Dodaj do ulubionych

a mi szkoda Poltegoru....

05.10.06, 19:28
Mimo wszystko!Nie mozna by go jakos odnowic i wkomponowac w projekt?Czemu
wysadzac w powietrze cos co wciaz zyje? Pan Czarnecki mial go wyremontowaca
nie wysadzac!Wszyscy sie zachwycaja tym nowym projektem o trywialnej nazwie!
Dla mnie taki budynek przy ul Powstancow Sl z kostki jest dosc zalosny!
Zdecydowanie nie popieram!Lubie Poltegor!Kojarzy mi sie z domem!Nie narzuca
sie!A to nowe wielkie brzydactwo? Moze jeszcze wiekszy z platformami nad
ulica?Bedzie jeszcze nowoczesniej?
Ludzie a ktos pomyslal o uzytecznosci?
Zamiast jarac sie tym nowym mutantem pomyslcie troche!To ze jest wielki o
niczym nie swiadczy!A jesli sie zawali?Ja go nie chce......
Obserwuj wątek
    • Gość: masney Re: a mi szkoda Poltegoru.... IP: *.wro.vectranet.pl 05.10.06, 20:06
      Rozumiem Cie, ale wg. właściciela potrzebny jest parking podziemny, którego pod
      poltka nie da się wcisnać, poza tym nie ukrywajmy, jest on brzydki, powstańców
      śląskich napewno z kostki nie będzie, kiedy zbudują sky tower, a Twój tekst: "A
      jesli sie zawali", to wybacz, nie złość się, ale jest żałosny ;-)
      • Gość: ;) Re: a mi szkoda Poltegoru.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.06, 20:26
        W SKY TOWER będzie mały sklepik z pamiątkami. Będzie w nim można kupić między
        innymi małe, pamiątkowe modele Poltegoru, także takie do sklejania. Ci z
        większą gotówką będa mogli sobie zakupić kawałki z rozbiórki (wysadzenia w
        powietrze) Poltegoru. Ceny pamiątek nie są w tej chwili jeszcze znane.

;)
      • Gość: bartollommeo Re: a mi szkoda Poltegoru.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 00:15
        Mam nadzieję że kostkę zostawią.
    • Gość: josip Re: a mi szkoda Poltegoru.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 20:23
      > Mimo wszystko!Nie mozna by go jakos odnowic i wkomponowac w projekt?

Alez poltegor wlasnie jest wkomponowany w projekt - przyjzyj sie dokladnie a zobaczysz. Nastapila jednak okolicznosc zwana rebus sic stantibus.
    • capo_di_tutti_capi Re: a mi szkoda Poltegoru.... 05.10.06, 21:03
      i_w_o_n_a napisała:

> Ludzie a ktos pomyslal o uzytecznosci?

Cały w tym ambaras, że Poltegor jako biurowiec jak nak dzisiejsze czasy jest
      nieużyteczny...
      • Gość: Rafis Re: a mi szkoda .... IP: *.wro.vectranet.pl 05.10.06, 21:08
        tych którym szkoda Poltegoru :)
        • Gość: gosc Re: a mi szkoda .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 21:16
          ..siebie że nadal muszę patzyć na ten pseudowieżowczyk.
        • preslaw Re: a mi szkoda .... 05.10.06, 21:17
          Czego jak czego, ale Poltegoru nie ma co żałować.
          • Gość: Rafis Re: a mi szkoda .... IP: *.wro.vectranet.pl 05.10.06, 21:19
            nie żałuj róz gdy obok rosna (wy)rosną lasy :)
            • capo_di_tutti_capi Ciekawe co zrobią z neonem? 05.10.06, 21:22
              Do muzeum?:)
              • preslaw Re: Ciekawe co zrobią z neonem? 05.10.06, 21:29
                Gość portalu: Rafis napisał(a):

> nie żałuj róz gdy obok rosna (wy)rosną lasy :)

Dobre, dobre. Nawet Wielki Las... Na marginesie książkę o tym tytule polecam.)):
                • Gość: erni Re: Ciekawe co zrobią z neonem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 21:30
                  Nie ma co rzucać pereł przed wiepsza.
    • Gość: verena Re: a mi szkoda Poltegoru.... IP: *.os1.kn.pl 05.10.06, 22:36
      Nie przesadzajmy z tym sentymentalizmem! Ja absolutnie nie będę żałować
      Poltegoru. A spędziłam w nim kilka ładnych lat mojego życia.
    • marian1949 Re: a mi szkoda Poltegoru.... 06.10.06, 09:25
      Bardzo roztropny głos w tej dyskusji. Poltegor jest solidnym i ładnym
      budynkiem, który dominuje w tej części Wrocławia. Powinien pozostać. Jeśli pan
      Czarnecki wybuduje w pobliżu drugi wysokościowiec, będzie jeszcze ładniej i nie
      będzie marnotrawstwa.
      • Gość: Martix Re: Bieg "Złote Schody Poltegpru". IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.06, 20:19
        Dzisiaj w Poltegorze odbył się ostatni bieg po schodach "Złote Schody
        Poltegoru".W tym morderczym biegu na 23 piętro biegłem i ja.Mi to zajęło 2 min
        i 41 sek.Na koniec były szef POLTEGORU pożegnał się z nami gdyż przeprowadzi
        się na Wyścigową.Nam biegaczom jest może i szkoda tego obiektu ale z drugiej
        strony nie bo wiemy że tu za 4 lata będzie bieg na jeszcze wyższy
        moloch.Zachęcam do kupna w poniedziałek "SŁOWA POLSKIEGO"gdzie będę widoczny na
        zdjęciu z nr.startowym 197 zrobionym przed biegiem.
        • Gość: Piko6 Re: Bieg "Złote Schody Poltegpru". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 21:04
          Super, będziesz gwiazdą ;)
          • Gość: Martix biegacz Re: Bieg "Złote Schody Poltegpru". IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.06, 21:34
            Dzięki,ja w nim nie wygrałem ale powiem Ci że to jest taki wysiłek że każdy kto
            tu biegł to rzeczywiście jest gwiazdą.Na ten bieg trzeba trenować,a ja nie
            trenowałem ale czas miałem i tak całkiem nie taki zły.Biegłem tu 2 razy i
            prawie w jednakowym czasie.
            • Gość: Runway Re: Bieg "Pod Arkadami". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 17:44
              Nie martw się. Za rok w zastępstwie do wybudowania Sky Tower bieg odbywać się
              będzie w biurowcu Getin Bank w kompleksie ARkad Wrocławskich.
              • Gość: Martix biegacz Re: Bieg "Pod Arkadami". IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.12.06, 22:19
                Świetna wiadomość,ten budynek będzie mniejszy i szybciej będzie można tu biec.
    • Gość: JAROSEKT Re: a mi szkoda Poltegoru.... IP: *.telsat.wroc.pl 31.12.06, 17:20
      ty musisz być blondynką!!!!!!
      • Gość: Martix Re: a mi szkoda Poltegoru.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.01.07, 12:48
        Chyba żartujesz albo masz jakąś manię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka