Dodaj do ulubionych

Dom jak malowany

07.04.06, 19:48
:) www.artistik.pl/muralia
Obserwuj wątek
    • Gość: bartollommeo Re: Dom jak malowany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.06, 20:03
      Gdyby to zielone coś, zbudowano inaczej, to teraz nie trzeba by było wybierać żadnych obrazów.
      • Gość: Neo[EZN] Re: Dom jak malowany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.06, 21:56
        No dokładnie tak. Ale od takich idiotyzmów aż roi się w naszym mieście -
        najgorsze jest to że powstały całkiem niedawno temu. Da się do tego budynku od
        tyłu (od strony tej kamienicy) dobudować czy jest tam ściana z oknami?
    • Gość: NA ROWERY!!! Re: Dom jak malowany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.06, 20:56
      bardzo fajnie, że ta brudna ściana zostanie zastąpiona ciekawym malowidłem; ja
      bym tam namalował jeszcze ścieżkę dla rowerów, która niestety w rzeczywistości
      nie zmieściła się na tym wielkim skrzyżowaniu;
      A prawda też że ten zielony nowy blok zbudowany parę lat temu mógłby być
      dłuższy i zakryć tę ścianę; Myślałem że wywalą tę ruderę w powietrze;
      Chciałbym więcej takich ścian w mieście - a pamiętacie takie wielkie malowidła
      w socjalistycznej jeszcze kiedys ojczyźnie? malutki byłem ale pamiętam. Fajne
      to było;
      • Gość: bartollommeo Re: Dom jak malowany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.06, 21:25
        Cóż tak się u nas buduje, ale za to potem można się wykazać organizując taki konkurs i pokazać jak się dba o takie brudne, odrapane ściany które szpecą nasze miasto.Proszę jak się u nas dba o wygląd i estetykę miasta zamiast normalnej linii zabudowy, będziemy mieli piękne malowidło(malowidło jest całkiem niezłe) na które będziemy sobie mogli popatrzeć.Brawo władze naszego grodu!
        • Gość: gosc Re: a mnie sie nie podoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 23:13
          A mnie sie to malowidło nie podoba.Rzecz gustu.Udawany Nikifor
        • kolejarz_200 wstrzymajmy się z ocenami... 08.04.06, 00:22
          nie nooo, trochę za dużo ironii... Pomysł jest fajny, chyba nie ma miasta w
          Polsce, które miałoby super płynną i od linijki zabudowę miasta, co więcej,
          Warszawa jest tu gdzieś na szarym końcu ;-) a na pomysł Muralii tam nie wpadli.
          Z ocenami proponuję się wstrzymać do czasu kiedy powstanie pierwsze takie dzieło
          już w naturze, na murze ;-)) (się rymło...)
          • Gość: Nusia kolejna polaczkowego rzadu paranoja IP: *.79.221.203.acc15-dryb-mel.comindico.com.au 08.04.06, 02:15
            Zamiast marnowac pieniadze miasto powinno pomyslec o tych ludziach co nie maja
            okien na klatkach schodowych, przez ktore wypadaja dzieci i innych pilnych
            remontach. Ciekawe komu sie podklada autorka tej krosty. Zawsze i wszedzie
            widac polaczkow glupie rzady. Szczesliwej drogi do argentyny!
            • Gość: głupotaNusi Re: kolejna polaczkowego rzadu paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 11:21
              a ty się walnij w pustą łepetynę i to szybko! podkłada! może Tobie podkładania
              brakuje? radzę zwrócić uwagę, że to jest pomysł fundacji, a nie miasta. ktoś
              coś robi i chwała mu za to! a Tobie w głowie klatki schodowe? to rusz dupę i
              też coś zadziałaj. a nic nie robić i się przypie.....dalać to właśnie jest
              polska specjalność.
    • Gość: dido Po drugiej stronie wyszynskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 17:29
      Po drugiej stronie wyszynskiego tez jest fajna kamienica na takie
      dzialania...ta obok ktorej kiedys zburzyli budynek i zostaly tylko
      fragmenty...popieram takie działania:)Fajnie wyglada
    • Gość: Patrykos Re: Dom jak malowany IP: *.gl.digi.pl 08.04.06, 17:41
      Gratulacje dla Oli!!
    • kasiahej Re: Dom jak malowany 08.04.06, 20:44
      Brawa dla pomysłodawców akcji, we Wrcku przyda sie troche koloru. może macie
      jeszcze upatrzone jakieś miejsca na wielkie malowidło? może gdzieś na Gaju?
      • tfurca miejsc jest wiele pod Muralia 09.04.06, 05:14
        wkrotce nastepne akcje
        ;]
        • Gość: asia Re: miejsc jest wiele pod Muralia IP: *.e-wro.net.pl 09.04.06, 14:12
          W tej kamienicy mieszkała kiedyś moja znajoma. Jakie tam są piękne mieszkania!
          Po przedpokoju można rowerem jeździć, do tego cztery piękne pokoje-salony, duża
          nyża i kuchnia ze sporą spiżarnią.Musieli tam przed wojną mieszkać zamożni
          ludzie.Szkoda by było wyburzać. niech chociaż niektorzy wrocławianie mieszkają
          godnie, a nie tak jak większość w wielkiej płycie w maleńkich klitach.A
          upiększenie kamienicy interesujące.
          • Gość: breslauer takie byly tam kiedys kamienice IP: *.provider.pl 09.04.06, 17:32
            wroclaw.hydral.com.pl/MDE5MDk=,ulica.html
    • Gość: agatap dla mie masakra IP: *.wroc.one.pl 10.04.06, 10:33
      Jak dla mnie - masakra. Przychodzi mi na myśl takie malowidło ze snopem i
      traktorem, które codziennie mijałam w dzieciństwie po drodze do szkoły w moim
      rodzinnym mieście - "Pracując dla kraju pracujemy dla siebie" :).

"Specyficzna zabudowa" Wrocławia, jak rozbrajająco autor artykułu opisuje
      pokiereszowana strukturę urbanistyczną naszego miasta, mogłaby być ratowana w
      inny sposób (choćby pociągnięcie troche dalej linii zabudowy tej zielonej
      mieszkaniówki obok).

Zakładając jednak ze "co się stało to się nie odstanie" nasuwa się refleksja,
      że jest przecież tylu młodych świetnych polskich artystów - więc skąd akurat ta
      nieudolna wersja Jima Avignona wyłoniona w drodze studenckiego jak rozumiem
      konkursu? W moim rodzinnym miasteczku na BWA pojawił się kiedyś "mural"
      Wilhelma Sasnala - czemu by nie pójść w tę stronę?
    • Gość: Farmer Re: Dom jak malowany IP: *.pwr.wroc.pl 10.04.06, 18:51
      Jak dla mnie to malowidło to rewelacja!
      Chciałbym widzieć ludzi którzy zamieszkaliby w tej dobudowanej części... A gdzie
      okna?? Zanim napiszecie bzdury to się trochę zastanówcie.
      Według mnie przez co niektórych tylko zazdrość przemiawia i nic więcej.
      Takie inicjatywy to świetna promocja miasta i młodych nieznanych do tej pory
      artystów.
      Mnie się bardzo podoba. Gratuluję i mam nadzieję, że na takiej jednej akcji się
      nie skończy.
      Tak trzymać!
      • Gość: bartolllommeo Re: Dom jak malowany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.06, 22:34
        A ty chociaż wiesz co piszesz? Sam mógłbyś się troszkę zastanowić.
        • Gość: Farmer Re: Dom jak malowany IP: *.pwr.wroc.pl 11.04.06, 21:31
          Oczywiście że wiem co piszę.
          Poza tym jeżeli ten blok stoi do tego miejsca a nie dalej to widocznie jakieś
          względy za tym przemawiają. Takimi sprawami zajmują się fachowcy którzy wiedzą
          co robią.
          Ludzie nie czepiajcie się że ktoś postawił za krótki blok tylko się cieszcie że
          będzie ciekawe malowidło na starej ścianie.
          • Gość: dzika rozkosz Re: Dom jak malowany IP: *.wroclaw.mm.pl 01.01.07, 18:30
            ja bym wolał coś w ten deseń photos1.blogger.com/x/blogger/5639/2020/1600/437473/murals.jpg
    • Gość: kolowr obraz na żywo robi wrażenie :) IP: *.as.kn.pl 01.01.07, 21:40
      jest świetny i zawsze na niego patrzę z uśmiechem jak przejeżdżam :)
      szkoda tylko, ze jakieś buraki już zdążyły "twórczo" posprajować na dole :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka