Dodaj do ulubionych

Remont Grunwaldu

IP: 81.219.231.* 20.09.06, 17:21
Czy oni mają jakieś opóźnienie? Z czego pamiętam to we wrześniu miało być
układane torowisko w środku ronda... Tymczasem prace posuwają się wolno :|
Obserwuj wątek
    • robak_wroc Re: Remont Grunwaldu 20.09.06, 18:46
      nie wiem jak to jest z terminami w papierach, ale zadna nowosc ze tak dlugo to
      idzie. wroclaw panie wroclaw! sory! zle mowie. polska panie, polska!
      • Gość: Martix Re: Remont Grunwaldu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.06, 19:19
        Dzisiaj w Radiu Wrocław podawali,że brakuje na Grunwaldzie robotników bo jest
        ich mało a nowi do roboty za grosze się nie garną.I podano,że oddanie
        inwestycji w całości się może opóżnić.Szkoda gadać!
        • Gość: he Re: Remont Grunwaldu IP: *.finemedia.pl 20.09.06, 20:19
          Jezdze przez grunwald codziennie. Nie wiem czego Wy sie spodziewacie. Od maszyn
          jest az ciasno na grunwaldzie. Praca idzie. Z dnia na dzien cos sie zmienia. Po
          prostu jest tam tyle pracy i pojawia sie tyle niespodziewanych problemow.
          Troche tolerancji Panowie, a nie ciagla nieuzasadniona krytyka.
          • piast9 Re: Remont Grunwaldu 20.09.06, 21:47
            Gość portalu: he napisał(a):

> Jezdze przez grunwald codziennie. Nie wiem czego Wy sie spodziewacie. Od
            > maszyn jest az ciasno na grunwaldzie.
            Dokładnie. Szkoda tylko, że te maszyny i to tempo ma miejsce dopiero teraz. Na
            początku remontu prace przygotowawcze szły bardzo ślamazarnie.
    • svarte_sjel Re: Remont Grunwaldu 20.09.06, 20:55
      Gość portalu: Tom napisał(a):
      > Czy oni mają jakieś opóźnienie? Z czego pamiętam to we wrześniu miało być
      > układane torowisko w środku ronda... Tymczasem prace posuwają się wolno :|

Owszem, we wrześniu. Dokładniej według harmonogramu ma się to zacząć 27
      września, czyli dopiero za tydzień.
    • Gość: .................. Re: Remont Grunwaldu IP: *.wroclaw.mm.pl 21.09.06, 00:00
      Zamiast narzekać, proszę zatrudnić się do ciężkiej fizycznej roboty, minimum 8
      godz. dziennie za ca 1200 na rękę.
      Zdaje się że opóźnienie jest o około miesiąc, ale tak jak z pociągami - "może
      zwiększyć się lub zmniejszyć" - czyli praktycznie zwiększyć. Śmierdzi mi taką
      samą fuszerką jak pl. Społeczny.
      • piast9 Re: Remont Grunwaldu 21.09.06, 00:46
        Gość portalu: .................. napisał(a):

> Śmierdzi mi taką samą fuszerką jak pl. Społeczny.
        Smierdzi z wykopu okolicy rozkopanego skrzyżowania Piastowskiej z Grunwaldzką.
        Nie wiem co tam wykopali. Chyba szambo jakieś z czasów Festung Breslau.
        • gamas1 Re: Remont Grunwaldu 22.09.06, 21:06
          Dlaczego mnie to dziwi.
        • Gość: kokos Re: Remont Grunwaldu IP: *.wroclaw.mm.pl 30.09.06, 13:06
          w grudniu oddadzą pas na Grunwaldzkim z tego co wiemo ile zim anie chwyci

utrudnienia są straszme ale jak to skończa będzi elpiej..w sumei to moz ei
          dobrze ze rozkopali pół maist an araz bo tak to by się te remonty wlekły z 8 lat
          • Gość: Martix Re: Remont Grunwaldu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.06, 14:13
            Bierzmy pod uwagę,że w przyszłym roku będą następne remonty i zamykanie
            ulic,Wrocław jeszcze parę lat będzie się z nimi zmagał ale każde opóżnienia
            mnie bardzo wkurzają.Czy ktoś z was słyszał,żeby coś skończono przed
            terminem?,bo ja raczej nie.
            • Gość: miq Re: Remont Grunwaldu IP: *.dsl.biskupin.wroc.pl 30.09.06, 18:10
              heh, maja opoznienie jak zawsze ale widze ze na grunwaldzie postawili juz latarnie i powoli zaczyna byc widoczny zarys ronda:-) w koncu cos sie rusyzlo bo przez ostatnie miesiace praktycznie nie bylo widac postepow (prace sprowadzaly sie chyba tylko do wykopkow...)
            • svarte_sjel Re: Remont Grunwaldu 30.09.06, 18:45
              Gość portalu: Martix napisał(a):
              > mnie bardzo wkurzają.Czy ktoś z was słyszał,żeby coś skończono przed
              > terminem?,bo ja raczej nie.

Owszem, bywały takie przypadki (nie, nie pamiętam które to były).
              Zresztą do tej pory opóźnienia na ogół były spowodowane niespodziankami
              wykopanymi w czasie remontu (bywało i inaczej
              • Gość: jak to jest? Re: Remont Grunwaldu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 19:50
                svarte_sjel napisał:
                > Owszem, bywały takie przypadki (nie, nie pamiętam które to były).
                > Zresztą do tej pory opóźnienia na ogół były spowodowane niespodziankami
                > wykopanymi w czasie remontu (bywało i inaczej
              • Gość: jak to jest? Re: Remont Grunwaldu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 20:05
                i jeszcze jedno. Jak dla mnie trochę za dużo tych tzw. "niespodzianek". Czy
                jakaś przebudowa w ostatnim roku skończyła się w terminie, ale nie w terminie
                określonym n-tym aneksem, ale w terminie pierwotnym, a więc przewidzianym w
                materiałach przetargowych czy jak to się tam nazywa? Na prawie każdej budowie
                niespodzianki?. A może to po prostu złe przygotowywanie przetargów przez zdik i
                bajki dla gawiedzi o "niespodziankach"? Z góry dziękuję za wyjaśnienie moich
                wątpliwości. Jak człowiek trzy godziny stoi w piątkowych korkach to go trafia,
                wiadomo co.
                • Gość: :) Re: Remont Grunwaldu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 16:05
                  jakoś svarte_sjel zamilkł, a odpowiedzi na pytania chętnie bym posłuchała:(
              • Gość: różanka Re: Remont Grunwaldu IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 30.09.06, 21:40
                > Owszem, bywały takie przypadki

Przebudowa Broniewskiego, rok alo dwa lata temu, skończona 2 tygodnie przed terminem
    • Gość: ziel Re: Remont Grunwaldu IP: *.akron.net.pl 30.09.06, 20:06
      w sumie to widać, że nadganiają powoli z pracami. Może i zdążą do grudnia
      przynajmniej z komunikacją miejską, żeby oddać dojazd na Biskupin i Sępolno.
      • piast9 Re: Remont Grunwaldu 30.09.06, 22:11
        Gość portalu: ziel napisał(a):

> w sumie to widać, że nadganiają powoli z pracami.
        To prawda, wre tam jak w ulu. Teraz. A to właśnie teraz trwają tam prace, które
        chyba wymagają odczekania odpowiedniego czasu pomiędzy kolejnymi czynnościami.
        Jakieś wiązanie betonu itp. A gdy w marcu ruszyły prace rozbiórkowe, gdzie w
        zasadzie nie ma takich komplikacji, to wtedy pośpiechu nie było.
        • jasiu4 Re: Remont Grunwaldu 02.10.06, 12:07
          Nie przesadzajcie tak z tym "wrzeniem" pracy. Byłem na Grunwaldzkim w sobotę
          30.09 między 15 a 16. Piękna słoneczna pogoda, bezwietrznie - idealne warunki do
          pracy. Na Skłodowskiej koło CPN 1 koparka + 6 kibicujących robotników, bliżej
          klinik 2 gości smarowało czymś szyny i 2 paliło papierosy. Cały środek placu
          zamarły (betonu tam nie widziałem żeby miał wiązać). Rozumiem, że sobota po
          południu, ale przecież jest to inwestycja strategiczna i powinna być
          przyspieszana tak, jak jest to możliwe. Zaczną się słoty i przymrozki to będzie
          tłumaczenie że pogoda nie pozwala, a teraz sobotnie słoneczne popołudnia są
          niewykorzystane...
          • robak_wroc Re: Remont Grunwaldu 03.10.06, 12:39
            eee.. standart. wczoraj siedzac na dachu w okolicy popstrykalem zdjecia panow
            robotnikow. bardzo ciezko palili papierosy i trzymali lopaty. na kilku
            widzianych panow jeden tylko szalal z grabiami, a reszta.. ehh.. pracowali "po
            polsku".
            • giq Re: Remont Grunwaldu 03.10.06, 13:47
              Wrzuć gdzieś te zdjęcia ;)

> ... wczoraj siedzac na dachu w okolicy ...

PS. Nowi abonenci czy konserwacja ? ;)
              • robak_wroc Re: Remont Grunwaldu 03.10.06, 14:01
                giq napisał:

> Wrzuć gdzieś te zdjęcia ;)

sa na laptopie na razie. moze jak wejde na dach to ciepne na reksia ;)

> > ... wczoraj siedzac na dachu w okolicy ...
                > PS. Nowi abonenci czy konserwacja ? ;)

konserwacja. nowi abonenci moze jutro :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka