witek7205 19.07.06, 22:58 Czy na nowym lotnisku dalej do samolotów będzie się chodzić piechotą po płycie lotniska niezależnie od tego czy świeci słońce czy leje deszcz? Bo na załączonym obrazu jak widzę pieniędzy na zbudowanie rękawów już zabrakło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: w Re: Konkurs na projekt nowego terminalu rozstrzyg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 23:07 a co z tą kolejką? Jaka to będzie przyszłość? Bardzo odległa? Tam ma chyba obwodnica przechodzic, czy o tym zapomniano? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Konkurs na projekt nowego terminalu rozstrzyg IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.06, 00:13 > Wtedy wrocławskie lotnisko będzie w stanie obsłużyć dwa miliony pasażerów (docelowo nawet 7 mln). Czyli gdy zostanie obsłużonych 7 milionów pasażerów to struktura lotniska ulegnie samodestrukcji? (czy autorzy artykułów czytają je przed opublikowniem?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realistka Rękawy dopiero podwiną ... IP: *.neurosoft.local / *.neurosoft.pl 20.07.06, 13:27 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanin Re: Rękawy dopiero podwiną ... IP: 213.25.194.* 21.07.06, 09:31 HeHE HEHEHEH HE he HE he W Pyrzowicach na projekcie też były rękawy heh heh hehhehehehe ale ich koszt jest taki jak budowa samego terminala i w rzeczywistości ich nie będzie - przynajmniej nie teraz a terminal w Pyrzowicach juz prawie gotowy. he ehhehhehehehhheeeee Nie wierzcie rysunkom. Pozdrawiam Wrocław. Pomysł na terminal super. Odpowiedz Link Zgłoś
mi.chal Re: Konkurs na projekt nowego terminalu rozstrzyg 20.07.06, 00:34 Kto chodzi ten chodzi, mnie np zawsze do samolotu wiezie autobus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IGLICA Re: Konkurs na projekt nowego terminalu rozstrzyg IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 20.07.06, 02:16 Zupelny Meksyk, juz tylko tam chodzi sie do samolotow po plycie lotniska, caly cywilizowany swiat korzysta z rekawow. U nas jak zwykle prowizorka..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieszy Rękaw to ty podwiń w koszuli swojej. Leniuchy, 20m IP: *.crowley.pl 20.07.06, 11:34 20 metrów do samolotu wam się nie chce przejść?. A oderwać dupy od komputerów, na świerze powietrze wujść ze swoich norek,tylko na zdrowie to wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IGLICA Re: Konkurs na projekt nowego terminalu rozstrzyg IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 20.07.06, 02:16 Zupelny Meksyk, juz tylko tam chodzi sie do samolotow po plycie lotniska, caly cywilizowany swiat korzysta z rekawow. U nas jak zwykle prowizorka..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifa Re: Konkurs na projekt nowego terminalu rozstrzyg IP: *.qc.sympatico.ca 20.07.06, 05:20 bez przesady nie caly. mniejsze samoloty sa zwykle obslugiwane przez autpbusy w wieli lotniskach na swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llameth Re: Konkurs na projekt nowego terminalu rozstrzyg IP: *.magma-net.pl 20.07.06, 07:10 Portalisz. Na bardzo wielu małych (a do takich nalezy wrocławskie) europejskich lotniskach pasażerów dowożą autobusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~maras Re: Konkurs na projekt nowego terminalu rozstrzyg IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.06, 09:06 Na dużych lotniskach też wożą autobusy, np w Monachium. Tyle że do małych samolotów. Rękawy przeznaczone są do naprawdę dużych maszyn. A we Wrocku czasem wożą autobusem kiedy do przejścia jest całe 20m :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kajapapaja Re: Konkurs na projekt nowego terminalu rozstrzyg 20.07.06, 11:36 na Hahn tez się idzie do samolotu po płycie, więc nie mówcieże wszedzie dowożą. CZasmi absurdalne jest dowożenie 20 metrów (Katowice-Pyrzowice), gdy więcej czasu spedzasz w dusznym autobusie czekając na odjazd, niż gdybyś musiał dojść samemu do samolotu. Dowożenie / dochodzenie do samolotu często (ale nie zawsze) zależy do doległości terminala od samolotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HEJAH rotterdam IP: *.in-addr.btopenworld.com 21.07.06, 16:02 tam po prostu idzie sie do samolotu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Konkurs na projekt nowego terminalu rozstrzyg IP: *.wro.vectranet.pl 20.07.06, 10:20 Gość portalu: IGLICA napisał(a): > Zupelny Meksyk, juz tylko tam chodzi sie do samolotow po plycie lotniska, caly > cywilizowany swiat korzysta z rekawow. U nas jak zwykle prowizorka..... Po Tobie spodziewałem się troche większej inteligencji a nie oceny projektu po jednej fragmentarycznej wizualce w GW. No cóż zawiodłem się. To forum jednak ogłupia :) Odpowiedz Link Zgłoś
chomikdc Re: Konkurs na projekt nowego terminalu rozstrzyg 20.07.06, 10:50 Lotnisko w Palma de Mallorca (Majorka), nowoczesny duży port, duży ruch a pasażerów z płyty odbierają autobusy. Trzeci świat. Odpowiedz Link Zgłoś
kielczow2003 Raczej nigdy 20.07.06, 16:18 Loty do USA z Wropcławia sa zupełnym SF co najwyzej bedzie latwiej dostac sie do np San Francisco doltujac do portu glownego w Frankfurcie nd/M badz Amsterdamu niz tarabanic sie z Wroclawia do Warszawy a potem spowrotem do Frankfurtu ( nad Wrocławiem) i dalej do San Francisco (z wlasnego doswiadczenia). Odpowiedz Link Zgłoś
mi.chal Re: Raczej nigdy 20.07.06, 22:24 kielczow2003 napisał: > Loty do USA z Wropcławia sa zupełnym SF co najwyzej bedzie latwiej dostac sie d > o > np San Francisco doltujac do portu glownego w Frankfurcie nd/M badz Amsterdamu > niz > tarabanic sie z Wroclawia do Warszawy a potem spowrotem do Frankfurtu ( nad > Wrocławiem) i dalej do San Francisco (z wlasnego doswiadczenia). To jest pisane na serio?? Przeciez samoloty do Frankfurtu i Monachium z Wroclawia lataja od wiele lat (do monachium nawet 3 razy dziennei). Odpowiedz Link Zgłoś
kielczow2003 Re: Raczej nigdy 21.07.06, 01:15 Powaznie musialem najpierw dotarabanic sie wlasnie na warsaw intergalactic airport a dopiero potem do Frankfurtu. No ale ja parokrotnie latałem do USA na work&travel i posrednicy nas czasami rolowali na kasie. Ale to juz zupelnie inna kwestia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzz Re: Konkurs na projekt nowego terminalu rozstrzyg IP: *.kom / *.os1.kn.pl 20.07.06, 09:23 kto chodzi ten chodzi.. tanie linie chca jak najmniej placic za obsluge.. wiec pasazerowie chodza na piechote Odpowiedz Link Zgłoś
59049m Re: Konkurs na projekt nowego terminalu rozstrzyg 20.07.06, 09:51 Według mnie ważniejszy od RĘKAWÓW jest SYSTEM PRZECIWMGIELNY, którego wrocławskie lotnisko NIE MA!!! Do samolotu można dojść na pieszo. Znacznie gorzej, gdy z powodu mgły lądujemy w Warszawie lub Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek ?? IP: *.lanet.net.pl 20.07.06, 10:04 Co to jest "System przeciwmgielny" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swap przeźroczysty - zimą i latem ubaw po pachy IP: 195.205.245.* 20.07.06, 09:52 no chyba, że zbudują obok drugi budynek, który będzie chłodził/ogrzewał ten pierwszy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan kurka wodna!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 10:20 i znowu czekałem jak głupek na konkurs,i był konkurs i wybrano projekt badziewny i wizytówka wrocławia będzie szklane pudło,kurka wodna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Strasznie marudzicie IP: *.lanet.net.pl 20.07.06, 10:15 I własnie to mnie wkurza na tym forum. Zamiast się cieszyć, że coś się rozwija, buduje nowego to nieee, trzeba ponarzekać. Poczekajcie z komentarzami do otwarcia. Co do rękawów, gdyby ktoś oglądał regionalą tv, to zobaczył by więcej niż jedno zdjęcie, a rękawy w tym projekcie są. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Konkurs na projekt nowego terminalu rozstrzyg 20.07.06, 10:24 Moje trzy grosze: 1. proszę firmę Agora o podanie mi numeru konta, na które mogę prelać moją dla niej zapomogę, którą przeznaczycie na zakup 15 mpikselowej lustrzanki dla fotoreportera "GW". Tymże aparatem wasz pracownik obfotografuje makiety nowego terminalu, jego otoczenia i umieści te zdjęcia na waszym serwerze. Znacie powiedzenie, że "jedno zdjęcie mówi więcej niż 1000 słów" ? 2. Poruszona już wcześniej w tym wątku sprawa rękawów. Przy dwóch milionach pasażerów rocznie głównym klientem portu lotniczego staną się maszyny średniej wielkości typu a320/b737, mieszczące ~150 pasażerów. 150 pasażerów szybciej ładuje się z rękawa, niż z autobusu oraz rękaw jest w tym przypadku po prostu tańszy w utrzymaniu. Odpada paliwo i kierowcy pracujący na zmianę. Gdyby prezes lotniska tego jeszcze nie wiedział, to zdradzę mu, że krytycznym dla lotniska kryterium jest czas potrzebny na odprawienie samolotu. Kiedy samolot nie leci, to nie zarabia ... 3. SKM. Po raz pierwszy z ust urzędników usłyszałem ten termin. Maciej Nowaczyk pewnie też. I co ? I nic ! Dla p. Nowaczyka SKM we Wrocławiu to zapewne codzienność wzmianki nie warta. Dla mnie niestety nie. Szkoda, bo chętnie dowiedziałbym się, co urzędnicy o tym temacie myślą. Jak na razie SKM w magistracie to temat tabu. Gazeto Wyborcza: jak śmiecie uznawać się za "informatora" obywateli ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mef Re: Konkurs na projekt nowego terminalu rozstrzyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 10:44 a kto wam powiedział że rękawów nie będzie? na innych wizualkach są... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawel Re: Konkurs na projekt nowego terminalu rozstrzyg IP: 80.6.225.* 20.07.06, 10:37 W Dubline, Eindhoven, Londynie, tam sie tez chodzi z i do samolotu, co za problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis wizualki IP: *.wro.vectranet.pl 20.07.06, 13:14 img.photobucket.com/albums/v232/wroclawczyk/terminal2.jpg img.photobucket.com/albums/v232/wroclawczyk/terminal.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
el_che Re: wizualki 20.07.06, 13:21 hjehehe i co maruderzy?? rekawy jakos jednak sa ciesze sie ze powstal calkiem ciekawy projekt, mam jednak nadzieje ze nie bedzie zadnych opoznien, przesuniec itd. itp. i juz za 2 lata bedziemy mieli nowe lotnisko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: wizualki IP: *.wro.vectranet.pl 20.07.06, 14:27 jeszcze jedna: img.photobucket.com/albums/v232/wroclawczyk/terminal3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realistka No wreszcie ktoś... Dzięki IP: *.neurosoft.local / *.neurosoft.pl 20.07.06, 13:32 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qrak Re: wizualki IP: *.korbank.pl 20.07.06, 18:49 Niezłe,prawie jak Calatrava a przy tym proste,lekkie i z fajnym pomysłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowicanin Re: wizualki IP: 213.25.194.* 21.07.06, 09:30 HeHE HEHEHEH HE he HE he W Pyrzowicach na projekcie też były rękawy heh heh hehhehehehe ale ich koszt jest taki jak budowa samego terminala i w rzeczywistości ich nie będzie - przynajmniej nie teraz a terminal w Pyrzowicach juz prawie gotowy. he ehhehhehehehhheeeee Nie wierzcie rysunkom. Pozdrawiam Wrocław. Pomysł na terminal super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.S. Re: To projekt dla tradycyjnych linii IP: 195.143.166.* 20.07.06, 13:36 Chyba nikt powaznie nie mysli ,ze nowy terminal bedzie obslugiwal tanie linie. Jezeli bedzie - to linie nie beda juz tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: To projekt dla tradycyjnych linii IP: *.wro.vectranet.pl 20.07.06, 13:46 będzie obsługiwał wszystko :) zreszta jego budowa jest jednym z warunków do tego aby baze założył u nas Ryanair. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witaek Re: Konkurs na projekt nowego terminalu rozstrzyg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 13:54 A to ciekawe, że firma od wielu lat projektuje na świecie wspaniałe obiekty z rozmachem, a Wrocław potraktowała, jak małe miasteczko, które chce terminalu. Z wizualizacji można stwierdzić, że parkingi są na powierzchni (a na świecie w parkingowcach). Poza tym projekt powinien nawiązać do układu drogowego, a ten powinien być na XXI wiek (dwa poziomy, jeden dla klientów indywidualnych, drugi dla komunikacji zbiorowej). Szkoda, że GW tak mało o tym projekcie napisała. Terminal powinien być rozwojowy!!! A czy wiecie, gdzie on ma powstać? Jakiś 1km dalej od dzisiejszego, jeszcze za Cargo. A gdzie ta SKM?, jak się kończy, a może zapętla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan kurka wodna!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 14:47 odszczekuję poprzedni post ,terminal będzie super,prosty ,to można będzie uznać za wizytówkę miasta,świetnie, Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Konkurs na projekt nowego terminalu rozstrzyg 20.07.06, 16:44 Gość portalu: Witaek napisał(a): > A gdzie ta SKM?, jak się kończy, a > może zapętla? Nie wyobrażam sobie stacji SKM na powierzchni ziemi. Pewnie będzie dojeżdżać tunelem wprost pod terminal - tak jak na przykład w Monachium. Szkoda, że tego na zdjęciach nie widać. Pytanie: czy w projekcie uwzględniono wykopanie tunelu dla SKM, czy też w zgodzie z polską sztuką budowania najpierw postawi się terminal, a dopiero potem zacznie pod nim perony kopać ? A tak na marginesie: dzięki Ci Rafisie za grafiki - Gazety Wyborczej nawet już na fotografa najwidoczniej nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 do Rafisa. 20.07.06, 17:22 Czy masz może więcej grafik terminalu i jego otoczenia, jego połączeń komunikacyjnych, lokalizacji parkingów, stacji SKM itd. ? Czy masz gdzieś pod ręką jakieś materiały a jeśli tak - czy mógłbyś je w sieci udostępnić ? Przecież z "Gazety Wyborczej" tradycyjnie już nic nie można się dowiedzieć :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
mi.chal Re: do Rafisa. 20.07.06, 22:26 Przecież z "Gazety Wyborczej" tradycyjnie już nic nie można się > dowiedzieć :-/ > To dlaczego tradycyjnie korzystasz z ich forum i czytasz ich gazete? Cos w rodzaju samookaleczania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nysio Re: do Rafisa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 01:31 michau, a jak tam twoj ECHO apartamentowiec? nici z niego, a tak chwaliłeś na forum :( Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: do Rafisa. 21.07.06, 08:33 mi.chal napisał: > To dlaczego tradycyjnie korzystasz z ich forum i czytasz ich gazete? > Cos w rodzaju samookaleczania? Ponieważ forumowicze w przeciwieństwie do właściciela forum są często świetnie poinformowani a i czasami lepiej od niego w materiały wyposażeni. Vide grafiki "GW" vs. grafiki Rafisa w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv czyje imie nosi WRO lotnisko? 20.07.06, 19:03 no wlasnie, nie pamietam wlasnie czyje imie nosi, ale zdaje sie, ze patron byl bardzo zwiazany z Wroclawiem i wszyscy od razu kojarza patrona z miastem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: czyje imie nosi WRO lotnisko? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 19:10 copernicus,związki z wrocławiem powazne, Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: czyje imie nosi WRO lotnisko? 20.07.06, 19:21 > copernicus,związki z wrocławiem powazne, powaznie? Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: czyje imie nosi WRO lotnisko? 20.07.06, 20:12 był kanonikiem przy wrocławskiej katedrze przez wiele lat Odpowiedz Link Zgłoś
59049m Re: czyje imie nosi WRO lotnisko? 21.07.06, 10:18 Powinno być: "Wanda Ziembicka Airport"? Wtedy było by znane na całym świecie, prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: czyje imie nosi WRO lotnisko? 21.07.06, 11:04 Dlaczego Ziembicka? Rutkiewicz bylaby lepsza, przynajmniej byloby o Kim opowiadac turystom ladujacym we Wroclawiu Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Najbardziej znani to Red Baron i von Clausewitz :) 21.07.06, 10:28 Związani z Wrockiem, a jakże, a jacy znani :) Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Najbardziej znani to Red Baron i von Clausewi 21.07.06, 11:06 Manfred von Richthofen moglby byc - czemu nie... i jeszcze ma powiazania z awiacja Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Cienki z Ciebie prowokator! 21.07.06, 12:51 Clausewitz zmarł tu na cholere............... A jak po wojnie zamieniali cmentarz na kapielisko ilos lecia, to on jedyny sie z tej jatki uratował, bowiem przeniesli go do Berlina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jWZ Re: Konkurs na projekt nowego terminalu rozstrzyg IP: *.magma-net.pl 20.07.06, 20:55 Konkurs został rozstrzygnięty w upalnym czasie. A ciekawe, co będzie , jak zacznie padać deszcz? Czyż woda nie będzie się zbierać na dachu w tych "falach"? A śnieg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefisto Re: Konkurs na projekt nowego terminalu rozstrzyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 21:42 chryste panie, czy wy tych architektów i komisję konkursową za idiotów macie? że teraz jest gorąco, to zapomnieli że są u nas zimy i potem się zdziwią.. rozumiem, że obiekt może się podobać, albo i nie, ale zarzuty powinny być poważne, a nie na zasadzie "a te se k... napisze, a co?" a co do SKM - dlaczego nie miałby być naziemny? skoro kolejka będzie naziemna, to czemu nie stacja? wystarczy by dobrze była z tym terminalem połączona. W Berlinie jest naziemna i nikomu to nie przeszkadza... PS. a swoją drogą to ciekawe, że tutaj projekt zbiera baty, a na sky jest wychwalany pod niebiosa... prawda, Rafis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Konkurs na projekt nowego terminalu rozstrzyg IP: *.wro.vectranet.pl 21.07.06, 01:01 PS. a swoją drogą to ciekawe, że tutaj projekt zbiera baty, a na sky jest > wychwalany pod niebiosa... prawda, Rafis? Trzeba brac poprawke, że na tym forum pisuje juz własciwie sam plebs wiec nikt rozsądny nawet nie sugeruje sie zamieszczanymi tu opiniami ot kilku idiotów sobie popisze i ponarzeka z sensem lub bez. Moje ulubione powiedzenie-psy szczekają, karawana jedzie dalej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jWZ Re: Konkurs na projekt nowego terminalu rozstrzyg IP: *.magma-net.pl 21.07.06, 06:13 mam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WTarn Re: Konkurs na projekt nowego terminalu rozstrzyg IP: *.magma-net.pl 21.07.06, 06:31 Ależ mości dleczego zaraz za idiotów? Raczej za "miernotów". Bo skąd tyle szpecących nasz krajobraz budowli? Kto zaprojektował galerię dominikańską, Europeum, słoik do kiszenia ogórków zamykający perspektywę ulicy (kino). Kto zaprojektował tyle koszmarnych kościołów? Dlatego teżchciałbym wiedzieć, czy ten zespół przewidział, że na ten przepiękny dach portu lotniczego może spaść ulewa lub gruba warstwa śniegu. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Konkurs na projekt nowego terminalu rozstrzyg 21.07.06, 08:47 Gość portalu: mefisto napisał(a): > a co do SKM - dlaczego nie miałby być naziemny? skoro kolejka będzie naziemna, > to czemu nie stacja? wystarczy by dobrze była z tym terminalem połączona. W > Berlinie jest naziemna i nikomu to nie przeszkadza... Im bliżej, im prościej - tym wygodniej, tym szybciej. Wyobraź sobie, że osoba jeżdżąca na wózku wysiada z SKM, wsiada do windy i wysiada na lotnisku 10 metrów pod okienkiem z check-in. Im bliżej ze stacji do stanowisk odpraw, tym więcej klientów będzie korzystać z SKM a nie zapychać parkingi przed lotniskiem. To się "ochrona środowiska" nazywa. Podglądam sobie po prostu lotnisko w Monachium od podszewki i widzę, ile pieniędzy przynosi mu mądre, nastawione na szybkie i komfortowe obsługiwanie podróżnych. Głupia sprawa - w Monachium można np. przewieźć przez granicę celną swoje walizy na wózkach - a we Wrocławiu nie. Teraz wylatując z Wrocławia np. o 18 na lotnisko muszę wyjechać najpóźniej o 14. Cztery godziny przed wylotem ! Podróż do Monachium zajmuje mi samolotem sześć godzin a samochodem siedem. To jest jakaś parodia. Jeśli SKM nie będzie szybszy i wygodniejszy niż własny samochód, to nikt nie będzie z niego korzystał. Komfort jest dla ludzi i chyba czas najwyższy, żeby komfort zaczął się przejawiać nie tylko w wyborze limuzyny dla prezydenta ale także w wyborze rozwiązań komunikacyjnych dla wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek5027 Re: Konkurs na projekt nowego terminalu rozstrzyg IP: *.aster.pl 20.07.06, 22:07 witek7205 napisał: > Czy na nowym lotnisku dalej do samolotów będzie się chodzić piechotą po płycie > lotniska niezależnie od tego czy świeci słońce czy leje deszcz? > Bo na załączonym obrazu jak widzę pieniędzy na zbudowanie rękawów już zabrakło. Nie będzie rękawów, bedą zarękawki a do smolotów pasażerowie będą dojeżdżać na hulajnogach. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Takie budy były dobre 60 lat temu! 21.07.06, 12:54 Jak zwykle chlopaki budujom cos w stylu dawnych lat i jeszcze mowiom, ze super! Zeby to miało przynajmniej klase centrum obsługi studentow PWr, ale gdzież tam. Zamiast budowac akwarium Gucwinskim, budują je Copernikusowi......... Wielki mi powoód do dumy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Takie budy były dobre 60 lat temu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 13:00 ja to ciebie tenrok nazwał bym nieparlamentarnie, budują i to cie w kur..a Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok błąd! 21.07.06, 14:01 Przejdzam codziennie trasą Powstanców Sl. - Kazika Wielkiego. I trafia mnie szlag! Nie znosze arcytektow, bo to wszystko klasy pana prof. M. (ten o Popowic, co mu asystenci domy w napis "d-u-p-a") ustawili! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: błąd! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 14:43 ja sie może nie znam ale copernikus bedzie swietny,nie podoba mi się za to wychwalany pod niebiosa stary browar w pozku,takie sa ludzkie gusta,bez dyskusji, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marshall 3 grosze od koordynatorow NRL IP: *.airport.wroclaw.pl / *.crowley.pl 16.08.06, 17:58 Co do chodzenia pieszo to jak handling jest nieobowiazkowy (tak jak unas) to takie cyrki sie dzieja,a swoja droga jak nie zaplacisz to nie pojedziesz :P Odpowiedz Link Zgłoś