Dodaj do ulubionych

Autobusy jeżdżą bez ładu i rozkładu

IP: *.e-wro.net.pl 01.09.06, 21:23
"Linia 134 łączy Kozanów z Książem Małym"
???
Jeżdzę tą linią codziennie do szoły i jakoś nie zauważyłem aby jechała na
Kozanów, raczej ND.
Pan Szempliński chyba nie korzysta z KM we Wrocławiu....
Obserwuj wątek
    • smullyan Re: Autobusy jeżdżą bez ładu i rozkładu 01.09.06, 22:16
      O taaak, najlepsze dopiero przed nami. 4 września to się dopiero horror
      zacznie. W nalepszej sytuacji są oczywiście uczniowie, którzy muszą jeździć
      przez cąłe miasto do szkoły, zwykle ci najbardziej ambitni. Żeby się dostać
      chociażby do "elytarnego" XIV LO trzeba chyba skorzystać z drogi powietrznej.
      Nie dośc, że trwa remont mostu szczytnickiego (choć w rzeczywistości nawet się
      nie zaczął) i wszystkie prowadzące nań ulice są zakorkowane, to jeszcze kochany
      ZDiK zechciał zabrać się za przebudowę mostu warszawskiego nie informując
      nawet, że wiąże się z tym również przeoranie szyn na trasie tramwaju linii 11.
      Co prawda w zastępstwie od zajezdni Ołbin puszczono dwa autobusy (bodajże 706 i
      711), ale i tak najbliższy szkoły przystanek znajduje się na Kromera, skąd
      oczywiście drogę wzdłuż toruńskiej do Brucknera pokonac trzeba na własnych
      nóżkach, gdyż na skrzyżowaniu Brucknera-Toruńska vel Kwidzyńska wymieniana jest
      nawierzchnia,w związku z czym równiez tam nie dociera komunikacja miejska.
      Pozostaje mi życzyć powodzenia wszysktim ambitnym "czternastkowiczom".
      Niech żyją uczniowie marznący na przystankach!!!!!
      • Gość: Vers Re: Autobusy jeżdżą bez ładu i rozkładu IP: *.wro.vectranet.pl 01.09.06, 23:04
        A 119 na Dowym Dworze - Krzyżówka kiedyś się spóźnił o prawie godzinę bo były korki.
        • Gość: es We Wrocławiu jak w Bangladeszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 07:16
          tu ludziki mają poruszać sie samochodami - dla nich jest priorytet.
          Wrocław nie ma czegos takiego jak komunikacja MIEJSKA, zero preferencji dla ruchu tramwajów i autobusów. Najwazniejsze zeby samochodziki szybko przemykały - dlatego niech kierowcy MPK nawet nie marzą o wydzielonych pasach ruchu - Wrocław to nie Poznań.

"Czy można walczyć ze spóźnieniami? Kierowcy chcą, żeby na ulicach tworzono jak najwięcej pasów ruchu wydzielonych dla komunikacji miejskiej. Arkadiusz Worońko przekonuje, że teraz nie jest to możliwe."
          • zibiwrocek Wrocłąw to swoiste kuriozum w Polsce 02.09.06, 16:13
            Tylko u nas ZDIK nie wie gdzie kopie (pardon remontuje) drogi. Tylko u nas
            remontuje się lub przekopuje z innych powodów (przyłącza sieci) drogi
            równoległe. Jak nie wierzycie to porozmawiajcie z kierowcami z innych dużych
            miast jak przyjeżdzają do Wrocławia co o tym myślą. Robi się ponoć dużo ale bez
            głowy a niektóre ulice remontuje po kilka razy. No i ten amok zwężania jezdni.
            Jeszcze tylko brakuje zwyczaju robienia z głównych ulic jednokierunkowych
            (najlepiej między przecznicami w jedną a między dwiema następnymi w drugą).
        • Gość: Muchobor@k Re: Autobusy jeżdżą bez ładu i rozkładu IP: *.wroclaw.mm.pl 02.09.06, 08:28
          A może to nie był spóźniony o godzinę, tylko po prostu któryś z kursów sobie
          zwyczajnie nie przyjechał? :) Akurat w przypadku 119 takie coś mnie w ogóle nie
          dziwi :D
      • Gość: mieszkanka Sołtyso Re: Autobusy jeżdżą bez ładu i rozkładu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 19:49
        Jak wytłumaczyć fakt, że autobus 105 z pętli wyjeżdza 5 minut przed czasem. Jest
        to jedyna linia na Sołtyowicach, a autobusy jeżdzą w weekendy w odstępach 40 -
        minutowych. Tego nie można zwalić na remonty dróg, bo takich na tej krótkiej
        trasie Sołtysowice - Kromera nie ma.
    • Gość: dec Autobusy jeżdżą bez ładu i rozkładu IP: *.chello.pl 01.09.06, 23:06
      jeżdżę akurat samochodem, ale widzę, że część spóźnień to wina samych kierowców
      autobusów- stoją bezmyślnie za ciężarówkami, gdy sąsiedni pas jest luźniejszy-
      w efekcie, np. na linii N autobus jadący później wyprzedza ten jadący wcześniej
    • Gość: t-k Autobusy jeżdżą bez ładu i rozkładu IP: *.static.korbank.pl 02.09.06, 04:35
      teraz przynajmniej maja dobre wytlumaczenie swoich spoznien. tylko czemu np.
      moje "ulubione" linie tramwajowe 14 i 24 jezdza majac rozklad w glebokim
      powazaniu zawsze, niezaleznie od pogody i sytuacji na drogach? nie jestem w
      stanie zliczyc, ile razy zdarzylo mi sie gnic na przystanku w oczekiwaniu na
      14tke lub 24ke, ktore albo sie spoznialy, albo w ogole nie przyjezdzaly.
      moja odpowiedz na robienie mnie w konia przez mpk jest prosta - w spoznionym
      kilkanascie czy kilkadziesiat minut tramwaju lub autobusie nie kasuje biletu.
      skoro mpk nie wywiazuje sie ze swojej czesci umowy, czyli nie jezdzi zgodnie z
      rozkladem, ja nie czuje sie w obowiazku wywiazywac z mojej czesci, czyli placic
      za przejazd.
      • Gość: BG Re: Autobusy jeżdżą bez ładu i rozkładu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.06, 07:36
        I jak zwykle wszyscy narzekaja!!! Jakby dorgi nie byly rozkopane to bylby
        problem ze nic sie nie remontuje! A spoznienia komunikacji miejskiej sa juz od
        dawna i zwiazne jest to z duzymi korkami! Czasami wspoczuje kierowcom jak jakas
        babeczka ich opierdziela ze nie jezdza na czas. Ale czy to jest ich wina ze
        przejazd na Wagonowej zamykaja na 15 minut przed przejazdem pociagu! Kiedys
        bylem swiadkiem fajnej klotni, kiedy starsza pani opierdzielala kierwoce ze 107
        na Nowym Dworze, ze opoznil wyjazd z petli, a ja jechalem wlasnie ze
        Swiebodzkiego i wiedzialem ze przyjechal spozniony na petle bo na Muchoborze sa
        przerabene korki, ale od razu wyjechal w droge powrotna. A ta pan z wielkimi
        pretensjami ze sie spoznil. Wtedy sie wlaczylem i powiedzialem ze autobus byl
        opozniony bo sa duze korki, a ona na to ze korki sa tylko w strone
        swiebodzkiego, a jak odparlem jej ze autobus nie spadl z nieba tylko jedzie ta
        sama trasa w dwie strony to juz jej nie obchodzilo, bo jak powidziala autobus
        ma jezdzic wedlug planu!:) Pozdrawiam wszytskich jezdzacych MPK Wroclaw.
        • mopi.alkohol Re: Autobusy jeżdżą bez ładu i rozkładu 02.09.06, 08:11
          A mozesz napisac co bylo fajnego w tej klotni? NIe bardzo rozumiem co chciales
          wniesc poprzez swoj post.
        • Gość: Muchobor@k Re: Autobusy jeżdżą bez ładu i rozkładu IP: *.wroclaw.mm.pl 02.09.06, 08:26
          Dobra dobra, ale panowie kierowcy też nie są święci. W czwartek stoję sobie na
          pętli Krzyki i czekam na 126, planowo wg rozkładu ma odjechać o 17.30.
          Podjeżdża, jest 17.25, ludzie wchodzą, jakaś pasażerka pyta się kierowcy "o
          której pan odjeżdża" - na to ten patrzy się na nią nienawistnym wzrokiem i
          burczy: "nie wiem, zaraz!!" i ... zamyka drzwi, zapala silnik i odjeżdża 5 minut
          przed czasem!! To przepraszam, ja rozumiem korki, remonty itd., ale jeżeli koleś
          stoi na pętli na przystanku początkowym i bezczelnie sobie odjeżdża nie według
          rozkładu, to chyba coś jest nie tak?? Już nie wspomnę o ogólnej kulturze
          osobistej tego pana, jak bluzgał głośno na cały autobus na skrzyżowaniu
          Krzyckiej i Wawrzyniaka na wyjeżdżające ze skrzyżowania samochody. Ja rozumiem,
          że jak codziennie się parę razy przejedzie Klecińską w szczycie to można
          zwariować, ale mimo to kierowcy przynajmniej jakąś elementarną kulturę
          zachowywać powinni!
          • sothis666 ja widzialem lepszy numer 02.09.06, 10:07
            na przystanek na bujwida (kredka&olowek) zajeżdża 134 (ktory w ogole tam nie jezdzi). pasazerowie, jak stado czujnych zwierząt, podchodzą, obwąchują, ostroznie zaglądają do środka... najodważniejsza ze stada pyta: a dokąd pan jedzie?". NIE WIEM - odpowiedział kierowca :)
          • smullyan Re: Autobusy jeżdżą bez ładu i rozkładu 02.09.06, 11:14
            Kultura by się przydała. Kiedyś w autobusie na linii 145, jadącym z Buforowej w
            stronę dworca i oczywiście zjeżdżającym w stornę zajezdni, jakas kobieta
            zapytała, czy dojedzie do dworca PKP, na co kierowca odburknął, że tylko do
            PKS, a potem ma kurs na zajezdnię. Kobieta oczywiście wysiadła koło PKS,
            podczas gdy autobus spokojnie odjechał dalej na PKP. I jak tu wierzyć
            rozkładom, skoro nawet kierowcy jeżdżą trasą jaka im się spodoba.
            • Gość: rikus Re: Autobusy jeżdżą bez ładu i rozkładu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 12:07
              nic nie jest w stanie przebić linii 134
              dojeżdżam z książą na śródmieście
              tylko w tym tygodniu zdarzyło mi się ledwie 3 razy że autobus wogóle nie
              przyjechał
              żeby w godzinach szczytu - gdzie tam
              nie przyjechały autobusy po 7 rano

dzwoniłem do biura skarg i wniosków mpk, w którym pan przyjmujący zgłoszenia
              powiedział mi, że przecież nie wywoła kierowcy żeby sprawdzić czy wogóle jest
              na trasie (czy może nie wyskoczył gdiześ na piwo), bo to by mu pachcniało
              metodami stalinowskimi

dodał też, że z okazji zalewu mpk skargami na linię 134 w piątek na trasie
              ustawili kilka ichnich radiowozów, żeby sprawdzić czy jeżdżą i w jakim czasie
              • Gość: huhu Re: Autobusy jeżdżą bez ładu i rozkładu IP: *.icm.edu.pl 05.09.06, 16:27
                musisz jezdzic z Księża tym 6:58. On jest zawsze na czas:)Zeby cie zachecic
                bardziej dodam ze to jeden z leszych Ikarusów w naszym miescie:)
      • Gość: fred Re: Autobusy jeżdżą bez ładu i rozkładu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.06, 15:38
        Znajdziesz ich na pętli na Osobowicach,tam w czasie długich przerw,regulują
        swoje odjazdy- sprawdzone.A bordowy Lanos (nadzór ruchu) i tak się nie połapie)
        w końcu to koledzy.
    • Gość: Jetyho Akcja Wyborcza Dupkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 12:47
      Glosujmy na wydzielone pasy dla komunikacji miejskiej!

Beda na pewno, juz za piec lat.
    • almac Re: Autobusy jeżdżą bez ładu i rozkładu 02.09.06, 14:45
      Gość portalu: dpf napisał(a):

> "Linia 134 łączy Kozanów z Książem Małym"
      > ???
      > Jeżdzę tą linią codziennie do szoły i jakoś nie zauważyłem aby jechała na
      > Kozanów, raczej ND.
      > Pan Szempliński chyba nie korzysta z KM we Wrocławiu....
      Taaaak..... 134 na Kozanów ciekawe, a o 136 (Bardzka-Kozanów)ani słowa. Coś mi
      się wydaje, że komuś te dwie linie połączyły się w jedną.......
      • Gość: uczennica Re: Autobusy jeżdżą bez ładu i rozkładu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 15:00
        dzisiaj miałam zamiar jechać z Księża Małego na Powstańców, do koleżanki...
        Oczywiście, po uroczej godzinie spędzonej na Karwińskiej, zrezygnowałam i
        wróciłam do domu... boje sie pomyśleć, co będzie, gdy w te same rejony będę
        jezdzic za pare dni do szkoły...
    • Gość: obserwator Autobusy jeżdżą bez ładu i rozkładu IP: *.ita.pwr.wroc.pl 02.09.06, 15:47
      Jak zwykle, ZDiK ma wytłumaczenie: za dużo rozkopanych ulic. A gdzie ci gamonie
      byli, jak układali harmonogram remontów? Oczywiście, ma być lepiej, a wg. mnie
      to prawda jest taka: aby do wyborów, Dutkiewicz ulepsza miasto a po wyborach -
      jak zwykle marazm. Nie dość, że trzeba kasować więcej biletów (odcięty Biskupin
      i Sępolno), to jeszcze na MPK nie można liczyć. Skandal! W cywilizowanym kraju,
      to za taki bałagan poleciałby szef ZDiKu i jego rzecznik a Prezydent dostałby po
      łapach tak, że w następnych wyborach nie miałby szans. Ale, żyjemy w Polsce...
      • Gość: artek Re: Autobusy jeżdżą bez ładu i rozkładu IP: *.wro.vectranet.pl 02.09.06, 21:07
        czy aby na pewno rozkłady układa zdik? bo coś mi się zdaje że raczej mpk ... tak
        mi się o uszy obiło ;P
    • Gość: tulipan Witamy w trzecim świecie! IP: *.os1.kn.pl 02.09.06, 20:38
      Albo i czzwartym!
      • smullyan Re: Witamy w trzecim świecie! 02.09.06, 21:55
        IV RP to i IV świat :P A ja proponuję cofnąć się do czasów PRlu...Co powiecie
        na dodatkowe blokady dróg i rozsypywanie gwoździ na drogach? ^^
    • Gość: MiMiś Re: Autobusy jeżdżą bez ładu i rozkładu IP: *.e-wro.net.pl 02.09.06, 22:17
      Nio, wlasnie pierwsze co mi sie rzucilo w oczy, to ten blad, ze 134 jedzie na
      Kozanow... A tak naprawde na Nowy Dwór Panie Redaktorze :) Akurat wczoraj i
      dzisiaj mialam okazje nim jechac, wiec wiem coz to za "przyjemnosc" ;/
      Klecinska, to nalezy omijac szerokim lukiem!
      Ale co ja marudze... od pazdziernika sama bede stala w korkach z tym, ze w
      okolicach pl. Grunwaldzkiego zwlaszcza, ze przedluzyli trase 139 o 149 az do
      Bartoszowic i wtedy kursy tez sie niezle opozniaja...
      Pozostawmy obecna sytuacje bez komentarza! :D
      • Gość: kot Re: Autobusy jeżdżą bez ładu i rozkładu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 22:35
        A czemu nie piszą o psim polu, które przez rozkopane drogi jest odłączone od
        świata i to zupełnie!!! Ani dojechać ani wyjechać...ja na szczęście mam samochód
        już, ale koleżanka dziś do mnie jechała 2 godziny zamiast planowych 40 minut.
        Wszystko przez korki przed mostem warszawskim a potem z kromera az do świateł
        przed koroną. Masakra. Coś Ci redaktorzy nie sprawdzają co piszą i o czym piszą
    • Gość: zenek ZDiK do odstrzału IP: *.magma-net.pl 03.09.06, 08:46
      rozwalić ZDiK i wszystkie pracujące tam mendy.... urzędasy biorą kasę za
      nieróbstwo...
    • Gość: anna Autobusy jeżdżą bez ładu i rozkładu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 09:38
      to co obecnie dzieje sie we Wrocławiu to wina przede wszystkim rozkopanych
      dróg...i łumaczenie że to pieniądze unijne i trzeba je wykorzystać zwyczajnie
      mnie nie przekonuje...to po prostu chaos ....brak koordynacji prac...i niestety
      to norma w Polsce...na zachodzie za taki paraliż miasta ze stołka poleciałyby
      odpowiedzialne za to osoby a u Nas przechodzi sie nad tym do porządku
      dziennego..przecież nie wazne jest że straż nie może dojechac na miejsce
      pożaru...za chwilę może to być karetka która przyjedzie nie ratowac a jedynie
      stwierdzić zgon!...
      • Gość: mikkii napewno gdyby zarząd zdik czy mpk zamiast furami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 10:41
        za nasze pieniądze jeździł autobusami to na pewno potrafiliby zadbac aby ten
        syf wyglądał troche lepiej :|
    • Gość: gość Re: Autobusy jeżdżą bez ładu i rozkładu IP: *.wroclaw.mm.pl 03.09.06, 16:05
      właśnie chciałam dowiedzieć się JAK I wg. JAKIEGO ROZKŁADU będą jeździły jutro
      autobusy - NIESTETY NA STRONIE ZDiKu NIE MA AKTUALNEGO ROZKŁADU!!!
      Nawet im się nie chciało "zawiesić" na stronie 78,79 z biskupina - nie jeżdżą od
      prawie miesiąca!!!!!
      I jak w takim razie wymagać od nas pasażerów KASOWANIA BILETÓW?????
      Powodzenia w poniedziałkowy poranek z dotarciem do pracy.
    • Gość: Neta Autobusy jeżdżą bez ładu i rozkładu IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.09.06, 22:01
      Też mi nowość-autobusy spóźniały się we Wrocławiu odkąd pamiętam i ja już się
      nauczyłam,że jak to określił jakiś kierowca MPK "Nie ma co patrzeć na rozkłady.
      Trzeba przyjść na przystanek i czekać, aż coś przyjedzie." a szczególnie zasada
      ta odnosi się do linii 122 (Nowy Dwór-Dworcowa)!!!
    • Gość: mycha Autobusy jeżdżą bez ładu i rozkładu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.06, 09:56
      przestanę kupować bilety będę jeździć na gapę to skandal od trzech dni nie mogę
      punktualnie dojechać do domu prowadzę mały sklep na gaju niedosyć że jestem
      zmęczona po 12-to godzinnej pracy to o 19 00 lecę do jednej hurtowni a potem po
      drodze do drugiej tylko z tą drugą jest problem, jak również z powrotem do domu
      o normalnej godzinie. Rozumiem że w godzinach szczytu są ogromne korki ale o 19
      30 żeby czekać na autobus 90 min na dodatek który zjeżdza do zajezdni na ul
      grabiszyńskiej i to kilka dni pod rząd wracam z ul. Kamiennej mieszkam na Nowym
      Dworze przedtem udawało mi się dojechać jeszcze podrodze do hurtowni i w domu
      byłam najpuźniej o 20.30 a wczoraj to było przegięcie w domu byłam o godz 22,30
      a kierowcy rozmawiają między sobą i się śmieją że tyle stoimy. Byłam świadkiem
      jednej z takich rozmów jak kierowca mówił do drugiego że to przepraszam za
      wyrażenie dosłowne wali podobnie jest gdy się zwróci uwaę kierowcy to potrafi
      zwymyślać
      • lohaloha Re: Autobusy jeżdżą bez ładu i rozkładu 08.09.06, 20:26
        Gość portalu: mycha napisał(a):
        Byłam świadkiem
        > jednej z takich rozmów jak kierowca mówił do drugiego że to przepraszam za
        > wyrażenie dosłowne wali podobnie jest gdy się zwróci uwaę kierowcy to potrafi
        > zwymyślać

Smutna racja Mycha - nie chce tu generalizowac ale kierowcy mpk z kultura
        spotykaja sie chyba tylko gdy przerzucajac kanaly w TV trafia na TVP Kultura...
        Jezeli mozesz to zglos chamskie zachowanie podajac nr autobusu i przyblizona
        godzine (juz nie mowie o nr brygady - widocznym w dolnym prawym rogu szyby
        przedniej - bo ciezko to zobaczyc podrozujac dalej niz "na przednimpomoscie") -
        przy odpowiedniej ilosci skarzacych sie ta bezczelnego kierowce ich przelozeni
        chyba zorientuja sie ze to nie sa jakies przypadki tylko kierowca ma trudnosci
        w kontaktach z pasazerami. Wystarczy podeslac maila - adresy sa zarowno na
        stronie ZDIKu jak i MPK.

A co do 134.. to... wszelkie spoznienia mialy zostac uwzglednione w szumnie
        zapowiadanym "nowym" rozkladzie jazdy obowiazujacym od 4 wrzesnia... i co? i
        G...o! (za przeproszeniem)
        DZisiaj, piatek, przystanek "zemska" czyli 1szy za petla na ND - miedzy godzina
        16:45 i 17:00 przejechalo przez ten przystanek... zgadujcie ile autobusow...
        (podpowiem ze powinny 2 - mniej wiecej)
        5 sztuk - z czego 2 do zajezdni - w sumie okej - tylko ciekawe czy przez
        wszystkie godziny w szczycie jest utrzymywana taka czestotliwosc kursowania?
        jezeli tak to extra.. tylko boje sie ze jest tak jak ze 149 na ktory przyszlo
        mi czekac - przez 20 min nie przyjechal zaden za to byly jeszcez 2x 132, 1x
        142, 1x 122 i chyba jeszce jakis ktorego nie pomne (jeden z wymienionych - ale
        raczej juz nie 134...).
        Porazka drogie MPK czy ZDIK..
        Czy mozna jakos wybierac jak sa wydawane pieniadze na komunikacje? (wiem, ze na
        krotka mete taniej jest wylac troche asfaltu - ale czy nie mozna od razu
        przygotowywac tras pod torowisko? (oczywiscie majac w planie umozliwienie
        przejazdu ta wydzielona trasa tez autobusom) - czy mieszkancy W-wia maja prawo
        lub mozliwosc jakos wplywac na to co sie dzieje w miescie?
        To nie jest pytanie retoryczne tylko glos rozpaczy... przeciez chyba w naszym
        wspolnym interesie jest sprawna komunikacja miejska... (bez chamskich typow za
        kolkiem ktorzy mowia np: "i co mi zrobisz?" i gadaja dalej na petli po godzinie
        odjazdu....)
        Pozdrawiam L.
    • kolowr I dobrze! dla Waszego zdrowia !!!!! 10.09.06, 08:49
      Lepiej jest iść w takich przypadkach na piechotkę kika przystanków, bo to i
      zdrowo i szybciej :) a stare babcie co nie mogą chodzić za bardzo, to se niech
      czekają w autobusach powolutku jadących, w końcu takim to już się niegdzie nie
      śpieszy ;)

nie wiem, jak Wy ludzie wolicie stać w zatłoczonych autobusach, śmierdzacych od
      potu, brudasów, papierochów, kiełbas, czosnków itp, bo ludzie się myć nie lubią
      niektórzy....

ścieżkę zdrowia polecam, nikt nie umarł od przejścia 3-4 km w pół godzinki. a
      zapewniam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka