n_taliaaa 10.09.06, 15:03 Zwracam się z uprzejmą prośbą o udzielenie mi bardzo istotnej informacji, a mianowicie jak dojechać z dworca głównego na ul 1. maja. Będę bardzo wdzięczna za udzielone informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomek854 Re: pytanie przybysza 10.09.06, 15:06 Po pierwsze nie ulice, tylko plac. Po drugie nie 1 maja tylko Jana Pawla II A po 3 zasadniczo to tramwajem 0 sprzed dworca w lewo, ale dawno w miescie nie bylem, a na pewno sa jakies wykopki, wiec niech ktos inny poleci. Generalnie daleko nie jest - mozna nawet z buta uderzyc ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 Re: pytanie przybysza 10.09.06, 15:26 > Po drugie nie 1 maja tylko Jana Pawla II ah te neologizmy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breslauer Re: pytanie przybysza IP: *.core.lanet.net.pl 10.09.06, 15:45 autobus 135!!! Odjeżdża z przystanku pomiędzy dworcem PKP a PKS. Zajeżdża na plac JPII pod budynek Cuprum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kun via helpo!? Re: pytanie przybysza IP: *.aster.pl 10.09.06, 15:49 Kun via helpo ni povas fari, ke Vikipedio iĝu pli bona enciklopedio kaj vikia komunumo. Vi povas redakti la jam ekzistantajn artikolojn kaj krei novajn. Se vi kreos konton, vi povos vidi viajn ŝanĝojn, kaj tiel plu. Vi povas trovi ĝeneralan helpon pri multaj Vikipediaj temoj. Tamen vi povas rekte peti pri helpo aŭ babili pri ia afero ĉe la Diskutejo. Vi povas diskuti specifan temon en la diskuta paĝo de ĉiu artikolo?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budda Re: pytanie przybysza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:00 tez tak mysle;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_taliaaa Re: pytanie przybysza IP: *.promax.media.pl 10.09.06, 15:54 dziekuje bardzo za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_talia Re: pytanie przybysza IP: *.promax.media.pl 10.09.06, 15:53 Po pierwsze - pochodze z innego województwa Po drugie - mam prawo mylic ulice z placami itd Po trzecie - dziekuje za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breslauer Re: pytanie przybysza IP: *.core.lanet.net.pl 10.09.06, 16:00 Nie ma problemu, miłego pobytu we Wrocławiu, jakby co łużę radą:) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: pytanie przybysza 10.09.06, 16:31 Gość portalu: n_talia napisał(a): > Po pierwsze - pochodze z innego województwa > Po drugie - mam prawo mylic ulice z placami itd > Po trzecie - dziekuje za informacje Alez oczywiscie. Dlatego wyjasnilem, abys w dalszych poszukiwanach miala latwiej. Masz prawo pytac nawet o zupelnie inna ulice, ale wtedy trudniej Ci bedzie znalezc odpowiedz. Dlatego chcialem pomoc ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
n_taliaaa Re: pytanie przybysza 10.09.06, 16:52 Jeszcze raz dziękuje tomku854 orazBreslauer. Prawda jest taka, że najprawdopodobniej podejme prace w Waszym mieście i będę zmuszona uczyc się go na pamieć. Uciekajac od tematu - jak miło trafic na tak uprzejmych mezczyzn,mam nadzieje,ze rzeczywistość to potwierdzi. Pozdrowienia z Ostrowa Wielkopolskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breslauer Re: pytanie przybysza IP: *.core.lanet.net.pl 10.09.06, 17:17 Zatem powodzenia w zdobywaniu pracy! Jak już wspomnialem nie precyzując Ostrów Wielkopolski może liczyć na Wrocław np pod adresem breslauer@wp.pl. A gentleman is a man who has respect for those who can be of no possible service to him. (Dżentelmen to człowiek, który ma szacunek dla tych, którzy nie mogą mu oddać żadnej przysługi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wi Re: pytanie przybysza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.06, 19:20 0 nie jeżdzi przecie ! Odpowiedz Link Zgłoś
tusiaczus Re: pytanie przybysza 10.09.06, 17:43 Tramwaje nr. "15" i "22"-przystanek róg ul.Suchej i Piłsudzkiego lub wcześniej koło PKSu.Ostrowianka pozdrawia Ostrowianke ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWa Re: pytanie przybysza IP: *.CNet2.Gawex.PL 10.09.06, 18:03 N_taliooo, wprawdzie to było daaaawno temu, ale pamiętam, że dla przyjezdnych studentów pierwszym zakupem była mapa Wrocławia z zaznaczonymi wszystkimi trasami tramwajowymi i autobusowymi. Można ją było kupić w kiosku Ruchu na dworcu głównym. Może i teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a'tomek Re: pytanie przybysza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.06, 18:22 Połowa tramów jeżdzi inaczej więc z tą mapa pewnie łatwiej nie będzie... Zyczę powodzenia i pozdrawiam! p.s. Piłusudskiego, a nie "Piłusudzkiego"!!! p.s.2 A ten temat skojarzył mi się z grupa Sistars... n_taliaaa "pytanie PRZYBYSZa"... Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a'tomek Re: pytanie przybysza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.06, 18:24 No Piłsudskiego, cholera... sam jestem nie lepszy...:-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też Natalia Ej, czekajcie!!! IP: *.e-wro.net.pl 10.09.06, 18:24 A może ona ma w nosie wasze place, janypawły, tylko naprawdę szuka ul. 1 Maja, bocznej Opolskiej na Księżu Małym? Ktoś zadał sobie trud, żeby to uścislić zanim zaczął mądrować się i pouczać? n_taliaao uprzejma ;) Uprzejmie daj znać, czy przypadkiem nie chodzi Ci własnie jednak o ulicę, która jak najbardziej we Wrocławiu istnieje, cokolwiek na przedmeściach. Serdeczności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: Ej, czekajcie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 19:42 Szkoda ze nie zadalas sobie trudu aby sprawdzic gdzie lezy ul. 1 maja. Takie ulicu nie ma we Wroclawiu. Jest za to w Radwanicach - plan.pl/wroclaw/mapa/index.php?kwadr=v16#kwadrat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S.D Re: pytanie przybysza IP: *.zabrze.net.pl 10.09.06, 20:22 Czy ktoś zna Grazynę Zerko - Dusińską. Pomuszcie mi się z nią skontaktować. Odpowiedz Link Zgłoś
almac Re: pytanie przybysza 11.09.06, 15:24 Podsumuwując Tramwaje: 15,22,70 autobusy: 122 (trochę naokoło) i 135 Nocne: 240 (250 w drugą stronę), 243,245, 253 Odpowiedz Link Zgłoś