Dodaj do ulubionych

kawa..Rynek...8.00 rano...GDZIE????

29.08.06, 00:19
Dość często zdarza mi się być około 8.00 w Rynku i miec w zapasie jakieś 40
minut na drobne przyjemności :-)
np. na dobrą kawę
ale czuje sie jak cygańskie dziecię chodząc od ogródka do ogródka i dopytując
się, "czy juz mozna napić sie u was kawy?"
Może ktos zna miłe miejsce, gdzie raniutko mozna napic się dorej kawy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Pit Re: kawa..Rynek...8.00 rano...GDZIE???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.08.06, 08:21
      Polecam kawiarenkę tuż przy Guinessie na Solnym. Już przed 8.00 można wypić
      kawkę:) Pozdrawiam:)
      • Gość: nika Re: kawa..Rynek...8.00 rano...GDZIE???? IP: *.wroclaw.mm.pl 29.08.06, 09:29
        Też polecam na Solnym dwie kafejki, na tej stronie co Deni Clere. Jedna ma coś
        z niebieskim w nazwie, druga obok zaraz. A jak jest jeszcze pogoda to można
        usiąść przed idostać też gazetkę poranną i pyszne gorące słodkie bułeczki! Do
        dzisiaj pamiętam jakie to było doznanie !
    • aiszaa bardzo dziękuję :-))) 29.08.06, 11:30
      o Solnym ...zapomniałam, petając się po Rynku
      ostatnio wylądowałam w PRLu - kawa dość dobra,i obsługa sympatyczna, ale nie
      ten klimat - do słonecznego poranka pasują pogodne lekkie kawiarenki, a
      nie "obciążaone historycznie" puby ;-)
    • arizona1 Re: kawa..Rynek...8.00 rano...GDZIE???? 29.08.06, 14:08
      z rana najlepsze jest piwko.....
      • Gość: Oktoberfest Re: kawa..Rynek...8.00 rano...GDZIE???? IP: *.akron.net.pl 29.08.06, 14:51
        arizona1 napisał:
        > z rana najlepsze jest piwko.....

a najlepiej dwa :))
        • Gość: pacan Re: kawa..Rynek...8.00 rano...GDZIE???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 15:15
          ciekawe gdzie?
          pod spozywczym?
          • Gość: Pit Re: kawa..Rynek...8.00 rano...GDZIE???? IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 29.08.06, 15:17
            Nie pod spożywczym, tylko teraz ogródek Piwnicy Świdnickiej jest czynny całą
            dobę. Ale ja tak z rana nie mogę:):):)
    • faq soul n/tx 29.08.06, 15:52
      .
    • Gość: arizona1 Re: kawa..Rynek...8.00 rano...GDZIE???? IP: *.honeywell.com 29.08.06, 16:16
      dobre jest tez piwko z sokiem pomidorowym ,tak z rana na kaca ,na dore
      samopoczucie.
    • Gość: m Re: kawa..Rynek...8.00 rano...GDZIE???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 14:56
      byłam dziś bladym świtem w knajpce na Solnym obok zielonego pubu (za siedzibą
      GW) :-)))
      bardzo miła, wręcz promienna kelnereczka
      kawa niedroga, a dobra, wonna i z gorącym mlekiem, a do tego ogromniasta
      czekoladka z orzeszkeim w środku;
      i sympatyczni ludzie wokół - odprężeni, spokojnie podczytujący gazety
      dobrze zaczął mi się dzień :-)
      POLECAM
      • Gość: lola Re: kawa..Rynek...8.00 rano...GDZIE???? IP: *.os1.kn.pl 01.09.06, 22:11
        McDonald's na Rynku, bardzo dobra kawka z muffinem , polecam :-)
        • Gość: m Re: kawa..Rynek...8.00 rano...GDZIE???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 22:55
          oj nie :-(
          zapach smazonych frytek błeeee
          to nie te klimaty
          • Gość: nika Re: kawa..Rynek...8.00 rano...GDZIE???? IP: *.wroclaw.mm.pl 02.09.06, 09:15
            Oczywiście frytki to nie te klimaty! Dlatego jeszcze raz polecę Solny. Ten
            poranny spokój, taki krakowski w klimacie "niepośpiech" znika potem z Solnego w
            ciągu dnia, głównie przez parkujące na plecach siedzących w ogródkach
            samochody - ale ranki cudowne, zwłaszcza że pogoda wróciła!
    • mevko Re: kawa..Rynek...8.00 rano...GDZIE???? 02.09.06, 16:43
      Na Placu Solnym jest kafejka otwarta od 7. chyba. Nie pamietam nazwy niestety
      ale jest zaraz obok Pubu Guiness, przy wylocie ruskiej. Rezcywiscie wielu opcji
      o tej porze nie ma!!!
      • Gość: M Re: kawa..Rynek...8.00 rano...GDZIE???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 21:40
        no wlasnie o tej już było - pyszna kawa+ duzy cukierek,miła obsługa i fajna
        atmosfera braku pospiechu
        super!
        • Gość: Sasha Re: kawa..Rynek...8.00 rano...GDZIE???? IP: *.os1.kn.pl 03.09.06, 11:09
          Cukrarnia na Kielbasniczej-super kawy,i w dodatku duzy wybor.ja lubie np po
          szwajcarsku,z likierem wisniowym ,bita smietana ,do tego wafelek.albo kawa w
          kubku-wielki kubas latte plus bita smietana.
          ciagle tam chodze ,to juz nalog:))
          aha-teraz zauwazylam ze ma byc od 8.00 czynne-nie wiem dokladnie jak to jest z
          cukrarnia bo tak wczesnie zeby byc w rynku o 8.00 raczej nie wstaje:))ale
          wydaje mi sie ze czynna jakos od 10.00-moze off topic nieco ale kawy i tak
          warte:)
    • xyz9930 Re: kawa..Rynek...8.00 rano...GDZIE???? 04.09.06, 11:46
      o tej porze to tylko ...... Soul Cafe i La Scala na pl.Solnym
      Brakuje takiej na szybko na stojaco np. jak w Niemczech przy piekarniach czy
      Tschibo......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka