ciociazlarada
14.03.13, 14:24
Mój bardzo dobry przyjaciel niedługo się broni i chciałabym mu kupić odpowiedni prezent.
Znam go bardzo dobrze, ale jest to osoba IMO trudna do obdarowania dla lajkonika.
Po pierwsze, on sam daje świetne prezenty - ja na swoją obronę dostałam od niego nową, zapudełeczkowaną butelkę Theoremy, perfum których nie produkowali już wtedy od ponad 5 lat, więc się naprawdę postarał. Wszystkie prezenty od niego są zawsze doskonale trafione i dobrze przemyślane, niekoniecznie drogie.
Po drugie, interesuje go moda i wystrój wnętrz - zwłaszcza o tej drugiej rzeczy mam pojęcie marne, odróżniam expedity po kolorze, a on się naprawdę zna i na jednym i na drugim, jest zawsze świetnie ubrany i często pokazuje mi jakieś garnitury, tudzież kawałki żelastwa, komód lub drewienek z komentarzami "1952, wczesne cośtam i ktośtam, wyprodukowane w liczbie 3 sztuk, kupiłem na ebayu, superokazja, zobacz" - są to zawsze ciekawe rzeczy o których nie mam zielonego pojęcia.
Macie jakieś sugestie? Dałabym zegarek, bo na tym się dla odmiany znam ja, ale po pierwsze nie chcę się szarpać na wielki wydatek i tworzyć głupich sytuacji (ostatnio gadaliśmy o IWC, a to poza moim zasięgiem całkowicie i poza tym wydaje mi się nieco nieadekwatnym "kwotowo" prezentem wśród przyjaciół), a po drugie już ma.