Dodaj do ulubionych

Jacek Bończyk - koncert

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.11.02, 17:41
czy ktoś z Was wie może kto zajmuje się rozprowadzaniem biletów gdzie można
je nabyć?

koncert ma odbyć się w czwartek na Scenie na Świebodzkim, ale NIKT nie wie
jak dostać bilety.

będę bardzo wdzieczna za pomoc!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: Jacek Bończyk - koncert IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.02, 15:27
      z wielką przykrością muszę ci powiedzieć, że na ten występ biletów nie
      dostaniesz - jedynie zaproszenia...
      smutno... mi również
      pozdrawiam
      --------
      pozostaje poczekać kolejne 2 lata i może pan Bończyk owiedzi nas we Wrocławiu...
      Marta
      • kinga!!! Re: Jacek Bończyk - koncert 19.11.02, 20:31
        Gość portalu: Marta napisał(a):

> z wielką przykrością muszę ci powiedzieć, że na ten występ biletów nie
        > dostaniesz - jedynie zaproszenia...
        > smutno... mi również
        > pozdrawiam
        > --------
        > pozostaje poczekać kolejne 2 lata i może pan Bończyk owiedzi nas we
        Wrocławiu..
        > .
        > Marta

ech...

dlaczego 2 lata?
        • Gość: Marta Re: Jacek Bończyk - koncert IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.02, 20:48
          Jeżeli dobrze sobie przypominam to pan Bończyk ostatnim razem śpiewał dla
          mieszkańców Wrocławia prawia 2 lata temu ( 2 czerwca ? )
          W k2 mówią cigąle, że recital będzie, ale jakoś go nie ma... może poczekamy i
          się doczekamy... mam nadzieję, że nie będzie trzeba do stolicy jechać...
          pozdrawiam
          • Gość: teatr k2 Re: Jacek Bończyk - koncert IP: cirrus:* / 192.168.100.* 20.11.02, 12:51

Miło nam niezmiernie, ze osoba Jacka Bończyka utożsamiana jest ze sceną teatru
            k2. Nie jest to jednak nasz aktor i trudno mieć do nas pretensje, że Jacek we
            Wrocławiu nie śpiewa. Nasza stuosobowa widownia nie jest w stanie udźwignąć
            ciężaru kosztów występu i transportu ekipy Jacka B. potrzeba sponsora, a tych
            nie ma.

Przy okazji: jestem pod wrażeniem doskonałego poinformowania osoby pod
            pseudonimem 'magician'. Najwyraźniej musi mieć ona coś wspólnego z Teatrem
            Polskim. Inaczej raczej niemożliwym by było zdobycie informacji o fakcie
            najbliższej wizyty Jacka we Wrocławiu.

A skoro już o tej wizycie mowa to z przykrością informuję, że NIGDZIE NIE MOŻNA
            KUPIĆ BILETÓW NA TEN KONCERT, BO TAKICH BILETÓW W OGÓLE NIE MA !!!
            Jeden z warszawskich banków organizuje sobie z jakiejś tam okazji imprezę we
            Wrocławiu i poprosił nas o jej zorganizowanie. Zaproponowaliśmy Jacka Bończyka
            oraz Teatr Świebodzki jako miejsce jego występu. Ot i cała tajemnica.

A tak już zupełnie na koniec taka sobie historyjka.
            2 lata temu Jacek Bończyk wystąpił z recitalem "Następny" na PPA. Jeden
            koncert, bilety w cenie 35 i 40 zł sprzedane w ilości 300 szt w ciągu jednego
            dnia na długo przed koncertem. Przewidywaliśmy taki bieg wypadków i z
            wyprzedzeniem umieściliśmy Jacka Bończyka z recitalem "Następny" w naszym
            repertuarze. Ceny biletów 25 i 30 zł, sala stuosobowa. Wystarczyłojednak aby
            zabrakło przeglądowego namaszczenia i na koncercie mieliśmy ledwie 60 osób z
            czego kilkanaście zaproszonych.
            Może więc po prostu we Wrocławiu nie ma zainteresowania występami Jacka
            Bończyka? To swietny artysta. Bez dwóch zdań! Nie bez powodu wydaliśmy mu juz
            dwie płyty. Ale może po prostu ludzie nie są zainteresowani jego muzyką.
            Jego "Nieustanne tango" nie przebiło sie na Listę Przebojów Programu Trzeciego.
            Wylądowało najwyżej na 40 pozycji.
            Pomyślcie o tym i w tych kategoriach
            Pozdrawiam
            Robert Moskwa, teatr k2 we Wrocławiu
            • Gość: Marta Re: Jacek Bończyk - koncert IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.02, 14:24
              zainteresowanie z pewnością jest, być może nie ma odpowiedniej reklamy, która
              niestety w dzisiejszych czasach jest kluczem do sukcesu i pełnej sali ... tak
              już jest, niewiele osób interesuje się ambitną muzyką - nic na to nie
              poradzimy, trzeba się z tym jedynie pogodzić...
              Jednak myślę, że na koncert artysty jakim jest pan Bończyk, przyjdzie napewno
              sala 100 osobowa - ostatnio przecież na recitalu pana Imieli było "pełno"
              Nie pozostaje nic innego jak wybrać się do innego miasta na ten recital... tak
              zrobię, bo warto...
              • Gość: MICHAL Re: Jacek Bończyk i Michal Bajor IP: *.swipnet.se 21.11.02, 18:52
                Repertuar Bonczyka jest podobny do repertuaru Bajora Michala.
                Ten ostatni czesto wystepuje we Wroclawiu.Niestety podoba sie
                on tzn. Bajor niektorym.
              • kinga!!! Re: Jacek Bończyk - koncert 21.11.02, 18:56
                Dzikuję panu Moskwie na inf.
                ale muszę sprowtowac ze JAcek Bończyk we wrocłwiu wystepował w czerwcu tego
                roku w Piwnicy Swidnickiej...

Nie brakuje zainteresowania Jackiem, tylko chodzi o to,że nie jest on
                przedstwicielem kultury masowej, aby słuchać jego recitali trzeba przebrnąc
                przez pewnien poziom odbioru sztuki, niestety nasz naród w wiekszości,
                ogranicza sie do latwych textów Stachursky i Ich troje, łatwy tekst łatwa
                muzyka wpadajaca w ucho i wszedzie dostepna i telwizji płyty za 10 zł i itp.
                Śpiewajcy aktorzy muszą ciezko pracowac na swoją publiczność i będdą to
                intelektualiści lub rozkochane fanki, jednak mozna miec nadzieje ze i one
                dołaczą do grona intelekualistów, a dobry aktor nie tknie byle bubla...
                Reklama, jest bardzo ważna, hmm...ale przepraszam jakiemu przeciętnemu
                obywatelowi wrocławia znane jest nazwisko BOŃCZYK, IMIELA, PREIS, KILJAN ...
                tak sie składa, że śpiewajacy aktorzy będą kosztowni i będą dla małego kregu
                odbiorców...
                taka jest gorzka prawda!

Pozdrawiam!

• Gość: magician Re: Jacek Bończyk - koncert IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.02, 20:12

dziękuję za odpowiedź Pana Roberta Moskwy - nie pracuję w Teatrze Polskim,
                  natomiast informacja o koncercie została zamieszczona na oficjalnej stronie
                  Jacka Bończyka ( www.jacekbonczyk.art.pl ). Niestety, sam Bończyk nie wiedział
                  nic o tym, że na koncert nie ma biletów. Teraz to już bez znaczenia.

Panie Dyrektorze, a czy wierzy Pan (i chciałby) aby koncert Jacka B. odbywały
                  się powiedzmy w Imparcie? COż to za recital? Cóz to za atmosfera? Nijaka!

ja zapłacę chętnie te 40 zł!

to chyba jasne że trudno będzie zgromadzić ponad 100 osób zainteresowanych
                  Bończykiem i mających 40 zł do wydania na koncert, nie rozumiem skąd takie
                  życzenia.

Mam nadzieję że niedługo będzie możliwość obejrzenia tego fantastycznego
                  koncertu we Wrocławiu.

Pozdrawiam,

Marta B.
                  • Gość: kwazar Re: Jacek Bończyk - koncert IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.11.02, 18:31
                    Gość portalu: magician napisał:

>
                    > dziękuję za odpowiedź Pana Roberta Moskwy - nie pracuję w Teatrze Polskim,
                    > natomiast informacja o koncercie została zamieszczona na oficjalnej stronie
                    > Jacka Bończyka ( www.jacekbonczyk.art.pl ). Niestety, sam Bończyk nie
                    wiedział
                    > nic o tym, że na koncert nie ma biletów. Teraz to już bez znaczenia.
                    >
                    > Panie Dyrektorze, a czy wierzy Pan (i chciałby) aby koncert Jacka B.
                    odbywały
                    > się powiedzmy w Imparcie? COż to za recital? Cóz to za atmosfera? Nijaka!
                    >
                    > ja zapłacę chętnie te 40 zł!
                    >
                    > to chyba jasne że trudno będzie zgromadzić ponad 100 osób zainteresowanych
                    > Bończykiem i mających 40 zł do wydania na koncert, nie rozumiem skąd takie
                    > życzenia.

droga magician, o co tak a zasadzie Ci chodzi? Pytam, bo nie rozumiem Twego
                    ostatniego wpisu.... W co ma wierzyć pan dyrektor? I jak to nie rozumiesz
                    skąd "takie zyczenia" ? Po mojemu to z liczenia kasy są te życzenia. To chyba
                    normalne, prawda?
                    • Gość: magician Re: Jacek Bończyk - koncert IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.02, 18:59

>
                      > droga magician, o co tak a zasadzie Ci chodzi? Pytam, bo nie rozumiem Twego
                      > ostatniego wpisu.... W co ma wierzyć pan dyrektor? I jak to nie rozumiesz
                      > skąd "takie zyczenia" ? Po mojemu to z liczenia kasy są te życzenia. To chyba
                      > normalne, prawda?

"życzenia" może w formie pisanej nie mają takie wydźwięku o jaki mi chodzi.
                      Nie miałam na myśli żadnych negatywnych stwierdzeń.

co do Twojego wpisu, drogi kwazarze, to nie rozumiem skąd takie życzenia bo tu
                      otwiera się szerokie pole toczącej się od dawien dawna rozmowy na temat
                      polskiej kultury i jej przejawów. Najzwyczajniej w świecie nie można zapełnić
                      Hali Ludowej fanami muzyki jaką prezentuję Jacek Bończyk na swojej
                      płycie "Następny". Tyle.

Nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń do Pana Moskwy tylko nie chciałabym, aby
                      w przyszłości koncert artysty podobnego do Bończyka nie doszedł do skutku tylko
                      i wyłącznie ze względu na ilość osób zapełniającą tylko widownię teatru K2. Bo
                      do koncertu może nigdy nie dojść przez to kryterium.

m.
                      • Gość: kwazar Re: Jacek Bończyk - koncert IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 26.11.02, 00:18
                        No to muszę Ciebie zmartwić, droga Magician. Koncerty takich artystów jak Jacek
                        Bończyk i jak jemu podobnych nie mogą się odbywać przy 20-osobowej widowni i
                        nie będą sie odbywać. Rozumiem, że chciałoby się duszy do nieba, ale jeść
                        trzeba... To tak przypadkowo mi się zrymowało.
                        Nie wiem ile akurat kosztuje koncert Bończyka, ale widziałem kiedyś takie
                        zestawienie róznego rodzaju imprez: od występu szczudlarza, przez recital
                        K.Groniec po koncert "Budki Suflera". Najmniejsza suma to 2.500 PLN. Myślę, że
                        Jacek Bończyk ceni się bardziej niż szczudlarz. Załóżmy, że tylko 2 razy więcej
                        (to i tak mniej niż Groniec) to już mamy 5000. Dołóżmy przejazd samochodami z
                        Warszawy. Samochodami, bo oni przecie jeszcze instrumenty ze soba targają i
                        mamy kolejne 1500. W sumie 6500. Podzielmy przez 100 miejsc na widowni takiego
                        k2 i co nam wychodzi? 65 PLN za bilecik! No, powodzenia. Bilety zaś ostatnio
                        były po 30... Czyli oni i tak dopłacili do tego połowę!!!! A nawet więcej, bo
                        nie było tej setki na widowni. Można się tak dalej bawic liczbami, ale chyba
                        nie ma już potrzeby.
                        Tak więc droga Magician, jeżeli masz zaoszczędzone jakieś 5 kawałków będziesz
                        mogła sobie zafundować występ J.Bończyka w każdej chwili. Nawet z tylko
                        dziesięcioma osobami na widowni...:)
                        Smutne to, ale takie czasy. Wszyscy liczą. Nawet Ci, którym wychodzi, że lepiej
                        5 piw w pubie wychłeptać niż na Bończyka przyjść. Choć by nie wiem jaki był
                        super...
                        • Gość: magician Re: Jacek Bończyk - koncert IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.02, 21:39
                          Drogi Kwazarze nie zmartwiłeś mnie.

Wiem, że z biletami cenami i pieniędzmi ZAWSZE są problemy. Wiem, a Twoje
                          wyliczenia nie przekonały mnie - od tego bierze się sponsorów, od tego jest
                          dofinansowanie Zarządów mających coś wspólnego z Francją (w końcu Bończyk
                          śpiewa poezję Francuską) i już bileciki po 25 zł są! Tak więc żadne liczby mnie
                          nie przekonają wypisywane "na oko".
                          Nic to, ja nadal liczę na koncert...

m.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka