Dodaj do ulubionych

Policja tropi pijane dzieci

26.08.06, 00:13
Popieram tą akcje w pełin, ale pod jednym warunkiem jeśli osoby pełnoletnie
piją alochol i zachowują się porządnie by ich nie karać nawet jeśli to robią
a przysłowiowej ławce pod blokiem, gdyż takie tzw. imprezy na świeżym
powietrzu mają na celu integracje tych pełnoletnich osób w szczególności brać
studencką do której należe.
Obserwuj wątek
    • Gość: figa Re: Policja tropi pijane dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 00:23
      do braci studenckiej to ty, bracie, jeszcze długo nie będziesz należał, jeśli w
      ogóle .... A tak na marginesie, to jakie jest przysłowie z ławką ??
    • Gość: To tylko PIANA.... Pozorowanie walki z pijanstwem publicznym......... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.06, 06:16
      Na ul.Hallera 77 jest Przedszkole 142 oraz sklep z sprzedaza alkoholu.
      Wszyscy sa zadowoleni bo:
      -Sklep przynosi dochod SKARBOWI PANSTWA
      -Lidzie maja prace w sklapie i srodki do utrzymania.
      -SM Metalowiec ma czynsz za lokal. Czerpanie kozysci z rozpijania nazywa
      sie "chwilowa uciazliwoscia".
      -Rada Osiedla zapewnila sprzedaz alkoholu juz na kazdym przystanku na Hallera
      -Policja ma od lat zajeci.Stale przyjezdza samchodami na interwencje od lat.
      Wykonuje nieustanie dzialania nazywajac to praca.Bez pracy myslowej.
      Osoby pijace chowaja flache bo widza z daleka "UKOCHANA POLICJE"
      -Za komuny byl staly punkt ORMO do "przeciwdzaialania"
      -Dzieci z przedszkola maja staly kontakt dydaktyczny. Po wypiciu odbywa sie
      publiczne sikanie poczym, obowiazkowe lezenie na ziemi.
      Trwa to latami bez zmian. Kazdy tu moze wykonac swoj PLAN CODZIENNIE.
      To tylko pozorowanie walki z pijanstwem i branie za to pieniedzy publicznych
      bez obowiazku rozliczania sie z efektow przez NIKOGO - dozwolony codziennie.
      • swistak336 Bo nie o to tu chodzi, by złapać króliczka ;) 27.08.06, 08:33
        Ale by gonić go, ale by gonić go:D:D Podobnie jest z akcjami przeciw prostytucji - była od zawsze i nie da się jej wyplenić, bo jest częścią życia społecznego. Mimo tego raz na rok robi się pokazówę i przegania prostytutki. Identycznie z piractwem komputerowym - jest potrzebne i pożyteczne społecznie, leczsprzeczne z prawem, więc raz na jakiś czas robi się pokazówę, by powiedzieć, że się z nim walczy. Podobnie z pijanymi kierowcami - pili, piją, będą pić niezeleżnie od zmian w prawie. Ale złapani pięknie podwyższają statystyki wykrywalności.
        A na koniec powiem jeszcze, że podobnie jest ze znieważającymi strażników miejsckich. Straże przynoszą do sądów hurtowo sprawy o zniewagi "funkcjonariuszy", których lżył pijany kompletnie menel, który nie mógł nawet wstać z chodnika, ale się wk... że mu straż spać nie dała.

A gdyby tak raz nie tylko gonić, ale złapać króliczka - co by to było!
      • sqwind Re: Pozorowanie walki z pijanstwem publicznym.... 27.08.06, 08:46
        Całkowicie się zgadzam,ze w naszym kraju toczy sie pozorowana walkę z
        pijaństwem-jako przykład podam ci moje podwórko-placyk naprzeciw okien mego
        miejsca pracy w Krakowie-nie dość,że setki właścicieli psów bezkarnie
        wyprowadzają swych pupilów na to miejsce,to jescze jest to umiłowany placyk do
        spożycia,odrzygania,odsikania itd.miejscowej żulii.Policja i Straż Miejska
        przestała reagować,prawdopodobnie już im to zbrzydło,chyba też czują potworną
        awersję do tych osobników.Najlepsze,że właściciel kamienicy wpadł na pomysł
        założenia izolacji przeciwwilgociowej na fundament,ale nie skontatował,że mur
        jest wiecznie mokry z innego powodu.Na tym placyku są jeszcze skrzynki do prądu
        (!) i telefoniczne,nie musze chyba mówić,że tez do nich ferajna się załatwia.
    • Gość: lamper Wóda jest dla ludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.06, 10:21
      Ale naucz się ją pić. I nie dawaj jej dzieciom.
    • Gość: RyBa Re: Policja tropi pijane dzieci IP: 212.127.95.* 26.08.06, 11:05
      Ja mam 12 lat i alkohol i fajki a nawet zielsko mogę bez większego problemu.
      Ja osobiście nie używam używek ale znam takich którzy bardzo często używają.
    • wielki_czarownik I po co ta propaganda? 26.08.06, 11:55
      To trzeba specjalną akcję robić? Takie działania powinny być czymś normalnym i wchodzić w zakres standardowych działań policji.
    • Gość: 30latek Policja tropi pijane dzieci IP: *.magma-net.pl 26.08.06, 14:06
      Niech zajrzą w sobotę do wrocławskich dyskotek... zabraknie im miejsc w
      radiowozach do pakowania pijanych małolatów...
    • Gość: Hemek mnie już 3 raz legitymowali IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.08.06, 17:32
      I byli na dodatek, mało kulturalni. Ja tez potrafię powiedziec ku.., więc
      policja niech da se spokój
    • Gość: mat Re: Policja tropi pijane dzieci IP: *.columbuslibrary.org 26.08.06, 18:09
      A moze policje nalezt tropic. Apel do mlodziezy. Uwazaj na pijanych policjantow
      i izolujcie ich z drog.
    • Gość: andrzej9927 Re: Policja tropi pijane dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 18:11
      Co to jest "alochol" bracie studencie? Może chodziło Ci o "alkohol". Tylko, że
      to pisze się przez t.zw. samo"h". Jak na studenta to kiepsko....
    • Gość: S BARDZO DOBRZE IP: 24.72.149.* 26.08.06, 18:43
      CZAS NAJWYZSZY
    • el_p Re: Policja tropi pijane dzieci 26.08.06, 18:48
      Polska- kraj budowany akcjami, zrywami itp.
    • paskudaprawdziwa Policja tropi pijane dzieci -dziekuje za to !!!! 26.08.06, 18:54
      BARDZI MNIE CIESZY taka akcja,
      moze wreszcie zacznie sie w Polsce powazne traktowanie fatalnej tradycji od
      dawna mocno wrosnietej w polska kulture. Spoleczna aprobata alkoholizmu,
      tworzenie mitologii "wolnego" czlowieka - pijaka, to tylko aprobata tchorzliwej
      ucieczki od rzeczywistosci, zapijnie do nieprzytomnosci leku przed swiatem
      takim jakim on jest. A ten swait bywa piekny tylko na trzezwo i NIGDY w
      pijackim zawirowaniu, upojeniu i belkocie.

Polska NIEn jest krajem tolerancji, przeciwnie jest krajem wielkich
      kulturowych presji, ale pod wzgledem tolerancji wobec pijanstwa zdeycydowanie
      zajmuje czolowe miejsce w swiecie.

Trzeba wielkiej pracy i checi, aby poradzic seobie ze streotoypami i tradycja
      wielowiekowej tchrzoliwej ucieczki Polakow w alkocholizm... Inne spolczenosci
      jednak poradzily sobie, Polacy tez potrafia - jak ufam.

Byle wiecej takich i podobnych akcji!!!
      • Gość: fredek Re: Policja tropi pijane dzieci -dziekuje za to ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.06, 19:22
        Byłem na zakupach w sklepie na Obornickie po godz.18.00 w piątek,w tym czasie
        dzwoni właściciel sklepu do ekspedientki, aby mnie sprzedawała piwa małolatom
        bo akurat w TV3 podali o kontroli Policji sklepów monopolowych.Cały pobliski
        plac zabaw aż roi się od pijanych gó..arzy
      • wielki_czarownik Polska na trzeźwo 26.08.06, 21:04
        Budzi się człowiek rano, czyta gazetę, ogląda wiadomości, obrady Sejmu, słucha jednego i drugiego polityka, zagląda do portfela... Nic dziwnego, że chwyta za flaszkę. W tym kraju nie da się żyć na trzeźwo.
    • stachu44 Czy wyszliby na ulice gdyby nie bylo AKCJI? 26.08.06, 19:10
      Akcja znicz, akcja TIR, akcja rowerzysta itd. itd. itd, czy nie mozna normalnie
      robic swoje?
      • wielki_czarownik Nie 26.08.06, 21:09
        Nie można. Musi być akcja! Rzecznik policji musi się pokazać w TV, należy uświadomić społeczeństwo jakie niebezpieczeństwa nań czyhają i że aby je zażegnać konieczna jest AKCJA!
        Tak jak w USA - musi być show!
        Niestety z doświadczenia widzę, że jak jest jakaś akcja to wszystko inne idzie w odstawkę. Np. 1 listopada byłem wielokrotnie świadkiem jak policjanci zajęci AKCJĄ ZNICZ nie zauważali pieszych przechodzących na czerwonym świetle lub źle zaparkowanych aut. Było zresztą o tym na forum.
        • swistak336 A gdyby w czasie akcji znicz karano złe parkowanie 27.08.06, 08:37
          Widziałem, jak w Kazimierzu Dolnym nad Wisłą w czasie Festiwalu Filmowego 3 lata temu Policja karała za złe parkowanie. Karała pierwszego dnia, drugiego ... trzeciego przestała. Dlaczego? Bo wszyscy parkowali w tym ciasnym miasteczku w niedozwolonych miejscach (tylko niewielki procent mieści się tam na parkingach) i policjanci uznali, że ich mandaty to walka z wiatrakami, odciągająca od podstawowego zadania, czyli pilnowania bezpieczeństwa imprezy.
    • Gość: 16 Mniej więcej od 14 roku zycia NIE MA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 19:11
      imprezy bez alkoholu ( sorry za gramatykę ). Po prostu nie ma. Nie twierdzę, ze
      ponizej tego wieku imprezy są abstynenckie, ale czasem tak się zdarzy u bardziej
      "przykladnych" dzieci.

Tak jak jest mowa w artykule nie ma zadnego problemu z dostaniem alkoholu ( jest
      rzadko, ale nie zdarza się, by w 2 sklepach z rzędu nie sprzedano ci alkoholu) .

Mowimy tu oczywiscie o wodce.

Impreza bez chocby malej ilosci alkoholu nie ma sensu (w jakimkolwiek wieku) [a
      przynajmniej nie w tym, co rozumiem za sens imprezy ].Taka jest prawda.

Pozdrawiam.
    • Gość: Archi Policja tropi pijane dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 20:23
      Dlaczego takich akcji nie prowadzi się w Rzeszowie (dzielnica Baranówka)?
      Dlaczego, gdy Policja widzi bandę łysych w dresach z kroczem w kolanach, skręca
      w drugą stronę?
    • slomaa Re: Policja tropi pijane dzieci 26.08.06, 21:17
      No i dobrze , niech sie te patałach z policji wezmą za pijanych gó..arzy ... W
      sumie to właśnie z rybek wróciłem i jestem po 4 piwkach (ale jestem pełnoletni
      nie od niedawna) i tylko mnie wku..e*** bierze bo u mnie w miescie jeden pajac
      stzrelił z ucha i teraz nie ma zioła i musze ten zasrany alkohol pić zamiast
      palić zioło ... HWDP !
    • Gość: @@@@@@@@@@@@ Re: Policja tropi pijane dzieci IP: *.robbo.pl 26.08.06, 22:41
      Przydałoby się i w Warszawie. Dziś pijane lub naćpane uczennice Lo im . M.
      Kopernika darły się na cały tramwaj , że są z Kopernika i obśmiewały szkołę .
      Tak się zachowywały wszystkie 6 ,że baliśmy się odezwać ,żeby nie pobiły. Brawo
      Kopernik- wybitne maturzystki/darły się ,że to ostatni rok/Przypuszczalnie
      wywrzeszczały prawdę, bo były zbyt nieprzytomne,żeby zmyślać.KOPERNIK -JEDNA Z
      2 W POLSCE SZKÓŁ Z MIĘDZYNARODOWĄ MATURĄ . Gratulacje dla dyrektora i rady
      pedagogicznej wobec wyraźnych sukcesów wychowawczych. Tramwaj nr 10, wysiadły
      przy Elekcyjnej.
      • xenomorph666 Re: Policja tropi pijane dzieci 27.08.06, 01:55
        Przykładny donos. Brawo dla tego obywatela/obywatelki IV RP !
    • Gość: pbi Re: Policja tropi pijane dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 22:42
      prawda jest taka, ze mlodziez pije.
      bardziej bym sie zastanowil nad tym, ze nasi Chwalebni, Waleczni, Dobrzy
      Poli<u?>cjanci zamiast szukac zlodziei, powstrzymac lyse byczki przed
      'krojeniem' komorek, 'robieniem dymu', bo maja na to ochote - wola bezpiecznie
      zgarnac podpitego mlodego.
      alkohol jest dla ludzi. mlodziez to tez ludzie.
      byle m ą d r z e.
      • Gość: yu Re: Policja tropi pijane dzieci IP: *.icpnet.pl 26.08.06, 23:47
        gdyby i wszystkich niemadrych lapali, to by nie wyrobili...
      • Gość: guarana Re: Policja tropi pijane dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 16:07
        polacy mają to do siebie, że uwielbiają naginac prawo

dasz im jeden palec, a oni zabiorą całą rękę
        trzeba jak z dziećmi.takie prawo,od 18tki dopiero można kupić alkohol i nie pijemy w miejscach publicznych.biorac pod uwagę to, że owa młodzież po spożyciu zachowuje się kretyńsko to dochodzę do wniosku, że mi to przeszkadza.
    • Gość: Ektomorf Szkoda gadać!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 23:00
      Policjanci powinni lepiej zająć sie łapaniem prawdziwych przestepców takich jak
      mordercy,złodzieje i skorumpowani urzędnicy,a nie kosić nieletnią młodzież za
      picie alkoholu.Ale co tam przecież najłatwiej jest podejść do 16-17 latka i
      uderzyć go pałką w plecy,albo po nogach.I tak i tak panowie nie złapiecie
      wszystkich,a mnie to chyba nigdy!!!Jestem nieletni i pije alkohol,ale
      pocałujcie mnie głęboko!!!
      • Gość: Piesek Piesek Re: Szkoda gadać!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 23:03
        Psiarnia kocha katować słabszych, nastolatek na dodatek na 99% nie będzie miał
        spluwy, aby zagrozić psu w mundurze.
        • Gość: guarana Re: Szkoda gadać!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 16:10
          i własnie dlatego nieletni nie powinni pić. bo im debilne pomysły przychodzą do głowy.
      • Gość: swój chłop Re: Szkoda gadać!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 23:10
        Powodzenia życzę. Pij, odwyki jeszcze mają wolne miejsca.
        • Gość: student2kierunk UJ Re: Szkoda gadać!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 23:36
          brawo dla założyciela wątku!!! Też jako nastolatek chlałem jak szewc ( kilka
          razy napie..ny jak bombowiec pokazywałem się na lekcjach), mmm wódeczka
          popita jabolem pycha! Nie czujcie się gorsi z powodu waszego hobby, carpe diem
          wszystko dla ludu! Mądzrzy goście tacy jak lekarze i adwokaci to w 90 %
          pijaczyny. Nie bądźcie gorsi, a krytycznym psom zaproponujcie polizanie wam
          fiuta!
          • Gość: guarana Re: Szkoda gadać!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 16:13
            kolejny dumny z siebie.nie masz się czym chwalić tak naprawdę. tym, że się spiłeś???
            o boże, może nakręcimy o tobie film??
            wszyscy nieletni, któzy uważają, że moga wszystko, a przede wszystkim pić są żałośni
      • frant3 Re: Szkoda gadać!!! 27.08.06, 09:02
        Mówisz, że nie złapią Cię chyba nigdy, to oznacza, że musisz pić coś mocniejszego. Po spirycie człowiek jest taki ulotny... ;-)

--
        Frant - humor, satyra, krytyka
      • Gość: guarana Re: Szkoda gadać!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 16:09
        i jaki dumny z siebie jesteś. no, no, to się zbuntowałeś przeciwko prawu i policji
        tylko boki zbijać
        czy ty sam siebie słyszysz???
        zachowaj tego posta i przeczytaj za parę lat, tez będziesz miał ubaw
    • Gość: nocnygacek Policja tropi pijane dzieci IP: *.sdb.lublin.pl 27.08.06, 05:34
      Tak gdzieś już od trzeciej rano nie śpię, ale spać chodzę o dwudziestej. Snu
      mam aż nadto. Czasem wyjdę rano koło czwartej na spacer. Sam nie wiem skąd się
      bierze tylu ćpunów i dzieciaków z puszką piwa w ręce o tej godzinie. Przecież
      to wszystko powinno spać. Koło sklepów całodobowych kręci się jeszcze w
      okolicach godziny piątej rano inna "młodzież". Taka po czterdziestce czy
      pięćdziesiątce. Bliscy kandydaci usług pogrzebowych. Zbierają na prytę. Skoro z
      tym alkoholizmem w Polsce jest tak źle, to dlaczego jest tyle "światów
      alkoholi" w każdym mieście? Swiętuszkowie z PiSu i LPR jakoś o tym nie mówią.
      Bo co? Budżet państwa upadnie?
    • Gość: kiermasz taniochy Najpierw to policja mogła by zrobic porządek u sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 08:19
      -bie ,a nie moralizowac innych . To samo dotyczy polityków-buraków .
    • franek9915 I bardzo bardzo dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.08.06, 08:22
      Wrocław to jednak miasto rozwija sie i zaczyna dbac o swoich mieszkanców. To mi
      się podoba a przy tym chyba najbardziej tolerancyjne dla homosexualistów
    • Gość: olsza Re: Policja tropi pijane dzieci IP: *.wroclaw.mm.pl 27.08.06, 15:30
      a kogo to obchodzi czy do nich należysz czy nie ?! raczej nikogo dla mnie ta
      cała "policyjna akcja" jest i tak bez sensu bo dzieci i młodzież i tak będą pić
      czy się to komuś podoba czy nie ... a zresztą wszyscy dobrze wiedzą jaka jest
      nasza KOCHANA POLSKA POLICJA ... szkoda słów ... a wracając jeszcze do
      poprzedniej wypowiedzi to nawet osby niepełnoletnie pijące alkohol potrafią być
      spokojne i porządnie sie zachowywać ... a zresztą wystarczy spojrzeć na każdą
      ławke na Sępolnie ... mieszkańcy wiedzą o czym mówie ...
      • Gość: guarana Re: Policja tropi pijane dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 16:04
        to czy policja jest w stanie czy nie podołać takiej akcji to jedna sprawa
        a druga to taka, że takie akcje sa niezbędne. alkohol jest bardzo niebezpieczną substancją, która do tego jest dozwolona do spożywania przez prawo.nie mówię o zakazie sprzedaży alkoholu bo groziłoby nam bankrutctwo
        gdyby jednak wszyscy ekspedienci przestrzegali tego prawa, to młodzież nie piłaby alkoholu w takich ilościach. i nieważne czy zachowujesz się po wódce normalnie czy nie.
        a dla osób sprzedających alkohol nieletnim powinna być jeszcze większa grzywna.gdybym ja była komendantem...
        • Gość: substancja Re: Policja tropi pijane dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 21:05
          to nie pij!
    • Gość: mx cały czas ta sama zabawa IP: *.lanet.net.pl 28.08.06, 11:17
      - walka ze skutkami a nie przyczynami.Jeżeli alkohol traktuje się tak samo jak
      każdy inny towar to efekty tego widać i słychać na każdym kroku.

Dzięki decyzjom pana Prezydenta Dutkiewicza i radnych miejskich liczba punktów
      sprzedazy alkoholu we Wrocławiu uległa podwojeniu w ostatnim czasie. Jeżeli
      można jeszcze zrozumieć zwiększenie limitu miejsc podawania alkoholu w lokalach
      gastronomicznych to czym sie kierowano zwiększając limity dla sklepów? Moze
      ktoś pomyśli, ze zmniejszyło to łapówkarstwo? W efekcie takich działań alkohol
      można kupic nawet w kiosku z prasą. Kolejni sklepikarze zabiegają o możliwośc
      sprzedaży do 23-24 w nocy, a najchętniej przez całą noc "bo konkurencja już
      sprzedaje".
      Potrzebne jest ograniczenie czasu sprzedaży alkoholi w pobliżu dużych osiedli
      mieszkaniowych po godz. 20.00 (a może nawet 18.00)a nie kolejne apele o to aby
      policjanci stali przy każdym sklepie i pilnowali porządku w jego okolicy, bo
      przeciez sklepikarz nie moze odpowiadać za swoich klientów... to apel do
      ustawodawcy. A nasi lokalni "włodarze" powinni pomyśleć o strefach zakazu
      sprzedazy alkoholi bo na to ustawa zezwala (nie słyszałem o żadnej takiej
      strefie we Wrocławiu).

• Gość: liberał Re: cały czas ta sama zabawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 12:00
        jasne, kretynie, lepiej zamknac sklepy, i otworzyć meliny
        • Gość: mx ograniczenie? IP: *.lanet.net.pl 28.08.06, 14:28
          przedstawiasz się jako liberał a jesteś tylko prostak, co widać po kulturze
          wypowiedzi. Poza tym, zrozumiałeś chyba co drugie zdanie z tego co było
          napisane... nigdzie nie było mowy o prohibicji. Co więcej jestem za tym aby
          czysty spirytus dostarczać takim ludziom jak ty do domu rurociągiem, za darmo,
          tak aby nie musieli ze swoich domów wypełzać w nocy po aqua vitae.

Osławiana liberalna wolność zakłada prawo do robienie czego się chce tak długo
          jak długo nie narusza to wolności innych ludzi.
          W tym przypadku lokalizacja sklepów z alkoholem wewnątrz osiedli mieszkaniowych
          i sprzedaz alkoholu w nocy narusza wolność ludzi do wypoczynku i spokoju w
          nocy, bo zaopatrujące się w takich sklepach osiedlowe żule mają zwyczaj
          konsumować trunki na miejscu.
          Uważasz, ze masz prawo do chlania ludziom pod oknami? Chcesz się napić? Pójdź
          do knajpy, a jak cie nie stać to kup sobie flaszkę w promocji wcześniej i wypij
          u siebie w domu...
          Moze rozwiązaniem były specjalne osiedla dla "takich liberałów" na których nie
          obowiązywałyby żadne prawa krępujące swobodę "takich obywateli" np. policjanci,
          straż pożarna itp mieliby ustawowy zakaz podejmowania interwencji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka