Dodaj do ulubionych

Q...rwa bezrobocie???

01.06.06, 14:34
2500zł podstawy na rękę plus premia, umowa o pracę, wszystkie świadczenia
i... nie ma chętnych!!! Praca w terenie, tydzeń poza domem, tydzień wolnego.
Ale nikomu nie chce się dupy z Wrocławia ruszyć, wszyscy wygodni!!! Jak mi
ktoś stęknie o bezrobociu, to go wyśmieję.
Obserwuj wątek
    • robak_wroc Re: Q...rwa bezrobocie??? 01.06.06, 14:48
      w sensie gdzie tak mozna popracowac?
    • Gość: stefan Re: Q...rwa bezrobocie??? IP: *.in-addr.btopenworld.com 01.06.06, 15:05
      hahaha to sie obudziles, to jest normalna sprawa.Spotkalem sie z tym juz nie
      raz.Jak zaoferujesz 5 tys i tylko jeden tydzien pracy w miesiacu, samochod
      sluzbowy is szofera, to moze sie ktos polasi:)
      Bezrobotnymi sa tylko osoby, ktore chca nimi byc!:)
      Wybacz za brak polskich znakow.Ale wyjechalem z tego po...nego kraju i jedyna
      recza jakiej mi brakuje to polska czcionka na kompie w pracy:)
      • Gość: krzysiek Re: Q...rwa bezrobocie??? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 01.06.06, 15:10
        dobra jestem chętny..i co....??? szukam pracy od pół roku......i nie moeg
        dostac...i co mi zaproponujesz???
        • brody Re: Q...rwa bezrobocie??? 01.06.06, 16:06
          to sławbo szukasz, bo pracę można znaleźć w kilka dni. np. w jakimś sklepie
          • Gość: gosc Re: Q...rwa bezrobocie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 16:14
            w sklepie za marne grosze? Wypchauj sie.Obiecuja premie a pozniej mozesz tylko o
            niej snic.
            • Gość: gern A gdzie Ty szukasz tych pracownikow? IP: *.os.amsnet.pl 01.06.06, 16:43
              jb.wroc
              Możesz to zdradzić? Bo jakoś nie mogę w to uwierzyć. Jeśli to nadal aktualne,
              to napisz, bo bardzo mnie to interesuje.
              Gazetowy adrs: lukasz_12@gazeta,pl
            • brody Re: Q...rwa bezrobocie??? 01.06.06, 18:44
              jak ci nie pasuje to tam nie pracuj, ale nie pisz później na forum, że pracy
              nie możesz znaleźć, bo kłamiesz
    • mopi.alkohol Re: Q...rwa bezrobocie??? 01.06.06, 19:08
      Ja jutro przeprowadzam rekrutacje. Zobaczymy co z tym bezrobociem :)
    • Gość: Rafis Re: Q...rwa bezrobocie??? IP: *.wro.vectranet.pl / 85.219.243.* 01.06.06, 19:36
      jb.wroc napisał:

> 2500zł podstawy na rękę plus premia, umowa o pracę, wszystkie świadczenia
      > i... nie ma chętnych!!! Praca w terenie, tydzeń poza domem, tydzień wolnego.
      > Ale nikomu nie chce się dupy z Wrocławia ruszyć, wszyscy wygodni!!! Jak mi
      > ktoś stęknie o bezrobociu, to go wyśmieję.

a w skrócie to co trzeba wciskac ludziom? :)
    • Gość: irizar ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.06, 19:42
      ponieważ lubię się przemieszczać i szukam dobrze płatanej pracy, więc słucham co
      to ma być za praca?
      Zacieram ręce z ciekawości!
      • Gość: m Re: ? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 01.06.06, 21:24
        faktiko. mówienie że w polsce jest bezrobocie na poziomie 17-18 procent jest
        grubo przesadzone. wysokie koszty zatrudnienia (
        sam zus ok.750 PLN) spowodowały że wielu pracodawcom kalkuluje się zatrudnić
        pracownika z pominięciem oficjalnej procedury. inna sprawa że pracownicy też
        wolązarobić nieco więcej "na czarno" i bez płacenia składek socjalnych
        • kokoszkam ? 02.06.06, 12:25
          a mozesz dac jakies namiary na ta robote? bardzo prosze...
          ja bardzo chetnie sprobuje,jak tylko dostane info co to za praca, gdzie i kiedy
          mam byc - stawiam sie na rozmowe.
    • Gość: Taka jedna Re: Q...rwa bezrobocie??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.06, 13:40
      Pewnie wielu z Was zadaje sobie pytanie gdzie taka dobrze płatna praca?
      W markecie budowlanym!
      W jednym z poprzednich postów "jb.wroc" wyraźnie pisał, że pracuje w markecie
      budowlanym. Z treści wynikało, że zajmuje kierownicze stanowisko ... i prowadzi
      wózek widłowy!
      • jb.wroc Re: Q...rwa bezrobocie??? 02.06.06, 18:43
        Gość portalu: Taka jedna napisał(a):

> Pewnie wielu z Was zadaje sobie pytanie gdzie taka dobrze płatna praca?
        > W markecie budowlanym!
        > W jednym z poprzednich postów "jb.wroc" wyraźnie pisał, że pracuje w markecie
        > budowlanym.

Pracował!

Z treści wynikało, że zajmuje kierownicze stanowisko ... i prowadzi
        >
        > wózek widłowy!

Jedno nie wyklucza drugiego, więc nie wiem po co te trzy kropeczki w treści
        zdania. Dla Twojej informacji: pracując na stanowisku kierowniczym trzeba w
        dzisiejszych czasach posiadać wiele umiejętności, a nie tylko siedzieć za
        biurkiem i pić kawki przez osiem godzin.
        • brody Re: Q...rwa bezrobocie??? 02.06.06, 19:22
          jb.wroc

napisz wreszcie co to za robota, bo ja też jestem ciekawyjakich produktów
          akwizytor tyle zarabia?
        • Gość: ania szuka pracy Re: Q...rwa bezrobocie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 13:48
          Jedno nie wyklucza drugiego, więc nie wiem po co te trzy kropeczki w treści
          zdania. Dla Twojej informacji: pracując na stanowisku kierowniczym trzeba w
          dzisiejszych czasach posiadać wiele umiejętności, a nie tylko siedzieć za
          biurkiem i pić kawki przez osiem godzin.

....i tu sie z Tobą nie zgodzę...Mój kierownik nic nie robi, totalnie nic bo uważa, że ma za wysoka stawkę i ludzi od tego, żeby robić cokolwiek więc sam rozumiesz, są kierownicy i kierownicy...
      • Gość: Syfmanaladze Taka jedna... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 03.06.06, 11:01
        Wyobraź sobie skarbeńku, że na przykład taki kierownik działu przyjęcia towaru
        musi mieć uprawnienia na wózki widłowe - nie wiesz - nie odzywaj się...
        czy to jest jakaś sprzeczność??
    • Gość: śliwka Re: Q...rwa bezrobocie??? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.06.06, 20:07
      Zgadzam się z jb. Sama prowadzę rekrutację do znanej w całym kraju instytucji
      finansowej. LUDZIOM się nie chce pracować!!! Mam swietną pracę (nie jest to
      akwizycja czy sprzedaż) dla młodych ludzi, fajne zarobki i możliwość awansu, a
      wszyscy nosem kręcą. 25 latkowie po studiach dziennych i ZERO doświadczenia
      życzą sobie od razu stanowiska kierowniczego, grubej kasy, laptopa i
      komórki :))) Ludzie, gdzie Wy żyjecie????
      • Gość: 666 Re: Q...rwa bezrobocie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 20:29
        czy to nie czasem firma ALIANS, gdzie warunki pracy są gorsze niż na kasie w
        tesco, a pracownikom obiecuje się złote góry, awanse, sranse, szympanse?
        dlaczego wszyscy piszą o jakichś MEGA-ZAJEBISTYCH miejscach pracy, ale nie
        padają żadne nazwy? grubymi nićmi szyta ta ściema.
      • Gość: josip Re: Q...rwa bezrobocie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 20:31
        Prosimy o konkretne informacje (np. zarobki). To chyba nie jest objete tajemnica. W Anglii wiekszosc ogloszen o prace zawiera przyblizona wysokosc pensji i wymagania. W Polsce to rzadkosc - na pewno nie wplywa to pozytywnie na efektywnosc poszukiwan.
        • Gość: Paweł Z. Re: Q...rwa bezrobocie??? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.06.06, 22:01
          Polska to nie Anglia.
          Tu mamy jedno z najbardziej liberalnych praw pracy w Europie, a elyty (a wślad
          za nimi także młode bezmózgi) bredzą o konieczności uelastycznienia kosztów
          pracy.
          Wynika z tego. że Koreańczycy budują u nas fabryki, bo nie umieją policzyć, że
          koszty pracy są w Polsce wysokie - a wie to przecież każdy młody półmózgi
          zwolennik neoliberalnej sieczki serwowanej przez opiniotwórcze dziennki. ;-)
          Pracodawcy narzekają na brak pracowników w Internecie, ale często nie są to
          wcale żadni pracodawcy, tylko działacze jakichś partyjnych młodzieżówek z pianą
          na ustach propagujący swoją jedynie słuszną ideologię, względnie właściciele
          punktów akwizycyjnych kiepskich ubezpieczeń, którzy wmawiają naiwnym, że ich
          propozycja zarabiania góra kilkuset złotych na rękę (po odjęciu składki ZUS) to
          nie żadna akwizycja tylko superhiperpośrednictwo finansowe.
      • Gość: 666 Re: Q...rwa bezrobocie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 21:12
        i jeszcze jedno - nie dziw się, że 25 latkowie po studiach mają wymagania. nie
        po to długie lata ryli w książkach, żeby po wyjściu ze szkoły zaczynać od zera.
        tylko u nas tak jest, że magistrowie na chemię wykładają w marketach, a
        pracodawcy zrywają boki ze śmiechu: buahaha! stanowisko kierownicze mu się
        przyśniło!uhuhuhu!
        • mopi.alkohol Re: Q...rwa bezrobocie??? 02.06.06, 21:25
          Irytuja mnie ci wszyscy malkontenci. Pracowac wam sie nie che i tyle.
          Zaprosilem na dzisiejsze rozmowy 9 osob, wszyscy zapewniali ze przyjda.
          Prszyszly 4 osoby. Bez komentarza.
          • Gość: 666 Re: Q...rwa bezrobocie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 22:00
            nie wiem czy Twoja wypowiedź odnosi się bezpośrednio do mojej, ale na wszelki
            wypadek odpowiem. nie dziw się, że ci "malkontenci" spędzając lata w
            bibliotekach i pracując na tytuł magistra nie chcą potem tyrać na łopacie, bo
            nie do tego przez lata się szykowali. jeśli natomiast mówisz o malkontentach po
            ogólniakach/zawodówkach, którzy to wymagają nie oferując nic wzamian, to zwracam
            honory.
            • Gość: Co z tym krajem Re: Q...rwa bezrobocie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 22:05
              W naszym kraju ludzie z wyższym wykształceniem zarabiają na starcie tyle co
              robotnicy po zawodówkach..
              • Gość: idiom Re: Q...rwa bezrobocie??? Tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 23:17
                Po co mam pracowć w markecie na wózku za 2500zł brutto miesięcznie skoro w
                Irlandii mam 17 euro/h ? I inny styl życia?
                Na wszystko mnie stać a nawet jeśli nie to na prawie wszystko.
                Po co studiować i wydawać grubą kasę na to, 600 zł można zarabiać i bez tytułu
                inż czy mgr.
            • mopi.alkohol Re: Q...rwa bezrobocie??? 03.06.06, 13:50
              To niech ci malkontenci po studiach jada do angli, irlandi, szkocji itd
              pracowac w hipermarketach. Powodzenia :)Dla rozsadnych ludzi jest miejsce w
              pracy w Polsce i sciezka kariery. Oczywiscie ci ktorzy zawsze wiedza lepiej i
              sa najmadrzejsi caly czas szukaja pracy bo zawsze jest cos nie tak, albo szef,
              albo godz. pracy, albo dojazd itd.
              • Gość: 666 Re: Q...rwa bezrobocie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 19:04
                dokładnie o taki sposób rozumowania mi chodziło. dzięki za obrazowy przykład.
    • Gość: pracodawca Z drugiej strony IP: 82.160.155.* 03.06.06, 15:20
      To sobie przeczytajcie:
      przedsiebiorca.blogspot.com/
      • obseerwator Re: Z drugiej strony 03.06.06, 15:59
        tam jest twoje zdjęcie

namierzą cię i jeszcze grzywnę dostaniesz, bo zatrudniasz na czarno :(
        • mopi.alkohol Re: Z drugiej strony 03.06.06, 20:19
          extra blog, ale ja nie mam czasu na pisanie.....wciaz szukam pracownikow
          • Gość: Echt Breslauer Re: Z drugiej strony IP: *.kom / *.os1.kn.pl 03.06.06, 21:27
            tO NAPISZ MI CO OFERUJESZ, ALBO GDZIE MOŻNA ZNALEŹĆ OGŁOSZENIE O TWOJEJ
            OFERCIE^^. ZAINTERESUJE SIĘ :))
            • dwulicus.pl Re: Z drugiej strony 03.06.06, 23:16
              Witam chętnie podejmę pracę, jakąkolwiek. Jestem po PWr.
              • wnuk.nerona Bajery-picery 04.06.06, 19:50
                Guzik- prawda, co pisze autor wątku. Nikt w tym kraju nie potrzebuje ludzi z
                wiedzą. Potrzebują roboli za g.owniane pieniądze. Takie, jakie autor
                sobie "wymarzył". I, tu problem saksów. Lepiej tam, niż tutaj u
                naszych "dorobkiewiczow", którym niejednokrotnie wali sodówa do głowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka