Dodaj do ulubionych

Prognoza pogody:)

27.11.02, 11:03
(W sumie to żadna z tego probnoza, tylko opis stanu aktualnego... ale nie
czepiajmy się słówek:)

Temperatura: +7 stopni Celsjusza,
Ciśnienie: oj, chyba leci w dół, tak jak moje powieki...
Zachmurzenie: absolutne,
Opady: lekka mżawka od rana,
Wiatr: brak lub słaby, ciepły powiew z południa (o ile dobrze oznaczam strony
świata:),
Stan wody w Bystrzycy Dusznickiej: w normie.

Poza tym, gdzie by nie spojrzeć, ściele się mgła, jest wilgotno i ponuro.
Spacery - tylko dla zdeterminowanych twardzieli.
Na wieczór zalecane grzane piwko z sokiem i wysokoprocentową "wkładką" oraz
wylegiwanie się przed telewizorkiem w czułym uścisku Ukochanej/Ukochanego -
jeżeli akurat jest pod ręką;)
Obserwuj wątek
    • Gość: kajsko Re: Prognoza pogody:) IP: 212.244.254.* 27.11.02, 14:51
      IMiGW oddzial Duszniki ruszyl!!!
      widze ze w bazie pogoda typowo telewizyjna - tu z reszta podobnie.
      spacery raczej odpadaja, a pomysl na wieczory mamy podobny:)))

Mistle, mam nadzieje, ze spotkamy sie juz za niecaly miesiac i to nie tylko w
      kolejce do wyciagu:)))

kajsko
    • Gość: fgk Re: Prognoza pogody:) IP: *.duszniki-zdroj.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 11:16
      Ooo, nasza klubowa pogodynka zaniemogla czy tez sie zbyt intensywnie
      znieczulila herbatka po goralsku?;)
      To moze ja - jesli mistle pozwolisz - podam notowania z dnia dzisiejszego:)
      Moze niezbyt precyzyjne, bom nie zabral ze soba wszystkich przyrzadow i
      kieruje sie czubkiem wlasnego nosa;)

Temperatura: duzo zimniej niz w wielkim miescie, ale mrozu wcale nie czuc:)
      Ciśnienie: pozytywnie nastraja do zycia, choc powieki leca na leb, na szyje po
      zawalonej nocy:)
      Zachmurzenie: w normie, rano lekka mgielka w wyzszych partiach gor
      Opady: brak, i odpukac w niemalowane, tak ma byc do konca weekendu:)
      Wiatr: nie zauwazono
      Stan wody w Bystrzycy Dusznickiej: rwaca - w porownaniu do Wisly, poziom wody
      w normie:)

Wkladka regenerujaca na wieczor juz zamowiona;)))
      Mam nadzieje, ze jej spozycie nie wplynie na stan przyrzadow rejestrujacych;)

Pozdrawiam z przedluzonego weekendu:)
      FGK
      • maciej-007 Re: Prognoza pogody:) 03.12.02, 13:39
        Ta prognoza pogody jakas b. jednorazowa byla...
        Znowu zycie zamarlo. To chyba ostatnie podrygi... Takie dychawiczne i rwane.
        U prezesa natomiast srednio-zimno, ponuro, zero slonca, ale za to nie pada.
        Jak widzicie, pogoda raczej nie-swiateczna.
        Na fali optymizmu postanowilem tchnac nowego ducha w nasze pogaduchy:)
        Kto nastepny?
        • mistle_ Re: Prognoza pogody:) 03.12.02, 14:27
          Prezesie Miły, jeśli już ktokolwiek ma prawo narzekać na mały ruch na forum, to
          na pewno nie Ty... Bo coś ostatnio również nie przykładasz ręki do zwiększenia
          liczby postów:)
          A jeśli o pogodę chodzi - na zewnątrz biało, ale nie jset to bynajmniej
          związane z opadami śniegu. Dzisiaj nie widać nic prawie poza czubkiem własnego
          nosa - mgły nas otuliły całkowicie. Wilgoć wdziera się w każdy zakamarek.
          Temperatura lekko powyżej zera, wiatru brak, o słońcu nie ma co marzyć.
          Podsumowując: ponuro i przygnębiająco. Ja chcę śniegu!!!
          A FGK to taka cicha woda, jak widzę - był w KK i nawet się wcześniej nam nie
          pochwalił, że wybiera się w te strony!
          Pozdrowiam
        • mistle_ Re: Prognoza pogody:) 04.12.02, 08:13
          Aby nie dać Prezesowi kolejnego powodu do czepiania się, dzisiaj sprawozdanie
          pogodowe już z samego rana:)
          Od wczoraj prawie nic się nie zmieniło [poza moim humorem - nie lubię środy:(].
          Może tylko mgła jakby trochę rzadsza... Z nieba coś pokapuje od czasu do czasu,
          ale ewidentnie jest to woda, a nie śnieg - niestety.
          Eeee, na dzisiaj koniec, bo same przygnębiające rzeczy przychodzą mi do głowy:(
          • Gość: kajsko Re: Prognoza pogody:) IP: 212.244.254.* 04.12.02, 09:10
            to teraz troche wiesci z centrum...:
            słońce, mróz i resztki sobotniego opadu śniegu.
            ale mi sie juz chce do KK!!!!!!!!!!....a jeszcze tyle trza siedziec!
            no ale albo poniedziałek [przedwigilijny], albo piatek [poswiateczny] bede
            miala wolny, wiec siedzenia a siedzenia!!!! akurat na jakis zlocik:)))

kajsko
            • mistle_ Re: Prognoza pogody:) 04.12.02, 11:01
              Kaja, pomysł ze zlotem z chęcią podchwytuję:)
              Tym razem chyba powinno się nam udać?... Przynajmniej w składzie trzyosobowym
              (nie wiem, czy FGK będzie się wybierał w te strony).
              Wiadomość z ostatniej chwili - DZ znowu pogrążone we mgle, gęstej nawet nie jak
              mleko, ale jak 30%-owa śmietana. Czyżbym mieszkała w Londynie? ;)
              • Gość: kajsko Re: Prognoza pogody:) IP: 212.244.254.* 04.12.02, 12:06
                mistle_ napisała:

> Kaja, pomysł ze zlotem z chęcią podchwytuję:)
                > Tym razem chyba powinno się nam udać?...

musi sie udac!!! ja juz o to zadbam:)))

> Wiadomość z ostatniej chwili - DZ znowu pogrążone we mgle, gęstej nawet nie
                jak
                >
                > mleko, ale jak 30%-owa śmietana. Czyżbym mieszkała w Londynie? ;)

Mistle, tylko sie tam nam nie zapodziej w tej "kremówce"!!!

kajsko
                • maciej-007 Re: Prognoza pogody:) 04.12.02, 12:29
                  Yellow, niewiasty:)
                  Jest i prezes. Pogoda do bani; nie pada przynajmniej...
                  Wyczekiwanie na koniec miesiaca da sie rowniez odczuc:) Z tym urlopem to tylko nie wiadomo do konca, jak
                  wyjdzie...
                  Zglaszam pelen akces do (...) gdzies w (...). Jakby co, to jest schronisko w DZ, prawda Nestle?:)
                  Jeszcze tylko JFK powinien cos napisac, chyba ze nie bedzie mogl (albo i chcial?)...
                  Znowu mnie zazynaja w radiu Żorżem Michaelem i jego "Last X-mas"... Gdzie ten snieg jak na klipie?
                  Na razie wsjo:)
                  Pzdr.
                  • maciej-007 Re: Prognoza pogody:) 05.12.02, 08:14
                    Widze, ze sam ze soba koresponduje...
                    Mroz jakby coraz wiekszy, za to sniegu zero:(
                    Jutro juz swiety z czerwonym nosem bedzie chodzil:)
                    Moze i ja cos dostane?
                    Pzdr.
                    • mistle_ Re: Prognoza pogody:) 05.12.02, 10:31
                      Ola'! :)
                      Ledwo trafiłam do pracy, brodząc w gęstej mgle... Może góry znów zaczynają się
                      wypiętrzać (tym razem w tempie ekspresowym) i mieszkamy teraz - zupełnie
                      nieświadomi tego faktu - jakieś 1000 m wyżej, czyli w chmurach? ;)
                      Dzisiaj mrozik (-4 st. o poranku), ale opadów brak.
                      Pogoda nastraja średnio optymistycznie - jednakże piątek tuż, tuż... :)))
                      • Gość: kajsko Re: Prognoza pogody:) IP: 212.244.254.* 05.12.02, 10:40
                        serwis pogodowy 5.12 2002:
                        zimno!!!!! - a ja za czas jakis musze ruszyc w teren:((( wcale mi sie to nie
                        podoba!!!! co innego latem....ale teraz!!!! - masakra!
                        moje roszczenia o jakis "dodatek zimowy" mają chyba uzasadnienie, co???
                        powinnam sie domagac???
                        w koncu cierpie na zamarzanie prawej nogi [jak wychodze na mroz] - poważnie,
                        kiedys przemarzlam porzadnia a teraz to sie odzywa:(((

kajsko
                        • maciej-007 Re: Prognoza pogody:) 05.12.02, 11:26
                          Aloha!:)
                          W DZ pogoda typowa dla calej kotliny:) Kraina wiecznych mgiel.
                          Dzien, fakt, ponury, a czy zimno, to nie wiem, bo siedze pol metra od rozgrzanego kalrofyera:)
                          Na dodatek zadnych planow zwiazanych z wycieczkami na zewnatrz.
                          A Kajsko poza dodatkiem energetycznym powinna przyslugiwac co najmniej dodatkowa para walonek (a
                          przynajmniej walonek prawy:). No i dodatkowa barchanowa bielizna dolna...:) Poza tym nie zalecam picia
                          "tych" napojow energetycznych przed wyjsciem, bo powoduja szybsze wyziebianie organizmu:)
                          over
                          • mistle_ Re: Prognoza pogody:) 06.12.02, 07:50
                            Mikołajkowe dzień dobry! :)
                            I co, odwiedził Was tajemniczy gość i zostawił słodkie co nieco? :)
                            Jeśli o mnie chodzi, to obudziłam się zupełnie bez powodu przed 2:00 w nocy, z
                            przeświadczeniem, że czas już wstawać do pracy (nawet wyłączyłam budzik, ale w
                            porę się opamiętałam:). I pewnie wtedy musiałam wystraszyć Świętego, bo zwiał w
                            popłochu i nawet nic mi nie zdążył podrzucić... :( Istnieje jeszcze jedna
                            opcja - byłam niegrzeczna i po prostu nie zasłużyłam na podarki;)
                            Cóż, może za rok.
                            [Czy Wasze Mikołaje zostawiają prezenty w butach, tak jak ten z moich
                            rodzinnych stron?]

Wracając do pogody - dzisiaj szłam do pracy dwa razy dłużej niż zwykle, część
                            drogi pokonując drepcząc po trawnikach, czepiając się murów, słupów i co się
                            tam pod rękę nawinęło. Jeśli istnieje takie zjawisko jak padająca mgła, to u
                            mnie właśnie ma miejsce:) Mróz -7 st., na drogach lodowisko, drzewa jak
                            polukrowane i widoczność na jakieś 10 m najwyżej. Do tego wiatr przewiewa
                            człowieka na wskroś...
                            Słowem - pięknie jest, cudownie bardzo jest:)
                            Miłego dnia!
                            • fgk Re: Prognoza pogody:) 06.12.02, 11:18
                              Dobry, dobry!:)

Czas na mala czarna i internetowa lekturke:) Jak przerwa to przerwa;)

Musze przyznac, ze moj osobisty Mikolaj takze sie nie popisal, chyba wstalem
                              dzis wczesniej niz on:)))

A skoro ostatnio pogoda dominuje na tutejszych lamach, to moze uzupelnie
                              poranne newsy mistle o relacje wysluchana wlasnie w (i wstukana wlasnie z)
                              lokalnej dolnoslaskiej rozglosni:))

"Ziemia Kłodzka
                              Na drogach Ziemi Kłodzkiej nie dojechało dzisiaj na miejsce kilka
                              autobusów PKS. Uczniowie szkół którzy dojeżdżają do Bystrzycy
                              Kłodzkiej, Kłodzka i Nowej Rudy stali w kolejkach po
                              usprawiedliwiania swoich spóźnień. Zdaniem Świętosława Rakieckiego
                              prezesa Państwowej Komunikacji Samochodowej przyczyną spóźnień
                              autobusów była jedynie marznąca mżawka i zlodowaciała jezdnia.

Kierowcy autobusów również narzekają na śliską nawierzchnie i brak
                              zimowych opon.

Nie jest ślisko na drogach prowadzących do granic . Natomiast drogi
                              boczne, gminne nie są posypywane na bieżąco piaskiem i jest bardzo
                              niebezpiecznie. Teraz w Kotlinie Kłodzkiej zaczął padać śnieg co
                              powoduje ograniczenie widoczności i jest wciąż ślisko na jezdni. Od
                              rana doszło do jednego wypadku, samochód w miejscowości Szczytna
                              zjechał do rowu, bo na drodze nie było przyczepnoścci..

Główne drogi prowadzące na granice państwowe do Boboszowa i Kudowy
                              Zdroju oraz wylotowe na Złoty Stok i Wrocław są przejezdne. Natomiast
                              wszystkie drogi wysoko górach i na terenie odkrytym bez drzew są
                              pokryte cienką warstwa lodu i świeżo padającym drobnym śniegiem.
                              Kierowcy poruszający się w kierunku Stronia Śląskiego, Gierałtowa,
                              Różanki, Waliszowa, Srebrnej Góry i Zieleńca powinni zwrócić
                              szczególną uwagę na drogę. Tam trakty samochodowe nie są posypywane
                              często i w tym przypadku opony zimowe oraz łańcuchy mogą pomóc w
                              poruszaniu się na czterech kółkach."

Fajnie jest i oto wlasnie chodzilo.
                              I jak mamy sie nie cieszyc taka zima?:))))))))

FGK
                              • mistle_ Re: Prognoza pogody:) 06.12.02, 13:09
                                No witamy, FGK! :)
                                Dawno Cię tutaj nie było:)
                                Gdzie Ty w końcu urzędujesz - w Stolicy, czy w KK? Bo do Wawy fale radiowe
                                z "lokalnej dolnośląskiej rozgłośni" chyba nie docierają?...
                                Faktycznie, śnieg troszkę zaczął sypać, a samochody poruszają się po drogach z
                                zawrotną prędkością 40 km/h. I mrozik mrozi...
                                • maciej-007 Re: Prognoza pogody:) 06.12.02, 14:15
                                  Priwiet!
                                  To jeszcze ja sie wpisze w Mikolajki.
                                  Prezentu zadnego na razie nie dostal. Moze wieczorem bedzie lepiej?:)
                                  Pogoda na razie luksusowa: ponuro, zero slonca, ale tez zero sniegu czy deszczu. Lekki mroz.
                                  Ogolnie nastroj chyli sie niby ku swiatecznemu, ale najblizsze plany nie wybiegaja dalej niz zaczynajacy
                                  sie dzis łykend:)
                                  A Swieta musowo w Bazie:)
                                  Narazicho
                                  • Gość: kajsko Re: Prognoza pogody:) IP: 212.244.254.* 09.12.02, 09:59
                                    ojjj, ale polecieliscie z wpisami::))))))...no a ja niestety w piatek mialam
                                    tyle latania i zalatwiania, ze bylam w biurze doslownie przez 10 minut no i
                                    nie zdazylam do Was zajrzec:(((...wiec robie to dziś:)))

jesli chodzi o pogode, to mroz i slonce!!!
                                    a dokanczajac temat mikolajowy, to trafilam na swietego w jednym ze sklepow i
                                    dostalam maly prezencik, a poza tym sama zrobilam sobie frajde i zabawiajac
                                    sie w niego - dostalam to co chcialam:)))

a tak w ogole to juz mi sie nic nie chce, len sie stalam okropny, ani praca,
                                    ani szkola mi ine w glowie!!! chyba juz chce swiat!!! no i dom chetnie bym
                                    odwiedzila - dawno mnie tam nie bylo....:(

ale sie rozpisalam! koncze, nie nudze!

a co u Was???

kajsko
                                    • maciej-007 Re: Prognoza pogody:) 11.12.02, 07:55
                                      Hu-Hu-ha, nasza zima zla:)
                                      Troche mrozi, ale uszy jeszcze na miejscu:)
                                      Nie wiem, jak dlugo jeszcze tak pociagne, ale wolalbym zeby bylo ciut cieplej i troche sniegu z nieba...
                                      Wsteczne odliczanie do swiat rozpoczynam: 10 dni do wigilii (roboczych).
                                      over
                                      PS. Czy u Was tez jest mroz?
                                      • kajsko Re: Prognoza pogody:) 11.12.02, 09:21
                                        a u nas tez mrozi!
                                        chociaz coraz cieplej:)
                                        a do swiat coraz blizej:)
                                        zaszaleje troche i ....biore urlop w piatek poswiateczny! o rany! ale posiedze
                                        w domciu:)

Prezes nie zamarzl:)
                                        Mistle, mam nadzieje tez - moze da znak zycia - czekam!
                                        FGK - są pewne obawy, bo ostatnio sluch po nim zaginal:(

kajsko
                                        • maciej-007 Re: Prognoza pogody:) 11.12.02, 10:37
                                          Skoro Kaja dzis nawet sie zalogowala, to znaczy ze swieta naprawde ida....:)
                                          Ja piatku wolnego na pewno mial nie bede. A z pozniejszymi mozliwosciami urlopowymi, to sie jeszcze zobaczy...
                                          Pozostali zawodnicy pozamarzali.
                                          Kaja, biale niedzwiedzie podchodza juz pod okna domostw w stolycy, czy jeszcze nie?
                                          Trzymam kciuki za snieg:)
                                          over
                                        • mistle_ Re: Prognoza pogody:) 11.12.02, 10:38
                                          Drodzy Moi, Wasze "ostre" mrozy są śmiechu warte przy moich -22 stopniach
                                          Celsjusza! :)
                                          Mrozi niebywale, więc przed wyjazdem do KK wskazane jest zaopatrzenie się w
                                          zimową wyprawkę. Prezesie, na zlodowaciałe uszka polecam czapkę z polaru - czas
                                          już ją wygrzebać z szafy lub poczynić pilnie odpowiednie zakupy:) Ja od dwóch
                                          dni przemykam dusznickimi uliczkami w beretce z antenką:)
                                          Dzisiaj pogoda prześliczna po prostu! Słońce w pełnej krasie, wszystko mieni
                                          się srebrzyście, białe wzgórza wyglądają tak, że aż mam ochotę wyskoczyć z
                                          aparatem i pstryknąć kilka fotek. Tylko mróz jest nieco dokuczliwy, ale jeszcze
                                          trochę i przyzwyczaję się do tych syberyjskich klimatów:)
                                          Do Wigilii jeszcze tylko 10 dni (roboczych), jak słusznie zauważył Prezes -
                                          zaczynam zatem pozytywnie nastawiać się do Świąt (bo do tej pory nie wzbudzały
                                          we mnie większego entuzjazmu...). Może nawet jakąś choineczkę sobie sprawię, ze
                                          światełkami i ozdobami... Ostatnio Przedstawiciel Mikołaja zagroził
                                          (szantażysta jeden), że jeśli nie zastanie u mnie w domu drzewka, z prezentu
                                          nici - trzeba się więc postarać. W radiu same przedświąteczne przyśpiewki,
                                          nastrój radosnego oczekiwania potęguje się z dnia na dzień. :)
                                          W pracy temperatury osiągają zawrotną wartość +16 stopni - jeszcze trochę, a
                                          słupek rtęci przebije termometr... Nic, tylko zarzucić sobie girlandę kwiatów
                                          na szyję, wdziać słomkową spódniczkę i rytualnie odtańczyć taniec Hula...
                                          Lecę zatem pleść wieńce;)
                                          Adios Seniorita i Amigo!
                                          • maciej-007 Re: Prognoza pogody:) 12.12.02, 08:15
                                            Heloł!
                                            Zima trzyma nadal; zimno bardzo.
                                            Sniegu brak, slonce czai sie, zeby wyjsc zza horyzontu.
                                            Tyle mojej prognozy pogody... Byle do piatku:)
                                            No i trzeba sie wybrac na jakies zakupy - nie tylko swiateczne, ale i po cieplejsza odziez.
                                            over
                                            • Gość: kajsko Re: Prognoza pogody:) IP: 212.244.254.* 12.12.02, 09:15
                                              hej,
                                              u mnie tez mroz! brrr!
                                              ale w pracy cieplo - gorzej w domu:(((
                                              tak sobie policzylam ile to dni pozostalo do swiat, tych roboczych, i z moich
                                              obliczen wynika nieco co innego. czy Wy rabotajecie w Wigilie???

kajsko
                                              • maciej-007 Re: Prognoza pogody:) 12.12.02, 13:35
                                                Przecie Wigilia to normalny dzien roboczy...
                                                W stolycy pracujecie jakos inaczej?:)
                                                Ale trwaja starania, zeby byl roboczy jak najkrocej:)
                                              • mistle_ Re: Prognoza pogody:) 12.12.02, 13:38
                                                Witajcie, Ludzie Północy! :)
                                                U mnie bez zmian. Zimno wszędzie - na dworze (-18 st.), w pracy i w domu. Moje
                                                gardło zastrajkowało i boli okropecznie. Tabletki nie pomagają. Dłonie będą
                                                chyba następne... Zmarznięte palce ledwo stukają w klawiaturę, a stan
                                                spierzchniętej od zimna skóry jest daleki od ideału. Ale trzymam się - byle do
                                                Świąt!
                                                Kaja, Tobie to dobrze! Zrobili Ci prezent pod choinkę w postaci wolnej Wigilii!
                                                U nas niestety pracuje się tego dnia normalnie... Przynajmniej z założenia.
                                                Może Zarząd wielkopańskim gestem skróci nam dzień pracy chociaż do południa.
                                                Ale na razie o tym cisza.
                                                Tak mi się za to wydaje, że jest nadzieja na śnieg! :) Niebo się zachmurzyło,
                                                pierwszy raz od dobrych kilku dni. Może cosik z niego popada.
                                                • maciej-007 Re: Prognoza pogody:) 13.12.02, 08:25
                                                  Heloł!
                                                  Dzis pogoda brzydka, ciemno, niebo zachmurzone, troche mgly, sredni mroz - obraz sielski...
                                                  Nawet ten piatek jakos nie podbudowuje....
                                                  Widze, ze jadac do KK trzeba zaopatrzyc sie jak czlonek wyprawy na K2:)
                                                  Wolalbym nadal wariant: mroz troche lzejszy, a za to duzo sniegu.
                                                  Tym, ktorzy nie wiedza, powtorze: Wigilia to normalny dzien pracy, a skrocenie czasu pracy w tym jak
                                                  najbardziej normalnym dniu zalezy tylko i wylacznie od pracodawcy...
                                                  Zatem do Swiat jeszcze cale 8 dni...:(
                                                  bye
                                                  • Gość: kajsko Re: Prognoza pogody:) IP: 212.244.254.* 13.12.02, 09:14
                                                    maciej-007 napisał:

> Heloł!
                                                    > Dzis pogoda brzydka, ciemno, niebo zachmurzone, troche mgly, sredni mroz -
                                                    obra
                                                    > z sielski...
                                                    > Nawet ten piatek jakos nie podbudowuje....

to samo w centrum!!!

> Tym, ktorzy nie wiedza, powtorze: Wigilia to normalny dzien pracy, a
                                                    skrocenie
                                                    > czasu pracy w tym jak
                                                    > najbardziej normalnym dniu zalezy tylko i wylacznie od pracodawcy...

och, dzieki Bogu za takiego pracodawce, ktory nie meczy w Wigilie:)
                                                    w moim przypadku byloby katastrofa pracowac w ten dzien - wieczerze musialabym
                                                    spozyc w pociagu:(

> Zatem do Swiat jeszcze cale 8 dni...:(

lacznie z weekendami 11!
                                                    > bye

bye!!!

kajsko
                                                  • mistle_ Re: Prognoza pogody:) 13.12.02, 09:52
                                                    Bongiorno! :)
                                                    Jak upływa piątek, 13 - ego? :) U mnie na razie bez większych katastrof. Ale to
                                                    dopiero poranek, trzeba być czujnym jak ryś! :)

U mnie za oknami bez zmian - biało, ale śniegu niestety brak. Mróz zelżał
                                                    znacznie, niebo zasnute chmurami. Telewizja nie przepowiadała na nadchodzący
                                                    weekend żadnych opadów w moim rejonie. Zaczyna mnie to troszkę niepokoić, bo
                                                    Święta tuż, tuż. I'm dreaming of a white Christmass! :)
                                                    Lecz niechaj żywi nie tracą nadziei, jak mawiał poeta.

Podupadam ostatnio na zdrowiu - może ktoś zna skuteczny sposób na pozbycie się
                                                    kataru?
                                                  • kajsko Re: Prognoza pogody:) 16.12.02, 11:27
                                                    witam,
                                                    nooo! jeszcze tydzien i.....ruszam w podroz:)))
                                                    a co u Was?
                                                    Mistle, choinka juz jest? Miej na wzgledzie jakies poswiateczne spotkanko:)
                                                    Prezes, a Ty kiedy ruszasz na poludnie?
                                                    FGK, żyjesz? - mam do Ciebie pytanko: uruchomili jakis nocny pociag w strone,
                                                    ktora nas jak najbardziej interesuje, wiesz cos o tym?

pozdrawiam,
                                                    kajsko
                                                  • mistle_ Re: Prognoza pogody:) 16.12.02, 11:48
                                                    Hej! :)
                                                    Fakt, jeszcze tylko tydzień i Wigilia:) Choinki nie ma, prawdę powiedziawszy,
                                                    nawet w sferze planów. Pewnie skończy się na jakimś zielonym badylu... Święta i
                                                    tak spędzam poza domem, więc brak drzewka nie będzie mi tak bardzo doskwierał.
                                                    Może kupię lampki i zawieszę je na dracenie - zawsze to jakaś namiastka;)
                                                    W KK biało, ale pod śnieżną zimę jeszcze nie można tej pogody podpiąć. Dzisiaj
                                                    wprawdzie coś tam pruszyło z nieba, ale przelotnie i słabo. Jest niewielki mróz
                                                    (-4 st.), pełne zachmurzenie, wiatru brak. Gdyby jeszcze był śnieg, warunki
                                                    narciarskie byłyby idealne:)
                                                    Trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać - podobno prawdziwa, biała zima tuż,
                                                    tuż (takie krążą plotki:).
                                                    Wytrwałości w oczekiwaniu na Święta - M.
                                                  • kajsko Re: Prognoza pogody:) 16.12.02, 12:01
                                                    Mistle, to jednak opuszczasz KK na Swieta???
                                                    A ja liczylam na jakis mini zlot...:(

kajsko
                                                  • mistle_ Re: Prognoza pogody:) 16.12.02, 12:09
                                                    Spokojnie, Kaja, będę w obrębie KK - opuszczam tylko swoje jednoosobowe
                                                    gospodarstwo domowe:) Bo samotna Wigilia mi nie w smak. Na szczęście mogę ją i
                                                    Święta spędzić wśród bliskich:)
                                                    A co do pociągu - faktycznie, od wczoraj jeździ nowy nocny pociąg, chyba z Wawy
                                                    Wschodniej. W Kłodzku jest około 7:14, jeśli mnie pamięć nie zawodzi.
                                                  • kajsko Re: Prognoza pogody:) 16.12.02, 12:22
                                                    Mistle, dzieki za info o pociagu, musze tylko sprawdzic o ktorej odjezdza z W-
                                                    wy. To by mi nawet pasowalo:)
                                                    Uff, to jednak nie uciekasz daleko:) to dobrze! jak bedzie snieznie to
                                                    wyciagam Cie na deski!

kajsko
                                                  • mistle_ Re: Prognoza pogody:) 17.12.02, 10:31
                                                    Moi Drodzy, jest nadzieja na białe Święta:)
                                                    Dzisiaj śnieg pruszy od rana. Co prawda jest bardzo drobny i dość mokry, ale
                                                    jest. Mogłoby nieco bardziej przymrozić... O 7:00 było -3 st., ale teraz jest
                                                    pewnie około zera - jeśli nie powyżej. Mimo to wszystko pokrywa się coraz
                                                    grubszą warstewką białego puchu. Tylko droga jest czarna i mokra.
                                                    A za tydzień Wigilia...
                                                  • kajsko Re: Prognoza pogody:) 17.12.02, 10:55
                                                    O, to mnie Mistle pocieszyla!
                                                    Jeszcze przymrozi, bez obaw:)
                                                    Tu niestety jakies pozostalosci sniezne w postaci lodu, ale co tam, i tak na
                                                    swieta mnie nie bedzie, wiec niech sie dzieje co chce!!!
                                                    o rany! dzis postanowila kupic czesc prezentow, tylko ze zupelnie nie mam
                                                    koncepcji:(

kajsko
                                                  • mistle_ Re: Prognoza pogody:) 17.12.02, 12:15
                                                    Ja też mam zawsze problem z wyborem prezentów:( Szczególnie dla panów - kobieta
                                                    ucieszy się nawet z jakiejś ozdoby, mało użytecznego, ale uroczego bibelotu, a
                                                    facet? Nie sądzę. No i głowię się już dni kilka, co by tu sprezentować moim
                                                    mężczyznom i nic oryginalnego mi do głowy nie przychodzi:( Na podbój sklepów
                                                    ruszam w weekend - jak zapewne 95% naszego społeczeństwa. Sama sobie
                                                    współczuję, bo nie cierpię tłumów. Ale jakoś tak wyszło, że wcześniej mi z tymi
                                                    zakupami nie wyszło - jak co roku zresztą;)
                                                  • Gość: kajsko Re: Prognoza pogody:) IP: 212.244.254.* 17.12.02, 14:14
                                                    Mistle, oj znam ten problem zakupowy, znam...
                                                    Właśnie miałam chwilke wolna na mieście i zamiast skoncentrowac sie na
                                                    prezentach nie dla mnie, zrobilam prezent sobie -kurtka na narty!...a wcale
                                                    tego nie plamowałam! tak jakoś wyszło, spontanicznie!
                                                    No i problem pozostał w rozmiarze wyjsciowym, gdyz nadal zadnego prezentu nie
                                                    mam!

kajsko
                                                  • mistle_ Re: Prognoza pogody:) 17.12.02, 15:30
                                                    Kaja, kurtka na narty to bardzo trafiony zakup:) Tutaj śnieg cały czas
                                                    popaduje, chwilami przechądząc nawet w ostre sypanie, więc odpowiednie na deski
                                                    odzienie wierzchnie jak najbardziej się przyda (żebym tylko nie zapeszyła...).
                                                    Oj, zazdroszczę Ci tych narciarskich zakupów! Buty, kurtka... Ja za to nie mam
                                                    nawet nart:( O odzieży nie wspominając.
                                                    Trzeba będzie ratować się pożyczonym sprzętem.
                                                  • Gość: kajsko Re: Prognoza pogody:) IP: 212.244.254.* 17.12.02, 15:38
                                                    Mistle, nowych butow dorabialam sie 12 lat! - tyle jezdzilam na poprzednich
                                                    [az wstyd]! Wiec, niejako, ten zakup to koniecznosc!
                                                    A kurtka, raczej nie na te pore roku, nada sie dopiero na wiosenne
                                                    przejazdzki!...ale tak juz to ze mna jest - jak na cos sie upre, to masakra!
                                                    No a przez te zakupy nadszarpnelam nieco budzet przeznaczony na prezenty! :((((
                                                    oj, chyba wezme jakies nadgodziny, albo drugi etat!

kajsko
                                                  • mistle_ Re: Prognoza pogody:) 18.12.02, 17:23
                                                    A dzisiaj odwilż...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka