Dodaj do ulubionych

Dentysta zajmujący się PARADONTOZĄ.

08.02.06, 13:19
Witam potrzebuję namiary na dobrego stomatologa, który zajmuje się
paradontozą. Jestem młodą osobą i moja dentystka stwierdziła, że mam początki
paradontozy i powinnam się udać do stomatologa, który zajmuje się paradontozą.
Tylko nie mogę znaleźć namiarów na takiego:-( Także jeśli ktoś ma namiary na
takiego stomatologa niech mi zostawi wiadomość. Będę wdzięczna. Z góry dziękuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Dentysta zajmujący się PARADONTOZĄ. IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 08.02.06, 13:34
      polecam Dental med i dr marcina Grabonia, na Kamieńskiego 142
      • agataka1 Re: Dentysta zajmujący się PARADONTOZĄ. 08.02.06, 14:34
        Dzięki za namiar a może masz telefon do tego gabinetu? Ile kosztuje wizyta?
        • Gość: aza Re: Dentysta zajmujący się PARADONTOZĄ. IP: *.e-wro.net.pl 08.02.06, 20:26
          Rowniez poszukuje takiego specjalisty - agatka jesli kogos znajdziesz daj tutaj
          znac.
    • feminasapiens periodontolog 09.02.06, 09:53
      Prof. Marek Ziętek - dosyć wybitny lekarz ze swojej dziedziny (wpisz w google
      to się dowiesz).
      Przyjmuje na Kniaziewicza.

Swego czasu chodziłam do niego z moimi dziąsłami.
      Ostrzegam, że jest niezbyt delikatny.
    • metnia Re: Dentysta zajmujący się PARADONTOZĄ. 09.02.06, 23:56
      a na poczatek kup sobie paste do zebow Ajona(mala i czerwona) mojej Mamie tez stwierdzili paradontoze ... a juz od kilku lat wszystko sie zatrzymalo i jest dobrze :)
      • Gość: ja Re: Dentysta zajmujący się PARADONTOZĄ. IP: 217.153.196.* 10.02.06, 10:44
        Najpierw zrób skaling czyli głebokie czyszczenie kamienia.
      • Gość: agataka1 Re: Dentysta zajmujący się PARADONTOZĄ. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 14:39
        Metnia używam pasty na paradontozę lacalut active, scaling zębów wykonuję
        regularnie, jednak mimo to mam problemy z dziąsłami i chyba przez to też niezbyt
        przyjemny oddech:-(( Jest to dla mnie bardzo krepujące tym bardziej, że mam
        kontakt z ludźmi na co dzień w przychodni i wiem co znaczy niezbyt przyjemny
        zapach od co niektórych... zwłaszcza babć i dziadków... Ostatnio zauważyłam, że
        zaczęły ruszać mi się zęby i myślę, że to może być postępująca paradontoza lub
        coś innego z chorobami przyzębia.
        • Gość: z Re: Dentysta zajmujący się PARADONTOZĄ. IP: *.e-wro.net.pl 13.02.06, 19:49
          Tylko jedna propozycja ? Czyzby nikt nie mial tego problemu ? ;)

Agatka wybralas juz kogos ?
          • Gość: agataka1 Re: Dentysta zajmujący się PARADONTOZĄ. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 20:06
            Witam. Jak sama widzisz propozycji nie ma za wiele... Myślę o wizycie u doktora,
            który przyjmuje w przychodni zajmującej się leczeniem paradontozyi o którym ktoś
            pisał żeby poszukać w googlach. Zobaczymy jakie będą efekty wizyty u tego
            doktora. Mam nadzieję, że mi pomoże bo ostatnio zauważyłam ruszający się ząb a
            chciałabym mieć swoje zęby jak najdłużej zdrowe i swoje. Nie mam jeszcze 30 lat
            i mam zęby stracić przez chorobę dziąseł?...
            • life_ever Re: Dentysta zajmujący się PARADONTOZĄ. 13.02.06, 23:06
              Jeśli mogę doradzić: kup sobie w aptece tabletki, które zawierają koenzym Q10 -
              nie są drogie a w tej przypadłości wydatnie pomocne, zazwyczaj łyka się 2
              dziennie. Do tego pasta np. Elmex lub Sensodyne + płyn Corsodyl (ok. 15 zł) +
              płyn Dentosept A.
              Mój małżonek wygrał z ich pomocą z paradontozą. Jego dentysta (żaden
              specjalista od paradontozy, po prostu świetny lekarz)zalecił mu równocześnie
              zakup szczoteczki elektrycznej w komplecie z drugim urządzeniem - do płukania
              przestrzeni międzyzębowych. Takie urządzenie jest lepsze, niż nitka, bo nie
              drażni wrażliwych dziąseł. No i oczywiście mycie zębów po każdym posiłku +
              płukanie, szczególnie koniecznie przed snem, bo wtedy rozkładające się resztki
              jedzenia robią najwięcej szkody.
              Nie wiem, jak zaawansowana jest u Ciebie choroba, ale mojemu mężowi to wszystko
              pomogło. A już miał stan taki, że dziąsła go bolały przy zimnym/gorącym i
              często krwawiły.
              Na początek polecam - zamiast wydawać krocie na specjalistów, wydaj lepiej na
              dobrą elektryczną szczotkę. Reszta specyfików, którą Ci podaję nie jest droga a
              wypróbowana i skuteczna. Powodzenia!!!
              • Gość: a Re: Dentysta zajmujący się PARADONTOZĄ. IP: *.e-wro.net.pl 13.02.06, 23:32
                A ktora szczoteczke elektryczna polecasz?
                • life_ever Re: Dentysta zajmujący się PARADONTOZĄ. 14.02.06, 08:23
                  Mamy Brauna, ale to nasza pierwsza szczoteczka elektryczna, więc nie mam
                  porównania z innymi firmami.
                  Na pewno warto zainwestować w sprzęt markowy, w koncu to zakup na lata,
                  wymienia się tylko końcówki, które można kupić na Allegro o wiele taniej, niż
                  np. w MediaMarkt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka