joasiapa 01.09.06, 21:09 Dziewczyny, czy rozliczając się z niania "za godzinę" płacicie Jej za wolne: świeta, ferie, wakacje? Jeśli tak, to jak wyliczacie stawkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inka_mama_agi Re: niania - opłaty 03.09.06, 21:42 witaj, rozliczając się "za godzinę" nie płaciłam za wolne. Dopiero jak przeszłam na rozliczenie miesięczne wówczas za okres wakacji (gdy my mielismy urlop i sami opiekowaliśmy sie małą zapłaciłam połowę normalnej stawki Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: niania - opłaty 03.09.06, 23:27 pierwsza niania: płaciłam za godzinę plus pół stawki za czas, gdy dzieci nie było we Wrocławiu (bo na przykład jechały do babci) albo gdy były chore i sama się nimi zajmowałam skutek: niania, gdy miala cos pilnego do zalatwienia celowo zaziebila mi kilka razy dzieci, zebynie musiec byc w pracy a dostac za to forse ;) kolejne nianie: placilam za godzine przepracowana; jesli zwalnialam nianie wczesniej, bo mialam taka fanaberie (a umawialysmy sie na 6 godzin dziennie) to placilam za pelne 6 godzin za wakacje nie placilam, prezentow swiatecznych tez nie robilam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ag_maja Re: niania - opłaty 04.09.06, 17:27 Ja jestem umówiona na stałą stawkę miesięczną. Umowa jest też taka, że jak synek choruje to nie wozimy go do Niani tylko Niania przyjeżdża do nas. Z opieki nad synkiem jesteśmy bardzo zadowoleni, uwielbia On swoją Nianię, jak i całą Jej rodzinę. Za okres urlopu płacimy normalnie, to jest pełną stawkę miesięczną, ponieważ nasz pracodawca, też daje nam urlop i nie "obcina za to pensji" Pozdr Aga Odpowiedz Link Zgłoś
tofcio Re: niania - opłaty 05.09.06, 11:25 Witam, my umówiliśmy się na opłatę miesięczną 700 zł (w tym jest bilet na dojazdy). Za mój urlop - miesiąc - płacę jej połowę stawki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justinka2 jaką kwotę płacicie niani? 05.09.06, 13:33 witam, dopisuję się do wątku z pytaniem: jaką kwotę płacicie swoim nianiom? ile za godz? ile miesięcznie? niedługo mam spotkanie z nianią dla moich bliźniaczek (praca od po do czw po ok. 7godz) i nie chcę się wygłupiś w jedną bądź drugą stronę....... Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: jaką kwotę płacicie niani? 12.09.06, 11:30 6 zl/h za dwojke dzieci bez sprzatania, bez gotowania, tylko zabawa z dziecmi i spacery mama w tym czasie w domu - do pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
maja03 Re: niania - opłaty 05.09.06, 15:07 Rozliczam sie z moja Niania w systemie godzinowym, a poniewaz to jest ok 10 godzin dziennie - to i tak wychodzi dosyc sporo ;-)... Za wakacje i wolne nie place. Odpowiedz Link Zgłoś
aniawroclaw1 Re: niania - opłaty 12.09.06, 10:34 my płacimy 4 zł / h. Niania jest u nas po 8 - 9 godz. dziennie. Rozliczamy się tygodniowo - i tak prawie zawsze zaokrąglam do góry ok. 10 - 20 zł. Teraz będę rodziła drugie dziecko a niania będzie miała wolne ok. 2 tyg. ( przyjedzie do pomocy na ten czas moja mama ) ale w tym czasie zapłacę dziewczynie 100 % Jest już prawie rok więc na płatny urlop zapracowała a poza tym jesteśmy z niej zadowloeni i nie chciałabym aby odeszła. Odpowiedz Link Zgłoś