Gość: Igrata IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.06, 21:20 Czy słyszeliście o teatrze ARKA, przy ulicy Menniczej 3? Jeśli tak, to co o nim myślicie ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jotekb Re: Teatr ARKA 04.03.15, 11:12 Oszuści. Idea Teatru jest piękna. Szacun dla niepełnosprawnych Artystów, którzy wkładają w Teatr całe swoje serce. Natomiast osoby zarządzające Teatrem to OSZUŚCI. Nie wywiązują się z umów, nie wypłacają honorariów, nie odbierają telefonów i nie odpisują na maile. Wielka szkoda, że zasłaniając się piękną ideą, ukrywają swoje szemrane interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
recenzentunio Re: Teatr ARKA 09.03.15, 14:39 Pani J.raczej nie robi szemranych interesów... nie potrafi,,, czy ktoś widcial ją jak przemawia do ludzi?,,, ona z sobą nie radzi. Ale widać ze niepełnosprawni nieźle tam skaczą wokoło niej. Jak rodzice mogą na to pozwolić??? Taki szit to rzadko można spotkać,,,,,, może czasami w remizach!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grey Re: Teatr ARKA IP: *.koksztys.pl 20.03.15, 13:13 Odradzam wszelkie kontakty z teatrem arka - poziom spektakli mierny, a zarząd nastawiony jest na maksymalny zysk dla siebie i zatrudnionego grona rodziny. Niepełnosprawni zaś są po to, żeby wyciagac kasę z dotacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Teatr ARKA IP: *.koksztys.pl 24.03.15, 11:19 Oglądałem ich kilka miesięcy temy w jeleniej górze. Jakbym się cofnął do głębokiego prlu. amatorszczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz Re: Teatr ARKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.15, 01:19 Bzdura. Nie znacie się na sztuce. Zazdrościcie .Teatr Arka to bardzo dobry teatr ,widziałem przedstawienie statek szaleńców ...świetny .szkoda ,ze tak złe piszesz. Widać niewiele pojmujesz z życia i sztuki.To nie jest prawda ze robią kasę ...nie maja pieniędzy...teatr z niepełnosprawnymi w Polsce to nieporozumienie i ryzyko. Wszak Polaczkowie to ciemniaki i nietolerancyjne prostaki..książek nie czytają, marne seriale oglądają i wzajemnie się nie szanują,,,,ohyda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: Teatr ARKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.15, 01:30 Masz racje.Zgadzam się ,ze to trudno w Polsce o prawa dla niepełnosprawnych.Sama jestem niepełnosprawna i wiem jak się czuje gdy ludzie gapia się na mnie jakby mnie chcieli zlikwidować. Byłam w Teatrze Arka. Mały Teatr, bez podjazdu , ale przedstawienia ma ciekawe, Ludzie nie gadajcie o nich złe, są tacy jedyni w Polsce .Znowu ta nasza Polska zawiść. Sami załóżcie taki teatr . U nas każdy ględzi ,jeden na drugiego, nie buduje tylko narzeka..Dość.Sa dobrzy, jeżdżą na festiwale, są doceniani, ja życzę im aby im się wiodło. Przynajmniej coś robią, a wy nic tylko im zazdrościcie. Opamiętajcie te swoje Polskie gęby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Re: Teatr ARKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.15, 11:23 Chyba nie znasz sie na sztuce .Przeczytaj recenzje znanych krytyków. Teatr Arka to bardzo dobry teatr. Jakby byli marni to by ich nie zapraszali na festiwale . Teraz jadą do Francji we wrześniu na festiwal. Gdyby byli marni to by nikt ich nie chciał na zachodzie. To w Polsce ich nie chcą bo zatrudniają niepełnosprawnych jako aktorów a u nas tego sie nie robi.Teatr nie dostaje dotacji bo nie jest firma ani instytucja. Dostaje Stowarzyszenie ,które czasami wspomaga Teatr Arka. Nie gadaj głupot bo nie wiesz jak widać. Kieruje tobą zwykła Polska zawiść. To typowe dla Polaków więc się nie martw. Jesteś podłym i szarym polaczkiem ,który tylko czeka komu by tu jeszcze dokopać . Sam coś stwórz od podstaw. A jak nie potrafisz to przestań szkodzić. Idż się wyspowiadać jeżeli wierzysz i chodzisz do kościoła. Pewnie nie. Bo tacy jak ty to ani nie chodzą do kościoła ani nie wierzą w Boga. To po prostu skomunizowani miernota. Zmień sie człowieku bo życie jest krótkie i po drugiej stronie będziesz musiał za to odpowiedzieć. Bóg z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benua Re: Teatr ARKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.15, 09:50 Widziałem nowe przedstawienie Teatru arka w reżyserii Renaty Jasińskiej Inanna .....bardzo mi sie podobało .Jestem z Afryki i tym bardziej jest to dla mnie ciekawy teatr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Re: Teatr ARKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.15, 00:22 Byłem na statku szaleńców. Świetne przedstawienie. Naprawdę polecam.Warto zobaczyć. Aktorzy ciekawi, muzyka,,,, scenografia...Byłem . Taki jedyny w Polsce teatr integracyjny...niby maja niepełnosprawnych...a nie widać ...szoku dostałem ...kto tam jest niepełnosprawny.Pani Jasinska gratuluje świetnej recenzji z Sarajewa. Czytałem na stronie internetowej. Życzę powodzenia całej ekipie Arki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola. Re: Teatr ARKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.15, 00:31 Jestem niepełnosprawna .bylam w Teatrze Arka, Bardzo biedni ale maja dobre przedstawienia, Dobrze ,ze jest taki teatr we Wrocławiu ,który zatrudnia osoby niepełnosprawne. Chociaż oni.Bo pozostałe teatry tego nie robią. Szkoda. Byłam na Moralności Pani Dulskiej. Świetne przedstawienie .Dariusz Taraszkiewicz jest cię kawami reżyserem Panie Darku ...gratuluje. Kiedy można zobaczyć Pana Śluby Panieńskie? Widzieliście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek. Re: Teatr ARKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.15, 00:35 Gratuluje panie Darku. Widziałem Dulska ,bardzo mi się podobała. A pani Jasinska powinna cześciej grać na scenie, bo jest świetna aktorka.Chcialbym jeszcze zobaczyć ja w czymś innym.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odpowiedz. Re: Teatr ARKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.15, 11:08 Teatr Arka nie jest firmą lub instytucja . Nie może wypłacać pieniędzy. Pracowałeś tam skoro tyle wiesz.pieniadze za pracę wypłaca Stowarzyszenie.A jeżeli Stowarzyszenie nie dostanie dotacji to nie ma z czego wypłacić.Teatr na siebie nie zarabia bo ma salę na 50 osób. To Stowarzyszenie pozyskuje pieniądze. W Polsce nie lubi się niepełnosprawnych i najlepiej , żeby ich nie było widać. Jasińska uparła się aby grali na scenie. Dlatego nie chcą dac Stowarzyszeniu dotacji na teatr bo nie chcą aby grali niepełnosprawni. Społeczeństwo polskie nie jest na to gotowe. To nie Europa Zachodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krytyk Re: Teatr ARKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.15, 08:56 Znam Teatr Arka. Bardzo interesujące zjawisko. Krzywdzicie ich Państwo nieprawdziwymi opiniami zarabianiu pieniędzy. Niestety z tego co wiem maja duże problemy finansowe bo maja 28 pracownikow na etetech. Pani Jasinska widząc myśli, ze w czasach dzisiejszych gdzie człowiek człowiekowi wilkiem, można prowadzić Artystyczny Teatr.Nie , to niemożliwe. Wszyscy szczycimy się Grotowskim a nie wiem czy wiecie, ze grali dla 30 widzów, próbowali cały rok ,aktorów opłacał,dostali mieszkania od miasta Wrocław ( to było za komuny) i nie martwili się ,ze nie ma pieniędzy. O ile wiem to Teatr Arka regularnie nie ma na opłacenie ludzi, na telefony, na zapłatę 1000 m kwadratowych pomieszczeń, prąd itd. Aktorzy i reszta jednak pracują, coś w tym musi byc...inaczej by sobie poszli... Idea piękna,praca ludzi piękna, teatr bardzo ciekawy ale jak widać po Państwa wypowiedziach czy warto dla ludzi tworzyć dobro....chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz Re: Teatr ARKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.15, 11:36 Teatr Arka jest bardzo dobrym teatrem Byłem ostatnio na Shirley Valentine. Nie jest instytucja wiec nie ma osobowości prawnej . Wspiera go finansowo Stowarzyszenie. A ponieważ Stowarzyszenie nie zawsze ma pieniadze na Teatr Arka to niestety Teatr Arka ciagle od 12 lat ma problemy finansowe. Chyba wiesz jak funkcjonują w Polsce takie działania. Urzędnicy tylko interesują sie swoimi sprawami.A kasę maja np. na zakup zdjeć Marylin Monroe 6,5 miliona zł. Przeczytaj o tym . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wroclawianin Re: Teatr ARKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.15, 11:47 To prawda nie dają we Wrocławiu pieniędzy na Teatr Arka a wydają kolosalne pieniadze np. na zdjęcia Marylin Monroe. Bo jakiś pan urzędnik sobie marzył o takiej kobiecie to sobie ja kupił Dlaczego ich sie za to nie rozlicza. Przeciez wydają nasze pieniadze. Nas sie o to nie pyta. A we Wrocławiu nie inwestują w kulturę . Zapraszają artystów z zewnątrz. Artyści z Wrocławia uciekają. Bo nie ma perspektyw. Taki gadanie o Europejskiej Stolicy Kultury. Nie dla wszystkich . Dla niepełnosprawnych nie.Nie dla artystow wrocławskich. Siedzą na stołkach i niewiele robią. Nie znają sie. Maja gdzieś kulturę Wrocławia. Każdy teatr tu ma problemy a urzędnicy pasa sie na naszych pieniądzach . Moze wreszcie jak PIS dojdzie do władzy to i ich rozliczy i pogoni to towarzystwo. A prezydent Duda mam nadzieje, ze da radę z nimi . Musi sie w Polsce cos zmienić bo tu juz nie można oddychać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Teatr ARKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.15, 11:59 Masz racje. Teatr Arka jest dobrym teatrem i to urzędnicy nie chca na nich dac pieniędzy bo sa ograniczeni i prostaki. Głosowałam na Dutkiewicza i bardzo żałuje . Trzeba mi było głosować na te babkę z PIS -u . Ona chyba byłaby lepsza . Dutkiewicz to książę. Oderwał sie .Nie można sie do niego dostać. A nie obchodzi go teatr Arka bo obchodzi go jego własny interes .Szkoda. Rodzice mi mówili,ze Polska miała byc inna niż jest. Tyle dzieci nie ma co jeść. Taka nędza, szpitale padają a oni wydają pieniadze na nic. I każdy donosi na każdego .Kraj donosicieli i szpiegów. Chyba z Polski wyjadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz Re: Teatr ARKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.15, 23:40 Rzeczywiście ciekawy teatr. Byłem ostatnio na Moralności Pani Dulskiej. Jsińska świetna jako Dulska. Bardzo podobali mi się Alexandre Marquezy- Felicjan ,Sylwester Rozycki - lokatorka i Maciej Sibilski Zbyszek. Ale najbardziej podobała mi się niepełnosprawna dziewczyna - Anna Rzempołuch.nieprawdopodobne. Nigdy bym nie przypuszczał, ze ludzie z zespołem downa mogą grać na scenie...Nie chciało mi się wierzyć.To był mój drugi spektakl .Pierwszym był Król Maciuś Pierwszy . Co ta Jasinska robi z tymi niepełnosprawnymi ,ze oni tak grają na scenie.Sa zaskakujący. Nigdy czegoś takiego ,jeszcze nie widziałem.To działa.Chce się wierzyć w człowieka...bo jeżeli niepełnosprawny moze to ja zdrowy tym bardziej.Pozdrawiam .Idzcie do Teatru Arka zWroclawia.Sami zobaczcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niepełnosprawny. Re: Teatr ARKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.15, 23:54 Jasinska ich rozumie bo miała cieżko chore dziecko.Ona mówi o tym, czuje ich a oni jej ufają.Co ciekawe to nigdy nie przekracza granic ich intymności .Znam ten teatr .Czesto u nich bywam i modlę się za nich aby przetrwali i żeby misie wiodło. Niestety wielu ludzi im zazdrości . Często są to aktorzy ,którzy nie wytrzymują pracy z niepełnosprawnymi w Arce...odchodzą a potem,ich obgadują, chcąc zakryć porażkę. Szkoda Wiem, ze to bardzo trudne dla ego aktorów, pracować z ludźmi upośledzonymi i byc traktowanymi na równi z nimi , bo z tego co wiem Jasinska traktuje aktorów i niepełnosprawnych na równi .Coz dla niektórych to trudne. Szczególnie gdy tych drugich wychwalają dziennikarze, . Cieszy mnie to, ze jest taki Teatr Arka,ze ludzie niepełnosprawni są nareszcie docenieni.Jestem niepełnosprawny , na wózku i gdy do nich przyjeżdżam to wnoszą mnie z wózkiem na widownie. Głupio się czuje ale wiem..nie maja podjazdu .mam nadzieje, ze miasto Wrocław coś z tym zrobi na 2016 rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Teatr ARKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.15, 21:39 Teatr Arka? Polecam . Bardzo ciekawy teatr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz Re: Teatr ARKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.15, 10:36 Teatr bardzo ciekawy.Tylko tam można przekonać sie ,ze człowiek niepełnosprawny ma szansę na realizację swoich talentów i zarabia na tym pieniadze.W innych miejscach niepełnosprawni intelektualnie sprzątają, myją talerze roznoszą ulotki. W Teatrze Arka grają na scenie. Bardzo dobrze.Najnowsze przedstawienie Shirley Valentine z Renatą Jasińska jest bardzo dobre. Niepełnosprawni tańczą z główną aktorką.Polecam Śmieszne, wzruszające i bardzo dobrze grane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Teatr ARKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.15, 10:38 To prawda . Shirley Valentine bardzo dobre przedstawienie. Podobno mają komplety. Pójdę pod koniec sierpnia. Teatr Arka jest ciekawy i rozwija się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz. Re: Teatr ARKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.15, 10:49 Teatr Arka jest zawodowym , repertuarowym i autorskim teatrem. Twórcą jego są Renata Jasińska i Alexandre Marquezy.Pracuje w nim na etatach 10 osób niepełnosprawnych i 10 pełnosprawnych. Ostatnio dołączył jeszcze jeden człowiek Marcin Antoniak ,który jest kierownikiem literackim . Jest niepełnosprawny , po porażeniu mózgowym, chodzi o kulach, ma wyższe studia. Jest poetą i dziennikarzem . Pracuje tu też śpiewaczka zawodowa bez rąk.Podobno nie chcieli Jej przyjąć do pracy....Pracuje w Arce i ma świetne recenzje. Zobaczcie recenzje Pana Leszka Pułki o Innanie....Polecam ten teatr z czystym sumieniem. Nie będziecie żałować.Jeżeli ktokolwiek źle o nich pisze to albo jest złośliwy albo zazdrości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupi Re: Teatr ARKA IP: *.dynamic.chello.pl 01.01.16, 15:50 Zaprosiłem znajomych na przedstawienie sylwestrowe. To była moja największa głupota. Wygląd "teatru" poziom przedstawienia jest niższy jak to określił moj gość od remizy strażackiej na tzw. głębokiej prowincji. Sposób zapowiedzi ta lampka zwietrzałego szampana w brudnej lampce i to się działo w centrum Wrocławia. Współczuję wszystkim tym co byli w takiej samej sytuacji jak ja. Straciłem pieniądze i znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś