Dodaj do ulubionych

Kulturoznawstwo

24.05.06, 09:36
Bardzo ciekawy kierunek, polecam

albo tutaj:
www2.kulturoznawstwo.uni.wroc.pl/?q=info_o_studiach
albo tutaj:
www.kulturoznawstwo.dswe.pl/index.php?id=987
Obserwuj wątek
    • Gość: 666 Re: Kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 09:47
      daj spokój człowieniu. egzamin na studia magisterskie na tym kierunku to istna
      farsa, komedia, parodia i co tam jeszcze chcesz.
      • Gość: ja Re: Kulturoznawstwo IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 24.05.06, 10:01
        Bezrobocie po tym kierunku gwarantowane! A o wykładowcach nie wspomnę.
        Zwłaszcza jeden Adam!
        • red.devil aaa 24.05.06, 10:03
          aaa o so chodzi ??
        • squpek Re: Kulturoznawstwo 24.05.06, 12:17
          Miałem dużo znajomych na tych studiach. Fajne laseczki, nauki raczej mało, dużo
          ciekawych rzeczy - ja w tym czasie tyrałem jak wół na Polibudzie i zazdrościłem
          im luzu ale ... mało kto z nich te studia zakończył w terminie albo wogóle,
          problemy z pracą - mają oczywiście.
          Podsumowując: nie ma nic za darmo, towarzystwo się 5 lat bujało ale potem
          cienko... .
          Jak jakiś pan inżynier chce mieć wszechstronnie wyedukowaną żonę, obytą w
          kulturze i sztuce (:-)) to panie magister po tym kierunku pasują jak ulał.
          • Gość: 666 Re: Kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 13:54
            cóż... nie każdy ma predyspozycje, by zostać inżynierem materiałoznastwa czy
            innych nauk ścisłych. powiedz mi, jaki kierunek GWARANTUJE pracę w przyszłości,
            a Cię ozłocę.
            • Gość: Bogdan Zdrojewski Re: Kulturoznawstwo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.06, 15:17
              Proszę nie marudzić. To bardzo dobre studia. Dobra kadra, świetna tradycja, a
              każdy nauczy się na nim tyle ile sam zapragnie. To był mój drugi kierunek i
              jako absolwentowi nie tylko wypada bronić dorobku instytutu, ale czynię to z
              przyjemnością.
              • Gość: aaa Re: Kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 15:41
                a Basia na to....
    • tomek854 Re: Kulturoznawstwo 24.05.06, 16:16
      Taaa. Miałem przyjemnośc. Takiego pitolenia o niczym to nigdzie nie widziałem ;-)
      • Gość: ja Re: Kulturoznawstwo IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 24.05.06, 20:23
        Najważniejszy problem w pracy magisterskiej to przecinki.
        hahahah
        • Gość: Absolwent Re: Kulturoznawstwo IP: *.bredband.skanova.com 24.05.06, 20:35
          Jestem jednym z pierwszych absolwentow kulturoznawstwa. Doskonale studia, mimo
          owczesnej nedzy komunistycznej. Bardzo sie przydaly.
          editor-in-chief
          • Gość: EWa Re: Kulturoznawstwo IP: *.CNet2.Gawex.PL 26.05.06, 20:16
            No bo kiedyś (lata siedemdziesiąte) to rzeczywiscie były fajne i elitarne
            studia...
    • Gość: | Re: Kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 20:59
      > Bardzo ciekawy kierunek, polecam

A co sie po takim kierunku UMIE? Zmywac gary w innej kulturze?
      Wiecie jaka jest roznica miedzy absolwentem uniwerku, a polibudy?
      Taka jak miedzy Mozesz Gowno Robic, a Mozesz Gowno Robic I Niezle Zyc ;)
      • Gość: romek Re: Kulturoznawstwo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.06, 07:53
        Nie samym chlebem człowiek żyje. Najważniejsze to być, a potem dopiero - mieć.
        • Gość: | Re: Kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 21:48
          > Nie samym chlebem człowiek żyje. Najważniejsze to być, a potem dopiero - mieć.

Nie, najwazniejsze jest miec co do gara wlozyc, hobby powinno miec nizszy
          priorytet. Ja tez bardzo lubie rozmowy o filozofii i polityce, ale ani
          politologii, ani filozofii studiowac nie zamierzam, bo takim gadaniem sie nie
          najem. Z frazesow w rodzaju "byc czy miec?" nie wyzyjesz. Jak skonczysz studia i
          bieda zajzy w oczy, to cisniesz w kat swoj idealizm i zaczniesz ukladac piosenki
          o proszkach do prania... a rano w poniedzialek nie bedziesz mogl patrzec w lustro...
      • Gość: też absolwentka Re: Kulturoznawstwo IP: 217.96.51.* 25.05.06, 09:43
        Co po kulturoznawstwie ? Założyć agencję public relations. I studia się
        przydają i da się z tego żyć (nieźle). Tak właśnie zrobiłam.
    • tocqueville kulturoznawstwo dswe 25.05.06, 19:22
      www.kulturoznawstwo.dswe.pl/index.php?id=987
      • Gość: ewa Re: kulturoznawstwo dswe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.06, 19:40
        A ja skończyłam kulturoznawstwo i pracuję w sklepie. Ale przynajmniej jestem
        kulturalna.
        • tocqueville Re: kulturoznawstwo dswe 25.05.06, 19:43
          Każdy jest kowalem własnego losu
          • Gość: selena Re: kulturoznawstwo dswe IP: *.kom / *.os1.kn.pl 25.05.06, 20:46
            taa studiowalam to rok czasu[hehe],pzdr dla prof bednarka hihi
            • Gość: EWA Re: kulturoznawstwo dswe IP: *.CNet2.Gawex.PL 26.05.06, 20:18
              Czyżby Bodzio Bednarek dorabiał na k-o? Ale boski jest, nie?
              • Gość: kazio Re: kulturoznawstwo dswe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.06, 09:18
                Chodzi o rofesora Stefana Bednarka, tumanie! Też boski!
                • Gość: EWA Re: kulturoznawstwo dswe IP: *.CNet2.Gawex.PL 27.05.06, 11:39
                  Dziękuję za informację, tumanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka