tocqueville 24.05.06, 09:36 Bardzo ciekawy kierunek, polecam albo tutaj: www2.kulturoznawstwo.uni.wroc.pl/?q=info_o_studiach albo tutaj: www.kulturoznawstwo.dswe.pl/index.php?id=987 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 666 Re: Kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 09:47 daj spokój człowieniu. egzamin na studia magisterskie na tym kierunku to istna farsa, komedia, parodia i co tam jeszcze chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kulturoznawstwo IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 24.05.06, 10:01 Bezrobocie po tym kierunku gwarantowane! A o wykładowcach nie wspomnę. Zwłaszcza jeden Adam! Odpowiedz Link Zgłoś
squpek Re: Kulturoznawstwo 24.05.06, 12:17 Miałem dużo znajomych na tych studiach. Fajne laseczki, nauki raczej mało, dużo ciekawych rzeczy - ja w tym czasie tyrałem jak wół na Polibudzie i zazdrościłem im luzu ale ... mało kto z nich te studia zakończył w terminie albo wogóle, problemy z pracą - mają oczywiście. Podsumowując: nie ma nic za darmo, towarzystwo się 5 lat bujało ale potem cienko... . Jak jakiś pan inżynier chce mieć wszechstronnie wyedukowaną żonę, obytą w kulturze i sztuce (:-)) to panie magister po tym kierunku pasują jak ulał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 13:54 cóż... nie każdy ma predyspozycje, by zostać inżynierem materiałoznastwa czy innych nauk ścisłych. powiedz mi, jaki kierunek GWARANTUJE pracę w przyszłości, a Cię ozłocę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Zdrojewski Re: Kulturoznawstwo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.06, 15:17 Proszę nie marudzić. To bardzo dobre studia. Dobra kadra, świetna tradycja, a każdy nauczy się na nim tyle ile sam zapragnie. To był mój drugi kierunek i jako absolwentowi nie tylko wypada bronić dorobku instytutu, ale czynię to z przyjemnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 15:41 a Basia na to.... Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Kulturoznawstwo 24.05.06, 16:16 Taaa. Miałem przyjemnośc. Takiego pitolenia o niczym to nigdzie nie widziałem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kulturoznawstwo IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 24.05.06, 20:23 Najważniejszy problem w pracy magisterskiej to przecinki. hahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: Kulturoznawstwo IP: *.bredband.skanova.com 24.05.06, 20:35 Jestem jednym z pierwszych absolwentow kulturoznawstwa. Doskonale studia, mimo owczesnej nedzy komunistycznej. Bardzo sie przydaly. editor-in-chief Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWa Re: Kulturoznawstwo IP: *.CNet2.Gawex.PL 26.05.06, 20:16 No bo kiedyś (lata siedemdziesiąte) to rzeczywiscie były fajne i elitarne studia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: | Re: Kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 20:59 > Bardzo ciekawy kierunek, polecam A co sie po takim kierunku UMIE? Zmywac gary w innej kulturze? Wiecie jaka jest roznica miedzy absolwentem uniwerku, a polibudy? Taka jak miedzy Mozesz Gowno Robic, a Mozesz Gowno Robic I Niezle Zyc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Kulturoznawstwo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.06, 07:53 Nie samym chlebem człowiek żyje. Najważniejsze to być, a potem dopiero - mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: | Re: Kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 21:48 > Nie samym chlebem człowiek żyje. Najważniejsze to być, a potem dopiero - mieć. Nie, najwazniejsze jest miec co do gara wlozyc, hobby powinno miec nizszy priorytet. Ja tez bardzo lubie rozmowy o filozofii i polityce, ale ani politologii, ani filozofii studiowac nie zamierzam, bo takim gadaniem sie nie najem. Z frazesow w rodzaju "byc czy miec?" nie wyzyjesz. Jak skonczysz studia i bieda zajzy w oczy, to cisniesz w kat swoj idealizm i zaczniesz ukladac piosenki o proszkach do prania... a rano w poniedzialek nie bedziesz mogl patrzec w lustro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też absolwentka Re: Kulturoznawstwo IP: 217.96.51.* 25.05.06, 09:43 Co po kulturoznawstwie ? Założyć agencję public relations. I studia się przydają i da się z tego żyć (nieźle). Tak właśnie zrobiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville kulturoznawstwo dswe 25.05.06, 19:22 www.kulturoznawstwo.dswe.pl/index.php?id=987 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: kulturoznawstwo dswe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.06, 19:40 A ja skończyłam kulturoznawstwo i pracuję w sklepie. Ale przynajmniej jestem kulturalna. Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Re: kulturoznawstwo dswe 25.05.06, 19:43 Każdy jest kowalem własnego losu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selena Re: kulturoznawstwo dswe IP: *.kom / *.os1.kn.pl 25.05.06, 20:46 taa studiowalam to rok czasu[hehe],pzdr dla prof bednarka hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: kulturoznawstwo dswe IP: *.CNet2.Gawex.PL 26.05.06, 20:18 Czyżby Bodzio Bednarek dorabiał na k-o? Ale boski jest, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: kulturoznawstwo dswe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.06, 09:18 Chodzi o rofesora Stefana Bednarka, tumanie! Też boski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: kulturoznawstwo dswe IP: *.CNet2.Gawex.PL 27.05.06, 11:39 Dziękuję za informację, tumanie. Odpowiedz Link Zgłoś