Gość: Rafis IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.03, 19:52 W tym roku mamy już płacić za parking sms-ami a w autobusach i tramwajach zostaną postawione automaty z biletami(wydające reszte). ZDIK ogłosił już przetarg. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wacek Re: Inwestycje :nowości ZDIK-u IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.03, 20:18 ciekawe ile te automaty beda kosztowac i czy to jest najpilniejsze zadanie w zakresie transportu publicznego we wroclawiu. Chyba ktos z rodziny obecnych wladz miasta produkuje takie automaty. Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawczyk Re: Inwestycje :nowości ZDIK-u 02.01.03, 20:22 Gość portalu: wacek napisał(a): > ciekawe ile te automaty beda kosztowac i czy to jest najpilniejsze zadanie w > zakresie transportu publicznego we wroclawiu. Chyba ktos z rodziny obecnych > wladz miasta produkuje takie automaty. Automaty są montowane i dziś, tylko że nie wewnątrz pojazdów.Normalne jest także to,że automaty są montowane przez firme wygrywającą przetarg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: Inwestycje :nowości ZDIK-u IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.03, 15:50 o tym kto wygrywa przetarg decyduje ten, kto uklada specyfikacje istotnych warunkow zamowienia chlopcze. Rozne rzeczy tam mozna powpisywac- np. takie, ktore skutecznie ogranicza liczbe firm startujacych w przetargu, do tych ktore oferuja sprzet jedynego producenta, ktory tak "ustawione" warunki spelnia (musza byc dwie- ale obie moga oferowac to samo- historia zna wiele takich przypadkow...) Wydaje mi sie poronionym pomyslem, aby montowac automat w kazdym autobusie- do konca swiata nie zarobi on na siebie (dla wroclawia potrzeba ok 800 takich automatow) znacznie bogatsze miasta nie pozwalaja sobie na taki luksus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breslau Re: Inwestycje :nowości ZDIK-u IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.03, 15:59 Gość portalu: Wacek napisał(a): > o tym kto wygrywa przetarg decyduje ten, kto uklada specyfikacje istotnych > warunkow zamowienia chlopcze. Rozne rzeczy tam mozna powpisywac- np. takie, > ktore skutecznie ogranicza liczbe firm startujacych w przetargu, do tych ktore > oferuja sprzet jedynego producenta, ktory tak "ustawione" warunki spelnia > (musza byc dwie- ale obie moga oferowac to samo- historia zna wiele takich > przypadkow...) > Wydaje mi sie poronionym pomyslem, aby montowac automat w kazdym autobusie- do > konca swiata nie zarobi on na siebie (dla wroclawia potrzeba ok 800 takich > automatow) znacznie bogatsze miasta nie pozwalaja sobie na taki luksus. Ja również uważam, że miejskie pieniądze powinny być przeznaczone na pilniejsze potrzeby niz automaty w tramwajach czy autobusach!!!! Natomiast jeżeli o parkowanie za smsy to jest to strzał w 10!!!!! Automaty biletowe są zamieszczone w nowych tramwajach w Krakowie, ale u nas nowych jest niestety brak :( Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek.szremski Re: Inwestycje :nowości ZDIK-u 07.01.03, 13:58 Gość portalu: Wacek napisał(a): > Wydaje mi sie poronionym pomyslem, aby montowac automat w kazdym autobusie- do > konca swiata nie zarobi on na siebie (dla wroclawia potrzeba ok 800 takich > automatow) znacznie bogatsze miasta nie pozwalaja sobie na taki luksus. W Zielonej Gorze sa takie automaty. Co lepsze biletow nie mozna kupic w inny sposob. Mam nadzieje, ze we Wroclawiu taka bzdura nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: histeryk Kładki IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 06.02.03, 11:12 www.zdik.wroc.pl/inwestycje/kladki.html Można byłoby połączyć jeszcze Tamkę z wyspą Wodną. Odpowiedz Link Zgłoś