Dodaj do ulubionych

Czy ktoś chodził do SP50 im.gen.Z.Berlinga???

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 22:16
ja spędziłem tam osiem lat zycia i mile wspominam ten czas. ktos pamięta
takich nauczycilei jak Siwik, Trzaska, Lewicka, Lyszczyk, Templin, Kotlarska,
Zankowska, Nowakowska(!) czy Idaczyk??? jakie macie wspomnienia?
Obserwuj wątek
    • Gość: Hon Re: Czy ktoś chodził do SP50 im.gen.Z.Berlinga??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.02, 11:58
      ja chodzilam:) moze i niedawno, moze i troche krotko - jedynie szesc lat..
      wspomnienia mieszane, chociaz wielu nauczycieli (a raczej - nauczycielek) nie
      zapomne bardzo dlugo:) tak, jak piszesz - pani Trzaska i pani Templin sa
      naprawde cudownymi nauczycielkami:) piszesz o p. Nowakowskiej, ktorej ja nie
      mialam przyjemnosci lepiej poznac - chodzilam do klasy pani Kolodynskiej i
      bardzo, bardzo cieplo to wspominam (zwlaszcza, ze bywalo zabawnie:))

najdziwniejszym zas momentem w moim zyciu w tej szkole byla wiadomosc, ze mam
      isc do jakiegos 'gimnazjum' i ze bedzie to w tej "okropnej 102" ;) nie bylo tak
      zle, ale czasem troche szkoda, ze jednak nie powstalo gimnazjum w budynku SP50.

pozdrawiam.
    • aga1972 ABSOLWENCI 1987ODEZWIJCIE SIĘ!!! 07.01.03, 22:20
      Ja chodziłam przez 5 lat (od IV do VIII klasy). Zaczęłam chodzić od pierwszego
      roku jej urzędowania (czyli 20 lat temu) a wcześniej do SP 20. Moją
      wychowawczynią była pani Barbara Lasek, uczyła nas ZPT. Pani Idaczyk uczyła
      chemii, Siwik fizy ;) A pamiętacie Ochmankę !!!???
      Co śmieszniejsze mój mąż też chodził do tej szkoły, jego wychowawczynią była p.
      Idaczyk a teraz tam do I klasy chodzi nasz syn :)))
      Pozdrawiam wszystkich absolwentów SP nr 50 :)))
      ABSOLWENCI ROKU 1987 ODEZWIJCIE SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      ACHA A MÓJ MĄŻ WOŁA O ODZEW ABSOLWENTÓW ROKU 1985!!!!!!!!!!!!
      • kris52 Re: ABSOLWENCI 1987ODEZWIJCIE SIĘ!!! 16.02.03, 08:35
        Byłem uczniem tej szkoły w latach 1982-1990, kiedy jeszcze pierwsze zajęcia
        odbywały się w 102. Pamiętam jak niektórzy rodzice (w tym i moi) pomagali
        sprzątać i dokańczać część robót tak abyśmy mogli szybko zacząć tam naukę.
        Pamiętam jak budowali basen przy naszej szkole, a my mogliśmy to zwiedzać
        (gonitwa po niewykończonej budowie z wielką dziurą w środku jest niezapomnianym
        przeżyciem :) ).
        • rzulw Re: ABSOLWENCI 1987ODEZWIJCIE SIĘ!!! 23.02.04, 04:53
          Witaj :)
          od drugiej klasy w 50 - pierwsza w 102 :)
          A gonitwy po budowanym basenie były dzikie i extra ;)
          Za to cwału po korytarzu nie zapomnę do końca życia...właściwie blizna na ręce
          nie pozwoli zapomnieć ...wbiłem sobie w przedramię klamkę od drzwi stołówki.
          Kołodyńska....też chyba była moją wychowawczynią. Ja miałem przboje z polonistką
          Suską ;) A od dyra Dzwigały dostałem w tyłek ;D kabelkiem, w jego gabinecie :)
      • Gość: Kasia Re: ABSOLWENCI 1987ODEZWIJCIE SIĘ!!! IP: *.adm.uni.wroc.pl 17.05.05, 13:01
        Witam.
        Skoro jesteś rocznik 1972(urodzenia)? i twoją wychowawczynią była Pani Lasek,
        to chyba chodziłyśmy do tej samej klasy.:)))))
        • aga1972 Re: ABSOLWENCI 1987ODEZWIJCIE SIĘ!!! 15.06.05, 10:27
          Jestem rocznik 1972, i moją wychowawczynią była pani Lasek:) Którą Kaśką
          jesteś, ja pamiętam tylko jedną, nazwisko na literę M. Ale może kogoś
          pominęłam, tyle lat:)....
          Odezwij się:)
          Aga
      • Gość: aga Re: ABSOLWENCI 1987ODEZWIJCIE SIĘ!!! IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 18.02.06, 01:23
        Czesc Wam.Ja terz chodzilam do tej szkoly.Chodzilam do klasy E.Ale dokladnie
        pamietam p.Ochman.,uczyla matematyki.Zawsze bardzo elegancka,wytapetowana i
        ufryzurowana.Uczyla moja sasiadke z bramy.Ale jak przychodzila na zastepstwo,to
        byl poprostu horror.Cisza jak w grobowcu.Nigdy nie bylam dobra z matematyki ani
        polaka tak ze strasznie sie balam.Nawet niepamietam kto byl moja
        wychowawczynia.Fajnie ze twoj maz, terz tam chodzil.poznaliscie sie w szkople?
        Czy wiele lat pozniej.A gdzie mieszkalas? Aga
        • aga1972 Re: sp50 03.03.06, 09:35
          hej
          Mieszkałam na Polance:)
          Męża poznałam juz później, jak on skończył szkołę, a ja byłam w 8 klasie...
          A Ty gdzie mieszkałaś?
    • mamaoli Re: Czy ktoś chodził do SP50 im.gen.Z.Berlinga??? 28.12.03, 23:43
      Ja jestem absolwentka tej szkoly z 1994. Moja wychowawczynia byla p. Teresa
      Koziura. Przez te dziesiec lat pozrywaly mi sie kontakty z dawnymi
      kolezankami. Moze ktos z was wie co sie dzieje z moja przyjaciolka ze szkolnej
      lawy - Monika zd.Kowalonek (mieszkala blisko szkoly przy ul. Chorwackiej).
      Pozdrawiam. Marta.
    • Gość: lara Re: Czy ktoś chodził do SP50 im.gen.Z.Berlinga??? IP: *.kom / *.kom-net.pl 14.07.04, 21:34
      Ja rónież miło wspominam sp50.
      Dmochowska, Skrzydło(!!!), Kamińska, Kotlarską rónież pamiętam, Małas, Uryż
      (basen).
      Fajnie było.
      • klara29 Re: Czy ktoś chodził do SP50 im.gen.Z.Berlinga??? 28.07.04, 22:10
        Hej :)))) Ja też byłam pierwszym rocznikiem w tej szkole achhhhhh co to były za
        czasy :)))82'
        Pamiętacie to że jednymi schodami można było tylko wchodzić a drugimi wychodzić
        żeby sie dzieciaki nie pozabijały :)))))
        No i Ochmanki nigdy nie zapomnę hahaha jaki popłoch był gdy rykneła
        SPPPAAACCEEERROOOOWWAAAĆĆĆĆĆ hahaha nie można było spokojnie stanąć sobie pod
        ścianą tylko trzeba było potulnie łazić w kółko jak baranki.
        Ciepło wspominam p.Zankowską chociaż nie zle dała mi w kość.
        W pamięci zatarły mi się nazwiska ale chyba P.Szpala uczyła matmy i jeszcze
        taka ostra babka z geografii była.
        hehe pozdrawiam wszystkich serdecznie. :))))
        • rzulw Re: Czy ktoś chodził do SP50 im.gen.Z.Berlinga??? 18.10.05, 23:22
          " i jeszcze taka ostra babka z geografii była."
          To była pani MAZUREC ;) ... chyba
    • ibulka Re: Czy ktoś chodził do SP50 im.gen.Z.Berlinga??? 12.05.05, 16:56
      Moja 14 letnia siostrzenica skończyła SP50, podaję jej numer gg w razie co ;)
      7797318.
      Siwik uczy teraz matmy w gim.27 (tam gdzie Kaśka się uczy) a Kotlarska uczyła
      ją plastyki. Pogadaj z nią na gg to powspominacie ;)))
      • Gość: Kasqs Re: Czy ktoś chodził do SP50 im.gen.Z.Berlinga??? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 29.01.06, 15:26
        ja konczylam piedziesiatke jakies 6lat temu, biologii uczyla mnie nowakowska,
        straszna kosa ale jakos nie mialam z nia problemow, geografia- templin,
        notorycznie darlismy z niej lacha :p, wychowawca i zarazem matematyca to kazek,
        nigdy nie zapomne jej opowiesci o psie nbutce i jej fazy na fioletowy kolor, w
        klasach 1-3 uczyla mnie blachowicz, wspomnienia mam srednie bo byla troche
        zimna, z mazurec mialam fizyke, plastyke oczywioscie z kotlarska, historia z
        malasem, wf z pajorem, basen z gołąbkiem, byla jeszcze taka wredna ruda
        katechetka ale nie pamietam jak sie nazywala, potem zmienilismy ja na 'pania
        malgosie' (nie wiem jak miala na nazwisko bo wszyscy tylko tak na nia mowili)

w 50 bylam tylko 6 lat bo wprowadzono reforme szkolnictwa ale wspominam milo,
        gdyby ktos chcial wspolnie powspominac podaje gg: 3389307
    • paulina997 Re: Czy ktoś chodził do SP50 im.gen.Z.Berlinga??? 17.02.06, 23:55
      Czesc! Ja chodzilam, do tej szkoly.I musze powiedziec, ze wspomnienia ulatuja
      jak para.Ale to jest super sprawa, troche sobie poprzypominac.Moja
      wychowawczynia byla pani Suska.Tak, tak i to druga.Tej pierwszej
      niepamietam,ale to nic.Pamietam Lewicka juz wtedy byla troche siwa.A
      teraz,jestem ciekawa jakwygladaja i czy jeszcze pracuja.Moze odezwie sie ktos z
      mojej klasy.Tak bardz bym chciala sie z kims spotkac pogadac,itd. W maju bede
      we wrocku.Chodzilam do klasy E. Pozdrawiam wszystkich z rozanki.
    • alex106 Re: Czy ktoś chodził do SP50 im.gen.Z.Berlinga??? 24.05.06, 11:37
      O! jak miło powspominac...Dokładnie pamietam P. Ochmann, byla moja
      wychowawczynia, miala niesamowite metody wychowawcze, nieraz przyłozyła mi
      cyrklem, ale teraz o dziwo!! wspomianam to milo... i z usmiechem na twarzy.
      Chodzilam do B i moze juz kulawo ale troche pamietam liste obecnosci:
      1. Adamaszek
      2. Becz
      3. Binkowska i jakos dalej to szlo

P.S. ja mialam numer 17, Pozdrawiam wszystkich , którzy pamietaja!!!!
    • rzulw www.szkolnelata.pl - zarejestrujcie się 23.06.06, 13:15
      szkolnelata.pl/schools/info.php?ID=14933&path=../search/schools.php&s=1&STyp=0&p=80&nr=
      czy wiecie coś o organizowaniu przez szkołę roczniczy jej 25 lecia ? Jakiś zjazd
      czy coś ...
      --

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka