wnuk.nerona 27.09.06, 08:25 Ale jaja z tym Lipińskim, i to z Wrocławia "polityk". A tu Begerowa pokazała mu jego miejsce. Wstyd mi, że jest on z naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czepialska Re: Lipiński - wstyd wrocławski 27.09.06, 08:42 Lipińskiego nie pochwalam ale mam wrażenie, że p. Begar "grała" na dwa fronty. Nadarzyła sie okazja wiec ją wykorzystała - pewnie sama nie wiedziała jak potoczą się losy koalicji, rozmów ... Cóż, posada rządowa dobra rzecz. Cała ta sytuacja jest bardzo niesmaczna i nie dziwię się, że budzi takie emocje. I niech nikt mi nie mówi, że to normalne negocjacje! A tak na marginesie, to politycy podobnego pokroju powinni odpływać w polityczny niebyt. Założę sie, że tak nie będzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
karakalla Re: Lipiński - wstyd wrocławski 27.09.06, 09:02 Ech tam, wstyd. Lipiński w zasadzie nie powiedział w zasadzie nic nagannego, nic konkretnego. Wystarczy bez wrzasków komentatorów przeczytać stenogram. Sama zasada, że stanowiska polityczne są przedmiotem politycznych targów - no cóż... Demokracja tak zwana. Jak mogłem mieć wątpliwości dotyczące tych historii o WSI i podobnych, ta sprawa je rozwiewa. Przecież nikt rozsądny nie uwierzy, że ta wspólniczka Leppera nagle stała się osobą zatroskaną o standardy życia politycznego. Cały przebieg rozmowy, podnoszenie tematyki sądów i tak dalej świadczy, że celem było wmanewrowanie Lipińskiego i PiSu w kanał. Begerowa miała za zadanie wyciągnąć np. zapewnienie, że Ziobro zajmie się sądami i komornikami. Prowokacja na miarę gliwickiej i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Lipiński - wstyd wrocławski 27.09.06, 09:32 ale prawy i sprawiedliwy polityk nie powinien dac sie zlapac na takie podchody. jakby podszedl do ciebie jakis zul i poprosil, ze chetnie dalby ci paszuszke i jeszcze dorzuci 100 zl, to pozniej nie dziw sie, ze policja cie wsadzi za posiadanie ciezkich dragów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karakalla Re: Lipiński - wstyd wrocławski 27.09.06, 10:16 To prwada, że cała ta rozmowa była nieelegancka.* Jednak czy Lipiński dał się podejść? Wszystkie sugestie działań rzeczywiście nagannych ze strony Begerowej były przez niego zbywane. Wystarczy poczytać stenogram, a nie preparat zapodawany przez TVN i prasę. Przedstawienie sprawy w mediach jest czysto hucpiarskie. * jeżeli jednak mamy do czynienia z WSI czy innymi układami o charakterze wywodzącym się z służb specjalnych, a widać to na załączonym obrazku, nie ma co biadać nad elegancją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Lipiński - wstyd głubczycki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.06, 10:22 Adam Lipiński, ur. 11-09-1956, Głubczyce żonaty, wykszt. wyższe ekonomiczne. poseł IV kadencji z Legnicy, gdzie uzyskał 17857 głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Lipiński - wstyd wrocławski 27.09.06, 10:31 sorki, ale sugestia o mozliwosci zaplaty weksli z pieniedzy sejmowych jest jego. Odpowiedz Link Zgłoś
karakalla Re: Lipiński - wstyd wrocławski 27.09.06, 10:42 „Myśmy się dzisiaj zastanawiali nad tym czy nie uruchomić... Bo teoretycznie to nawet można Sejm obciążyć tymi pieniędzmi, gdyby Lepper... Teoretycznie jest to możliwe”. „Tak, bo myśmy też myśleli o tym żeby stworzyć jakiś fundusz, który DO CZASU KIEDY TA SPRAWA NIE BĘDZIE ROZSTRZYGNIĘTA mógł, że tak powiem, ZAŁOŻYĆ ZA TYCH POSŁÓW, gdyby nie daj Boże tam wszedł komornik”. Pytanie, czy jest taka prawna możliwość. Jeżeli jest - to znów, czy jest to zdrożne? Rzecz musiałaby się odbyć przy świetle dziennym, przecież Jurek nie chodziłby do komornika z reklamówkami używanych banknotów o małych nominałach. Zobowiązania wymuszone przez Leppera są istotowo antydemokratyczne. Mowa jest tylko o założeniu, nie o wręczeniu korzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Lipiński - wstyd wrocławski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 10:42 Tak, tak - to wina krasnali i cyklistów. Lipa czysty, a inni są be. To nie Wasilij Iwanowicz - a, Iwan Wasilijewicz. Nie ukradziono mu, a on ukradł. I nie zaporożca, a wołgę. Ot mentalność polityków, zarowno lewicy, jak i prawicy. A, swoją drogą, to Lipinski jest śmieszny z tym naginaniem rzeczywistości. Obrzydliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Lipiński - wstyd wrocławski 27.09.06, 10:48 sprawdza sie niestety stara zasada, ze nadrzedym celem jakiejkolwiek wladzy jest jej utrzymanie. Odpowiedz Link Zgłoś
widz666 Re: Lipiński - wstyd wrocławski 28.09.06, 08:20 Sugestia może i była, ale tylko "teoretycznie" - jakoś w mediach bardzo z daleka omijają to stwierdzenie pana Lipińskiego. Swoją drogą bardzo mnie dziwi sam fakt spotkania polityka tej klasy co pan Lipiński z takim niczym jak posłanka R.B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pegaz Re: Lipiński - wstyd wrocławski IP: *.e-wro.net.pl 28.09.06, 08:26 > Swoją drogą bardzo mnie dziwi sam fakt spotkania polityka tej klasy co pan > Lipiński z takim niczym jak posłanka R.B. każdy g(k)łos na wagę złota :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pegaz nic nagannego ? IP: *.e-wro.net.pl 27.09.06, 13:31 > Ech tam, wstyd. Lipiński w zasadzie nie powiedział > w zasadzie nic nagannego, nic konkretnego. Wystarczy > bez wrzasków komentatorów przeczytać stenogram. No to czytamy. Ze źródła wiadomosci.onet.pl/1409308,135,item.html Duży litery w wypowiedzi pochodzą ode mnie. Tak dla uwypuklenia. " AL: Czyli co? Sekretarz stanu w ministerstwie rolnictwa, tak? RB: I to natychmiast. AL: Wie pani, TO ŻADEN PROBLEM, bo MY MAMY MNÓSTWO WOLNYCH STANOWISK, znaczy mnóstwo, to nie ma żadnego problemu z tym, a te pozostałe osoby? RB: One... AL: Wolałbym, żeby nie szarpali sekretarzy stanu... RB: Nie, nie, one będą wówczas same rozmawiały. AL: Aha. " A teraz niech każdy (wyborca samorządowy) rozsądzi czy są to konkrety i czy jest to naganne zachowanie posła Lipińskiego. > Sama zasada, że stanowiska polityczne są przedmiotem politycznych targów - no cóż... Demokracja tak zwana. Tak, nie od dziś wiemy że termin demokracja to bardzo pojemny termin. Zwłaszcza w polskim języku. Smutne to, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
karakalla Re: nic nagannego ? 27.09.06, 19:07 Mają mnóstwo stanowisk politycznych do rozdziału między polityków. To chyba jasne? Czy nie? Stanowisk dotychczas obsadzonych przez polityków. Czy to pierwsza koalicja w Polsce? Rozumiem, że istnieje założenie, że kiedy negocjowano np. rząd Suchockiej, Pawlaka, Millera (albo rząd Merkel) nie było mowy o stołkach - tylko deklamowano na temat miłości do Polski (czy Niemiec), obdarowywani stanowiskami uciekali przed nimi jako świadomi swej strukturalnej niegodności, a ministrami, dyrektorami departamentów robiono najwolniej biegających. Najbardziej śmieszne są dziewice z regenerowaną błoną w rodzaju Komorowskiego albo Niesiołowskiego. Ja się zgadzam, że upartyjnienie państwa to syf, ale naprawdę, robienie z tego wynalazku PiSu jest śmieszno-żałosno-bezczelne. PiS mógł obiecywać zmiany, może być nawet w tym przynajmniej częściowo szczery - ale nie mając władzy, nic nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lipiński - wstyd wrocławski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 11:41 lipinski nie spadl z ksiezyca wybrali go wroclawianie tego trzeba sie wstydzic- na jakich ludzi glosujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidek Protest IP: *.benet.uu3.net 27.09.06, 11:57 Ja na tego typa nie głosowałem! Ale tak po prostu jako Wrocławianinowi i Polakowi jest mi wstyd i mam poczucie żenady i niesmaku jak to wszystko oglądam i czytam. Moim prawem i obowiązkiem jest protest przeciw totalnemu upadkowi polityki w Polsce. Słyszałem, że o 18:00 będzie demonstracja przeciw takim rządom i praktykom. I żeby nie paplać od rzeczy i płakać nad rozlanym mlekiem, trzeba działać jak świadomy obywatel - chodzić na wyboru i korzystać z prawa do protestu! Ja będę dzisiaj na Rynku bo czuję, że tak trzeba. A Wy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawiak JEGO cała rodzina jest TAKA jak on IP: 62.20.88.* 27.09.06, 12:10 to samo można powiedzieć o Hannie Lipińskiej kto ją spotkał ten wie dlaczego o niej piszę. Może od razu deportować ich na Białoruś ? Tam byłoby im najlepiej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: JEGO cała rodzina jest TAKA jak on IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.06, 12:19 Ale co o Hannie? Adama znałem , jak był jeszcze kawalerem i już wtedy spiskował i przejawiał głęboką wiarę w jakieś ciemne siły rządzące światem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariolka Re: JEGO cała rodzina jest TAKA jak on IP: *.wroclaw.agora.pl 27.09.06, 13:55 a pfe! jak rzuczasz oskarzenia, to przynajmniej konkretne. Jesli chciales powiedziec cos o zonie, to ona nie Hanna, tylko Halina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lordi Wyrzućmy go z wrocławia !!! IP: 62.20.88.* 27.09.06, 12:12 po co ma przynosić wstyd miastu ??? lepiej niech mieszka w Stolicy i tam niech robi zament. Sprzedawaczyk i tyle :-) heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymon konferencja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 12:22 zostal przylapany na korupcji, zwolal konferencje na ktorej oskarzyl tych ktorzy go przylapali i zazadal powolania komisji ws. przylapania. no niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pegaz młode wilki IP: *.e-wro.net.pl 27.09.06, 13:45 > zostal przylapany na korupcji, zwolal konferencje na ktorej > oskarzyl tych ktorz y go przylapali i zazadal powolania > komisji ws. przylapania. pasuje do tej sytuacji tekst z filmu "Młode Wilki": "Jak cię złapią na kradzieży, to mów, że to nie ty. A jak cię złapią za ręke to mów, że to nie twoja ręka." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pegaz komantarz do komentarzy polityków PIS-u IP: *.e-wro.net.pl 27.09.06, 13:36 zaczytany z sieci. Całą sprawę związaną z nagraną rozmową, a właściwie z tym jak tą rozmowę tłumaczą teraz, nam maluczkim, politycy z PISu można zawrzeć następująco: "a świstaki siedzą i zawijają to gów** w sreberko" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalambur heheheh, jajcarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 13:41 To nie on spiskował, to oni. On jest "mondrym doradcom" i jego nie można robić w bambuko. A, tu co? Piggy, narzeczona Jamesa Bonda, wspierana służbami specjalnymi, wspomagana technikami szpiegowskimi wyrolowała tę IV republikę kolesiową. hehehehehehehehe. swoją drogą trzeba w imieniu wrocławian wysłać list "wspierający" duchowo naszgo posła. I poprosić, by nie wracał do uczciwego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Lipiński - wstyd wrocławski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 23:29 wstydzić to się powinna jego rodzina,jakbym miała takiego ojca-kretyna,to bym zmieniła nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś