Dodaj do ulubionych

Miasto grozi dłużnikom

21.06.06, 08:01
Ha ha ha ...
Poprzez permanentny bałagan w administracjach władze miasta nie kontrolują egzekucji czynszów ! Nawet nie wiedzą kto płaci a kto nie . Nie ma żadnego pomysłu co zrobić z nie płacącymi , abolicja z przed kilku lat narobiła dużo złego . Ci co nie płacą liczą że będzie następna i długi zostaną im darowane .
Za brak należytej dbałości o mienie komunalne i niegospodarność powinno się postawić zarzuty prokuratorskie ekipie rządzącej w mieście . A za aferę z Prywatnymi Zarządcami Lokali Komunalnych Dutkiewicz powinien dostać kopa .

Obserwuj wątek
    • el_p Miasto grozi dłużnikom 21.06.06, 08:02
      O to znajac burdel tych urzedasow, moja babcia ktora nie zyje juz od 10lat
      trafi na liste bo co roku przychodzi naliczenie za poprzedni rok...
      • Gość: ja Re: Miasto grozi dłużnikom IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 21.06.06, 20:44
        Jeżeli ktos naprawde nie ma, to co będzie musiał zrobić? Sprzedac dobytek
        ciężko wypracowany. Najpierw niech miasto zapewni wszystkim pracę!!!!!!!!!!
    • Gość: Maciuś Czy supermarkety też płacą czynsz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 08:26
      Chyba nie muszą, bo to biedni ludzie.
    • Gość: Najemca Re: Miasto grozi dłużnikom IP: 217.8.190.* 21.06.06, 09:02
      Podpisuje się obiema rękami. Za rządow Administratora ciągle dostawałam pisma groźące mi
      sądem, jakoby zalegam z czynszem. Ja pisałam odwałania i wysyłalam ksero sald bankowych,
      bo płacę regularnie od lat. Ani razu nie dostałam odpowiedzi!!! Ciekawe czy dziś wiszę nadal w
      papierach jako dłużnik, choć to nieprawda? Podejrzewam, że Administrator wyłudzał w ten
      sposób pieniądze od naiwnych, a potem zwracał się do miasta z prośbą o wyrównania.
      Ja nie mam siły po raz kolejny wystawać w urzędach i dowodzić, że jestem uczciwa. Ja mam
      wszystkie rachunki. Zarządzanie lokalami w tym mieście to skandal!!! Od trzech lat nie ma
      rozliczania wody!!! Ciekawe, kiedy to ktoś wreszcie uporządkuje???
      • Gość: saviola Re: Miasto grozi dłużnikom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.06, 09:11
        Zgadza sie maja straszny balagan w papierach w zeszlym roku chcialem sie doweidziec jakie mam zaleglosci w czynszu okazalo sie ze mam nadplate co bylo bzdura,przypuszczam ze misto traci milony zl przez chaos organizacyjny!!!!
    • jaga1003 Re: Miasto grozi dłużnikom 21.06.06, 11:48
      Nareszcie! Są ludzie, którzy mają na auto, wódę itp., a na mieszkanie już nie.
    • lodyowocowe2 Re: Miasto grozi dłużnikom 21.06.06, 12:57
      Ciekawi mnie co powiecie na to. W mieszkaniu, ktorego na moje nieszczecie byłem
      głownym najemcą, mieszkał prze 10 lat tzw. syn. Nie płacił ani za czynsz, ani
      za prad. Obecnie zwial do UK. Nigdy o tym nie wiedziałem, poniewaz informował
      mnie, ze wszystko jest OK. Dokumenty wyrzucał. Po wyjezdzie drania,
      dowiedziałem sie, ze miałem w miedzy czasie kilka spraw sądowych, oraz obecnie
      posiadam dług wysokosci 25 tys. Nie moge nawet drania podac do sadu.
      • Gość: m Re: Miasto grozi dłużnikom IP: *.kom / *.os1.kn.pl 21.06.06, 13:14
        Ciekawi mnie co innego, skoro ty jesteś głównym najemcą to dlaczego twoje
        sprawy miał załatwiać tzw. syn? Ja mojemu synowi daję pieniądze na rachunki, po
        ich zapłaceniu dziecko mi przynosi wszystkie dokumenty.
        • lodyowocowe2 Re: Miasto grozi dłużnikom 21.06.06, 15:26
          chyba sie nie zrozumielsimy - syn mial lat 20, kiedy tam zamieszkał... Pracowal
          i studiował. Pieniadze na poczatku dostawal, pozniej stwierdzil, ze mu ich nie
          trzeba.... A ja mu ufałem.
    • Gość: T Re: Miasto grozi dłużnikom IP: *.crowley.pl 21.06.06, 13:27
      Porządek z dłużnikami zrobić należy! Ale niech lepiej urzędnicy najpierw dobrze
      posprzątają swoją księgowość. Na jakiej podstawie gmina może stwierdzić kto
      jest zadłużony, a kto nie, bo z mojego doświadczenia stwierdzam, że mają
      skandaliczny bałagan! Kiedyś okazało się, że mamy kilkaset zł nadpłaty (co było
      bzdurą, no ale jak się upierali, to lepiej dla mnie ;-). A na adres znanego mi
      pustostostanu (mieszkanie jest opuszczone kilka lat i gmina dobrze o tym wie,
      bo po śmierci najemcy byli urzędnicy z wywiadem) przychodzą wezwania do
      uregulowania zaległych opłat.
    • Gość: Bob Pozdrawiam frajerów IP: *.proxyplus.cz / *.devs.futuro.pl 21.06.06, 18:47
      Pozdrawiam wszystkich którzy wykupili mieszkania i mają w swojej kamienicy lokatorów komunalnych . Daliśmy się ładnie wyrolować przez miasto co ? My finansujemy remonty , płacimy gminie podatek od nieruchomości a ci co nie wykupili nie dosyć że nie płacą czynszu , dewastuję to jeszcze śmieją się nam w oczy . Tak jest przynajmniej w mojej kamienicy , jeśli gdzieś jest inaczej to pozazdrościć .
      • Gość: frajer Re: Pozdrawiam frajerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 21:53
        Dwa lata temu w mojej kamienicy wspólnota wyremontowała klatkę schodową, teraz
        wygląda ona podobnie jak przed remontem - ściany są odrapane, pomazane, itd -
        niestety większość mieszkań jest nadal komunalnych, zdedydowana większość
        "komunalnych" nie płaci czynszu i dewastuje kamienicę. Niedawno wspólnota
        wymieniła drzwi do klatki schodowej i zaraz jakiś buc komunalny wyrwał zamek, bo
        on nie dostał klucza i nie ma 5 zł na jego dorobienie. Gmina powinna coś z tym
        zrobić, np. wybudować (albo przeznaczyć wybrane, całe kamienice) na tanie
        mieszkania komunalne o podstawowym, albo niskim standardzie, przenieść tam
        dłużników (i tych którzy nie wykupią swoich mieszkań) i wystawić zwolnione
        mieszkania do sprzedaży. Wspólnoty by się zamknęły, a gmina jeszcze by na tym
        zarobiła. Sporo mieszkań w starych kamienicach powala metrażem i układem
        współczesne malutkie klitki, no i są położone w większości w bardzo atrakcyjnej
        lokalizacji, w centrum. W Europie Zachodniej zamieszkiwanie w starej kamienicy
        to prestiż, u nas kojarzy się to negatywnie.
        • Gość: Jacobs Re: Pozdrawiam frajerów IP: 62.233.249.* 22.06.06, 09:48
          Dudkiewicz i spółka nie kiwną palcem w sprawie lokatorów mieszkań komunalnych nie płacących czynszu i dewastujących kamienice .
          Po pierwsze : -taka wojna nie przyniesie chwały a tylko kłopoty ( już widzie te płaczące matki z dziećmi na rekach ) . Lepiej jest udawać że temat nie istnieje i promować obraz Wrocławia jako dynamicznego i prężnego ośrodka bez obszarów biedy i dewastacji .
          Po drugie : - żeby od kogoś wymagać przestrzegania prawa trzeba samemu być w porządku , a komunalni urzędnicy mają taki bur_el w dokumentach że nie są w stanie złożyć prawidłowych wniosków o egzekucje zaległości ( stąd bezsilność firm windykacyjnych )
          Po trzecie : - w mętnej wodzie jaką we Wrocławiu jest gospodarka lokalami komunalnymi doskonale pływają różnego rodzaju menty które robą kokosy na obrocie lokatorskich ( NIEWYKUPIONYCH ) mieszkań .
    • Gość: lokator Re: Miasto grozi dłużnikom IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 21.06.06, 20:41
      A nam naliczano odsetki o nadpłaty.Tak nadpłaty.
    • Gość: Kajtek z Piwnej Re: Miasto grozi dłużnikom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 22:46
      Nurtuje mnie jaka bedzie odpowiedź na wpisanie do rejestru dłużników Gminy
      Wrocław, gdy wspólnoty zdecydują się na podanie własnie Gminy do takiego
      rejestru. Nie jest dla nikogo nowością informacja, że rownież Gmina zalega
      spore należności wspólnotom za dostawę mediów do lokali komunalnych. Nie są to
      odosobione przypadki sam juz nawet słyszalem o skierowaniu pozwu do sądu w tej
      sprawie o wydanie nakazu zaplaty. Bedzie wesoło zobaczycie. I być może ktoś
      poleci ze stołka nie tylko za zadłużenia Gminy ale i za dodatkowe koszty
      przerzucone na Gminę za wynajętych znamienitych prawnikow. I nie będzie na
      złoty skarb Wroclawia.
      • Gość: niedłuznik Re: Miasto grozi dłużnikom IP: *.crowley.pl 22.06.06, 07:37
        Ciekawy pomysł :-) W naszej wspólnocie gmina ma większościowe udziały i nie
        płaci na fundusz remontowy wspólnoty.
      • Gość: Bob Re: Miasto grozi dłużnikom IP: *.proxyplus.cz / *.devs.futuro.pl 25.06.06, 13:11
        Gmina Wrocław jest mi winna od kilku lat sumę ok. 750 zł. za nadpłacony czynsz ( pobierali czynsz pomimo wykupienia mieszkania - słynny Administrator ) . Gnębię ich systematycznie pismami , straszę sądem a oni i tak mają mnie w d_pie . Poradźcie jak spowodować aby albo oddali pieniądze ( i tak je przeznaczę na fundusz remontowy ) albo wylądowali w rejestrze dłużników .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka