Dodaj do ulubionych

przedszkole-Orla

24.01.06, 10:35
szukam absolwentów z 80 roku, a nóż widelec jakiś się znajdzie ;)
Obserwuj wątek
    • jarumin Re: przedszkole-Orla 25.01.06, 16:38
      Hej! Kolego!!! Absolwenci ze świetlicy na ul. Orlej z lat 80. to jeszcze oseski.
      Ja jestem absolwentem z roku 1948. Cudowne wspomnienia, łza się w oku kręci.
      Wychowawczynią-świetliczanką były m.in. panie Ala i Kazia Łagowskie. Potem
      świetlica ta powędrowała na ul. Matejki. W latach późniejszych był to lokal
      "przodującej siły narodu" czyli... PZPR
      Pozdrawiam serdecznie
      Andrzej Rumiński
      • Gość: monika Re: przedszkole-Orla IP: *.upc-a.chello.nl 25.01.06, 20:53
        czesc , ja konczylam przedszkole na Orlej na poczatku lat 70 , bylo super

pozdrawiam
        monika
        • Gość: mira11 Re: przedszkole-Orla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 11:42
          cześć to tak jak ja. najbardziej zapamiętałam wyślizgane schody po których się
          zjeżdżało i rudego Franka w którym się podkochiwałam
      • marudasek Re: przedszkole-Orla 25.01.06, 22:19
        jeśli uważasz że 33 letni facet to osesek, to ja bardzo Ci dziękuję ;)
        do dnia dzisiejszego jest w budynku na Orlej przedszkole, więc chyba
        za bardzo nie zrozumiałem tego "lokalu PZPR" :)
        • Gość: Andrzej Re: przedszkole-Orla IP: *.204.243.80.dsl.dynamic.t-mobile.pl 29.04.13, 12:26
          słowa "lokal PZPR" odnoszą się do byłego przedszkola na ul. J.Matejki
    • lombat Re: przedszkole-Orla 26.01.06, 06:25
      Czesc

Jestem "absolwentem" przedszkola przy ul.Orlej z roku 1957. Dojezdzalem z petli 7
      i przechodzac przez skwerek musialem codziennie kopnac pocisk zaruty w miekkiej
      ziemi. Chyba kalibru 57 mm. Potem ktos wykopal dol, zabral pocisk i znalazl
      zwloki dwoch mlodych zolnierzy. Dluo sie spieralismy czy to byli niemieccy, czy
      rosyjcy.
    • Gość: drg Re: przedszkole-Orla IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 22.12.16, 01:30
      ale rocznik 80, czy rocznik 74, który w roku 80 skonczył przedszkole i poszedł do 1 klasy
      ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka