny, więc się schowajcie tam wieśniaki z boku i się nie
      wpieprzajcie w to co się wpychaćie POZNANIOWI i pamiętajcie, że zawsze będzie za
      Poznaniem (drugim po stolicy)!! Szkoda mi was wrocławiaczki...
      • adwo-kat Re: Wrocław to kicz, POZNAŃ RZĄDZI 02.02.06, 23:08
        "DZIĘKUJĘ ZA LIST
        ZA KAŻDE SŁOWO PRZECINEK I KROPKĘ
        CAŁUJĘ W RĄCZKĘ I STOPE"""

PYRO MOJA KOCHANA!!!
        ZJEM CIĘ NA OBIAD!!!
        BOM GŁODNY PO CZYTANIU GŁUPOT!!!

• thebutcher Jaaaaaaasne Pyrland-menie.... ;-) 03.02.06, 01:52
    • adwo-kat POZDRAWIAM Z WROCKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 02.02.06, 23:25
      POZDRAWIAM Z WROCŁAWIA!

MAM SWOJEGO PANA,PANA BOGA!
      CHODZI W KOŁO RYNKU.
      PRZY RATUSZU TAM GDZIE JEGO DUSZA!
      TO JEGO DOBRA DUSZA.
      PATRZY NA OBCYCH I BLISKICH TWARZE,
      CO MOŻE TO POMOŻE!
      PRZYBĄDZ WĘDROWCZE PRZYBĘDZ DO WROCKA!
      NA PEWNO PRZYKROŚĆ CIĘ NIE SPOTKA!

"BÓG SIĘ NIE WSTYDZI ŻE TAKI MALUTKI"
    • bunia_bunia avinash zastanów sie nad sobą 03.02.06, 08:14
      avinash zarzucasz nam zawiść i prowincjonalizm , kompleksy hm...... poczytaj swoje posty jak myślisz co z nich przebija ?? Reakcja nasza jest obroną, Ciebie kiedy ktoś obraża to nie rusza ?? nie sądze.Chciałeś prowokacji to ją masz . Ty jesteś GOŚĆ jak na mój gust zakompleksiony, my jesteśmy u siebie i mamy tu multikulture a ty o kulturze własnej możesz pomażyc
      zycze ci więcej życzliwosci do otaczającego świata czy wy potraficie sie wpsierac w Vancouver tak jak my tutaj w trudnych chwilach ?? Nie uważam ze jesteśmy od Cibie lepsi broń Panie, ale nie czuje się też gorsza i to chyba normalne że nie podoba sie chyba nikomu twoja wypowiedź
    • Gość: Felix X. Re: Wrocław - biedna postsocjalistyczna wiocha IP: 81.144.167.* 03.02.06, 18:04
      Abstrahując od tego, skąd pisze sprawca całego zamieszania, to jakieś ziarnko
      prawdy w jego lapidarnej wypowiedzi tkwi. Nie twierdzę, że Wrocławianie są
      megalomanami (bo obrażałbym wówczas również siebie samego), ale nie podoba mi
      się samuwielbienie wrocławskich włodarzy i to, jak na każdym kroku uprawiają
      propagandę sukcesu. Owszem, wiele we Wrocławiu już zrobiono, ale też wiele
      jeszcze zrobić należy, poczynając od niesławnej obwodnicy. Sprawa EXPO
      pokazała, jak wiele jest jeszcze do zrobienia w kwestii promocji miasta na
      zewnątrz. Niestety nie mogę oprzeć się wrażeniu, że zespół odpowiedzialny za
      promocję kandydatury Wrocławia promował głównie siebie, wożąc się za pieniądze
      podatników.

Cały wątek domniemywania skąd pisze avinash, czy jak się tam to nieszczęsne
      dziecko nazywa, uważam za żenujący. Moim zdaniem mieszkańców Wrocławia powinno
      być stać na więcej niż tylko odszczekiwanie się mieszkańcom wszystkich
      miejscowości, o pochodzenie z których był koleś podejrzewany.

A w kwestii formalnej to postsocjalistyczne są wszystkie miejscowości w
      Polsce ;-)
    • Gość: antyrajdowiec Re: Wrocław - biedna postsocjalistyczna wiocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:49
      Przynam Ci racje - Vancouver to bardzo piekne miasto, bylem w nim 2 razy i za
      każdym razem robił na mnie wrazenie- no moze macie zima paskudna pogode
      (ostanio prze 20 dni non stop padal deszcz (wg rozgłośni CBC Radio One -
      Winnipeg), co u nas we Wrocku sie nie zdarza ;). Generalnie miasto jest piękne,
      ale w porównaniu do miast w Polsce więcej w nim brudu, tj., chuligaństwa,
      band,rozbojów (nie pamietam czy w BC prawo dopuszcza noszenia przy sobie broni,
      czego osobiście nie pochwalam). Macie piekny zegar na pare - jedyny w swoim
      rodzaju :). Wroclaw gdyby nie został tak zapuszczony przez ostnie 60 lat i nie
      uległ zniszczeniu w czasie II wojny światowej to, byłby dzisiaj drugim
      Wiedniem, a szczerze powiem że Wiedeń robi na mnie większe wrażenie niż
      Vancouver. Kanada jest piękna, ale sami Kanadyjczycy mają kompleksy w stosunku
      do swoich południowych sąsiadów - zatem nie obarażaj miekszńców Wrocławia, bo
      mieszkańec Los Angeles mógłby nieźle naurągać "Twojemu" miastu. Vancouver jest
      piekny, ale nie najpieknięjszy!!!!
      • Gość: tatafax Re: Wrocław - biedna postsocjalistyczna wiocha IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.02.06, 12:37
        Ciesze sie ze ktos madrze to wszystko podsumowal.
        Jestem z urodzenia slazakiem z Bytomia,aleod 1972 roku mieszkalem we Pieknym
        Wroclawiu,i jest mi bardzo przykro ze ktos moze takie bzdury pisac.
        Wroclaw bylzawsze piekny,nawet za komuny.Wszedziebylo pelno kwiatow i
        zieleni,aco najwazniejsze ludzie zawsze byli dla siebie serdeczni.za to
        pokochalem Wroclaw.
        Obecnie mieszkam na Bavarii i zawsze bardzo przezywam pobyt w moim ukochanym
        miescie.
        Pozdrawiam wszystkich Wroclawian i Zycze im Wszelkiej Pomyslnosci
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka