mundialeiro Re: ale jatka 17.07.06, 12:42 sorry - to link: wiadomosci.onet.pl/1357126,11,item.html wie ktos o co chodzi i gdzie to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miły z Wrocławia Re: ale jatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 12:42 na Prusa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miły z Wrocławia Re: ale jatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 12:46 dwa ciała , jedna osoba zabarykadowała się w mieszkaniu nie wiadomo o co chodzi są już antyteroryści Odpowiedz Link Zgłoś
nagao_kagetora Re: ale jatka 17.07.06, 13:02 topis1 napisał: > > nikt nie wie nic więcej?? Spokojnie. Ci, co wiedzą więcej ciągle jeszcze są w akcji. Poczekajcie, aż wrócą wieczorem do domu. Może zechcą coś napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hegemon® Pewnie mu niechcieli dac na piwo IP: 195.47.239.* 17.07.06, 13:43 wiec im dal wycisk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: news Re: ale jatka IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 17.07.06, 13:10 Gość portalu: miły z Wrocławia napisał(a): > dwa ciała , jedna osoba zabarykadowała się w mieszkaniu > nie wiadomo o co chodzi > są już antyteroryści antyterroryści już wyprowadzili 25-latka, to syn zamordowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
www.wroclawianie.info Zabić gnoja ! 17.07.06, 13:42 Powinni gnoja zastrzelić na miejscu i powiedzieć, że zaatakował Milicjantów. Przynajmniej nie byłoby już z nim nigdy problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0,75 Re: Zabić gnoja ! IP: *.ceramika.agh.edu.pl 17.07.06, 13:48 Z zaatakowaniem milicjantów mógłby być problem, no chyba że byla pod ręką wycieczka milicjantów z Białorusi (albo gdzie tam jeszcze funkcjonuje ta nazwa) Odpowiedz Link Zgłoś
www.wroclawianie.info Re: Zabić gnoja ! 17.07.06, 14:06 Zwą tak w Polsce, bo nie ma u nas Policji. Pokutuje ten sam styl "pracy", "myślenia"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiJaK Re: Zabić gnoja ! IP: 80.54.90.* 17.07.06, 14:32 TAK!!! I to najlepiej w publicznej egzekucji. A przedtem jeszcze rozciąganie i łamanie kołem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ass Re: Zabić gnoja ! IP: *.zetorz.com.pl 17.07.06, 14:41 jestem za, przynajmniej impreza z atrakcjami na rynku Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Zabić gnoja ! 17.07.06, 18:11 Proponuję: 1. Najpierw dożywotnie powieszenie na gilotynie. 2. Potem rozstrzelanie trującym zastrzykiem w komorze gazowej. 3. I wreszcie wbicie na elektryczny pal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iceman Re: Zabić gnoja ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 15:18 Nie, lepiej leczyć i resocajlizować, a za parę lat zafundować sąsiadom prezent w postaci powrotu bandyty do miejsca zamieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
www.wroclawianie.info Re: Zabić gnoja ! 17.07.06, 15:20 Hehe no tak właśnie uważają politycznie poprawni. Tu na forum jeden postulował, aby nie karać gościa, bo to wariat, a wariat nie jest winny swojego wariactwa :) Proponuję dla takich politycznie poprawnych zbudować miasto, w którym zamkniemy ich razem z tymi "chorymi", "niewinnymi" wariatami :) Odpowiedz Link Zgłoś
mundialeiro Re: Zabić gnoja ! 17.07.06, 15:35 nie kompromituj sie. Albo jestes glupi, albo po prostu jakis dziwny :) Nie uwazam, zeby wariat-morderca mial sobie zyc nadal w miescie, obok normalnych ludzi, takich jak np. Ty. Nie napisalem tego nigdzie, ale Tobie wystarczy fakt ze sam sobie pomyslales, ze ja tak moge napisac. A co do budowy miasta... Chcialbym, zeby powstalo takie Miasto Wiecznej Szczesliwosci dla skinow i innych glupkow :) Ale takie na wzor safari, aby ludzie mogli jezdzic specjalnymi pojazdami (zabezpieczonymi) i sobie ogladac zycie w tym Raju :) Tylko ciekawe, kogo wymyslicie na Wroga Numer Jeden, jesli wszyscy bedziecie siebie warci? :) Odpowiedz Link Zgłoś
www.wroclawianie.info Re: Zabić gnoja ! 18.07.06, 09:40 Kto tu się kompromituje ? Kto nie chce karać bandytów tylko dlatego, że mają świra ? Zdecyduj się co chcesz z nimi robić. A może mają trafiać do szpitala ? Dla morderców jest więzienie, a nie szpital. Odpowiedz Link Zgłoś
olek_01 Re: Zabić gnoja ! 31.07.06, 11:23 trzeba go osądzić ,a nie do szpitala psychiatrycznego dawać! Po co ?? żeby gnój uniknął kary ?? powiesić go na środku Rynku żeby innych odstraszyło!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ale jatka IP: *.bph.pl 17.07.06, 13:51 mundialeiro napisał: > ale co sie tam dzieje?? rzeka krwi, stary, spływa ulicą Prusa. Po asfalcie toczą się obcięte głowy ofiar. Z tłumu gapiów wyskoczył gośc z kałachem i zapierdziela po policjantach i zgromadzeniu. Osiem śmigłowców policyjnych i niezliczone ilości radiowozów... Armagedon. No mówię ci, stary. Jutro w Fakcie będziesz mógł zaspokoić ciekawość i nasycić oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mundialeiro wyglada to na policyjny skandal 17.07.06, 13:30 miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,3489017.html - juz wiadomo wiecej. Jesli to prawda, ze policja sie tak zachowala, to kazdy gliniarz ktory olal to zgloszenie musi stanac przed sadem! SKANDAL!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
www.wroclawianie.info Śmierć za śmierć ! Kara śmierci dla morderców ! 17.07.06, 13:32 Odpowiedz Link Zgłoś
mundialeiro Re: Śmierć za śmierć ! Kara śmierci dla mordercó 17.07.06, 13:34 ale rachunek sie nie bedzie zgadzal, bo sprawca zabil dwie osoby... A tak w ogole, to z tego co wiem narodowcy, elpeerowcy, kibice Slaska i inni wielcy tego swiata nie znosza Wyborczej. Wiec po co sie w ogole tutaj wpisujesz? Twoja stronka i tak jest znana wsrod Wroclawian. Znana jako stronka, na ktora sie nie wchodzi, bo nic ciekawego tam nie ma, a znalezc jedynie mozna jakies brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
www.wroclawianie.info Śmierć za śmierć ! Kara śmierci dla morderców 17.07.06, 13:40 W takim razie jakiś tysiąc osób dziennie uważa nieco inaczej niż Ty, bo wchodzą na tą stronę i ją czytają. Swoją drogą raczej mówimy tu o morderstwie, a nie o tym czy moja strona się komuś podoba czy nie. Wygląda na to, że z braku laku wolisz rozprawiać o wszystkim tylko nie o meritum sprawy. Kara śmierci spowoduje, że ów delikwent już nigdy nikomu krzywdy nie zrobi. Odpłaci karą proporcjonalną do winy. Nie będzie podatnik musiał ponosić kosztów utrzymania darmozjada. Nie lubię G...a Wyborczego, ale nie widzę związku między tym faktem, a tym, że pisuję tu. Nie lubię wielu rzeczy w Polsce, ale tu żyję - zgodnie z Twoją logiką powinienem się wyprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thorn Re: Śmierć za śmierć ! Kara śmierci dla mordercó IP: *.iitd.pan.wroc.pl 17.07.06, 13:43 hehehe stronka wrocławianie.info w dziale vlepki wzywa legalizacji narkotyków jak i równiez do zakazu pedałowania ciekawe koncepcje macie cpuny kibole Odpowiedz Link Zgłoś
mundialeiro Re: Śmierć za śmierć ! Kara śmierci dla mordercó 17.07.06, 13:48 dokladnie - wyprowadz sie. A co do Twoich statystyk, to mowia tylko o tym, ze we Wroclawiu jest przynajmniej tysiac osob, ktore albo sa glupie, albo nie maja co robic. Albo jedno i drugie. Zreszta, wystarczy wejsc na Wasze forum i poczytac. Plakac sie chce, a czasami wrecz ryczec... ze smiechu. Jesli chodzi o kare smierci... Bydlak, ktory np. zabija 10 osob, bo mial taki kaprys zasluguje na nia. Ale czy to zalatwi problem morderstw? Nie sadze. Zreszta Twoj pomysl ,,zab za zab" jest glupi. Nie wiadomo, czy np. ,,bohater" opisywanej sytuacji jest normalny. Trudno karac smiercia czlowieka, ktory jest chory i nie ma pojecia co robi (ale wiem, ze idol Twojego idola mial swietne rozwiazanie problemu ludzi chorych psychicznie). Oczywiscie zabojca z Prusa mogl zamordowac swoich rodzicow z pelna premedytacja. Ale tego nie wiemy. Aha... A co do tego, ze nie lubisz Gazety Wyborczej, ale wpisujesz sie na jej forum, bo cos tam cos tam. Ja nie lubie Naszego Dziennika, wiec go nie tykam, nie wchodze na ich strone itd. Wiec nie gadaj, ze wpisujac sie tutaj zwyczajnie nie chcesz reklamowac swojej stronki. Odpowiedz Link Zgłoś
www.wroclawianie.info Re: Śmierć za śmierć ! Kara śmierci dla mordercó 17.07.06, 13:59 I jak zwykle przeciętny czytelnik G...a Wyborczego umie tylko obrażać, a do tego jeszcze używa modnego i nie poprawnego "dokładnie". Co za różnica czy morderca był wariatem czy nie ? Liczy się fakt, a ten jest taki, że ów gość zabił kogoś innego. Liczy się czyn i jego skutek. Wali w łeb siekierką i zabija - jest trup, jest morderstwo. Musi być więc kara. Idol mojego idola ? Znając Twój brak wiedzy pewnie pijesz do Adolfa, ale ten garbus moim idolem nie jest. Owszem, chcę reklamować swoją stronę oraz punkt widzenia. I co ? Zabronisz mi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realistka "Niepoprawny" pisze się razem IP: *.neurosoft.local / *.neurosoft.pl 17.07.06, 14:01 [...]używa modnego i nie poprawnego "dokładnie".[...] "Niepoprawny" pisze się razem Odpowiedz Link Zgłoś
www.wroclawianie.info Re: "Niepoprawny" pisze się razem 17.07.06, 14:02 Zgadza się. Literówka. Nadużywanie spolonizowanego EGZAKLI ;) jest jednak wyrazem prymitywizmu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DonPedrO Literówka? A może niedouczenie? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 17.07.06, 21:52 Odpowiedz Link Zgłoś
www.wroclawianie.info Literówka? A może niedouczenie? 18.07.06, 09:43 "Dokładnie"... Odpowiedz Link Zgłoś
mundialeiro Re: Śmierć za śmierć ! Kara śmierci dla mordercó 17.07.06, 14:07 nie zabraniam Ci do reklamowania Twojej Stronki, tylko Ciebie wysmiewam. W Polsce jeszcze mozna robic (wzglednie) to, na co sie ma ochote. Ty masz ochote reklamowac swoja Stronke na forum Gazety Wyborczej, ktora obrazasz i nie znosisz - rob tak dalej, ku uciesze innych. Bo widac, ze cos takiego jak honor i dobry smak, to pojecia dla Ciebie obce. A czytajac wywiad z Romanem Zielinskim zamieszczonym na Twojej stronie mozna pokusic sie o kilka stwierdzen. Jakich? Normalny czlowiek sam wyciaga wnioski. O karze smierci juz z Toba dyskutowac nie bede, bo wyglada na to, ze jesli kierowca nieumyslnie zabije pijaka, ktory mu sie napatoczy pod kola, to tez powinien isc na szafot. Wg. Ciebie oczywiscie i na szczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
www.wroclawianie.info Re: Śmierć za śmierć ! Kara śmierci dla mordercó 17.07.06, 14:18 Polemizowanie z ludźmi o innych poglądach jest sprzeczne z honorem ? Gdzie mam polemizować z ludźmi o innych poglądach jak nie na stronie gdzie przesiadują ? Dlaczego manipulujesz moją wypowiedzią ? Są różne sytuacje. Inna jest taka kiedy podczas głupiej zabawy w szkole dziecko spadnie ze schodów i zginie - trudno mówić tam o morderstwie z premedytacją. Inna sytuacja kiedy kierowca zachowując ostrożność przejedzie człowieka, który wskoczył na jezdnię, a jeszcze inna kiedy jakiś debil, o przepraszach - chory człowiek, poćwiartuje własnych rodziców. Jeżeli Ty między tymi sytuacjami stawiasz znak równości to jesteś - jak to ująć .... z resztą wiesz co chcę powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
mundialeiro Re: Śmierć za śmierć ! Kara śmierci dla mordercó 17.07.06, 14:28 reklamowanie swojej stronki na forum znienawidzonej gazety jest sprzeczne z honorem. Jesli jej nie chcesz reklamowac, to po co Ci taki nick? Zreszta, niewazne... Rob jak chcesz. Ostatnie zdanie w kwestii kary smierci dla wariatow. Jesli ktos jest stukniety, zwyczajnie umyslowo uposledzony, to z jakiego powodu ma odpowiadac swoim zyciem za to, do czego doprowadzila go umyslowa przypadlosc? To wina wariata, ze jest wariatem? Odpowiedz Link Zgłoś
www.wroclawianie.info Re: Śmierć za śmierć ! Kara śmierci dla mordercó 17.07.06, 15:16 Nie jest winą wariata, że nim jest, ale jeżeli jest sprawcą zbrodni to musi ponieść odpowiedzialność za to. Jeżeli wprowadzić w czyn Twój punkt widzenia byłby zbrodnie bez kary, zbrodnie bez winnych, bo przecież morderca-wariat to nie osoba winna więc i karać jej nie wolno. Każdy ma jakiś pseudonim. Ja wybrałem sobie taki, aby od razu identyfikować mnie ze stroną. Odpowiedz Link Zgłoś
mundialeiro Re: Śmierć za śmierć ! Kara śmierci dla mordercó 17.07.06, 15:27 Chyba widzisz roznice pomiedzy chorym psychicznie facetem, ktory morduje czlowieka, a np. skinem ktory zabija homoseksualiste kijem bejzbolowym? Nie mozna karac smiercia psychicznie chorego faceta za morderstwo. Tego przykladowego skina tez nie, bo jak juz mowilem kara smierci i tak niczego by nie zmienila. No, bezrobocie bylo by mniejsze i krotsze kolejki po mieszkania... Jak ktos jest chory (wariat) lub jebiety (skin) to i tak bedzie mordowal, a strach przez kara smierci go nie powstrzyma przed tym. Roznica polega na tym, ze skin-pojeb powinien zgnic w pierdlu, a morderca- wariat dokonac zywota w szpitalu dla umyslowo chorych. A co do Twojego pseudonimu, to jest to reklama i tyle. Smieszne reklamowac sie u znienawidzonych wrogow :) I to za fricko :) Odpowiedz Link Zgłoś
www.wroclawianie.info Re: Śmierć za śmierć ! Kara śmierci dla mordercó 18.07.06, 09:43 Jak to kara śmierci niczego nie zmienia ? Zmienia ! Znika morderca. Daje to gwarant 100%, że ten człowiek nigdy już nikomu krzywdy nie zrobi. Kara śmierci nie powstrzyma przed dokonaniem mordu - owszem, tak samo jak nie powstrzyma kogoś przed dokonaniem kolejnego przestępstwa fakt, że siedział juz kiedyś w więzieniu. Kara śmierci po fakcie, po morderstwie daje jednak najlepszy gwarant, że do recydywy nigdy nie dojdzie. Szpital dla wariatów to szpital dla ludzi chorych, którzy powinni tam siedzieć ze względu na dobrą opiekę, której nie jest w stanie zapewnić rodzina, a nie miejsce dla zwyrodnialców. Lubię darmową reklamę, bo jest darmowa... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_wrw Re: Śmierć za śmierć ! Kara śmierci dla mordercó 17.07.06, 17:53 Ze strony WPAiE UWr już Cię wywalili, teraz przesiosłeś się ze swoimi światłymi tezami na portal gazety?? Ehh... może i tu Cię pogonią... Odpowiedz Link Zgłoś
www.wroclawianie.info Re: Śmierć za śmierć ! Kara śmierci dla mordercó 18.07.06, 09:45 No i co z tego, że gdzieś tam jacyś debile mnie zbanowali, bo nie umieli sobie poradzić z własnymi brakami w wiedzy ? Jakoś dziwnie kochacie cenzurę Wy politycznie poprawne błazny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: wroclawianie info IP: *.kom / *.os1.kn.pl 18.07.06, 19:03 sam jestes garbus,cioto. Odpowiedz Link Zgłoś
chomikdc Re: Śmierć za śmierć ! Kara śmierci dla mordercó 17.07.06, 14:13 Śmierć to nie jest kara dla takiego delikwenta tylko wybawianie, dożywocie w celi 2x3m, bez okien, bez możliwości opuszczenia jej i 24/7/365 jaskrawe oświetlenie. Po 2 tyg sam będzie się chciał zabić z rozpaczy. To jest kara. Odpowiedz Link Zgłoś
www.wroclawianie.info Re: Śmierć za śmierć ! Kara śmierci dla mordercó 17.07.06, 14:20 Masz rację, że śmierć czasem wydaje się zbyt prosta. To jej mankament. Jest szybka, nie pozwala doświadczać w pełni kary. Ma jednak tę zaletę, że nie trzeba utrzymywać darmozjada i na 100% już nigdy nikogo nie skrzywdzi. Dożywocie ma ten minus, że przy zmianie prawa gość może liczyć na jakieś ułaskawianie, apelacje, złagodzenie wyroku ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melan a co jezeli byl nieświadomy? pod wpływem dragow IP: *.kom / *.os1.kn.pl 17.07.06, 20:08 np amfetaminy ... Odpowiedz Link Zgłoś
www.wroclawianie.info Re: a co jezeli byl nieświadomy? pod wpływem drag 18.07.06, 09:44 A czy to zmienia fakt, że zamordowany już nie jest zamordowany ? Nie ma nagle trupa ? Mord był, czyn był więc musi być kara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: a co jezeli byl nieświadomy? pod wpływem drag IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.06, 19:42 przestepstwo jest wtedy gdy jest czyn zabroniony i wina. w przypadku uzywania narkotykow lub alkoholu uznaje sie wysepowanie winy, bo delikwent swiadomie wprawia sie w stan odurzenia. w przypadku choroby psychicznej nie ma swiadomosci i prawo nie uznaje winy. to tylko rozroznienie, nie opowiadam sie za dobrocia dla psychicznie chorych, ktorzy popelnili zbrodnie, powinni byc izolowani, poddani leczeniu i ukarani jednoczesnie, ale srednio w Polsce sa na to warunki finansowe. Co do kary smierci, to z ekonomicznego punktu widzenia na pewno jest sluszna, jednak zdarzaja sie pomylki i wlasnie po takiej "pomylce" pod naciskiem wladzy na szybkosc prowadzonego sledztwa ja zlikwidowano. mozna sobie poszukac wiadomosci o sprawie marchlewskiego. co do amnestii - to w Polsce sposob obliczania kary jest zly - niezaleznie od ilosci popelnionych czynow orzeka sie jedna z dostepnych kar w kodeksie karnym, to faktycznie daje mozliwosc najwiekszym bandziorom na wyjscie przed odbyciem pelnej kary. duzo lepiej zorganizowali to amerykanie, ktorzy sumuja kary i tak za 5 krotne morderstwo mozesz dostac 5 razy dozywocie, a amnestia obejmuje tylko jedno. jeszcze sie nie zdarzylo, by ktos wyszedl tym sposobem przed czasem z wiezienia. co do www.wroclawianie.info (mam nadzieje ze nie przekrecilam) prosze cie o kontakt na maila: justruda@poczta.onet.pl - bardzo chetnie bym porozmawiala na temat twoich pogladow, zwlasza, ze wypowiadasz sie w temacie, o ktorym chce prace napisac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiJaK Re: Śmierć za śmierć ! Kara śmierci dla mordercó IP: 80.54.90.* 17.07.06, 14:33 TAK!!! I to najlepiej w publicznej egzekucji. A przedtem jeszcze rozciąganie i łamanie kołem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fre Re: ale jatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:37 policja brawo- pieknie sie zachowali - mogli mu jeszcze kazać zadzwonić do matki, żeby wyszła i sprawdziła czy jeszcze żyją. wypierdzielać zza tych biurek gamonie z 997. i to my łożymy na takiego bezmózgowca - skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
www.wroclawianie.info [...] 17.07.06, 13:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: Nie Policja a Milicja. IP: 157.25.9.* 17.07.06, 13:44 nie ma, już wyjechali... Odpowiedz Link Zgłoś
www.wroclawianie.info Re: Nie Policja a Milicja. 17.07.06, 13:47 Są i to są sprawni młodzi ludzie, którzy chcą pracować w tej firmie w przeciwieństwie do starych ch...ów, którzy tylko odcinają kupony w oczekiwaniu na szybką emeryturkę mundurową. Jak to jest, że młodych sprawnych bez znajomości się nie przyjmuje, a za biurkami siedzą stare buraki, które nie są w stanie 100 metrów przebiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arno Re: Nie Policja a Milicja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 15:29 Masz złe dane, stare pierniki już dawno poodchodzili, w policji w większości sa ludzie którzy za komuny byli dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
www.wroclawianie.info Re: Nie Policja a Milicja. 18.07.06, 09:46 Mentalność nadal ta sama - szczególnie u Panów po '40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca tak dziala polska policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:37 1,5h probowal sie dodzwonic paranoja! niech sie za nich wezma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano-tak-wlasnie Re: tak dziala polska policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:46 to jest wlasnie polski telefon alarmowy; kiedys probowalem zawiadomic policje, kiedy banda drechow katowala w autobusie chlopaka - operator kazal mi podac moje dane, potem poprosił "glosniej" bo usłyszał... - jeden drechu w koncu wyrwal mi telefon i dal mi w dziób. finito. na 997 i policje niestety nie mozna liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adomas Re: tak dziala polska policja IP: *.crowley.pl 17.07.06, 13:52 Jak mieszkałem we Wrocławiu na Nowym Dworze, przyszła sąsiadka której pijany syn nie chciał wpuścić do mieszkania i groził jej siekierą. Dzowniliśmy na 997 chyba ze 2 godziny, nikt nie podnosił słuchawki. Co to ma k***a być? Każdy ma sobie wynająć prywatną ochronę? To na co płacimy podatki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: tak dziala polska policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 15:31 Podziękuj tym, którzy dzwonią z informacją, że pies się nie może wysr.., albo z pytaniem jak dojechac na daną ulicę. To takie oszołomy blokuja linię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Re: tak dziala polska policja IP: *.adm.ae.wroc.pl 18.07.06, 10:25 Policja interweniuje szybko jak trzeba wlepić mandat babci z pieskiem, bo już do bandy pijaków czy ćpunów boją się podejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: ale jatka IP: *.aster.pl 17.07.06, 13:38 no ale centralne położenie tej nieszczęśliwej rodziny nie ma tu chyba żadnego znaczenia dla oceny zbrodni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neeo Ciekawe co mu odbiło? Czytał wasze posty na forach IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:48 Wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mys pośpiech IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:49 No tak pośpiech i niezwłoczność naszej polskiej policji jest zawsze zaskakująca. Brawo!!! Do cholery czy oni zawsze musza w ten sposób reagować gdy dzieje sie cos naprawde strasznego??!! Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: ale jatka 17.07.06, 13:49 "Kobieta była w domu sama z malutkim wnukiem i bała się wyjść z domu, dlatego zadzwoniła po pomoc do syna" Czemu nie zadzwonila na policje/pogotowie sama??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony Też nie rozumiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 14:16 Też nie mogę pojąć, dlaczego nie zadzwoniła na policję sama, tylko się musiała wysługiwać synalkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfsf Re: Też nie rozumiem IP: 212.185.43.* 17.07.06, 16:19 bała się zadzwonić, żeby jej nie j...li! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Re: ale jatka IP: *.sol.lan / *.solidarnosc.org.pl 17.07.06, 13:53 Czy w tym kraju nie moze byc tak, ze obywatel zadzwoni na powszechnie znany numer 997 a tam jego rozmowa zosatnie przełączona przez kompetentną osobę do własciwej rzeczowo i miejscowej jednostki Policji. Ciekawy jestem jakie to niewyobrazalne przeszkody po stronie Policji stoją przeciwko wprowadzeniu tak prostego i funkcjonalnego rozwiązania. Pewnie pieniądze lub brak ludzi czy sprzetu. A zapewne chodzi o zwykłe lenistwo lub wygodnictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytanie ?! Re: ale jatka IP: *.20.54.194.generacja.pl 17.07.06, 22:42 Czy gdyby któryś z sąsiadów ofiar zabił napastnika w obronie sąsiadów to byłby oskarżony o morderstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
papasan toz to zwykły katolik, zwykła katolicka rodzina 17.07.06, 13:54 jak pseudo 95% w kraju (realnie 40% :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
www.wroclawianie.info Re: toz to zwykły katolik, zwykła katolicka rodzi 17.07.06, 14:00 A skąd wiesz, że to nie był pedał ? Może to pedał zabił rodziców ? A może był jechowym ? aaa albo żydem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neeo no jasne , najlepiej być pedałem wśród nich niema IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 14:00 świrów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 997112 Pytanie ?! IP: *.20.54.194.generacja.pl 17.07.06, 22:46 Czy gdyby któryś z sąsiadów zabił napastnika w obronie ofiar to czy byłby oskarżony o morderstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: Pytanie ?! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.06, 19:51 niestety moglby byc oskarzony... co prawda nie o morderstwo. ale o spowodowanie smierci, ale z cala pewnoscia czekaloby go dlugotrwale postepowanie sadowe smutne to, ale w takich sytuacjach prawo niespecjalnie stwarza mozliwosci takiej pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: ale jatka IP: 80.54.171.* 17.07.06, 13:54 Do Europy nam jeszcze daleko.Dzwoniąc o pomoc odsyłają cię od pogana do bogana umywając ręce.W innych krajach to jest nie do pomyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądry głupia sąsiadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:58 jeśli mogła zadzwonić do syna to dlaczego ta głupia ku.. sama nie zadzwoniła na policje. Gdyby nie jej debilizm to ci ludzie mogliby przeżyć Odpowiedz Link Zgłoś
mundialeiro Re: głupia sąsiadka 17.07.06, 14:01 dzialala w wyjatkowym stresie. Jednak oczywiscie POWINNA sama zadzwonic na policje. Tylko - po przygodach telefonicznych jej syna- mozna zalozyc, ze zadzwonila na 997, ale i tak ja olali. Winna jest policja, bo - jesli wierzyc relacji syna sasiadki - zignorowala informacje, ze na ul. Prusa (+ zapewne dokladny adres) ktos morduje dwoje starszych ludzi. Niech ktos z Biura Prasowego Policji nam to wyjasni!!!! DLACZEGO policja OLALA zgloszenie???? Odpowiedz Link Zgłoś
www.wroclawianie.info Re: głupia sąsiadka 17.07.06, 14:04 Winny jest morderca... a Milicja winna jest głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realistka A może zaniedbania? IP: *.neurosoft.local / *.neurosoft.pl 17.07.06, 14:07 > Winny jest morderca... a Milicja winna jest głupoty A może winna jest zaniedbania? To dość ciężki zarzut, zważywszy, że została powołana do ochrony naszego bezpieczeństwa... Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mundialeiro Re: głupia sąsiadka 17.07.06, 14:08 wiadomo, ze na samym czubku winnych jest morderca. Ale policja powinna temu zapobiec. Miala troche czasu, zeby sie ruszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melan Re: głupia sąsiadka IP: *.kom / *.os1.kn.pl 17.07.06, 20:10 problemem jest to, ze zamiast zajmowac sie faktyczną robotą na śródmieściu, wolą ścigać młodocianych dilerow marihuany. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: głupia sąsiadka 17.07.06, 14:08 Tylko, ze ona dzwonila by do wroclawskiej policji i nie trzeba by bylo przelaczac. Mogla by tez wezwac pogotowie... Odpowiedz Link Zgłoś
www.wroclawianie.info Re: głupia sąsiadka 17.07.06, 14:21 A czy ja jako obywatel mam znać na pamięć numery Milicji w całym kraju ? A gdzie mam dzwonić na trasie Wrocław - Legnica ? Do Milicji w pobliskiej wsi, w Legnicy czy we Wrocławiu ? Moja będzie wina, że komuś macice widelcem wyjmą, bo nie zadzwoniłem zgłosić tego pod odpowiedni numer... Do roboty milicyjne darmozjady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: głupia sąsiadka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 16:00 mądry napisał(a): > jeśli mogła zadzwonić do syna to dlaczego ta głupia ku.. sama nie zadzwoniła na > policje. Gdyby nie jej debilizm to ci ludzie mogliby przeżyć Nie jesteś wcale taki mądry jak ci się wydaje.Przecież w kamienicy na pewno były obecne jeszcze inne osoby oprócz babci z wnuczkiem, które słyszały co się dzieje. Zero reakcji- uważasz , że są bez winy, a działająca pod wpływem stresu starsza kobieta jest "głupia"?Kto Ci dał prawo do wydawania opini o ludziach , których nie znasz.Poświeć więcej czasu na własny rozwój intelektualny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: głupia sąsiadka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.06, 19:54 bylo powiedziane ze z nerwow zapomniala numeru. jestem w stanie to zrozumiec, w koncu nie na codzien morduja ci sasiadke na twoich oczach. moim zdaniem kobieta zrobila to co byla w stanie zrobic. poza tym nie tylko ona dzwonila po pomoc (w tym wypadku do syna) inni sasiedzi tez probowali sie dodzwonic na policje, a po prostu tylko syn sasiadki sie szerzej na ten temat wypowiedzial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: głupia sąsiadka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 15:09 Czyta sie ze zrozumieniem. Napisali, ze kobieta z nerwów i z przerażenia zapomniala numeru na policje. Ciekawa jestem jak ty bys sie zachował w takiej sytuacji. Najlepiejnsie krytykuje i obraża kogos. Pomysl troszke przed napisaniem takich bzdur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: głupia sąsiadka IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 25.07.06, 20:38 Przerażające jest to, że nic nie potrafiła zrobić, w ekstremalnych sytuacjach przypomina nam się wszystko. Co to za baba, która nie pamięta trzech cyfr, od krórych zależało życie dwojga ludzi? Do syna numer telefonu pamiętała!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pro Re: ale jatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 14:08 to na ch.. istnieje ten numer(997),gdy za każdym razem psy każą dzwonić pod inny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwaśniak Dzwonienie na 112 i 997 to tragedia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 14:09 juz chyba lepiej pojsc na piechote na komisariat Odpowiedz Link Zgłoś
muzg_na_patyku Re: Dzwonienie na 112 i 997 to tragedia... 17.07.06, 14:55 > juz chyba lepiej pojsc na piechote na komisariat Na komisariacie wyczekasz pół dnia aż zjawi się kompetentny gościu. Taki kraj, taka rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: Dzwonienie na 112 i 997 to tragedia... IP: 80.48.34.* 20.07.06, 17:59 co jak co ale zgadzam się, dzwoniłam kiedyś, to panowie pojawili się po trzech godzinach od zawiadomienia. nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
olek_01 Re: Dzwonienie na 112 i 997 to tragedia... 31.07.06, 11:26 zwłaszcza na 112 - dzwoniłem wczoraj kuedy palił się samochód koło placu Bema - i g... się dodzwoniłem - dopiero jak zadzwoniłem na 998 uzyskałem połączenie ,po jaką cholerę ten numer jak nie można sie dodzwonić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borja to skandal z tym 997 IP: 80.51.194.* 17.07.06, 14:11 K...wa jak ta Policja działa w tym kraju. Zamiast pieprzyć o lustracji wziąłby się ten Dorn do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wert niech policja sie wytlumaczy! IP: *.media4.pl 17.07.06, 14:12 wiem, ze policja czyta forum, zapene ten watek rowniez. Moze tak w koncu zabierze glos?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Czy operator 997 pójdzie siedzieć ? IP: *.oeiizk.waw.pl 17.07.06, 14:12 Jak w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domino Re: ale jatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 14:14 po zwycięstwie PIS-u ,to musialo sie stać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabrze Re: ale jatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 14:14 ja tez kiedys probowalem dodzwonic sie na policje z 997 i 112. dodzwoniloem sie po 1h. naszczescie wtedy chcialem TYLKO zglosic wlamanie do samochodu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristof Teraz Wrocław IP: *.pzuzycie.pl 17.07.06, 14:15 Stawiam na Wrocław pana Dutkiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facio Re: ale jatka IP: 212.133.22.* 17.07.06, 14:17 Te mundurowe smieci z policji ponini odpowiedziec przed sadem tak jaka morderca. Zmienieli "M" w "P" ale mentalnosci niedouczonego trepa nie zmienili. Chcailbym, aby te scierwa z rysztoku znalezli sie w tej samej sytuacji co ci ludzie. Mudurowe goowna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdsdasd Re: ale jatka IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 17.07.06, 14:22 Peweni w młodości grał w POSTAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Takie Jeden Łoś Wyjasnienie IP: *.physik.Uni-Dortmund.DE 17.07.06, 14:23 No i ktory pan minister powinien nam wyjasnic, czemu policja nie raczy przyjmowac zgloszen pod 997? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melan cicho, bo pojdziesz w kamaszze. IP: *.kom / *.os1.kn.pl 17.07.06, 20:11 Odpowiedz Link Zgłoś