Gość: paparazzi 5 minut Schwartz'a IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.06, 23:35 i Prokuratury Apelacyjnej w najnowszym ustroju politycznym naszego państwa: PISOKRACJI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paparazzi SchwartSĄD IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.06, 23:40 Najlepiej zamknąc cała Palestrę w pierdlu a wszystkie sprawy oddac pod osąd pana Prokuratora! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: długi renty TYLKO za łapówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 07:22 Jestem ciężko chory (II grupa inwalidzka), ale ZUS mnie cudownie ozdrowił. Sąd rente mi przyznał, ale ZUS złożył apelację. Teraz mam czekać kolejne półtora roku na kolejną rozprawę... A z czego mam żyć? *** A to wszystko dlatego, że nie dałem łapówki w typ piii... ZUsie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi J.G. weryfikacja rent IP: *.jgora.dialog.net.pl 10.05.06, 08:31 powinni zweryfikować wszystkich rencistów zaczynając od najmłodszych. nie może być tak że chory który nie dał łapówki nie ma renty, a młody, zdrowy dał w łapę i kilka lat "kradnie" kasę z moich podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ratałek Re: Wielka afera łapówkarska w wałbrzyskim ZUS-ie IP: *.swidnica.mm.pl 10.05.06, 09:04 sama tego doświadczyłam na własnej skórze gdy orzecznik sfałszował dokumentację medyczną, dopiero lekarz biegły sądowy zauważył to w aktach zus-u, przecież pacjenci nie wiedzą co pisze w dokumentach swoich orzecznik.orzecznik tak pięknie naprowadzał gdzie mieszka, jakiej jest specjalizacji, gdzie pracuje, w jakie dni przyjmuje prywatnie tylko nie przeprowadzał wywiadu z pacjentem, kazał się rozebrać, popatrzył jak na filmach w obozach i kazał się z powrotem ubrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baj900 Re: Wielka afera łapówkarska w wałbrzyskim ZUS-ie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:47 To nie nowość należy sprawdzić wszystkich rencistów którym przyznano renty za okres kiedy rozpoczęła pracę prokuratura oraz tych wszystkich którym renty odebrano i sprawdzic czy ci którzy są chorzy a nie dostali renty nie powinni ich czsami otrzymać .Zawsze jest tak ,ze jedni dostaja po znajoności a inni którzy je powinni mieć nie otrzymali bo limit został przekroczony.Tam są limity .Pemię od Prezesa ZuSu dostaje orzecznik za swoja pracę im mniej da rent tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Wielka afera łapówkarska w wałbrzyskim ZUS-ie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:54 Czy pan Krzysztof S to nie przypadkiem były Prezes Sądu Rejonowego w Wałbrzychu ,który odszedł na stanowisko Wojewody zranienia Unii Demokratycznej a pózniejszy wojewoda wałbrzyski a obecnie prowadzacy Kancelarię Prawnicza w Wałbrzychu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeo_1957@o2.pl Re: Wielka afera łapówkarska w wałbrzyskim ZUS-ie IP: *.zus.pl 10.05.06, 14:15 Jaka afera w ZUS - kogo zamknięto z pracowników. Ale najlepiej nosnie hasło to ZUS Panie i Panowie redaktorki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny obywatel Re: Wielka afera łapówkarska w wałbrzyskim ZUS-ie IP: *.fhi.pl / *.fhi.pl 10.05.06, 20:28 czy aby w tym kraju nie ma już ludzi, którzy potrafią myśleć kategoriami sprawiedliwości społecznej. czy nie ma ludzi chociaz odrobinę myślących. czy sa tylko tacy którzy potrafia łajać bez zapoznania się ze sprawą bądź powstrzymujących się ze swoimi opiniami lub osądzeniami na podstawie szczątkowych informacji. nie mogę zgodzić się z tym, że jeszcze nie zapadły wyroki a praktycznie plebs już tych ludzi skazał. ciśnie się na usta by prosić o odrobinę empatii dla tych wszystkich co w takiej sytuacji już sprawę zamknęli i przekreślili tych ludzi. nie przeczę, że część z aresztowanych może być winna stawianym zarzutom, ale nie winniśmy wszystkich mierzyć jedną miarą. a może są wśród nich ludzie, którzy są Bogu ducha winni, a ich zatrzymanie jest efektem pomówienia lub wyciągnięcia przez organu ścigania pochopnych lub nieprzemyślanych wniosków. przecież prowadzący sprawe też są ludźmi i mogą się mylić albo opierać się na zeznaniach lubmateriale dowodowym , który bardziej jest poszlakowy niż tzw. mocny. ogarnia mnie przerażenie, że nikt tego nie bierze pod uwagę. nie można skazywać kogokolwiek bez znajomości sprawy a tym bardziej przed ostatecznym rozstrzygnięciem niezwisłego a nie dyspozycyjnego sądu. już takie procesy były w historii Polski. dzisiaj się do nich wraca by naprawić tamte krzywdy. oby nie trzeba było robić tego ponownie za kilka lat jak zmieni się opcja polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
ivrp Re: Wielka afera łapówkarska w wałbrzyskim ZUS-ie 11.05.06, 21:37 Aż łzy mi się cisną na oczy, tylko jedno pytanie? Kogo bronisz przed pomówieniem, bo ja żadnych nazwisk nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyc Re: Wielka afera łapówkarska w wałbrzyskim ZUS-ie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 20:56 Gdzie etyka lekarska? Co rozszyfrowano aferę to, lekarze poszli pod Sejm? Teraz należy przyjżeć się tym białym kitlom, którzy mieszkają w opasłych willach bo za te głodowe pensje nie weszli w ich posiadanie. Uczciwi lekarze mieszkają w blokowiskach i ledwo wiażą koniec z końcem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-rencista Re: Wielka afera łapówkarska w wałbrzyskim ZUS-ie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 19:13 Wszelkie przejawy korupcji trzeba tępić. Dobrze, że w końcu prokuratura wzięła się za to, o czym wszyscy wiedzieli od dawna. Ale wiedzieć, czy podejrzewać to jeszcze mało, trzeba to umieć udowodnić. Miejmy nadzieję, że są też wiarygodne dowody. Odpowiedz Link Zgłoś