Dodaj do ulubionych

nowe Volvo

20.07.06, 18:28
dzis rano widzialem na moscie milenijnym nowe Volwo o numerze boczynym 8137
na lini 119, ja myslalem ze mam omamy, pózniej wracajac z pracy Widzialem
inne VolVo 8138 na Lini 409, czyżby kupowali jeszcze nowe przegubowce i sa
jakies plany ??
Obserwuj wątek
    • svarte_sjel Re: nowe Volvo 20.07.06, 18:34
      djbrunon napisał:
      > inne VolVo 8138 na Lini 409, czyżby kupowali jeszcze nowe przegubowce i sa

A co, czyżby skończyły się już Ikarusy?

> jakies plany ??

Oczywiście, że są!
      9 przegubów (łacznie z tymi dwoma) w tym roku,
      w kolejnych 3 latach 42 przeguby (12/16/14) i 58 solówek (21/18/19).
      Było to już na forum wałkowane setki razy.
      • andrzej9939 Re: nowe Volvo 20.07.06, 20:06
        One sa z zajezdni Grabiszynskiej
      • Gość: ntx Re: nowe Volvo IP: 80.50.252.* 20.07.06, 22:08
        ciekaw jestem czy przyszłoroczne 7700 będą mialy 9 litrowy silnik czy też na
        specjalne życzenia mpk wrocław będą zamówione z 7 litrowym (starym i
        paliwożernym)?

swoją drogą volvo mogłoby jakąś demówkę dziewięcolitrową wypuścić na
        wrocałwskie drogi :-)
        • bystrzak2000 Re: nowe Volvo 20.07.06, 22:16
          Gość portalu: ntx napisał(a):

> ciekaw jestem czy przyszłoroczne 7700 będą mialy 9 litrowy silnik czy też na
          > specjalne życzenia mpk wrocław będą zamówione z 7 litrowym (starym i
          > paliwożernym)?

Stary 7-litrowy silnik od października br. nie będzie spełniał normy emisji
          spalin Euro 4.

> swoją drogą volvo mogłoby jakąś demówkę dziewięcolitrową wypuścić na
          > wrocałwskie drogi :-)

MPK nie chciało silnika z Euro 4 dla tak małeje partii wozów.
          • Gość: ntx Re: nowe Volvo IP: 80.50.252.* 20.07.06, 22:23
            wybacz, ale nie orientuję się w przepisach o normach emisji spalin :-)

czy przez to mam rozumieć że w Polsce nie można od przyszłego roku
            zarejestrować autobusu, który nie spełnia normy euro 4 ?
            • Gość: perian Re: nowe Volvo IP: *.kom / *.os1.kn.pl 20.07.06, 22:38
              Nie będzie można zarejestrować _nowego_ autobusu bez spełnienia Euro4.
              • Gość: Martix Re: nowe Volvo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.06, 19:03
                Ile w związku z tymi zakupami skasuje się starych węgierskich Jkarusów?
                • svarte_sjel Re: nowe Volvo 21.07.06, 20:01
                  Gość portalu: Martix napisał(a):
                  > Ile w związku z tymi zakupami skasuje się starych węgierskich Jkarusów?

Tyle samo.
                  • Gość: perian Re: nowe Volvo IP: *.kom / *.os1.kn.pl 21.07.06, 22:35
                    Masz pewność? Bo ja nie, co więcej, jest szansa, że plan kasacyjny będzie
                    odroczony.
                    • svarte_sjel Re: nowe Volvo 21.07.06, 23:32
                      Gość portalu: perian napisał(a):
                      > Masz pewność? Bo ja nie, co więcej, jest szansa, że plan kasacyjny będzie

Zasadniczo nie do końca
                      • Gość: perian Re: nowe Volvo IP: *.kom / *.os1.kn.pl 21.07.06, 23:36
                        Na tą chwilę nie wiadomo, co będzie pod koniec roku.

Poza tym, słyszałem na mieście, że wielmożny pan prezes był zdziwiony, że
                        autobusów zabrakło. Cyrk ;)
                    • bystrzak2000 Re: nowe Volvo 22.07.06, 12:08
                      Gość portalu: perian napisał(a):

> Masz pewność? Bo ja nie, co więcej, jest szansa, że plan kasacyjny będzie
                      > odroczony.

No na pewno pożegnamy 9510 ;-) A obok stanął też 9515, ale ten chyba wróci, jak
                      mu silnik naprawią :-)
                      • Gość: perian Re: nowe Volvo IP: *.kom / *.os1.kn.pl 22.07.06, 12:20
                        To pewnie tak, my jednak mówiliśmy o ikarach.
                        • Gość: wojtek Re: nowe Volvo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.07.06, 21:51
                          A te nowe Volvo to już z nowym designem czy wyglądają tak jak dotąd? I co
                          pewnie wszystkie 9 na Grabiszyńską?
                          • busmen Re: nowe Volvo 22.07.06, 22:41
                            Gość portalu: wojtek napisał(a):

> A te nowe Volvo to już z nowym designem czy wyglądają tak jak dotąd?

Wyglądają jak dotąd.
                            A właściwie jak 8136, z małymi zmianmi (przyciski do otwierania drzwi są tam
                            gdzie w solówkach).
                            • Gość: irizar nowe Volvo a ponoć się już jedno spaliło IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.07.06, 14:04
                              słyszałem, że się gdzieś spaliło nowe volvo, chyba na zajezdni Grabiszyńskiej...
                              Czy to prawda?
                              • bystrzak2000 Re: nowe Volvo a ponoć się już jedno spaliło 30.07.06, 19:08
                                Gość portalu: irizar napisał(a):

> słyszałem, że się gdzieś spaliło nowe volvo, chyba na zajezdni Grabiszyńskiej..
                                > .
                                > Czy to prawda?

Nie wiem. Dzisiaj widziałem 8139, więc to na pewno nie ten...
                                • Gość: x Re: nowe Volvo a ponoć się już jedno spaliło IP: *.kom / *.os1.kn.pl 30.07.06, 23:16
                                  W piatek był 8140 na 409 i 8141 na 122.
                                  • Gość: Widzacy Re: nowe Volvo a ponoć się już jedno spaliło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 02:27
                                    a ja dzi widzialem numer boczny 8147, 8148, 8150.
                                    • bystrzak2000 Re: nowe Volvo a ponoć się już jedno spaliło 02.08.06, 10:57
                                      Gość portalu: Widzacy napisał(a):

> a ja dzi widzialem numer boczny 8147, 8148, 8150.

Gdzie i na jakich liniach??
                                      • Gość: x Re: nowe Volvo a ponoć się już jedno spaliło IP: *.kom / *.os1.kn.pl 02.08.06, 21:42
                                        Wczoraj 8143 na N.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka