Dodaj do ulubionych

ZDIK okrada pasażerów!!!

04.10.06, 22:42
Przez ostatnie kilka miesięcy poruszałem sie po mieście rowerem, dziś ze
względu na aurę zmuszony byłem do pracy pojechać korzystając z usług MPK. I
oto przychodzę na przystanek przy pl. Kromera by pojechać 711 a potem
przesiąść się na 11, okazuje się że na owym przystanku jest wywieszona
informacja że w obu pojazdach muszę skasować bilet bo ten skasowany w 711 już
w 11 nie obowiązuje. Wyrażnie jest zaznaczone że dotyczy to linii zastępczych
zaczynajacych się cyfrą 7... I wiecie co? W żadnym z tych pojazdów nie
skasowałem biletu, i nie mam sobie nic do zarzucenia! To skandal i jawne
złodziejstwo! ZDIK ( wiem że to nie wymysł MPK), po prostu wyłudza od nas
pieniądze, okrada nas! Gdybym mógł na jednym bilecie przejechać całą trasę
11, bez względu na przesiadkę do/z zatramwaju, a tak do cholery powinno być,
to bilet bym skasował. SKANDAL!
Obserwuj wątek
    • Gość: nowyfolder4 Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: 80.54.200.* 04.10.06, 22:47
      a widzisz.za coś muszą te nowe tramwaje kupować ;)
      • Gość: ja Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: *.181.219.81.magma-net.pl 04.10.06, 23:25
        tomko-tomko okrada pasazerow!!!
        Jesli nie chcesz placic za przejazd-Twoje prawo. Ubierz porzadne buciki i
        ruszaj na piechote..Nikt Cie nie zmusza do korzystania z komunikacji miejskiej.
        Korzystasz-plac. Nie placisz-okradasz tych, ktorzy placa.
        AMEN.
    • xsatanistax Re: ZDIK okrada pasażerów!!! 04.10.06, 23:40
      to co powiesz na roboty, które stoją tu i ówdzie i niby sprzedają bilety, a w
      rzeczywiśtości inkasują monety nie drukując przedmiotu zakupu? to jest dopiero
      złodziejstwo!
      • Gość: marek1963 Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: *.os1.kn.pl 05.10.06, 08:13
        Zgadza się. Jest to złodziejstwo że osobno trzeba płacić za autobus awaryjny któty jest uzupełnieniem skróconej lini tramwajowej. Co do automatów biletowych to mam inne zdanie. Kiedyś automat nie wydał mi dekadówkę. Zgłosiłem telefonicznie reklamacje i ku mojemu zdziwieniu na następny dzień pracownik przyniósł mi bilet do domu i przeprosił.
        • Gość: manny Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: 82.177.0.* 05.10.06, 08:23
          a patrzcie co napisała strona www.wroclaw.pl

www.wroclaw.pl/m3298/p3713.aspx
          tylko wytłumacz kanarowi, że w internecie jest inaczej napisane....
          • Gość: deINO Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: *.crowley.pl 05.10.06, 15:29
            Inaczej mowiac -
            wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/4319db11-d27e-4677-9895-c964882745cb/staszica.JPG
            promocja :-).
            Kiedys to byl standard, ze na czas remontu na liniach uzupelniajacych byl ten
            sam bilet...

za to teraz jak zdarza mi sie jechac ktoryms z w/w tramwajow na poludnie wrocka
            to jakis stary bilet po prostu pokazuje kanarowi i mam w d*** jego utyskiwania,
            ze nie pasuje wzor do kasownikow w aktualnym wagonie.
    • Gość: antykanar Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: *.akron.net.pl 05.10.06, 11:14
      tomko-tomko napisał:
      I wiecie co? W żadnym z tych pojazdów nie
      > skasowałem biletu, i nie mam sobie nic do zarzucenia! To skandal i jawne
      > złodziejstwo! ZDIK ( wiem że to nie wymysł MPK), po prostu wyłudza od nas
      > pieniądze, okrada nas! Gdybym mógł na jednym bilecie przejechać całą trasę
      > 11, bez względu na przesiadkę do/z zatramwaju, a tak do cholery powinno być,
      > to bilet bym skasował. SKANDAL!

I masz rację, ja tez tak robię. I też nie mam zadnych wyrzutów.
      Z terrorystami się nie negocjuje.
      Podobnie jest z przebudową pl. Grunwaldzkiego - "naprodukowali" tych linii
      zastępczych i tylko patrzą, aby wszędzie kasować, ich filozofia jest prosta,
      to PASAŻER ZAWSZE ma ponosić koszty - niech się w d... pocałują!

A jak mi się juz nawet zdarzy skasować, to przy wysiadaniu przekazuję bilet
      następnemu chętnemu.
      • Gość: () Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.06, 12:23
        A ja zawsze mówię takim złodziejom jak ty, że są złodziejami.
        • Gość: ciekawe Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 12:26
          zlodziej i terrorysta, ciekawe ktory glosuje na po, a ktory na piss
        • Gość: antykanar Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: *.akron.net.pl 05.10.06, 14:11
          Gość portalu: () napisał(a):
          > A ja zawsze mówię takim złodziejom jak ty, że są złodziejami.

sorry, ja nie kradnę - to ZDiK chce mnie okraść, a ja się nie daję i to jest ta
          różnica. To może uzasadnisz to bezpodstawne wyciąganie pieniędzy z naszych
          kieszeni?! To jest po prostu "szukanie frajera".
          • Gość: () Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.06, 15:37
            Kradniesz, kradniesz. Ale to normalne, że taki złodziej, jak ty, się wypiera i
            szuka eufemizmów ("juma", "kroi") albo wręcz usprawiedliwień ("to nie moja wina,
            tylko ich").
            • Gość: antykanar Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: *.akron.net.pl 05.10.06, 15:53
              To kiedyś bilety mogły zachowywać ważność, a teraz już nie?

Ile to tysięcy osób musi dziennie wybulić 4 zł zamiast 2! /a to jazda tylko w
              jedną stronę/ --> mamy prosty patent ZDiK-u - ja podnieść zysk z biletów o 100%
              przy praktycznie żadnych nakładach z ich strony.

Wyłożę to krótko, wręcz łopatologicznie, chcę zapłacić ZDiK-owi UCZCIWIE 2 zł
              za przejazd do centrum miasta (tyle się należy), ale dla ZDiK-u to za mało i
              żąda ode mnie dodatkowej opłaty za linie zastępcze/awaryjne. W tym miejscu
              zaczyna działać mój mechanizm obronny i jest skutek: nie chcą 2 zł, nie dostaną
              nawet złotówki.
              Gubi ich własna pazerność, a ja sumienie mam czyste - nieużywane :P

• Gość: () Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.06, 09:12
                Należy się tyle, ile żąda usługodawca. Jak ci się, złodzieju, nie podoba cena,
                to nie korzystaj z usługi.
                • Gość: g625 Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: *.crowley.pl 06.10.06, 10:06
                  w tym tygodniu ani razu ni przyjechal autobus 132 8:29 na pomorska. na ulotkach
                  sieci handlowe maja "ulotka nie jest oferta handlowa". na rozkladzie tego textu
                  nie ma, wiec mpk oszukuje klientow. no i okrada tych, ktorzy maja wykupiony
                  bilet na ta linie.
                  • Gość: edto dziwny uklad IP: *.1-87-r.retail.telecomitalia.it 06.10.06, 10:21
                    wyglada na to, ze ktos nam chve wytlumaczyc, ze jesli autobus nie przyjedzie,
                    albo przyjedzie zapchany czy tez zasyfiony, to wszystko jest w porzadku, a jesli
                    my nie skasujemy biletu, to sie nazywa zlodziejstwo - cos mi tu nie gra, ten
                    ukladzik smierdzi
                    • Gość: () Re: dziwny uklad IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.06, 10:49
                      Nie rób syfu w autobusie, to nie będzie zasyfiony. A jak ci się nie podoba, to
                      nie korzystaj z autobusów.
                      • Gość: nie kasuje Re: dziwny uklad IP: 149.9.0.* 06.10.06, 11:15
                        a moze jeszcze mam skasowac bilet i posprzatac w autobusie, bo jakis Rodak
                        nabrudzil, a ZDiK nie uprzatnal?

chyba ci sie czasy z komuna pomylily...
                        • Gość: () Re: dziwny uklad IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.06, 11:53
                          Aaaa, "rodak" nabrudził? Bo ty sam to czyściuteńki jesteś i ani grama grudu nie
                          wnosisz do autobusu? A zapłacisz za sprzątanie autobusu na glanc na każdej
                          pętli? Czy też pomyliło ci się z komuną i myślisz, że czyszczenie nie kosztuje?
                          • Gość: g625 Re: dziwny uklad IP: *.crowley.pl 06.10.06, 11:57
                            kasa na czyszczenie jest z biletow. jednych z najdrozszych w polsce, nawet nie
                            liczac tego kombinowania z zastepczymi liniami.
                            • Gość: () Re: dziwny uklad IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.06, 12:05
                              Przedstaw wyliczenie, że to, co płacisz za bilety, wystarcza na takei
                              sprzątanie, jakie sobie wyobażasz. Czy też może tylko tak sobie gołosłownie
                              pieprznąłeś na komuchodziecięcej zasadzie "jak komuś za coś płacę, to on na
                              pewno jest krezusem i ma forsę na wszystko"?
                              • Gość: gminiak Re: dziwny uklad IP: *.server4you.de 06.10.06, 12:07
                                to to moze ty przedstaw kalkulacje, na ktorych oparty jest ten caly monopol
                                komunikacyjny?
                                • Gość: () Re: dziwny uklad IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.06, 13:26
                                  Monopol? To załóż konkurencyjną firmę, jak ci nie pasuje (o DLA nie pamiętasz?)

I to nie ja powinienem po kazać kalkulację, bo to nie ja się domagam częstszego
                                  sprzątania, co musi kosztować. To ci, co chcą sprzątania powinni udowodnić, że
                                  można je robić bez podwyżki cen biletów. Udowodnić, a nie pitolić jak potłuczeni
                                  "a bo pani kochana oni to śpią na pieniądzach na pewno".
                                  • Gość: g625 Re: dziwny uklad IP: *.crowley.pl 06.10.06, 13:41

> Monopol? To załóż konkurencyjną firmę, jak ci nie pasuje (o DLA nie pamiętasz?)
                                    >
                                    > I to nie ja powinienem po kazać kalkulację, bo to nie ja się domagam częstszego
                                    > sprzątania, co musi kosztować. To ci, co chcą sprzątania powinni udowodnić, że
                                    > można je robić bez podwyżki cen biletów. Udowodnić, a nie pitolić jak potłuczen
                                    > i
                                    > "a bo pani kochana oni to śpią na pieniądzach na pewno".
                                    pojedz do poznania czy warszawy - ceny noizsze, poziom uslug wyzszy.
                                    teraz udowodnij, ze ceny we wro sa czyms uzasadnione. np. zakupami tramwajow z
                                    kasy za bilety.
                  • Gość: () Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.06, 10:52
                    Nawet interpretując rozkład jazdy jako ofertę handlową, nie da się stwierdzić
                    nic innego niż to, że bełkoczesz. Jak autobusy zaczną latać nad zatłoczonymi
                    ulicami, to będziesz mógł wymagać, żeby się w tych warunkach zgadzały z
                    rozkładem, a póki to nie nastąpi, zapoznaj się ze znaczeniem okreslenia "siła
                    wyższa".
                    • Gość: g625 Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: *.crowley.pl 06.10.06, 11:07
                      autobus wczesniejszy o 10 minut przyjechal praktycznie o czasie, nastepny
                      rowniez. moze one lataja? a moze ufo porwalo ten 8:29? a przyjazdy przed czasem
                      to tez sila wyzsza?
                      • Gość: () Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.06, 11:56
                        Ach, czyli to nie ktoś wyłączył cała linię, tylko nie było jednego autobusu? A
                        złodzieje już się ślinią, że mają wymówkę "bo ktoś kupił miesięczny na tę linię,
                        a ona nie jeździ"? Ech, wyborcy pisu... Trzeba było zgłosić, że jeden autobus
                        nie pojechał. Tylko do MPK, a nie do gazetowego forum.
                        • Gość: g625 Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: *.crowley.pl 06.10.06, 12:00
                          nie jeden, bo nie jezdzi od poniedzialku. wyborca pisu to jestes najwyrazniej
                          ty, sadzac po metodach pr'u.
                          • Gość: () Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.06, 12:03
                            No to zgłoś się do MPK, że mają nieaktualny rozkład, jak to takie regularne. Ale
                            tobie pewnie łatwiej traktować jakieś rozkładowe niedopatrzenie jako
                            usprawiedliwienie złodziejstwa. Za to od innych oczekujesz dokładności i
                            porządności co do przecinka.
                            • Gość: g625 Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: *.crowley.pl 06.10.06, 12:09
                              > No to zgłoś się do MPK, że mają nieaktualny rozkład, jak to takie regularne. Al
                              > e
                              > tobie pewnie łatwiej traktować jakieś rozkładowe niedopatrzenie jako
                              > usprawiedliwienie złodziejstwa. Za to od innych oczekujesz dokładności i
                              > porządności co do przecinka.
                              zlodziejstwem jest niewywiazywanie sie z umowy. ja kasuje bilety. jest w
                              porzadku - wiec tego samego oczekuje od przewoznika. od sprawdzania rozkladu
                              maja nadzor, ktory dostaje kase z moich biletow. jak on nie dziala, bo nie
                              zauwazyl ze od tygodnia ten autobus nie jezdzi (nie bede przytaczal innych
                              przypadkow), to nalzey ich wywalic z pracy i obnizyc ceny biletow - w koncu sie
                              zaoszczedzi.
                              • Gość: () Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.06, 13:29
                                A ten znowu pieprzy o tym obniżaniu cen. Nie podoba się, nie korzystaj. Albo kup
                                MPK helikoptery, to nie będziesz miał problemu z korkami (pewnie ci się wydaje,
                                ze dyspozytor ruchu ma moce nadprzyrodzone i tworzy puste ulice przed
                                autobusami, co?)
                                • Gość: g625 Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: *.crowley.pl 06.10.06, 13:45
                                  > A ten znowu pieprzy o tym obniżaniu cen. Nie podoba się, nie korzystaj. Albo ku
                                  > p
                                  > MPK helikoptery, to nie będziesz miał problemu z korkami (pewnie ci się wydaje,
                                  > ze dyspozytor ruchu ma moce nadprzyrodzone i tworzy puste ulice przed
                                  > autobusami, co?)
                                  autobus 10 minut wcezsniej nie ma korka. 10 minut pozniej tez. to ten dyspozytor
                                  ma nadprzyrodzone moce, ze generuje korek dla 1 autobusu, codziennie o tej samej
                                  godzinie i ten korek go przenosi do innego wymiaru.
                                  no i ciekawe jakimi mocami przestawia zgar w busach - czesto sie zdaza ze sa
                                  PRZED czasem, nawet tym wyswietlanym na kasownikach. jak to wytlumaczysz?
                • 1410_tenrok Usługodawca, a kto to???? 06.10.06, 16:42
                  a koles () pomylił czasy. Uważam, ze wreszcie ktos powinien zapłacic za ten
                  burdel!!!! Ja jechałem tramwajem (pewnie nie musze nim jezdzic wg ciebie
                  typku), do ktorego wsiadło trzech brudnym i nadwyraz smierdzacych ludzi, ktorym
                  sie nie powiodło w zycia. Jechałem z synem do przedszkola, ale nie mogłe sie
                  przesiaść przez 8 przystankow, poniewaz jestem legalistą, a do tego za stary.
                  Ale po ktoryms razie jestem zdania, ze im wiecej ludzi nie płaci - tym lepiej.
                  Nietstey misu - ta obesrancza firma nie jest w stanie funkcjonowac bez
                  pasazerow...... A przesuwanie linii - to wielkie swinstwo wobec pasazerow. Ale
                  przezciet właze uwazają, że wszystko jest w porzadku. Otoz nie jest!!!!
    • Gość: gość Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 12:36
      mnie w trmawaju zastępczym kanar "zwyzywał" od złodziejek i grozil policją!!!!
      za to że skasowałam bilet w poperzednim tramwaju - a w tym zastępczym juz nie.
      absurd - płacić ponad 5zł na trasie do rynku.
      i czekaja na ludzi którzy daja się zastraszyć i przyjmują mandaty - ktoś
      powinien się tym zająć.
      • tomko-tomko Re: ZDIK okrada pasażerów!!! 05.10.06, 23:01
        Dokładnie, ktoś powinien sie tym zająć!
        I jeszcze raz zaznaczam że gdyby było tak jak być powinno to bilet bym skasował.
    • mi.chal Re: ZDIK okrada pasażerów!!! 05.10.06, 23:26
      Piszesz, ze to ZDiK okrada pasazerow, a w rzeczywistosci to ty okradzasz ZDiK. lol
      • tomko-tomko Re: ZDIK okrada pasażerów!!! 05.10.06, 23:34
        > Piszesz, ze to ZDiK okrada pasazerow, a w rzeczywistosci to ty okradzasz
        ZDiK.
        > lol

Nie! Ja nie daje się okradać!
        Właśnie przez takie idiotyczne myślenie jakie prezentujesz, żyjemy w zacofanym
        kraju gdzie porządni i uczciwi obywatele nie są przez rządzących szanowani. I
        nigdy nic się nie zmieni jeśli będziemy sie zgadzać na to by tak nas traktowano.
        I nie przekonują mnie głosy że jestem złodziejem, bo nim nie jestem i mam rację.
        • Gość: () Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.06, 10:53
          Ale czemu ty się, złodzieju, wypowiadasz na temat uczciwych ludzi? Co ty masz z
          nimi wspólnego?
          • Gość: grom Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: 66.199.252.* 06.10.06, 11:21
            a kogo on okrada wlasciwie? kto odpowiada za to, zeby autobusy byly posprzatane,
            jezdzily punktualnie, kierowcy byli uprzejmi, nie bylo tloku ponad miare, nie
            smierdzialo, i czemu nie wywiazuje sie ze swoich obowiazkow? jaka jest
            alternatywa, skoro nie ma sciezek rowerowych?

bo jak dla mnie podwojne placenie za przesiadke to zart z ludnosci, zagranie w
            stylu komunistycznym - "a co nam mozecie zrobic, leszcze, placcie, a jak wam sie
            nie podoba, to zapieprzajcie po tym syfie rowerem"
            • Gość: () Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.06, 12:02
              Okrada MPK, a do tego mnie osobiście, bo dotacje dla MPK są z moich podatków. A
              myślałeś, że kogo?
              Co do obowiązków, to pokaż mi, gdzie są (poza twoim widzimisiem) zapisane
              następujące obowiązki:
              - ma być czysto
              - ma nie być tłoku
              - ma nie śmierdzieć
              - kierowca ma być uprzejmy (z kierowcą w ogóle się nie rozmawia, to skąd wiesz,
              że jest nieuprzejmy?)?
              No, gdzie to jest?
              A autobusy są, oczywiście, sprzątane, tylko że jak przepuścisz przez nie tysiące
              pasażerów dziennie, to nie ma siły, wybrudzą się. Można je czyścić częściej,
              tylko że to kosztuje, o czym takie komunistyczne wychowańce, jak ty, nie
              pamiętają. Za to jakby podnieść ceny biletów w zanian za częstsze sprzątanie, to
              byś znowu kradł "bo za drogo i MI SIĘ NALEŻY".
              • Gość: g625 Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: *.crowley.pl 06.10.06, 12:06

> Okrada MPK, a do tego mnie osobiście, bo dotacje dla MPK są z moich podatków. A
                > myślałeś, że kogo?
                > Co do obowiązków, to pokaż mi, gdzie są (poza twoim widzimisiem) zapisane
                > następujące obowiązki:
                > - ma być czysto
                > - ma nie być tłoku
                > - ma nie śmierdzieć
                > - kierowca ma być uprzejmy (z kierowcą w ogóle się nie rozmawia, to skąd wiesz,
                > że jest nieuprzejmy?)?
                > No, gdzie to jest?
                > A autobusy są, oczywiście, sprzątane, tylko że jak przepuścisz przez nie tysiąc
                > e
                > pasażerów dziennie, to nie ma siły, wybrudzą się. Można je czyścić częściej,
                > tylko że to kosztuje, o czym takie komunistyczne wychowańce, jak ty, nie
                > pamiętają. Za to jakby podnieść ceny biletów w zanian za częstsze sprzątanie, t
                > o
                > byś znowu kradł "bo za drogo i MI SIĘ NALEŻY".
                nie musi byc czysto, w koncu nie jestesmy w XXI wieku w Europie. wracaj do
                szalasu, jak lubisz syf. w innych miastachj jest taniej, czysciej i punktualnie.
                • Gość: bialorus Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: *.server4you.de 06.10.06, 12:09
                  nie musi byc czysto, a ja nie musze kasowac, i tak wlasnie sie konczy
                  • Gość: () Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.06, 13:33
                    Jest tak czysto, jak może być czysto w używanym codziennie autobusie. Nie brudź,
                    to nie będzie brudu. Proste. Ale ty, złodzieju, wolisz wymyślać jakiś fikcyjny
                    brud (właśnie, nigdy nikt nie jest w stanie wskazać, co tak właściwie jest
                    brudne. Mnie się nie zdarza pobrudzić się od autobusu i nikt o takich
                    przypadkach nie słyszał). No, umiesz pokazać, co trzeba by było myć w autobusie,
                    żebyś nie wył o tym brudzie? Czym się pobrudziłeś? Co jest niedomyte?
                    • v-1 Re: ZDIK okrada pasażerów!!! 06.10.06, 15:04
                      > Ale ty, złodzieju, wolisz wymyślać jakiś fikcyjny
                      > brud (właśnie, nigdy nikt nie jest w stanie wskazać, co tak właściwie jest
                      > brudne.

Układ kontratakuje i zaciska swą szarą sieć. Tomko- tomko pojechał po
                      instrukcję do Moskwy, aby dokładnie wiedzieć, jak zniszczyć taką wspaniałą
                      instytucję jaką jest ZakładDyrektorówIKierowników!
                    • 1410_tenrok pan klamerka () to na pewno ktos z mpk! 06.10.06, 22:31
                      tak wredne i swinskie posty swiadcza o jednym - o braku szacunku do klienta.
                      Nie po raz pierwszy okazuje sie, ze w tej firmie wiele trzeba zmienic - chocby
                      pracujace tam bydło!!!! Drogi panie. Ja nawołuje do tego, aby ludzie masowo nie
                      płacili!!! Uważam osobiscie, że wymaganie podwojnej opłaty za przejazd to
                      wiecej niz złodziejstwo. I prosze nie pisac, abym sobie nie korzystał, jak mi
                      sie nie podoba. Takim tonem moze pan pisac do swojej mamusi, albo diabli wiedza
                      do kogo. Ja jestem obywatelelm tego miasta i zawsze korzystałem. I zawsze mpk
                      to było bydło. Zawsze, czyli za komuny, kiedy to ruchu nie było, a tramwaje
                      jezdziły abstrakcyjnie. I zawsze pitolono, ze tak musi byc, no bo, no bo, no
                      bo. Otoz gdzie indziej tak nie ma, a znam całą mase tych gdzieindziej. Nawet w
                      Afryce funkcjonuje to lepiej. Pewnie materiał ludzki jest lepszej klasy. Po
                      prostu - taka firma i tacy pracownicy. Choc musze jedna rzecz powiedziec.
                      Byłbym niesprawiedliwy. Tramwajarze to to typy wyjątkowo wredne i złośliwe,
                      natomiast kierowcy autobusów są mili i chetni do pomocy. To dla mnie fenomen.
                      Fenomen ten pokazuje jednak, że moznaby doprowadzic tramwajarzy do zachowania
                      kierowców autobusów.
                      Taka sprawa - gdzie indziej kierowca/motorniczy sprawdza stan techniczny wozu i
                      urządzen na petli. Tu rozsiada sie, jak panisko i siorbie kawe. Ja nie mam nic
                      przeciw piciu kawy, ale jezeli kasownik jest zapchany - to jego psim
                      obowiazkiem jest doprowadzic to do stanu uzywalnosci. Wlasnie na petli.
                      Niektorzy z tych ludzi kiefują cigarety w czasie jazdy. Nie interesuje mnie to,
                      że mają przegrode - ta przegroda przepuszcza dym tytoniowy. Jezeli chca palic -
                      niech robią to w domu. A nie pasazerom w trakcie jazdy!!!! Wiele mowi sie o
                      trzymaniu rezimow czasu. To jest kwestia do tych, ktorzy odpowiadają za
                      inzynierie w tym miescie. Uwają oni, że autobus ma takie same prawa, jak
                      samochod (czyli inny uczestnik ruchu). Tyle tylke, że na tej samej powierzchni
                      co wielkie wielkie miesci 8 samochodów osobowych, w ktorych spaceruje sobie 8
                      osob......., podczas gdy w owym Volwo znajduje sie osob 40-60 i wiecej. To
                      porownanie pokazuje, że komunikacja publiczna, w tym i taksowki, podobnie
                      zresztą, ja w wielu miastach swiata, muszą miec wieksze prawa na drodze niz
                      samochody osobowe. Ale tego nie doczekamy. I dlatego należy:
                      a. nie płacic za bilety, ktore i tak we Wrocławiu są bardzo drogie
                      b. nie głosowac na obecną władze. To mnie boli, poniewaz wole PO, ale jesli
                      obecnie władze promują transport indywidualny - do tego sie to wszystko
                      sprowadza - racjonalnym bedzie, aby owe aktualne władze poszły w odstawke.
                      I tyle panie klamerka.
              • tomko-tomko Re: ZDIK okrada pasażerów!!! 06.10.06, 19:41
                Gość portalu: () napisał(a):

Co do obowiązków, to pokaż mi, gdzie są (poza twoim widzimisiem) zapisane
                > następujące obowiązki:
                > - ma być czysto
                > - ma nie być tłoku
                > - ma nie śmierdzieć
                > - kierowca ma być uprzejmy (z kierowcą w ogóle się nie rozmawia, to skąd
                wiesz,
                > że jest nieuprzejmy?)?
                > No, gdzie to jest?

W cywilizowanej części świata, w połowie Europy, we wszystkich normalnych
                krajach to jest oczywiste! Zwyczajny standard usług, poziom! I nigdzie nie musi
                to być nawet zapisane bo jest to normalne! Ale żyjemy w Polsce, a ty jak już
                pisałem prezentujesz wyjątkowo "polaczkowy" sposób myślenia i zawsze będziesz
                takim frajerem co się na wszystko zgadza. Przeczytałem dziś twoje wpisy i tylko
                utwierdziło mnie to w przekonaniu że tak jest. Jak każą ci płacić 2 złote od
                przystanka, to tez sie zgodzisz. Pomijam sprawe jakości usług wogóle, bo nie
                chce mi sie o tym gadać, ale musisz wiedziec że na zachodzie przedsiębiorstwa
                płaca odszkodowania za niepunktualność, zwracaja pieniądze za taksówki gdy
                autobus nie przyjedzie... Nie może byc tak ze my mieszkańcy musimy sie
                wywiązywać z umowy a przewożnik i organizator nie! I przypominam ze biletów nie
                skasowałem tylko dlatego że ZDIK chciał wyłudzić ode mnie podwójną opłatę!
                Pomyśl o tym...

• Gość: Paskal Podwojna oplata plus niewygoda i strata czasu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.10.06, 23:42
        Kolego nie pitol. tomcio-tomcio ma sluszna racje, ze nie powinno sie placic
        podwojnie za niewygode i zmiany wynikajace z remontow drog. Podam ci taki
        przyklad: wroclawskie ZOO. Dojezdzala tam kiedys 1. Teraz kierowca linii 700
        beznamietnie wzruszyl ramionami, zapytany czym teraz tam dojechac.Trzeba uzyc
        conajmniej dwa srodki lokomocji placac podwojna cene. SUKCES W KASIE dla ZDiK.
        Powiem ci jeszcze jedno: powinno sie placic jeden bilet za jazde w jakims
        okreslonym kierunku , niezaleznie od ilosci srodkow lokomocji, ktore jestesmy
        zmuszeni uzyc . Tak jest w Kanadzie.
        • Gość: PASKAL Re: Podwojna oplata plus niewygoda i strata czas IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.10.06, 23:44
          ps. mialo byc tomko-tomko, ale chyba nie obrazisz sie za tego tomcia...
          • tomko-tomko Re: Podwojna oplata plus niewygoda i strata czas 06.10.06, 19:43
            Gość portalu: PASKAL napisał(a):

> ps. mialo byc tomko-tomko, ale chyba nie obrazisz sie za tego tomcia...

Obraziłem się! Żartuję;-))))) pozdro.
            • Gość: Paskal Re: Podwojna oplata plus niewygoda i strata czas IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.10.06, 20:22
              Ja rowniez pozdrawiam.
        • Gość: antykanar Re: Podwojna oplata plus niewygoda i strata czas IP: *.akron.net.pl 06.10.06, 13:34
          Gość portalu: Paskal napisał(a):
          > Trzeba uzyc conajmniej dwa srodki lokomocji placac podwojna cene. SUKCES W
          > KASIE dla ZDiK.
          > Powiem ci jeszcze jedno: powinno sie placic jeden bilet za jazde w jakims
          > okreslonym kierunku , niezaleznie od ilosci srodkow lokomocji, ktore jestesmy
          > zmuszeni uzyc . Tak jest w Kanadzie.

I tak powinno być we Wrocławiu. Wreszcie głos z NORMALNEGO kraju. Ale jak tu
          się człowiek upomina o NORMALNOŚĆ, to go co najwyżej wyzwą od złodziei.
          Ale nikt z oburzonych nie przedstawił jeszcze merytorycznego uzasadnienia
          podwójnej opłaty. (lichwa i spekulacja w czystej postaci)

Pozdrowienia dla Kanady!

----
          Nie ma przebacz dla ZDiK-u!

• Gość: Paskal Re: Podwojna oplata plus niewygoda i strata czas IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.10.06, 20:23
            Dzieki serdeczne za pozdrowienia i pozdrawiam wzajemnie.
    • Gość: marek1963 Re: ZDIK okrada pasażerów!!! IP: *.os1.kn.pl 06.10.06, 08:21
      A tak swoją drogą to ciekawe czy jest jakaś uchwała Rady Miejskiej w tej sprawie?
    • tia666 ZDiK ma gdzies pasazerow, no moze za wyjatkiem 06.10.06, 21:12
      ich portfeli,
      logicznie rzecz ujmujac to te dodatkowe oplaty to czyste zlodziejstwo - takie
      same jak jazda bez waznego biletu, wiec moze remis dla tej trasy z taborem
      zastepczym;)
      jeszcze sie nie spotkalem z takim "patentem"
      WROCLAW - miastem pomyslow;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka