Dodaj do ulubionych

Inwestycje :nowości ZDIK-u

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.03, 19:52
W tym roku mamy już płacić za parking sms-ami a w autobusach i tramwajach
zostaną postawione automaty z biletami(wydające reszte).
ZDIK ogłosił już przetarg.
Obserwuj wątek
    • Gość: wacek Re: Inwestycje :nowości ZDIK-u IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.03, 20:18
      ciekawe ile te automaty beda kosztowac i czy to jest najpilniejsze zadanie w
      zakresie transportu publicznego we wroclawiu. Chyba ktos z rodziny obecnych
      wladz miasta produkuje takie automaty.
      • wroclawczyk Re: Inwestycje :nowości ZDIK-u 02.01.03, 20:22
        Gość portalu: wacek napisał(a):

> ciekawe ile te automaty beda kosztowac i czy to jest najpilniejsze zadanie w
        > zakresie transportu publicznego we wroclawiu. Chyba ktos z rodziny obecnych
        > wladz miasta produkuje takie automaty.

Automaty są montowane i dziś, tylko że nie wewnątrz pojazdów.Normalne jest
        także to,że automaty są montowane przez firme wygrywającą przetarg.
        • Gość: Wacek Re: Inwestycje :nowości ZDIK-u IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.03, 15:50
          o tym kto wygrywa przetarg decyduje ten, kto uklada specyfikacje istotnych
          warunkow zamowienia chlopcze. Rozne rzeczy tam mozna powpisywac- np. takie,
          ktore skutecznie ogranicza liczbe firm startujacych w przetargu, do tych ktore
          oferuja sprzet jedynego producenta, ktory tak "ustawione" warunki spelnia
          (musza byc dwie- ale obie moga oferowac to samo- historia zna wiele takich
          przypadkow...)
          Wydaje mi sie poronionym pomyslem, aby montowac automat w kazdym autobusie- do
          konca swiata nie zarobi on na siebie (dla wroclawia potrzeba ok 800 takich
          automatow) znacznie bogatsze miasta nie pozwalaja sobie na taki luksus.
          • Gość: Breslau Re: Inwestycje :nowości ZDIK-u IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.03, 15:59
            Gość portalu: Wacek napisał(a):

> o tym kto wygrywa przetarg decyduje ten, kto uklada specyfikacje istotnych
            > warunkow zamowienia chlopcze. Rozne rzeczy tam mozna powpisywac- np. takie,
            > ktore skutecznie ogranicza liczbe firm startujacych w przetargu, do tych
            ktore
            > oferuja sprzet jedynego producenta, ktory tak "ustawione" warunki spelnia
            > (musza byc dwie- ale obie moga oferowac to samo- historia zna wiele takich
            > przypadkow...)
            > Wydaje mi sie poronionym pomyslem, aby montowac automat w kazdym autobusie-
            do
            > konca swiata nie zarobi on na siebie (dla wroclawia potrzeba ok 800 takich
            > automatow) znacznie bogatsze miasta nie pozwalaja sobie na taki luksus.

Ja również uważam, że miejskie pieniądze powinny być przeznaczone na pilniejsze
            potrzeby niz automaty w tramwajach czy autobusach!!!! Natomiast jeżeli o
            parkowanie za smsy to jest to strzał w 10!!!!!
            Automaty biletowe są zamieszczone w nowych tramwajach w Krakowie, ale u nas
            nowych jest niestety brak :(
          • wojtek.szremski Re: Inwestycje :nowości ZDIK-u 07.01.03, 13:58
            Gość portalu: Wacek napisał(a):

> Wydaje mi sie poronionym pomyslem, aby montowac automat w kazdym autobusie-
            do
            > konca swiata nie zarobi on na siebie (dla wroclawia potrzeba ok 800 takich
            > automatow) znacznie bogatsze miasta nie pozwalaja sobie na taki luksus.

W Zielonej Gorze sa takie automaty. Co lepsze biletow nie mozna kupic w inny
            sposob. Mam nadzieje, ze we Wroclawiu taka bzdura nie przejdzie.
            • Gość: histeryk Kładki IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 06.02.03, 11:12
              www.zdik.wroc.pl/inwestycje/kladki.html

Można byłoby połączyć jeszcze Tamkę z wyspą Wodną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka