abcdefghijklmnoprstuw 06.04.06, 07:33 a komkretnie o porannym programie demolka i zachowniu prowadzących ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marecki Re: co sądzice o radiu Eska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 08:35 Rzygac mi sie chce jak ich slucham!! Wole Aplauz Wawe czy Muzyczne Radio J Gora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: | Re: co sądzice o radiu Eska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 17:06 radio dreska? muzyczny tabloid. wole somafm.com/ a do samochodu i iPod + iTrip, ewentualnie trojka. Odpowiedz Link Zgłoś
bunia_bunia Re: co sądzice o radiu Eska 06.04.06, 08:35 ogólnie moge powiedziec ze lubie eske za duża ilość muzyki co do prowadzących to hm.... nie zawsze są na poziomie :( co nie oznacza ze przeszkadza mi wolne radio bo np. tok fm ma taki program w nd gdzie wieczorem ludzie dzwonią i mówią DOSŁOWNIE co chcą i wcale mi to nie przeszkadza, ostatnio zaczełam słuchać radia złote przeboje i uważam ze jest ok, prezenterzy eski są moim zdaniem za bardzo wyluzowani i jak na swoje lata za bardzo chcą być qll i dzezzy to tyle a sie rozpisałam...... Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens Re: co sądzice o radiu Eska 06.04.06, 09:11 Eska nakręca!!! Wypasione!!! Mega-imprezka!!! i reklamy... do urzygu :-( To właśnie sądzę o esce. Nie da się tego słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
ramzesikowaty radio dla małolatów 06.04.06, 09:17 Prowadzący stare konie zachowujące się jak smarkacze co sie dorwali do mikrofonu, kiedyś Eska to było CÓŚ a dziś chłam i bele co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: radio dla małolatów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.06, 21:38 Oj tak , to już nie ta sama stara, dobra Eska. Kiedyś było wiele konkursów w których trzeba było wykazać się wiedzą- Końkursy, Zgaduleska, Autobusy i Tramwaje, nawet takie trochę nietypowe jak zgadywanie która jest godzina na zegarku w radiu, było szukanie świnki we Wrocławiu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szokii Re: radio dla małolatów IP: 62.233.171.* 06.08.06, 13:43 końkursy prowadzil o ile pamiętam marcin haladyn , była fajna zabawa, był tez muzyczny alfabet, i rokomaotywa .czasem prowadził go haladyn a czasem jacek fudała, jacek ponoć jest w rmf a marcin w radiu ram, chociaz ostatnio go nie słyszę, ktoś wie dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: radio dla małolatów IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 06.08.06, 13:52 Może Marcin Haladyn jest na urlopie? A Jacek Fudała faktycznie jest teraz w RMF, jakiś czas temu skomentował kilka fotografii na wroclaw.dolny.slask.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
robiq Re: co sądzice o radiu Eska 06.04.06, 09:21 a co mozna sadzic? w kolko ta sama beznadziejna muzyka, no i te na sile wyluzowane teksty: "mega impreska, wjazd 2 zety", etc. Znacznie lepsze jest Radio RAM, a poranny program jest swietny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej1971 Re: co sądzice o radiu Eska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 09:50 ram ok był teraz chyba zmienili formułe ciągle leci taka niby muzyka cup cup cup cup dzyn i dzyn nie jest to techno ale posługuje się podobnymi dźwiękami oni chyba sami wieczorami to nagrywają! goście prowadzący są ok, info regionalne też i taki jeden co czasami wieczorami puszcza b.fajną muzykę Odpowiedz Link Zgłoś
robiq Re: co sądzice o radiu Eska 06.04.06, 10:53 ten wieczorem to chyba Piotr Bartyś, chyba tylko wieczorami leci muzyka puszczana z cd, a tak za dnia muzyke zapodaje komputer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inc. Re: co sądzice o radiu Eska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 10:57 na RAMie muzyka leci bardzo fajna... Mozna uslyszec kawalki bardzo roznorodne i z wielu zakatkow swiata :) co do eski to nie slucham bo nie daje rady jak leci doda czy jakies hiphopolo polskie lub inne "impezkowe" hity Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Re: co sądzice o radiu Eska 06.04.06, 11:05 Gość portalu: andrzej1971 napisał(a): > ram ok był > teraz chyba zmienili formułe > ciągle leci taka niby muzyka > cup cup cup cup dzyn i dzyn Naprawdę ? A mi się wydawało, że oni tam tylko bosanovy i lounge puszczają :) Aplauzu słucham, jak prosta i pusta droga przede mną. Na RAM się przełączam, jak muszę stać w korku - łagodzi nerwy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jelka Re: co sądzice o radiu Eska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.06, 12:17 radio eska to mało ambitne radyjko rozrywkowe, przeznaczone dla ludzi sluchającej muzyki dla tępaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xs Re: co sądzice o radiu Eska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 13:35 Zgadzam się. I dlatego właśnie przeraża mnie fakt, że tego marnego radyjka słucha podobno największy odsetek wrocławian. Gdzie ja mieszkam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: jelka IP: *.magma-net.pl 06.04.06, 14:32 i tym samym wystawiłeś/aś sobie ocenę "przeznaczone dla ludzi sluchającej muzyki dla tępaków" wyrazy współczucia "Tym forum nie opiekuje się TROL mi.chal." Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: co sądzice o radiu Eska 06.04.06, 14:14 juz dawno zrezygnowalem z tej stacji. lubilem tam tylko bernasinskiego i wolocko z rana. teraz nie wiem co jest rano, bo bez przerwy slucham Radio BIS (107.5MHz - Bardzo Inna Stacja). Nazwa jak najbardziej pasuje do tego radia. Puszczaja muzyke DLA WSZYSTKICH, a nie tylko popwa papke dla mas, czy umpa umpa dla dresikow. Jest doslownie wszystko od wyzej wymienionych, przez punk rocka po ciezkie granie. Najlepsza aydycja to Mocne Nocne od 0:00 do 5:55 z czwartku na piatek kiedy to Wilczor prezentuje audycje pt. Strefa Rock'n'Rolla wolna od angola. Po prostu rewelacja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: co sądzice o radiu Eska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.06, 14:55 ewska jest ok, tylko taka ilosc reklam to przesada ! dlatego przerzuciałm sie na inna stacje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <rzygi>ESKA Re: co sądzice o radiu Eska IP: *.magma-net.pl 06.04.06, 15:04 To radio to straszna kaszana, moi wspolokatorzy niestety tego sluchaja i niestety ja musze to slyszec czasami. Non stop powtarzaja muzyke, a w dodatku ta muzyka jest beznadziejna. Jak tylko slysze muzyke dla szerokich spodni to mnie na wymioty zbiera, a graja ja zbyt czesto. A jak slysze tekst: "Imprezka w radiu eska" to dostaje rozwolnienia. Dla weterynarzy, zeby krowa lepiej sie cielila to moze byc. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: co sądzice o radiu Eska IP: 62.233.250.* 06.04.06, 15:24 Dla mnie demolka to cała ta stacja. Chyba już trudno znaleźc radio, które grałoby az takie ilości tak niewyobrażalnej szmiry. Ostatnio słuchałam tej stacji ok. roku temu, bo wtedy w pewnym sensie byłam do tego zmuszona:-). Masakra:-), a zaznaczam, że nie jestem wyjątkowo wyrobiona muzycznie- odpowiada mi muzyka lekka, łatwa i przyjemna, ale jakies granice jednak muszą być:-). Ostanio słucham Roxy Fm i jestem b. zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iggorr nieco z innej beczki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.06, 16:35 Tak sobie piszemy o różnych radiach we Wrocławiu, to zapytam, w których rozgłośniach można posłuchać bluesa, rhythm'n'bluesa i podobnych? Kiedyś w Kolorze była cykliczna audycja Manna i Chojnackiego, ale już nie ma. Tak 'na ucho', to chyba muzyki bluesowej już nie ma na świecie... p.s. jest jeszcze blues na świecie- słucham w pracy amerykańskich stacji w internecie, ale brakuje mi swojskiego komentarza (typu wyżej wspomnianych Manna i Chojnackiego na przykład...) Odpowiedz Link Zgłoś
bez_nicku Re: co sądzice o radiu Eska 06.04.06, 18:56 Ech... pamiętam Eskę sprzed wielu, wielu lat, jak zaczynali... Słuchałam nałogowo, teraz nie słucham, bo po prostu ich nie trawię. Ale kiedyś... fajne audycje autorskie, fajni DJ-e, przyzwoite serwisy informacyjne. Pamiętacie "Zakłady przemysłowe", albo "Z-rock 50" i wiele innych?... Ze starej ekipy już prawie nikogo nie ma... Ostatni raz trafiłam na Eskę kilka miesięcy temu, ale szybko zmieniłam na ukochaną Zetkę, bo nie znoszę Eskowej infantylności i wymuszonego luzu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: co sądzice o radiu Eska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 20:07 Dokładnie - to były czasy, mniej więcej tak 1993-1998, potem zaczął się powolny zjazd. Poranna Zgaduleska Radia Eska, "Autobusy i tramwaje", znakomici DJ-e (Welc, Ciesielski). Teraz to jakieś dno, szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: co sądzice o radiu Eska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.06, 21:43 Jeszcze Jacka Fudałę można dorzucić /pozdrawiam byłego Wrocławianina z Gaju :) teraz w RMF siedzi/. Ze starej dobrej ekipy to się chyba tylko Tomek Wołodźko ostał no i Marcin Dworak długo się trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan jeszcze była Eska-pineska :) IP: *.chello.pl 07.04.06, 06:25 dawne dzieje... Piotr Sworakowski chyba pracuje w Zetce. A co się dzieje z Welcem? ktos moze wie? Odpowiedz Link Zgłoś
bez_nicku Re: jeszcze była Eska-pineska :) 07.04.06, 13:32 Zgadza się, wszyscy pouciekali... Piotr Sworakowski rzeczywiści jest w Zetce, Jacek Fudała, o czymś ktoś już chyba wspomniał, był w RMF FM, ale nie wiem czy jeszcze jest, bo nie słucham. Wojtek Janicki siedzi w TVP. Paweł Wójcik zajął się sportem i siedzi w Warszawie. Mariusza Borsę gdzieś słyszałam na fali wrocławskiego eteru, ale nie wiem co z nim teraz się dzieje. A Piotrek Welc też najpierw był w RMF FM, najpierw - zdaje się - można było go posłuchać, a potem zaszył się i walczył od kuchni :) Teraz jest chyba w jakimś portalu internetowym i wygląda na to że zajął się bardziej marketingiem... Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_nicku Re: jeszcze była Eska-pineska :) 07.04.06, 13:33 I już sama nie pamiętam kto tam był jeszcze fajny.... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
moniczkabb Re: jeszcze była Eska-pineska :) 07.04.06, 16:50 Jeszcze był Krzysiek Łebski. Prowadził w niedzielę coś w rodzaju koncertu życzeń. Miał bardzo ciepły głos. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: jeszcze była Eska-pineska :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.06, 17:04 To ten który zaśpiewał całkiem ładną piosenkę świąteczną? :) On był OK i miał równie ciepły głos jak Kasia Kozimor (a co z nią?). Odpowiedz Link Zgłoś
bez_nicku Re: jeszcze była Eska-pineska :) 07.04.06, 17:56 Krzysiek Łebski w ATM-ie chyba działa... Świąteczną piosenkę? On przecież fajne płyty z MANCU nagrywał!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: jeszcze była Eska-pineska :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.06, 19:36 Nie znam nazwy tej świątecznej piosenki ale leciały słowa "na twojej ulicy kolędnicy z gwiazdką - dla ciebie". Coś w tym stylu :) Całkiem ładna pieśń - czasem grana pod koniec grudnia w stacjach radiowych. Google milczy. Łebski na bank to śpiewał - pamiętam że byłem nieźle zaskoczony gdy usłyszałem głos w piosence w wykonaniu prezentera Radia Eska :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiak Re: jeszcze była Eska-pineska :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 20:00 Krzyś był wtedy prezenterem Radia Kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
moniczkabb Re: jeszcze była Eska-pineska :) 08.04.06, 12:32 Mam dwie płyty Mancu. Naprawdę dobre utwory. A tytuł tej piosenki świątecznej, to "Na Twojej ulicy". Faktycznie Krzysiek działa w ATMie, a Kasia Kozimor chyba jest w Aplauzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_54432 Re: jeszcze była Eska-pineska :) 08.04.06, 12:53 To chyba nie tak do końca. To raczej nie była ucieczka. Raczej rozwój, pozytywna zmiana, inna perspektywa itd. Tak czy inaczej ... myślę / twierdzę, że zdecydowana większość z tych osób wróciłaby do Wrocka, gdyby pojawiły się możliwości. Inna sprawa to kompletna zmiana w tej branży w porównaniu do Eski "sprzed lat". Wówczas grano głownie z CD. A co najwazniejsze zdecydowana większość muzyki była "dobierana" przez prowadzącego. Teraz jest to niedopuszczalne w większości sprofilowanych stacji radiowych. Może powstanie radio "jak sprzed lat". Tylko kto będzie tego chciał słuchać ???? Pzdr, Mike PS. Miło poczytać o dawnych dobrych czasach :) Odpowiedz Link Zgłoś
ts2 Re: co sądzice o radiu Eska 06.04.06, 19:26 mi się wcale nie podoba (ani muzyka, ani prowadzący ) się chyba nie zaliczam to targetu tego radia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny Bić Mistrza - tak można podsumować ten wątek!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 23:58 Poniżej znajdziecie najnowsze wyniki słuchalności stacji radiowych w na terenie byłego województwa wrocławskiego, przedział wiekowy Eski, czyli 15 - 34. Pozdrawiam znawców radiofonii. Delikatnie mówiąc o radiu wiecie..., nawet szkoda gadać! Wyniki mówią za siebie. Eska rulezz. Radio Eska Wrocław 40,36% Radio Zet 17,77% Radio RMF FM 15,43% Radiostacja 11,34% Trójka - Program 3 Polskiego Radia 8,64% Radio 106,1 Roxy FM (Wrocław) 8,43% Radio Aplauz (Wrocław) 6,92% Inna polska 6,62% Radio Złote Przeboje Kolor 90,4 FM (Wrocław) 6,16% Radio Wawa 5,10% Jedynka - Program 1 Polskiego Radia 4,56% Radio RAM 89,8 FM 3,57% Bis Polskie Radio 2,61% Muzyczne Radio (Jelenia Góra) 2,37% Radio TOK FM 2,15% Radio Maryja 1,81% Radio BRW 101,1 FM (Wałbrzych) 1,18% Polskie Radio Wrocław 0,78% Katolickie Radio Rodzina (Wrocław) 0,36% Dwójka - Program 2 Polskiego Radia 0,30% Radio Plus Legnica 0,25% Radio RMF Classic (Wrocław) 0,08% Radio Centrum (Kalisz) 0,00% Radio El-Legnica 0,00% Radio Plus Opole 0,00% Twoje Radio (Wałbrzych) 0,00% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eNDe Re: Bić Mistrza - tak można podsumować ten wątek! IP: *.e-wro.net.pl 07.04.06, 00:19 Disco Polo też kiedyś było popularne, a program Disco Relax w TV Polsat miał liczną widownie. Nie świadczyło to jednak o wysokiej wartości tych zjawisk. Uważam, że takie stacje jak Radio Eska, Zet, RMFFM, obecna Radiostacja, RoxyFM, Aplauz, Kolor, Muzyczne Radio Jelenia Góra ...itd są potrzebne. Ludzie ograniczeni i prymitywni mają prawo do audycji na swoim poziomie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bad mdfk Re: Bić Mistrza - tak można podsumować ten wątek! IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 07.04.06, 00:53 a tu akurat nie ma się czemu dziwić. podium tego zestawienia to stacje dla pospólstwa, pozycja 4 zresztą też, tyle że dla przefarbowanego na czarno pospólstwa. Po tych wynikach można rozeznać się jaką część społeczeństwa stanowią ludzie denni, którym nie przeszkadzają te same kawałki 3 razy dziennie, bądź też chcą mieć pewność, że jak włączą jutro o tej samej porze to na bank poleci ten sam utwór. Czy ci ludzie w ogóle myślą? Chyba nie, za to stanowią idealny target dla reklamodawców, stąd tyle reklam. Czasem zastanawiam się co z pracownikami takiej na przykład eski, czy słuchając siebie za 20 lat potłukli by w domu wszystkie lustra? I czym tu się chwalić przytaczając taki ranking? Tym że nasi słuchacze to praktycznie sami absolwenci zawodówek lub goowniarze? Niewykluczone, bo w końcu to do nich kierowane są reklamy naszych klientów. Frajerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inc. Re: Bić Mistrza - tak można podsumować ten wątek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 13:45 no bez przesady :) mi nie przeszkadza ze ktos slucha takiego a nie innego radia. I to ze ktos slucha takiej a nie innej muzy to nie znaczy tez ze jest lepszy czy gorszy niz inni ludzie lubiacy inna muze. Osobiście slucham radia RAM i BIS (troche zbyt "licealne"), i Trójki ale czesto przerzucam np na Radiostacje (a chyba nie jestem "przefarbowanym, na czarno pospólstwem" :P) bo mozna posluchac tam fajnych baunsowych kawałków - oczywiscie nie wszystkie sie do tego zaliczaja! Eska na pierwszym miejscu wcale mnie nie dziwi... Osobiscie nie znosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bad mdfk Re: Bić Mistrza - tak można podsumować ten wątek! IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 08.04.06, 18:22 musisz spróbować mnie zrozumieć - mam umysł spaczony dobrym gustem :) Czy to błąd, że na dzień dobry skreślam ludzi którzy nie reprezentują pewnego subiektywnie przeze mnie określonego poziomu? Przecież to normalne, każdy tak robi, z tym że ja wysoko zawiesiłem moją poprzeczkę. I nie cierpię za bardzo z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan Radia BRW nie ma już od kilku miesięcy IP: *.chello.pl 07.04.06, 06:27 jest RMF Maxx. coś nienajświeższe jest najnowsze wyniki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądrala Śmiać mi się z was chce... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 16:23 ...jak czytam takie teksty. To posługując się waszym infantylnym myśleniem, można mieć pretensje do sklepu typu IKEA, że ... to taki sklep do d.py bo przecież tyle ludzi tam kupuje meble, a przecież wiadomo, że meble z IKEII są do d.py więc nie warto ich kupować, a ci co to robią są debilami, nie mają gustu i są jak meble z IKEI... z d.py wzięci. Problem w tym drodzy forumowicze, że ani ESKA, tak zresztą jak IKEA, nigdy nie aspirowali do tytułu najbardziej wysublimowanego odbiorcy. Więc tak jak w IKEII nie znajdziesz mebli produkowanych na zamówienie, albo przez wybitnych projektantów, tak nie szukaj w komercyjnej ESCE, audycji o rocku progresywny w latach 1977 do listopada 1979. Bo to nie medium dla 5 słuchaczy w tym mieście. Przepraszam z góry fanów tego typu muzy. Inaczej mówiąc miej pretensje do fabryki Fiata, że nie produkuję bardziej interesująchy cię Ferrari. No przecież wszyscy wiedzą, że Ferrari jest lepsze od Fiata, tylko tych fiatów na ulicach więcej... i tylko nie pisz, że chodzi o cenę, bo to jest metafora, jak nie zrozumiałeś, to włącz TOK FM tam ci wytłumaczą, co to jest metafora... Odpowiedz Link Zgłoś
bez_nicku Re: Śmiać mi się z was chce... 07.04.06, 18:00 Nie do końca się z Tobą zgadzam... Eska była kiedyś innym radiem, choćby wspomniane już przeze mnie "Zakłady Przemysłowe" Piotrka Welca, gdzie można było posłuchać świetnej muzyki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądrala Re: Śmiać mi się z was chce... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 18:28 ... czyli jednak, nic nie rozumiesz. Zakłady przemysłowe - super. Myślę, że komercyjna stacja, jaką jest ESKA, kierująca swój program do młodszego odbiorcy zdecydowanie UMOCNI swoją, pozycję na rynku, grając muzykę alternatywną z przełomu lat 80/90 tych, kiedy to większości jej obecnyh słuchaczy jeszcze nie było na świecie lub byli w przedszkolu, no może w połowie podstawówki! Jesteś geniuszem! Rzeczywiście, ci w ESCE są kretynami, że jeszce na to nie wpadli!!! Koniecznie do nich napisz! Na pewno zaczną grać Dead Can Dance o poranku, przyczyniając się do wzrostu samobóstw we Wrocku! No bo przecież, kto nie chciałby usłyszeć rano przy goleniu wspomnianego Dead Can Dance, albo Psyche, albo lepiej This Mortal Coil. Muza w sam raz na rano! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inc. Re: Śmiać mi się z was chce... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 13:48 Dead can dance to bardzo pozywtywna muzyka... nierozumiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kk071 Re: Bić Mistrza - tak można podsumować ten wątek! 08.04.06, 11:47 eeee... troche nieaktualne te badania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drad Re: Bić Mistrza - tak można podsumować ten wątek! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 12:15 Jeśli masz nowsze, i to od SMG/KRC - jedynego instytu zajmującego się badaniami słuchalności to je przedstaw. Bo w ten sposób dyskusja nie ma sensu. Wirtualnie to ja też jestem milionerem o aparycji Brada Pitta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BISmen BIS polskie radio ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 22:14 nie! dla ESKI i innych stacji z prymitywną muzyką!! STOP komercji !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śliski z biski... Re: BIS polskie radio ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 00:33 buehehe..., nie mogę!!!!! Oto dzisiejszy news z Wirtualnych mediów. Uwaga dotyczy ABSOLUTNIE NIEKOMERCYJNE BISKI! No jak tak dalej pójdzie, to Eska będzie tylko dla słuchaczy awangardowego popu. Buehhheee Radio Bis z 'DJ Magazine' Współpraca BIS-ki dotyczy publikacji listy o nazwie Hype Chart, która ukazuje się w każdym z numerów „DJ Magazine”. Znani DJ-e przesyłają dziesięć najlepszych – ich zdaniem – utworów, a redakcja publikuje zestawienie 70 pozycji, które miały najwięcej zgłoszeń. Co dwa tygodnie w audycji HouseMix, będzie można wysłuchać dźwiękowej wersji Hype Chart, a także odczytać ją na stronie audycji, W ten sposób słuchacze HouseMixu będą mieli możliwość oceny na bieżąco tego, czym żyje rynek muzyki klubowej. No fani Biski, kupiliście sobie już dresiki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inc. Re: BIS polskie radio ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 13:50 rozumiem ze dla ciebie muzyka house lub klubowa równa sie "dresiarstwo'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BISmen Re: BIS polskie radio ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 17:16 nie myśl sobie "obślizgły" ze tam tylko taka muza leci. w BIS'ce puszczają wszystko, wszystkie gatunki muzyki, a nie tak jak na Twojej ukochanej ESCE - wszystko na jedno kopyto i co dzień to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bad mdfk Re: BIS polskie radio ! IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 08.04.06, 20:01 Jeżeli myślisz że house w bis polskim radiu to ten sam syf co w radiostacji to jesteś w grubym błędzie. Pewnie nie mieści się też w twojej główce, że istnieje silny nurt niekomercyjnego house, podobnie zresztą jak i hiphopu i że słuchać takich rzeczy to naprawdę nie obciach. To są 2 swiaty, ten lepszy często dla mas niedostępny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Eska?? Psie kupy - mam dość IP: *.os1.kn.pl 08.04.06, 06:40 Ktoś, kto nazywa siebie "numer jeden we Wrocławiu" z pewnością numerem jeden nie jest. Krótko. "Eska" to nie jest moje radio i nie sądzę, żeby kiedykolwiek było. Jedyne radio we Wrocławiu, które ma swój niepowtarzalny styl to RADIO RAM. Szczególnie wieczory z Radiem RAM są bogate w dobrą muzę. Ja z ogólnopolskich słucham "PR 2" lub "PR 3". Informacyjne to "TOK-FM". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nshsh Re: Eska?? Psie kupy - mam dość IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 08.04.06, 10:22 eska zeszla chyba ponizej dna, ja sluchaj trojki lub wawa albo tez radio wroclaw czy 1 kanal polska, ale jak kiedys szukalam stacji i zatrzymalam sie na esce i uslyszalam jak sie tam koles wypowiadal to takiej zenady dawno nie slyszalam, nawet nie chcialo mi sie z tego smiac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Eska?? Psie kupy - mam dość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 13:07 ... no chcialbym by każdy z szefów wrocławskim mediów był na takim dnie jak ESKA ;-)))))) 40 % rynku! Rzeczywiście gorzej być nie może ;-)))))))) Patrzcie na notowanie najlepiej zarabiających stacji w Polsce, regionalna Eska Wrocław w czołówce, raczej jest się czym chwalić: W lutym 2006 roku radio RMF FM było liderem pod względem cennikowych wpływów reklamowych wśród stacji ogólnopolskich a Radio Eska Warszawa wśród lokalnych - wynika z najnowszych danych Expert Monitor. Top 10 II.2006 TOP stacje radiowe Koszt [zł] RMF FM 29 171 400 zł ZET 21 588 715 zł PR 1 3 954 805 zł PR 3 3 474 240 zł ESKA Warszawa 2 521 010 zł ESKA Wrocław 1 902 624 zł ESKA Poznań 1 779 138 zł ESKA Łódź 1 574 004 zł HIT FM (ESKA Trójmiasto) 1 464 276 zł WAWA 1 439 252 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bad mdfk Re: Eska?? Psie kupy - mam dość IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 08.04.06, 18:15 Słuchaj głą_bie, tu nie mowa o zarobkach tylko o poziomie danej stacji. Co z tego że dużo zarabiacie, skoro jesteście na chłamem zakisłym na dnie intelektualnym. Nie wątpię, że wg ciebie dla tej całej kasy warto taplać się w tym bagnie (poor you). Przedstaw jeszcze jakieś rankingi, wkońcu to one są twoim czołowym argumentem. Powiem jedno, nawet w barze manhattan który do górnolotnych w końcu nie należy przestali puszczać eske. Chyba w końcu zorientowali się że taka forma "umilania" posiłku klientom w sytuacji gdy prowadzi się knajpę w okolicy wyższej uczelni (Państwowej - w końcu taki student prezentuje jakiś poziom, to nie to co dyplom w leasing w prywatnej szkółce), jest komercyjnym samobójstwem. I dobrze. Do baru człowiek chodzi żeby się najeść a nie wymiotować. Frajerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: intelektualista Re: Eska?? Psie kupy - mam dość IP: 195.117.149.* 10.04.06, 11:41 Oj widzę, że poziom dyskusji przyjął równowartość twojego poziomu kultury..., z intelektem też widzę nie najlepiej, skoro rzeczowe argumenty do ciebie nie przemawiają. Dobrze, że nie jesteś słuchaczem ESKI, bo mieli by się kogo wstydzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kam Re: Eska?? Psie kupy - mam dość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 12:08 Patrz na badania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maro Re: Eska?? Psie kupy - mam dość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 17:25 te wyniki świadczą tylko o naszym społeczeństwie. o tym co im sie podoba, jakim językiem sie posługują i czego słychają. a to jest totalna klapa... prmitywny język, i muza - na 10 utworów - 9 takich samych... piguły, białe rękawiczki, napalone 15-latki w klubach... ehhh... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan O 2 starych pedofilów za dużo. IP: *.crowley.pl 11.04.06, 15:45 Odkąd jeden z ich pracowników zaczął doradzać za ładną kaskę TVP Wrocław jak ma robić programy wizyjne to i TV zeszła na psy i ESka zdurniała do reszty. Odpowiedz Link Zgłoś