zarek27 30.06.06, 13:24 Super! czekamy jeszcze na PARYZ i bedzie git Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Nowe połączenia Centralwings z Wrocławia IP: *.iit.cnr.it 30.06.06, 13:50 Nie wiem czy tak super. Centralwings to chyba najbardziej gowniania tania linia operujaca w Polsce. Wystarczy poczytac: groups.google.pl/groups?hl=pl&q=centralwings&btnG=Szukaj+w+Google&lr=&sa=N&tab=wg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yan Re: Nowe połączenia Centralwings z Wrocławia IP: *.ifd.uni.wroc.pl 30.06.06, 13:57 I ceny.. Udawanie, ze bilet kosztuje 58 zl do Warszawy a w rzeczywistosci blisko 150 nie jest nawet smieszne. Gorzej, ze nawet takich mozliwosci nie ma na biezaco a bylaby to dobra konkurencja dla Intercity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fru Re: Nowe połączenia Centralwings z Wrocławia IP: 195.205.245.* 30.06.06, 14:23 kiedy się wreszcie dowiemy jak bedzie wygląał nowy terminal portu lotniczego we wrocławiu? wyniki konkursu się opóźniają, a czasu szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poszkodowana Nie polecam Centralwings! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 14:23 Godzine przed odlotem z Dublina do Wroclawia dowiedzialam sie,ze lot zostal odwolany. Nikt mnie o tym nie poinformowal... Narazono mni ena dodatkowe koszty. Na szczescie mam znajomych w Dublinie, moglam u nich przenocowac. Nastepny lot przewidziano za dwa dni. Nikt mnie nie przeprosil za cale zajscie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aguska Nowe połączenia Centralwings z Wrocławia IP: *.ks.k.pl / *.korbank.pl 30.06.06, 14:28 Popieram moich poprzednkiów forumowiczów!!! Będzie tak jak z połaczeniem do Mediolanu. Polataja sobie i bez podania sensownej przyczyny zawieszą go! Nie ma co na nich liczyć! To nie to co Ryanair! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pasażer Re: Nowe połączenia Centralwings z Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.06, 15:49 dla mnie i dla wiekszości osób które znam, które latają do Włoch uważają, że najlepszym miejscem przylotu jest Mediolan lub Bolonia (patrząc na rozkład lotów i zapełnienie samolotów najwięcej osób korzysta z połączen do Bolonii). Zobaczymy jak bedzie z Rzymem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stały pasażer Nowe połączenia Centralwings z Wrocławia IP: *.ks.k.pl / *.korbank.pl 30.06.06, 16:09 Nie podszywaj sie pod moja osobę! Myslisz ze mnie tym wkurzysz! Nic z tego! A co cieszyliscie sie bardzo długo połaczeniem lotniczym do Mediolanu!!!!!??????? HAHAHAHAHAHAHAH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mor-wa Re: Nowe połączenia Centralwings z Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.06, 20:49 Gość portalu: stały pasażer napisał(a): > Nie podszywaj sie pod moja osobę! Myslisz ze mnie tym wkurzysz! Nic z tego! A > co cieszyliscie sie bardzo długo połaczeniem lotniczym do Mediolanu!!!!!??????? > > HAHAHAHAHAHAHAH Wyglądasz mi na upośledzonego chłopaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpeninteligent Re: Nowe połączenia Centralwings z Wrocławia 30.06.06, 15:14 A co z EDYNBURGIEM? Odpowiedz Link Zgłoś
szpiro Wizzair gora. 30.06.06, 15:22 Latam czesto Wizzair na trasie Malmö Wawa. Sa bezkonkurencyjni i zawsze punktualni. Zapraszam do Malmö , gdzie mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traper errata Re: Kiedy Berlin ??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.06.06, 15:29 Odpowiedz Link Zgłoś
adwo-kat Re: Kiedy Belin ??? 30.06.06, 16:11 Raczej nigdy:-( Z informacji które posiadam to jest to uwarunkowane ustaleniami szlaków połączeń lotniczych w Europie> I takie połączenie z Wrocławia do Berlina nie jest możliwe. "w IVRP wszystkie zagraniczne wyjazdy zablokujemy, wszystko dla młodzieży ale w Polsce!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kremowy Kiedy Wrocław - Bagdad ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 23:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Us Air force Re: Kiedy Wrocław - Bagdad juz jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 09:13 Wroocław-Bagdad jest realizowany przez amerykańskie siły wojskowe na somolotach C-17 Globemaster. Ten most powietrzny zapewnia dostawy dla polskich Żołnierzy stacjonujących w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traper Czy to jakaś mafia ustala te plany ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.06, 09:17 Gospodarka planowa już się podobno może tylko przewracać w grobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Nowe połączenia Centralwings z Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.06, 15:55 "Jesteśmy bardzo zadowoleni z Wrocławia i ogłoszenie nowych połączeń było tylko kwestią czasu - mówi Magda Zawadzka z Centralwings." To ciekawe dlaczego zlikwidowali połączenie do Mediolanu po ok. pół roku działalności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mor-wa Re: Nowe połączenia Centralwings z Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.06, 20:51 Gość portalu: Gość napisał(a): > "Jesteśmy bardzo zadowoleni z Wrocławia i ogłoszenie nowych połączeń było tylko > kwestią czasu - mówi Magda Zawadzka z Centralwings." > > To ciekawe dlaczego zlikwidowali połączenie do Mediolanu po ok. pół roku > działalności? Bo zbliżał się sezon letni i potrzebowali samolotów do obsługi swoich połączeń czarterowych chłopaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Nowe połączenia Centralwings z Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.06, 23:26 > Bo zbliżał się sezon letni i potrzebowali samolotów do obsługi swoich połączeń > czarterowych chłopaczku. Jeśli chodziłoby tylko o zapotrzebowanie na samoloty do obsługi czarterów, to połączenie Wrocław - Mediolan powróciłoby w rozkładzie jesiennym, a zamiast tego jest Wrocław - Rzym chłopczyku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IGLICA Re: Nowe połączenia Centralwings z Wrocławia IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 01.07.06, 04:07 Mediolanu nie ma i nie bedzie dlatego ze odbierali pasazerow LOT-owi. A swoja droga to zobaczymy czy postaraja sie naprawic zszargana opinie czy nie. Osobiscie lecialem dwa razy SKY Europe i nie wiem czy sa lepsi za kazdym razem samolot byl opozniony o 4 i 11 godzin, informacji zero nawet nie przyslali na lotnisko swojego pracownika tylko wyslali pracownika partow lotniczych, ktory rozkladal rece i mowil ze nic wiecej nie wie bo nie pracuje dla linii. Dodatkowo zamiast do Warszawy wyladowalismy w Krakowie. Wazne jest jedak to ze cos sie dzieje i Wroclaw w krotkim czasie zyskal kilka nowych polaczen. Szczegolnie dobry jest Londyn Gatwick, skad mozna przesiadac sie do Stanow i podroz do centrum jest dosc latwa i tania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cscs Re: Nowe połączenia Centralwings z Wrocławia IP: *.ipt.aol.com 01.07.06, 05:00 Tak London GTW tego mi bylo trzeba- bilety na swieta w PL juz kupione- 2 razy taniej niz w Ryanair- choc trzeba przyznac ze ?5 za platnosc karta na internecie i ?8 oplaty z tytulu zmieniajacej sie ceny ropy (spowodowanej, jak twierdzi CW, niestabilna sytuacja na rynku) to lekka przesada- smierdzi to troche raczkujacym kapitalizmem ale ?70 funtow w obie strony w okresie swiatecznym to wcale nie tak zle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: A co z Edynburgiem?? IP: *.ianburke.co.uk 03.07.06, 19:08 Latanie do Katowic jest mega meczace Odpowiedz Link Zgłoś
janek.p rzecznikiem Centralwings jest pani onazwisku BOGUS 03.07.06, 19:45 to mowi wiele na temat tej linii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abażantur Nowe połączenia Centralwings z Wrocławia IP: *.ks.k.pl / *.korbank.pl 03.08.06, 18:20 Na jednym z portali internetowych poświeconym głownie problematyce lotniczej zostal zamieszczony wywiad z Maciejem Kwiatkowskim prezesem linii Centralwings który zapowiedział o mozliwym wycofaniu się z lotów na lotnisko Gatwick w Londynie( Wroclaw uzyska takie połaczenie od Listopada tego roku). Równiez wspomnial o intensywnych rozmowach w sprawie utworzenia bazy linii. Ale co ciekawe na liscie nie ma Wroclawia? Ale w rozkladzie lotow to Wroclaw ma najwiecej połaczeń obsługiwanych przez te linie? Jak sie okazuje we Wroclawiu będzie nocowało dwie maszyny tej linii!!! Jak to rozumiec? Czy to oznacza ze np. Poznan ktory jest na liscie otrzyma wiecej połaczen niz Wroclaw? Czyzby okozało sie ze te połaczenia sa skazane na niepowodzenie i przeniesione do stolicy Wielkopolski? Zastanawia mnie polityka tej linii? Czyzby ta linia była linia mało powazną? Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Nowe połączenia Centralwings z Wrocławia 04.08.06, 04:13 A ja sie pytam kiedy beda polaczenia z mniejszymi osrodkami? Bo jak chce leciec do Afryki rownikowej czy innego dalej polozonego miejsca to juz musze kombinowac z innymi lotniskami. To jest skandal aby tak wielka metropolia jak Wroclaw, ocierajaca sie przeciez o milion mieszkancow, miala tak slabe polaczenia lotnicze. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Dynamiczny rozwój centralwingsa 04.08.06, 09:01 40 mln złotych straty w roku 2005 przy kapitale własnym 5 mln złotych to nie są szczególnie imponujące liczby. Oznacza to, że szumnie raklamowane trasy to nic więcej, jak bredzenie w agonii. Centralwings podąża świetlistym przykładem Airpolonii: jeszcze jeden taki raport roczny zarządu i kolejnemu przewoźnikowi pomachamy szpadlem nad trumną. Ale o wierzycieli przynajmniej nie musimy się martwić: Central to LOT, LOT to państwo. Czyli nasze podatki. Odpowiedz Link Zgłoś