Dodaj do ulubionych

AWF sprzedaje stadion

03.03.06, 07:35
nareszczie!
Obserwuj wątek
    • Gość: szczery do bólu Re: AWF sprzedaje stadion IP: 213.76.147.* 03.03.06, 08:26
      I bardzo dobrze!
      AWF działa na zasadzie psa ogrodnika!
      • pyra2006 Wrocławianie znów się kompromitujecie :))) 03.03.06, 17:24
        Przeszukałem internet aby coś dowiedzieć się o waszych stadionach i wygląda to
        zabawnie chociaż trochę straszno.

Stadion Oporowska
        fanslask.aha.pl/remont/galeria5/foto%20026.html
        Czy to na ten stadion ma wejść 13 000 kibiców? Jak usypiecie jeszcze wyższą
        górkę to wejdzie może i z 15 tys. A czy wytłumaczy mi ktoś co na tym wspaniałym
        wrocławskim stadionie oznaczają te nagrobki? :)

Stadion Olimpijski
        www.awf.wroc.pl/obiekty/so/stadion06.htm
        www.awf.wroc.pl/obiekty/so/stadion07.htm
        Coś zapadają wam się trybuny na tym stadionie. Jakieś takie nietypowo płaskie.
        Może i w tym wypadku powinniście dowieźć kilka wywrotek ziemi aby trybuny były
        takie jak należy? I po co wam to kartoflisko między trybunami a murawą? Tylko
        nie pokazujcie tego stadionu nikomu z UEFA bo jak zobaczą że trybuny są płaskie
        to będzie wstyd na całą Europę a może i świat bo kraje biednej Afryki mają
        lepsze stadiony niż ten niby Olimpijski. Czy widzieliście kiedyś nowoczesny
        stadion na wałach ziemi? Olimpijski nigdy nie będzie nowoczesny. Chyba że
        zrównacie go z ziemią i wybudujecie od nowa.

Nowy stadion na 35 tys.
        Gdzie??? Są jakieś plany??? Wiadomo skąd będą na niego pieniądze???
        Nie ma planów stadionu, nie ma informacji o źródłach finansowania inwestycji.
        Ktoś wam coś obiecał i robi z was głupa a wy mu uwierzyliście.

Kolejny raz się kompromitujecie wrocławianie. Nie wstyd wam? Wiem, nie wstyd
        wam a powinno.
        • pyra2006 Re: Wrocławianie znów się kompromitujecie :))) 03.03.06, 17:42
          Wrocławianie znów się kompromitujecie :))) KOLEJNY RAZ!
          miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35760,3192336.html
          200 mln na remont trupa????
          Za te pieniądze byście mieli nowy stadion. IDIOCI :)
        • bartollommeo Re: Wrocławianie znów się kompromitujecie :))) 03.03.06, 23:28
          pyra2006 napisał:

>
          >
          >
          > Kolejny raz się kompromitujecie wrocławianie. Nie wstyd wam? Wiem, nie wstyd
          > wam a powinno.

Aleś se chłopie pogadał, pewnie masz satysfakcję, a to ty powinieneś sie wstydzić.
          Nic ci do naszych stadionów, mamy wazniejsze potrzeby, najlepsza drużyna jest w 2 lidze, misstrzostw europy i tak Polska nie dostanie, piłka nie jest dla nas priorytetem.
          Być moze będziemy mieli stadion jak zajdzie taka potrzeba i wnasze władze zdecydują się w końcu coś zrobic, być moze Olimpijski, sie nie rozleci, przejdzie w końcu remont i bedzie fajna klimatyczną, kameralną,areną dla zawodów lekkoatletycznych, żuzlowych itp. Stadion ten jest też jedynym tego typu obiektem w polsce, poza tym jest zabytkiem.
          Nie wiem skąd jesteś , wygląda że z Poznania, muszę ci powiedzieć że takiego stadionu jak Olimpijski to nie macie, wogóle niewiele macie nawet jesli chodzi o te twoje uluboine stadiony, stadion Lecha moze i jest super jak na nasze polskie warunki, ale w eupopie to juz niestety kicha, moze macie jakies plany, może będziecie cos tam budować, ale nic specjalnego.Jesli u was jest tak dobrze to dlaczego jest tak żle?
          Więc sam powinies się wsytić, a na razie lecz chłopcze dalej swoje kompleksy.
    • Gość: Głośnik Re: AWF sprzedaje stadion IP: *.pwr.wroc.pl / *.wcss.wroc.pl 03.03.06, 08:28
      Po co nam nie piłkarski stary zrujnowany stadion? Co Atlasik już nie ma
      pieniędzy i pod pozorem remontu trzeba w niego troche publicznej kasy wpakować?
      Czy trzeba zatrudnic przy remoncie kilku kolesi dyletantów na ładnych kilka lat?
      Ps. W Angli nie było problemów z wyburzeniem Wembley i zbudowania nowego
      stadionu choc znaczył on dla Angoli bardzo dużo!
      • Gość: onoff Re: AWF sprzedaje stadion IP: *.crowley.pl 03.03.06, 11:38
        Głośniku, dobrze wiesz ( a może i nie wiesz ), że stadion nie jest Atlasika tylko AWF więc dlaczego Atlasik ma ładować kase w ten obiekt ?

Dużo gadacie a tak naprawde gó.. wiecie.
    • Gość: xxl Re: AWF sprzedaje stadion IP: 156.17.105.* 03.03.06, 08:30
      AWF robi ineres zycia...za 5 mln sprzedaje to co doprowadził do ruiny ale to co
      przynosi kasiorę ( wynajmowanie boisk na polach itd. ) sobie zostawiają ....
      ja bym im wszystko zabrał i to za darmo ;)))...taki stadion powinien nalezec do
      mieszkancow i to oni powinni z niego miec okazję korzystac !
    • Gość: mmarco Re: AWF sprzedaje stadion IP: *.wroclaw.mm.pl 03.03.06, 09:08
      Pon co miastu sam zrujnowany stadion?
      Lepiej kupić pola marsowe i udostępnić mieszkańcom boiska na nich, przynajmniej
      młodzież i nie tylko miała by co robić a nie pić piwo w bramach i palić
      maryche. Takie tereny powinny być utrzymywane przez miasto i ogólnodostępne.
    • Gość: wks Re: AWF sprzedaje stadion IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.06, 09:16
      ale jaja,jeszcze przed miesiacem trabili ze bedzie nowy stadion,na mur
      beton,teraz miela ze kupuja Olimpijski!Chcecie wiedziec prawde-zadnego
      Olimpijskiego nie kupia,nie bedzie nowego stadionu na Maslicach,a stadion na
      Oporowskiej poza paroma zmianami (kosmetyka)dalej bedzie popadal w ruine!
      Wroclaw nie dostanie zadnych meczow na EURO(jezeli Polska przjdzie wraz z
      Ukraina)!Sa niestety lepsi od nas,jak Krakow i Poznan.Wladze miasta nie sa
      zainteresowane tego typu sprawami!!!!
      • pyra2006 Re: AWF sprzedaje stadion 03.03.06, 17:30
        Gość portalu: wks napisał(a):

> ale jaja,jeszcze przed miesiacem trabili ze bedzie nowy stadion,na mur
        > beton,teraz miela ze kupuja Olimpijski!Chcecie wiedziec prawde-zadnego
        > Olimpijskiego nie kupia,nie bedzie nowego stadionu na Maslicach,a stadion na
        > Oporowskiej poza paroma zmianami (kosmetyka)dalej bedzie popadal w ruine!
        > Wroclaw nie dostanie zadnych meczow na EURO(jezeli Polska przjdzie wraz z
        > Ukraina)!Sa niestety lepsi od nas,jak Krakow i Poznan.Wladze miasta nie sa
        > zainteresowane tego typu sprawami!!!!

wks wie co mówi. Szanuję go bo potrafi otwarcie napisać o prawdzie chociaż ta
        dla niego jest nikorzystna
    • Gość: wks Re: AWF sprzedaje stadion IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.06, 09:25
      czekaja na dokumentacje obecnego stanu Olimpijskiego!Smieszne!Od kiedy stan
      ruin jest dokumentowany?Czekanie bedzie trwalo miesiacami,znajac polskie
      warunki.Wystarczy sie przejsc na stadion i stwierdzic jego oplakany stan!!!
      Kompletna niekompetencja!
      • 2kaczorki remont czy wyburzenie? 03.03.06, 13:48
        Trzeba naprawdę rozważyć temat remontować czy wyburzyć????
        Koszty moga być znacznie mniejsze i stadion jest możliwy do rekonstrukcji z
        nowoczesnymi elementami! Nierozumiem gdzie bedzie parking np na ok. 5 tysięcy
        samochodów?????? Bez tego to po co stadion!!!!
        pozdrawiam
        • Gość: VVV Re: remont czy wyburzenie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 14:14
          niestety widze tutaj ze nikt nie jest poinformowany, STADION JEST ZABYTKIEM!
          wszystkie zmiany musza byc konsultowane a o wyburzeniu nie ma mowy!
          • pyra2006 Re: remont czy wyburzenie? 03.03.06, 17:32
            I zabytkiem pozostanie. Tylko że sport zabytków nie potrzebuje ale widzę że we
            władzach Wrocławia jakieś tłumoki siedzą
        • cancro Re: remont czy wyburzenie? 03.03.06, 14:27
          Dokładnie tak! Kiedyś pozwoliłem sobie wygłosić na forum podobny pogląd, za co
          przyznano mi tytuł "napływowy".
          Problem polega na tym, że w obecnym stanie stadion nie nadaje się ani dla
          piłkarzy, ani dla żużlowców. Kibice kopanki najchętniej siedzieliby na murawie,
          tuż za linią autową. Natomiast ja, kibic speedway'a chętniej widziałbym większe
          skosy trybun. Obecnie, gdy siedzę niżej niż w połowie wysokości trybun widzę
          tylko kaski migające nad bandą. Być może Olimpik to jakiś zaje... zabytek,
          oddajmy go więc konserwatorom. Może jednak postąpić z nim jak z zabytkową
          kamienicą? Zostawmy fasadę, jeśli taka cenna, a zbudujmy nowoczesne wnętrze.
          Inna sprawa to parking. Dziś nikt nie chce chodzić (jeździć) do sklepów, które
          nie mają parkingów. Wyczekiwanie na jeżdżące w niedzielę z mniejszą
          częstotliwością autobusy i walka o dostanie się do nich nie są zabawne w XXIw.
          Onegdaj w Z. Górze w dni meczów cała komunikacja miejska była nacelowana na
          obsługę stadionu. Dziś, niemal każdy jest zmotoryzowany. Współczuję mieszkańcom
          Zacisza i Zalesia tego, co dzieje się na ich ulicach w dni imprez żużlowych, a
          sobie czasem godzinnego postoju w korku przed wydostaniem się na Kochanowskiego.
          No cóż, szansa na uporządkowanie sytuacji jest jak nigdy, będzie jak zawsze - do
          bani...
          • pyra2006 Re: remont czy wyburzenie? 03.03.06, 17:34
            Czytam i widzę że większość z was dobrze gada, więc czemu wasza wrocławska
            władza nie słucha rad ludu tylko nieporadnie reanimuje trupy?
    • Gość: Taki jeden Re: AWF sprzedaje stadion IP: *.os1.kn.pl 03.03.06, 18:18
      Gdzis juz dzis napisalem, ze powiedzial mi czlek madry, iz obowiazkowa nauka
      czytania i psania powinna byc zniesiona. Wtedy moze bym nie dostal wytrzeszczu
      oczu czytajac rozmyslania wychowanka z rolniczych kresow. Wiec, dla
      przypomnienia - Stadion Olimpijski jest zabytkiem. Naturalne, ze nie kazdy
      termin ten musi znac, ale juz slowa "historia" i "kultura" nawet na wielkopolsce
      uzywane sa, (choc z innym nieco akcentem, tej!). Jesli natomiast kolega pisze o
      kartoflisku miedzy murawa a trybunami, to spiesze wyjasnic, iz jest to "tor
      zuzlowy" (zapewne w encyklopediach internetowych figuruje takie haslo). Rozumiem
      i boli mnie to, ze w Poznaniu dopiero w tym roku bedzie mozna zobaczyc, co na
      tym kartoflisku zrobic sie da - zwlaszcza w kontekscie tak wielkiej i
      zaszczytnej metropolii. A propos walow usypanych z zapadajacej sie ziemi,
      proponuje przyjechac i samemu ocenic, zdjecia - moj drogi kartoflany chlopcze -
      maja to do siebie, ze bywaja mylace. W tym miejscu proponuje koledze Pyrze
      popatrzec jak przebiega modernizacja stadionu wielkiego Lecha i na tym sie
      skupic. A nam, smiesznym i przyglupim wroclawiakom dac zainwestowac w to co
      nasze. Z pewnoscia po remoncie nikt niczego stolicy podziemnej pomaranczy
      zazdroscic nie bedzie. A zawisc i kompleksy proponuje koledze okazaywac na jego
      forach, tudziez z bejzbolem z dloni na Rumunskiej, Cyganskiej, czy jak jej tam.

I konczac, slowo do normalnych. Olimpijski wart jest remontu i jest godny tego,
      by stac sie - jak dawniej - arena sportu we Wroclawiu. Gdzie i kopana i motorki
      i lekkoatleci dobrze sie razem maja, a miasto na tym zarabia. Co do defraudacji
      kasy... niech mi ktos powie: czy zlodziej jak ma ukrasc, to bedzie mu to
      sprawialo roznice czy przy remoncie, czy przy budowie?

Tak na marginesie, wierzyliscie, ze "LG Arena" :) powstanie? Naprwawde?

Pozdrawiam, rowniez Pyry wszelkiej masci.
      • Gość: bzyk Wrocławiowi jest potrzebny nowoczesny stadion .... IP: *.e-wro.net.pl 03.03.06, 18:31
        > - Stadion Olimpijski jest zabytkiem.

Wrocławiowi jest potrzebny NOWOCZESNY STADION a nie zabytek, który nie spełnia
        wymogów i standardów aren sportowych.
      • Gość: bzyk Re: AWF sprzedaje stadion IP: *.e-wro.net.pl 03.03.06, 18:36
        > I konczac, slowo do normalnych. Olimpijski wart jest remontu
        > i jest godny tego, by stac sie - jak dawniej - arena sportu we Wroclawiu.

Pod warunkiem że zrówna się go z ziemią i wybuduje coś co jest nowoczesne a jak
        na razie są trybuny z których nie widać co się dzieje na boisku, więc po co
        komu takie trybuny? W nowoczesnych stadionach takie trybuny są nie do
        pomyślenia, więc jak pogodzisz nowoczesność z zabytkiem?
        • Gość: makabra... Re: AWF sprzedaje stadion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 18:54
          zrównać z ziemią? co wy gadacie? a zrownaj Ty se jeden z drugim obórkę, co w
          niej mieszkasz, a stadionowi olimpijskiemu daj święty spokój! zabytek to
          niekwestionowany. koniec kropka. nikogo kształcić nie myślę. książek kilka
          przeczytajcie to pogadamy.
          a prawda jest taka, że świetnie, że miasto kupiło ten stadion. i że z całą
          pewnością nie ma sensu starać się z niego zrobić arenę Euro. kupiliśmy go i
          teraz spokojnie, modernizując tyle ile się da zróbmy z niego porządnie
          utrzymany, funkcjonujący na skale lokalno-krajową stadion. przebudowując go na
          wielki stadion piłkarski, po pierwsze: wydamy dużo dużo więcej kasy, niż na
          budowę nowego; po drugie: ryzykujemy, że powstanie nowoczesny stadion
          zabytkowy, który jeśli będzie bardziej zabytkowy, to będzie mniej nowoczesny, a
          jeśli postawimy na nowoczesność to z zabytkowości zostaną smętne szczątki...
          poza tym słusznie ktoś pisze, że tam nawet miejsca na parking nie ma...
          moja rada: zróbmy z olimpijskim, to co napisałem na początku (klimatyczny,
          niewielki, unowocześniony stadion zabytkowy), a jak chcemy mieć nowoczesną
          arenę piłkarską godną wszelkich mistrzostw - wybudujmy ją na maślicach.
          zresztą nie wiem po co to piszę, bo odnoszę wrażenie, że większość
          forumowiczów, mając swoją wizję wszystkiego, nawet nie zagląda do pozostałych
          postów...
          pozdrawiam
          • Gość: md Re: AWF sprzedaje stadion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 19:55
            Ciekawe, że nikt nie wspomniał iż Stadion Olimpijski świetnie nadaje się również na koncerty plenerowe (koncerty - a nie imprezy - od imprez są Pola Marsowe). Pamiętacie np. wielki koncert ApolloFourForty kilka lat temu? Świetne miejsce na tego typu rzeczy moim zdaniem.
          • Gość: bzyk Re: AWF sprzedaje stadion IP: *.e-wro.net.pl 03.03.06, 19:59
            > zrównać z ziemią? co wy gadacie? a zrownaj Ty se jeden z drugim obórkę, co w
            > niej mieszkasz, a stadionowi olimpijskiemu daj święty spokój! zabytek to
            > niekwestionowany. koniec kropka. nikogo kształcić nie myślę. książek kilka
            > przeczytajcie to pogadamy.

A niech sobie będzie zabytkiem ale nie traktujmy go jako stadion Wrocławia bo
            stadionem on już nie jest bo przecież jest zabytkiem. Jednego z drugim pogodzić
            się nie da. Książki sam poczytaj to może coś się dowiesz o nowoczesnych
            obiektach sportowych.
            • Gość: makabra... Re: AWF sprzedaje stadion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 23:10
              a przeczytałeś mój post? jest zabytkowym stadionem. nie przestał nim być. a
              unowocześnić można. tylko pytanie w jakiej skali. bo Stadionu Wrocławia to
              fakt, nie warto z niego robić. szkoda pieniędzy. i stadionu.
              a książki o nowoczesnych obiektach sportowych... nie jest ich znowu tak dużo...
              ale czytałem parę:) (dwie, a kolejne dwie miałem w łapach)
    • amhu Re: AWF sprzedaje stadion 04.03.06, 11:28
      Niedawno, po wielu latach, odwiedzilem warszawska AWF. To co zobaczylem
      przerazilo mnie. Wiekszosc urzadzen i budynkow jest w stanie wrecz tragicznym.
      Urzadzenia sportowe to praktycznie odmalowane farba olejna ruiny. Budynki
      dydaktyczne z zewnatrz pociagniete emulsja w srodku przypomijana stan po
      przejsciu tsunami.Wiele wydzialow, katedr i instytutow znajduje sie
      najzwyklejszych barakach. Wyposazenie na poziomie Bangladeszu - rozwalajace sie
      szafy, biurka, regaly,wytarte chodniczki i wykladziny podlogowe, brudne sciany
      nie malowane od wielu lat, wypadajace przerdzewiale futryny, nie domykajace sie
      drzwi.... Otoczenie budynkow zaniedbane wrecz tragicznie - jakies krzaczory,
      chaszcze, dziurawe jezdnie i "faliste" chodniki. Jednym slowem koszmar.
    • Gość: budowa nowego! Re: AWF sprzedaje stadion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 15:46
      Idealne miejsce na wybudowanie nowego stadionu, których brak we Wrocku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka