Gość: Tom IP: 81.219.231.* 20.09.06, 17:21 Czy oni mają jakieś opóźnienie? Z czego pamiętam to we wrześniu miało być układane torowisko w środku ronda... Tymczasem prace posuwają się wolno :| Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robak_wroc Re: Remont Grunwaldu 20.09.06, 18:46 nie wiem jak to jest z terminami w papierach, ale zadna nowosc ze tak dlugo to idzie. wroclaw panie wroclaw! sory! zle mowie. polska panie, polska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Remont Grunwaldu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.06, 19:19 Dzisiaj w Radiu Wrocław podawali,że brakuje na Grunwaldzie robotników bo jest ich mało a nowi do roboty za grosze się nie garną.I podano,że oddanie inwestycji w całości się może opóżnić.Szkoda gadać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: Remont Grunwaldu IP: *.finemedia.pl 20.09.06, 20:19 Jezdze przez grunwald codziennie. Nie wiem czego Wy sie spodziewacie. Od maszyn jest az ciasno na grunwaldzie. Praca idzie. Z dnia na dzien cos sie zmienia. Po prostu jest tam tyle pracy i pojawia sie tyle niespodziewanych problemow. Troche tolerancji Panowie, a nie ciagla nieuzasadniona krytyka. Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: Remont Grunwaldu 20.09.06, 21:47 Gość portalu: he napisał(a): > Jezdze przez grunwald codziennie. Nie wiem czego Wy sie spodziewacie. Od > maszyn jest az ciasno na grunwaldzie. Dokładnie. Szkoda tylko, że te maszyny i to tempo ma miejsce dopiero teraz. Na początku remontu prace przygotowawcze szły bardzo ślamazarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Remont Grunwaldu 20.09.06, 20:55 Gość portalu: Tom napisał(a): > Czy oni mają jakieś opóźnienie? Z czego pamiętam to we wrześniu miało być > układane torowisko w środku ronda... Tymczasem prace posuwają się wolno :| Owszem, we wrześniu. Dokładniej według harmonogramu ma się to zacząć 27 września, czyli dopiero za tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .................. Re: Remont Grunwaldu IP: *.wroclaw.mm.pl 21.09.06, 00:00 Zamiast narzekać, proszę zatrudnić się do ciężkiej fizycznej roboty, minimum 8 godz. dziennie za ca 1200 na rękę. Zdaje się że opóźnienie jest o około miesiąc, ale tak jak z pociągami - "może zwiększyć się lub zmniejszyć" - czyli praktycznie zwiększyć. Śmierdzi mi taką samą fuszerką jak pl. Społeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: Remont Grunwaldu 21.09.06, 00:46 Gość portalu: .................. napisał(a): > Śmierdzi mi taką samą fuszerką jak pl. Społeczny. Smierdzi z wykopu okolicy rozkopanego skrzyżowania Piastowskiej z Grunwaldzką. Nie wiem co tam wykopali. Chyba szambo jakieś z czasów Festung Breslau. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokos Re: Remont Grunwaldu IP: *.wroclaw.mm.pl 30.09.06, 13:06 w grudniu oddadzą pas na Grunwaldzkim z tego co wiemo ile zim anie chwyci utrudnienia są straszme ale jak to skończa będzi elpiej..w sumei to moz ei dobrze ze rozkopali pół maist an araz bo tak to by się te remonty wlekły z 8 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Remont Grunwaldu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.06, 14:13 Bierzmy pod uwagę,że w przyszłym roku będą następne remonty i zamykanie ulic,Wrocław jeszcze parę lat będzie się z nimi zmagał ale każde opóżnienia mnie bardzo wkurzają.Czy ktoś z was słyszał,żeby coś skończono przed terminem?,bo ja raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miq Re: Remont Grunwaldu IP: *.dsl.biskupin.wroc.pl 30.09.06, 18:10 heh, maja opoznienie jak zawsze ale widze ze na grunwaldzie postawili juz latarnie i powoli zaczyna byc widoczny zarys ronda:-) w koncu cos sie rusyzlo bo przez ostatnie miesiace praktycznie nie bylo widac postepow (prace sprowadzaly sie chyba tylko do wykopkow...) Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Remont Grunwaldu 30.09.06, 18:45 Gość portalu: Martix napisał(a): > mnie bardzo wkurzają.Czy ktoś z was słyszał,żeby coś skończono przed > terminem?,bo ja raczej nie. Owszem, bywały takie przypadki (nie, nie pamiętam które to były). Zresztą do tej pory opóźnienia na ogół były spowodowane niespodziankami wykopanymi w czasie remontu (bywało i inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak to jest? Re: Remont Grunwaldu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 19:50 svarte_sjel napisał: > Owszem, bywały takie przypadki (nie, nie pamiętam które to były). > Zresztą do tej pory opóźnienia na ogół były spowodowane niespodziankami > wykopanymi w czasie remontu (bywało i inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak to jest? Re: Remont Grunwaldu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 20:05 i jeszcze jedno. Jak dla mnie trochę za dużo tych tzw. "niespodzianek". Czy jakaś przebudowa w ostatnim roku skończyła się w terminie, ale nie w terminie określonym n-tym aneksem, ale w terminie pierwotnym, a więc przewidzianym w materiałach przetargowych czy jak to się tam nazywa? Na prawie każdej budowie niespodzianki?. A może to po prostu złe przygotowywanie przetargów przez zdik i bajki dla gawiedzi o "niespodziankach"? Z góry dziękuję za wyjaśnienie moich wątpliwości. Jak człowiek trzy godziny stoi w piątkowych korkach to go trafia, wiadomo co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Remont Grunwaldu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 16:05 jakoś svarte_sjel zamilkł, a odpowiedzi na pytania chętnie bym posłuchała:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: różanka Re: Remont Grunwaldu IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 30.09.06, 21:40 > Owszem, bywały takie przypadki Przebudowa Broniewskiego, rok alo dwa lata temu, skończona 2 tygodnie przed terminem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziel Re: Remont Grunwaldu IP: *.akron.net.pl 30.09.06, 20:06 w sumie to widać, że nadganiają powoli z pracami. Może i zdążą do grudnia przynajmniej z komunikacją miejską, żeby oddać dojazd na Biskupin i Sępolno. Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: Remont Grunwaldu 30.09.06, 22:11 Gość portalu: ziel napisał(a): > w sumie to widać, że nadganiają powoli z pracami. To prawda, wre tam jak w ulu. Teraz. A to właśnie teraz trwają tam prace, które chyba wymagają odczekania odpowiedniego czasu pomiędzy kolejnymi czynnościami. Jakieś wiązanie betonu itp. A gdy w marcu ruszyły prace rozbiórkowe, gdzie w zasadzie nie ma takich komplikacji, to wtedy pośpiechu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiu4 Re: Remont Grunwaldu 02.10.06, 12:07 Nie przesadzajcie tak z tym "wrzeniem" pracy. Byłem na Grunwaldzkim w sobotę 30.09 między 15 a 16. Piękna słoneczna pogoda, bezwietrznie - idealne warunki do pracy. Na Skłodowskiej koło CPN 1 koparka + 6 kibicujących robotników, bliżej klinik 2 gości smarowało czymś szyny i 2 paliło papierosy. Cały środek placu zamarły (betonu tam nie widziałem żeby miał wiązać). Rozumiem, że sobota po południu, ale przecież jest to inwestycja strategiczna i powinna być przyspieszana tak, jak jest to możliwe. Zaczną się słoty i przymrozki to będzie tłumaczenie że pogoda nie pozwala, a teraz sobotnie słoneczne popołudnia są niewykorzystane... Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: Remont Grunwaldu 03.10.06, 12:39 eee.. standart. wczoraj siedzac na dachu w okolicy popstrykalem zdjecia panow robotnikow. bardzo ciezko palili papierosy i trzymali lopaty. na kilku widzianych panow jeden tylko szalal z grabiami, a reszta.. ehh.. pracowali "po polsku". Odpowiedz Link Zgłoś
giq Re: Remont Grunwaldu 03.10.06, 13:47 Wrzuć gdzieś te zdjęcia ;) > ... wczoraj siedzac na dachu w okolicy ... PS. Nowi abonenci czy konserwacja ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: Remont Grunwaldu 03.10.06, 14:01 giq napisał: > Wrzuć gdzieś te zdjęcia ;) sa na laptopie na razie. moze jak wejde na dach to ciepne na reksia ;) > > ... wczoraj siedzac na dachu w okolicy ... > PS. Nowi abonenci czy konserwacja ? ;) konserwacja. nowi abonenci moze jutro :) Odpowiedz Link Zgłoś