Dodaj do ulubionych

TREFNA BENZYNA NA NESTE!!

14.02.06, 08:39
przestrzegam przed tankowaniem benzyny na tych stacjach, moje zakończyło się
remontem silnika co mnie kosztowało 2 tys, benzyne zalałem na neste przy
wyjezdzie w strone bielan obok citroena. NIGDY WIECEJ NESTE!
Obserwuj wątek
    • Gość: vittorio Re: TREFNA BENZYNA NA NESTE!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 12:14
      a ja tam tankowałem ze trzy razy już i jeszcze jeździ.
      nie słychać, żeby rzęził silnik, albo cóś. Na innych neste też tankowałem nie
      raz i też nic...
      może miałeś pecha wielkiego...
    • Gość: drom Re: na pewno ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.06, 13:19
      a skad ta pewnosc, ze to sprawa paliwa ?
      ja tankuje czesto na neste i to na tej stacji wlasnie.
      jakos nie mam problemow zadnych, a auto wcale nie jezdzi slabiej niz na paliwie
      z innych stacji (w samym tylko zeszlym tygodniu tankowalem tam do pelna ze dwa
      razy przed dluzsza trasa).
      moze to jednak cos innego ?
    • Gość: bora Re: TREFNA BENZYNA NA NESTE!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.06, 13:47
      a ty nie jesteś przez przypadek wląscicielem jakies stacji benzynowej, co jej
      obroty spadły :-) ?
    • Gość: ala Re: TREFNA BENZYNA NA NESTE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 14:04
      jaja sobie robisz, ta sama cysterna zawija do cpn po drodze i do tesco
    • Gość: Maj Re: TREFNA BENZYNA NA NESTE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 14:16
      Ja tankuje na NESTE wyłącznie od prawie 2 lat. I jeździ bez zarzutu. puk puk puk
    • Gość: dolnoślązak POLECAM NESTE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.06, 14:17
      Stale tankuję (od kilku lat) w Neste przy skrzyżowaniu Bardzkiej i AK i nigdy
      nie miałem żadnych problemów. Wszystkim znajomym polecam Neste, bo jest taniej.
      Albo przyczyną Twoich problemów było co innego (a nie paliwo), albo jesteś z
      konkurencji.
      • Gość: Kali Re: POLECAM NESTE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.06, 14:42
        Ja też odpukac zawsze tankuje na Neste nawet jak jestem w Łodzi czy w Poznaniu
        i nigdy nie miałem najmniejszych problemów, a zaznaczam ze tankuję co tydzień
        za 100pln.
        • Gość: sulex Re: POLECAM NESTE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.06, 14:56
          ja tam tez tankowałem od dłuzszego czasu i naciołem się jednak, wczoraj po
          ponad 2 tyg. odebrałem samochód i mechanik zwrócił uwage na to co sie wydobywa
          z mojej rury wydechowej, zapewniam nie sa to spaliny ale jakis rozpuszczalnik,
          i nie jestem włascicielem stacji benzynowej ale kierowcą który został oszukany
          przez jakiegos cwaniaka który kosztem innych zarabia dolewając badziew do
          paliwa, jesli wam sie to nie przytrafiło to macie szczęście, ja tylko ostrzegam
          i opisuje co mi sie stało
          • Gość: drom Re: POLECAM NESTE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.06, 08:18
            no to chyba mamy jasnosc - albo przelales ropa albo cos innego, niepalnego (nie
            rozpuszczalnik) dostalo ci sie do cylindrow - woda w ukladzie paliwowym,
            nieszczelny uklad chlodzacy lub smarujacy i juz masz smrody z wydechu i
            uszkodzenia silnika tyle ze raczej nie chodzi tu o paliwo.
            no ale coz - bylo, minelo ... szerokiej drogi :-)
          • Gość: Ping Re: POLECAM NESTE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.06, 10:24
            A ja Ci nie wierzę.
          • truten.zenobi A próbowałeś reklamować 15.02.06, 12:19
            bo może szef tej stacji albo dostawca zaczyna kombinować!
            może jak zgłosisz to wezmą go pod lupę ;)
    • zja2 Re: TREFNA BENZYNA NA NESTE!! 14.02.06, 15:53
      Niestety ale tankuje na NESTE raz na jakiś czas i
      jest oki :)))))
      cos ci spaprało w silniku i tela .....
      albo tyś z konkurencji ?
    • Gość: xXx Re: TREFNA BENZYNA NA NESTE!! IP: *.magma-net.pl 14.02.06, 16:34
      Od 2003 roku we Wrocławiu tankuję tylko na Neste u zbiegu Bardzkiej i AK. Do
      tej pory jestem zadowolony z jakości paliwa. Sam mam natomiast złe
      doświadczenia z paliwem ze stacji BP mieszczącej się vis a vis Neste.
      • Gość: dolnośląk Re: TREFNA BENZYNA NA NESTE!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.06, 13:18
        > Sam mam natomiast złe doświadczenia z paliwem ze stacji BP mieszczącej się
        vis a vis Neste
        Której? Po drugiej stronie Bardzkiej (obecnie jest to stacja JET), czy po
        drugiej stronie AK?
    • Gość: gg Re: neste IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 15.02.06, 15:02
      a ja tankuję na neste bo potrzebna mi faktura na paliwo a kiedyś bardzo sie
      zdziwiłam jak zatankowałam samochód do pełna i jeszcze tej samej nocy wlew do
      paliwa w moim aucie ktoś próbował otworzyć ,na szczęscie bez skutku -
      płacac za paliwo zauwazyłam ze pracownicy stacji dziwnie sie zachowują -jakieś
      znaki sobie dawali pokazujac na mnie i mój samochód ,potem skojarzyłam ze po
      prostu sprzedaja komus informację o tankowaniu i adres który jest na fakturze .
      • Gość: tepe Re: neste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 15:42
        Ciekawe jakim cudem znali Twój adres, skoro jest automatycznie wydrukowywany z
        maszyny?? Juz nie mowiac o tym, ze tam pracownikow nie ma, dlatego jest tania.
        Po co takie bzdury pisac ...
        • Gość: wieska Re: neste IP: *.wroclaw.czk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 19:33
          na neste nie ma ale pewnie chodzi o to ze na nrmalnej stacji są i to zdarzyło
          sie tam gdzie nie ma samoobsługi -bo pisze że
          -a ja tankuje na neste,
    • Gość: gość Re: TREFNA BENZYNA NA NESTE!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.06, 21:42
      niestety popieram autora wątku - w moim samochodzie po wielokrotnym tankowaniu
      na neste na powstańców śląskich zaczęła świecić się kontrolka sygnalizująca
      problemy z silnikiem. Mechanik w serwisie pierwsze pytanie jakie mi zadał to -
      gdzie tankuje, a jak usłyszał stację pokiwał głową i powiedział żeby zmienić
      stację. Od tamtej pory tankuję gdzie indziej i problem się nie zdarza.
    • Gość: riki XXX CAŁA PRAWDA O NESTE XXX XXX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 02:11
      A więc...

NESTE JEST SUPER

jedynie oni mają disla do -30'C (i na niektórych statoil'ach)

tankuje na "nestle" od 2 lat, a robię codzinnie po 200km po Wrocku, oczywiście
      nic się nie dzieje (poz tym, że auto normalnie jeździ)

POLECAM !!!

aczkolwiek, zauważyłem, że na AK na BP też jest tanio. Też tani jest na SCHEL'u
      na Drukarskiej.

Na "nestle" wkurza mnie czasami uświniona rączka od dystrybutora!!! Porawcie to
    • mr.statler Re: TREFNA BENZYNA NA NESTE!! 20.02.06, 09:37
      Od 3 lat tankuje na Neste ON. Sporadycznie na innych stacjach. Nigdy nie miałem
      problemów, w przeciwieństwie np do BP obok hotelu Wrocław.
    • Gość: Piotr Re: TREFNA BENZYNA NA NESTE!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 16:20
      a prawda jest taka, że niezależnie od sieci w Polsce paliwo jest chrzczone. A
      że Neste ma niższe ceny, to jak w każdym przypadku kiedy różnica w cenie nie
      wynika z dobrego serca właściciela stacji paliw to jasno wynika, że ryzyko jest
      teoretycznie większe. Ja też tankowałem na Neste i nie zauważyłem wpływu na
      silnik mojego samochodu. Zauważyłem natomiast beznadziejną jakość paliwa na
      stacji przy Auchan...
      • Gość: Lord Rayden Re: IP: *.230.219.81.magma-net.pl 03.06.06, 08:40
        Jak widać co człowiek to inna opinia o Neste. Też tam tankowałem Cieniasa i nic
        sie nie działo . Benzyna obecnie stoi tam po 4.08 zł. Cena wynika chyba z braku
        obsługi, sklepu itd. Gdzie nie spojrzeć to benzyna po 4.25 zł.
        • Gość: cyklista "tankowanie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 10:08
          Ja tankuję przed jazdą i zawsze mi się udaje. Raz miałem wielkiego kaca, ale
          jak to na rowerze, wiatr owiał i przeszło.
    • Gość: edek Re: trefna benzyna na Neste!! IP: *.20.54.194.generacja.pl 04.06.06, 21:05
      Może ty się pomyliłeś i zatankowałeś olej napędowy zamiast benzyny?
    • gem69 neste? 05.06.06, 09:11
      Ja również tankuje od kilku lat głównie na Neste i to nie tylko we Wrocławiu.
      Jak na razie nie mogę nic złego powiedzieć na temat jakości paliwa, ale zdarza
      się że zapala się lampka ,,awarii silnika’’. Niestety żaden serwis toyoty
      (również na ul. Nasypowej) nie potrafi tego usunąć. Lampka raz się zapala a raz
      gaśnie. Oczywiście mechanicy twierdzą że to jakość paliwa, ale prawdę
      powiedziawszy zmieniałem już stacje (łącznie z tankowaniem 98 na Shellu) i nie
      bardzo pomagało. Lampka zapala się i gaśnie niezależnie od stacji. Może ktoś
      wie o co tutaj chodzi?
      • Gość: waldemar35 Re: neste? IP: *.iitd.pan.wroc.pl 05.06.06, 11:44
        moze kosmici czyli tzw Obcy pragna w ten sposób nawiązać z Toba kontakt???
      • Gość: sew Re: neste? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.06, 13:04
        Co do lampki o awarii silnika, tez mialem ten problem w citroenie. W serwisie
        stwierdzili, ze to blad lokalny w komputerze (cokolwiek to oznacza),
        zresetowali ustawienie i problem jak narazie zniknal. ...a tankuje na BP
        chociaz rozne opinie slyszalem, to nie narzekam (narazie)
    • Gość: orlenowiec Naiwni ludzie ! IP: *.wroclaw.mm.pl 05.06.06, 16:46
      Wszystkie stacje paliw zaopatrują się w hurtowni na Swojcu, gdzie są centralne
      zbiorniki paliwa. Nikt nie wozi osobno paliwa do Neste czy np. Statoila i
      innych, bo to się nie opłaca, dostawy musiały by być z Niemiec! Robię przy tym.
      Jedyna różnica to pewne dodatki dolewane na firmowych stacjach w ilości kilka
      litrów na kilka tysięcy (np. ultimate i inne cuda). Oczywiście złe paliwo to
      paliwo ochrzczone, ale to chrzczenie jest praktycznie wszędzie.
      No i jeszcze jedno - uważajcie, bo sieć Neste należy po prostu do ruskiej mafii!
    • Gość: badger1 a JET? IP: *.crowley.pl 05.06.06, 17:34
      A co z Jetem? Też tanio? To samo paliwo co na neste?
      Ja tankuje na neste od roku. Cuś mi katalizator zaczyna siarą śmierdzieć. Po
      tankowaniu na jecie jakby mniej. Może wydaje mi się?

auto - Opel Aster martin ;]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka