ese 06.08.06, 12:00 Jadąc przez Węgry natknęliśmy się na górę łudząco podobną do Ślęży, zobaczcie :) : emysiek.webpark.pl/gora/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewencja Re: Ślęża ??? :) 08.08.06, 10:06 A trzeba sprawdzic, czy...klimat ten sam:-) Faktycznie ladne:-)! Odpowiedz Link Zgłoś
ese Re: Ślęża ??? :) 09.08.06, 18:23 Górka sympatyczna, ale na pewno nie mają takich fajnych szlaków i skałek :) Z bliska wydawała mi się niższa i mniejsza niż Ślęża. Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: Ślęża ??? :) 09.08.06, 22:19 Kurcze te3n niebieski szlak na gore...ech:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ese Re: Ślęża ??? :) 10.08.06, 18:04 Niebieski - lubię i mam wspomnienia :) Kiedyś poszliśmy niebieskim w zimie, w Nowy Rok, trasę zaczęliśmy o 15:00. Niby wydeptana scieżka, ale oszakowanie słabo widoczne, bo dużo śniegu, ale dało się iść. W pewnym momencie wydeptana ściezka się skończyła (ktoś chyba zrezygnował:) , zaczęło się robic ciemno, ale mieliśmy latarki więc spoko. Szliśmy na pamięć, bo szlak znany. Od pewnego momentu było coraz więcej śniegu. W końcu brnęliśmy po uda, szlaku nie widać, ciemno, a w jednej latarce baterie się skończyły. Szczerze mówiąc wtedy poczułam się "ekstremalnie", i w sumie strach, bo trochę pobłądziliśmy. Na szczęście wyszedł księzyc, i trafiliśmy jakoś na szczyt - cali przemoczeni, w śniegu, z soplami lodu na czapkach, weszliśmy do schroniska - co wzbudziło duże zainteresowanie :) , bo pogoda spokojna, ładna noc itp. No i mam nauczkę, że Ślęża też potrafi być niezbezpieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
chwd.pis2 Niewiarygodne podobieństwo 11.08.06, 20:27 Czy można prosić o nazwę miejscowości. Podobną górkę widziałem niedaleko Freiburga w okolicach Bad Krozingen. Też łudząco przypominała Ślężę. Odpowiedz Link Zgłoś
ese Re: Niewiarygodne podobieństwo 17.08.06, 17:24 Górka znajduje się w okolicach miasteczka Tokai na Węgrzech Odpowiedz Link Zgłoś