Dodaj do ulubionych

Lipiński - wstyd wrocławski

27.09.06, 08:25
Ale jaja z tym Lipińskim, i to z Wrocławia "polityk". A tu Begerowa pokazała
mu jego miejsce. Wstyd mi, że jest on z naszego miasta.
Obserwuj wątek
    • czepialska Re: Lipiński - wstyd wrocławski 27.09.06, 08:42
      Lipińskiego nie pochwalam ale mam wrażenie, że p. Begar "grała" na dwa fronty.
      Nadarzyła sie okazja wiec ją wykorzystała - pewnie sama nie wiedziała jak
      potoczą się losy koalicji, rozmów ... Cóż, posada rządowa dobra rzecz.
      Cała ta sytuacja jest bardzo niesmaczna i nie dziwię się, że budzi takie
      emocje. I niech nikt mi nie mówi, że to normalne negocjacje!
      A tak na marginesie, to politycy podobnego pokroju powinni odpływać w
      polityczny niebyt. Założę sie, że tak nie będzie ...
    • karakalla Re: Lipiński - wstyd wrocławski 27.09.06, 09:02
      Ech tam, wstyd. Lipiński w zasadzie nie powiedział w zasadzie nic nagannego,
      nic konkretnego. Wystarczy bez wrzasków komentatorów przeczytać stenogram. Sama
      zasada, że stanowiska polityczne są przedmiotem politycznych targów - no cóż...
      Demokracja tak zwana.

Jak mogłem mieć wątpliwości dotyczące tych historii o WSI i podobnych, ta
      sprawa je rozwiewa. Przecież nikt rozsądny nie uwierzy, że ta wspólniczka
      Leppera nagle stała się osobą zatroskaną o standardy życia politycznego. Cały
      przebieg rozmowy, podnoszenie tematyki sądów i tak dalej świadczy, że celem
      było wmanewrowanie Lipińskiego i PiSu w kanał. Begerowa miała za zadanie
      wyciągnąć np. zapewnienie, że Ziobro zajmie się sądami i komornikami.
      Prowokacja na miarę gliwickiej i tyle.
      • tiges_wiz Re: Lipiński - wstyd wrocławski 27.09.06, 09:32
        ale prawy i sprawiedliwy polityk nie powinien dac sie zlapac na takie podchody.
        jakby podszedl do ciebie jakis zul i poprosil, ze chetnie dalby ci paszuszke i
        jeszcze dorzuci 100 zl, to pozniej nie dziw sie, ze policja cie wsadzi za
        posiadanie ciezkich dragów ;)
        • karakalla Re: Lipiński - wstyd wrocławski 27.09.06, 10:16
          To prwada, że cała ta rozmowa była nieelegancka.* Jednak czy Lipiński dał się
          podejść? Wszystkie sugestie działań rzeczywiście nagannych ze strony Begerowej
          były przez niego zbywane. Wystarczy poczytać stenogram, a nie preparat
          zapodawany przez TVN i prasę. Przedstawienie sprawy w mediach jest czysto
          hucpiarskie.

* jeżeli jednak mamy do czynienia z WSI czy innymi układami o charakterze
          wywodzącym się z służb specjalnych, a widać to na załączonym obrazku, nie ma co
          biadać nad elegancją
          • Gość: Andy Re: Lipiński - wstyd głubczycki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.06, 10:22
            Adam Lipiński, ur. 11-09-1956, Głubczyce żonaty, wykszt. wyższe ekonomiczne.
            poseł IV kadencji z Legnicy, gdzie uzyskał 17857 głosów.
          • tiges_wiz Re: Lipiński - wstyd wrocławski 27.09.06, 10:31
            sorki, ale sugestia o mozliwosci zaplaty weksli z pieniedzy sejmowych jest jego.
            • karakalla Re: Lipiński - wstyd wrocławski 27.09.06, 10:42
              „Myśmy się dzisiaj zastanawiali nad tym czy nie uruchomić... Bo teoretycznie to
              nawet można Sejm obciążyć tymi pieniędzmi, gdyby Lepper... Teoretycznie jest to
              możliwe”.
              „Tak, bo myśmy też myśleli o tym żeby stworzyć jakiś fundusz, który DO CZASU
              KIEDY TA SPRAWA NIE BĘDZIE ROZSTRZYGNIĘTA mógł, że tak powiem, ZAŁOŻYĆ ZA TYCH
              POSŁÓW, gdyby nie daj Boże tam wszedł komornik”.

Pytanie, czy jest taka prawna możliwość. Jeżeli jest - to znów, czy jest to
              zdrożne? Rzecz musiałaby się odbyć przy świetle dziennym, przecież Jurek nie
              chodziłby do komornika z reklamówkami używanych banknotów o małych nominałach.
              Zobowiązania wymuszone przez Leppera są istotowo antydemokratyczne. Mowa jest
              tylko o założeniu, nie o wręczeniu korzyści.

• Gość: yeti Re: Lipiński - wstyd wrocławski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 10:42
              Tak, tak - to wina krasnali i cyklistów. Lipa czysty, a inni są be. To nie
              Wasilij Iwanowicz - a, Iwan Wasilijewicz. Nie ukradziono mu, a on ukradł. I nie
              zaporożca, a wołgę. Ot mentalność polityków, zarowno lewicy, jak i prawicy.
              A, swoją drogą, to Lipinski jest śmieszny z tym naginaniem rzeczywistości.
              Obrzydliwość.
              • tiges_wiz Re: Lipiński - wstyd wrocławski 27.09.06, 10:48
                sprawdza sie niestety stara zasada, ze nadrzedym celem jakiejkolwiek wladzy jest
                jej utrzymanie.
            • widz666 Re: Lipiński - wstyd wrocławski 28.09.06, 08:20
              Sugestia może i była, ale tylko "teoretycznie" - jakoś w mediach bardzo z daleka
              omijają to stwierdzenie pana Lipińskiego.
              Swoją drogą bardzo mnie dziwi sam fakt spotkania polityka tej klasy co pan
              Lipiński z takim niczym jak posłanka R.B.
              • Gość: Pegaz Re: Lipiński - wstyd wrocławski IP: *.e-wro.net.pl 28.09.06, 08:26
                > Swoją drogą bardzo mnie dziwi sam fakt spotkania polityka tej klasy co pan
                > Lipiński z takim niczym jak posłanka R.B.

każdy g(k)łos na wagę złota :)
      • Gość: Pegaz nic nagannego ? IP: *.e-wro.net.pl 27.09.06, 13:31
        > Ech tam, wstyd. Lipiński w zasadzie nie powiedział
        > w zasadzie nic nagannego, nic konkretnego. Wystarczy
        > bez wrzasków komentatorów przeczytać stenogram.

No to czytamy.
        Ze źródła wiadomosci.onet.pl/1409308,135,item.html
        Duży litery w wypowiedzi pochodzą ode mnie. Tak dla uwypuklenia.

"
        AL: Czyli co? Sekretarz stanu w ministerstwie rolnictwa, tak?
        RB: I to natychmiast.
        AL: Wie pani, TO ŻADEN PROBLEM, bo MY MAMY MNÓSTWO WOLNYCH STANOWISK, znaczy
        mnóstwo, to nie ma żadnego problemu z tym, a te pozostałe osoby?
        RB: One...
        AL: Wolałbym, żeby nie szarpali sekretarzy stanu...
        RB: Nie, nie, one będą wówczas same rozmawiały.
        AL: Aha.
        "

A teraz niech każdy (wyborca samorządowy) rozsądzi czy są to konkrety i czy
        jest to naganne zachowanie posła Lipińskiego.

> Sama zasada, że stanowiska polityczne są przedmiotem politycznych
        targów - no cóż... Demokracja tak zwana.

Tak, nie od dziś wiemy że termin demokracja to bardzo pojemny termin. Zwłaszcza
        w polskim języku. Smutne to, niestety.
        • karakalla Re: nic nagannego ? 27.09.06, 19:07
          Mają mnóstwo stanowisk politycznych do rozdziału między polityków. To chyba jasne? Czy nie? Stanowisk dotychczas obsadzonych przez polityków.

Czy to pierwsza koalicja w Polsce? Rozumiem, że istnieje założenie, że kiedy negocjowano np. rząd Suchockiej, Pawlaka, Millera (albo rząd Merkel) nie było mowy o stołkach - tylko deklamowano na temat miłości do Polski (czy Niemiec), obdarowywani stanowiskami uciekali przed nimi jako świadomi swej strukturalnej niegodności, a ministrami, dyrektorami departamentów robiono najwolniej biegających.

Najbardziej śmieszne są dziewice z regenerowaną błoną w rodzaju Komorowskiego albo Niesiołowskiego.

Ja się zgadzam, że upartyjnienie państwa to syf, ale naprawdę, robienie z tego wynalazku PiSu jest śmieszno-żałosno-bezczelne. PiS mógł obiecywać zmiany, może być nawet w tym przynajmniej częściowo szczery - ale nie mając władzy, nic nie zrobi.
    • Gość: gosc Re: Lipiński - wstyd wrocławski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 11:41
      lipinski nie spadl z ksiezyca wybrali go wroclawianie tego trzeba sie wstydzic-
      na jakich ludzi glosujemy
      • Gość: Dzidek Protest IP: *.benet.uu3.net 27.09.06, 11:57
        Ja na tego typa nie głosowałem! Ale tak po prostu jako Wrocławianinowi i
        Polakowi jest mi wstyd i mam poczucie żenady i niesmaku jak to wszystko oglądam
        i czytam. Moim prawem i obowiązkiem jest protest przeciw totalnemu upadkowi
        polityki w Polsce. Słyszałem, że o 18:00 będzie demonstracja przeciw takim
        rządom i praktykom. I żeby nie paplać od rzeczy i płakać nad rozlanym mlekiem,
        trzeba działać jak świadomy obywatel - chodzić na wyboru i korzystać z prawa do
        protestu! Ja będę dzisiaj na Rynku bo czuję, że tak trzeba. A Wy ?
    • Gość: wroclawiak JEGO cała rodzina jest TAKA jak on IP: 62.20.88.* 27.09.06, 12:10
      to samo można powiedzieć o Hannie Lipińskiej
      kto ją spotkał ten wie dlaczego o niej piszę.

Może od razu deportować ich na Białoruś ?
      Tam byłoby im najlepiej :-)
      • Gość: misio Re: JEGO cała rodzina jest TAKA jak on IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.06, 12:19
        Ale co o Hannie? Adama znałem , jak był jeszcze kawalerem i już wtedy spiskował
        i przejawiał głęboką wiarę w jakieś ciemne siły rządzące światem.
      • Gość: mariolka Re: JEGO cała rodzina jest TAKA jak on IP: *.wroclaw.agora.pl 27.09.06, 13:55
        a pfe! jak rzuczasz oskarzenia, to przynajmniej konkretne. Jesli chciales
        powiedziec cos o zonie, to ona nie Hanna, tylko Halina
    • Gość: lordi Wyrzućmy go z wrocławia !!! IP: 62.20.88.* 27.09.06, 12:12
      po co ma przynosić wstyd miastu ???

lepiej niech mieszka w Stolicy
      i tam niech robi zament.

Sprzedawaczyk i tyle :-) heh
      • Gość: tymon konferencja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 12:22
        zostal przylapany na korupcji, zwolal konferencje na ktorej oskarzyl tych ktorzy go przylapali i zazadal powolania komisji ws. przylapania.

no niezle.

• Gość: Pegaz młode wilki IP: *.e-wro.net.pl 27.09.06, 13:45
          > zostal przylapany na korupcji, zwolal konferencje na ktorej
          > oskarzyl tych ktorz y go przylapali i zazadal powolania
          > komisji ws. przylapania.

pasuje do tej sytuacji tekst z filmu "Młode Wilki":

"Jak cię złapią na kradzieży, to mów, że to nie ty. A jak cię złapią za ręke to
          mów, że to nie twoja ręka."
    • Gość: Pegaz komantarz do komentarzy polityków PIS-u IP: *.e-wro.net.pl 27.09.06, 13:36
      zaczytany z sieci. Całą sprawę związaną z nagraną rozmową, a właściwie z tym
      jak tą rozmowę tłumaczą teraz, nam maluczkim, politycy z PISu można zawrzeć
      następująco:

"a świstaki siedzą i zawijają to gów** w sreberko"
      • Gość: kalambur heheheh, jajcarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 13:41
        To nie on spiskował, to oni. On jest "mondrym doradcom" i jego nie można robić
        w bambuko. A, tu co? Piggy, narzeczona Jamesa Bonda, wspierana służbami
        specjalnymi, wspomagana technikami szpiegowskimi wyrolowała tę IV republikę
        kolesiową. hehehehehehehehe. swoją drogą trzeba w imieniu wrocławian wysłać
        list "wspierający" duchowo naszgo posła. I poprosić, by nie wracał do uczciwego
        miasta.
    • Gość: ola Re: Lipiński - wstyd wrocławski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 23:29
      wstydzić to się powinna jego rodzina,jakbym miała takiego ojca-kretyna,to bym
      zmieniła nazwisko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka