Dodaj do ulubionych

Szukanie jałmużny

07.05.26, 06:33
www.youtube.com/shorts/9niTjhY4Rlk

raz oglądałem Azję ekspress. Przekraczane były tam wszelkie granice wstydu. Przez chwile przyszła mi do głowy myśl, że może coś w tym jest psychologicznego ale szybko wróciłem na tory ze bezwstyd jest rzeczą straszną, a tego nas uczy współczesna antykultura.

tu jednak myślę ze chodzi o coś innego. o wyjście z fałszywej dumy . Jeśli umiesz to przejść mysle ze jednoczesnie uwalniasz się od włądzy spolecznej jak i odwrotnie widzisz swoją przynależność
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Szukanie jałmużny 07.05.26, 06:37
      dlatego na końcu pojawiło sie małe dziecko. Ono było właśnie o zrozumieniu swojej przynależności.
      • dotera Re: Szukanie jałmużny 07.05.26, 06:43
        Kwestia dawania, kwestia otrzymywania, kwestia proszenia jest kwestią kluczową . Duchowość to wie, psychologia to wyparła, uważając narcyzm za wyzwolenie. Najmodniejsze jes krytykowanie narcyzmu, a terapie nic innego nie robią jak go produkują. Podobnie jak cała antykultura zachodu.
        • dotera Re: Szukanie jałmużny 07.05.26, 06:53
          W relacjach z innymi nie potrzebujemy empatii i współczucia , obnażania tylko respektowania. a drugie rozwiązania tych kwestii powyższych.
          • dotera Re: Szukanie jałmużny 07.05.26, 07:11
            Tylko ze właśnie o to chodzi żeby nic nie działało. Logika dziel i rządz jest wprowadzana w każdą sferę życia gdzie pojawi się zachód. Ich odwieczna kolonialna walka z życiem
        • dotera Re: Szukanie jałmużny 07.05.26, 07:17
          Zauważyłem w życiu ze kwestia wlasciwej optyki w tych sprawach redukuje negatywne emocje. Psychologia nakazuje walczyć ze sobą w misji niemożliwej.
          • dotera Re: Szukanie jałmużny 07.05.26, 09:25
            kiedyś wszedłem na wyższy poziom poziom subtelności w tej kwestii. pozniej pod wpływem zdarzen zyciowych nastąpił regres i to gruby. religie zawsze się odnoszą do tych kwestii i moja swiadomość też wtedy szła do góry
            • dotera Re: Szukanie jałmużny 07.05.26, 09:34
              Czas do tego wrócić. Utrata tego była największą moją porażką.
              • dotera Re: Szukanie jałmużny 07.05.26, 09:34
                Miało być "byłaby największą moją porażką"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka