Dodaj do ulubionych

szukam dobrego endokrynologa dziecięcego

10.10.06, 17:28
Pilnie szukam dobrego endokrynologa dziecięcego we Wrocławiu lub
okolicach.Proszę o info
Obserwuj wątek
    • ania.76 Re: szukam dobrego endokrynologa dziecięcego 16.10.06, 12:21
      Ja jestem świeżo w temacie. Od jakiegoś czasu szukałam endokrynologa
      dziecięcego we Wrocławiu. Zadanie okazało się bardzo trudne. W końcu
      postanowiłam skorzystać ze skierowania i umówiłam termin w przychodni na ulicy
      Dobrzyńskiej (wcześniej szukałam prywatnie). Sceptycznie podchodziłam do tej
      wizyty. Umówieni byliśmy na godzinę, i już pierwsze zaskoczenie: zostaliśmy
      poproszeni do gabinetu punktualnie!!! Pani dr okazała się lekarzem z duzym
      doświadczeniem. Przeprowadziła fachowy wywiad, przeglądnęła dokładnie wszystkie
      wyniki, dziecko zbadała bardzo fachowo, a przy okazji wykazała się znakomitym
      podejściem do małego pacjenta. Poszliśmy do niej z problemem o którym mieliśmy
      już jakieś pojęcie, więc wiedzieliśmy czego powinniśmy oczekiwać. Pani doktor
      poświęciła nam jakieś pół godziny, po czym skierowała nas na dodatkowe badanie.
      Zrobiliśmy je piętro wyżej od ręki. Za 10 dni mają być wyniki i prosiła nas,
      aby jedno z rodziców podeszło do niej z wynikami, nie ma sensu kolejny raz
      przyprowadzać dziecka.
      Kompetentna, fachowa, z doświadczeniem, uważam, że trafiliśmy na bardzo dobrego
      lekarza. Wyszłam po tej wizycie usmiechnięta i zadowolona, nie wierzyłam w
      państwową służbę zdrowia. Okazało się, że pomimo tego, iż jestem wymagającym
      rodzicem, nie zawsze trzeba szukać prywatnie najlepszych lekarzy.
      Pani doktor ma na nazwisko Iwanicka.
      Naprawdę polecam.
      Pozdrawiam, Ania

nr tel. do rejestracji 071 3442831, jednym minusem jest termin oczekiwania na
      wizytę, ale uważam, że warto poczekać.
      • Gość: gość Re: szukam dobrego endokrynologa dziecięcego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 19:33
        Ja także jesten zainteresowana tematem.Czy możesz podac nazwisko pani
        doktor?Również poszukiwałam kogos prywatnie,ale bez skutku,chciałam dziecko
        zarejestrować do kliniki na Wrońskiego,lecz tam niestety nie ma miejc na ten
        rok,a w przyszłym co będzie to oni sami nie wiedzą.I z tego tez powodu moje
        dziecko oczekuje na wizytę w przychodni na ulicy Dobrzyńskiej.I ja także
        podchodze do tej przychodni z wielkim dystansem,jednak to co tutaj przeczytałam
        napawa optymizmem.Gdybyś tylko podała nazwisko pani doktor byłbym bardzo wdzięczna.
        • ania.76 Re: szukam dobrego endokrynologa dziecięcego 17.10.06, 08:42
          Lekarka nazywa się Iwanicka.
          Sama przychodnia jest bardzo obskurna, toalety wołają o pomstę do nieba, a sam
          gabinet tejże pani doktor jakby żywcem wyjęty z wczesnych lat 80. Ja osobiście
          odwykłam od tego typu "klimatów", ale dobrze że z tamtąd nie uciekliśmy.
          Podobnie jak Ty chciałam dziecko zapisać na Wrońskiego, ale miła pani kazała
          dzwonić pod koniec listopada jak coś może będą wiedzieć o kontrakcie z
          funduszem na przyszły rok, o ile oczywiście coś będą wiedzieć.
          W każdym bądź razie ja jestem zadowolona z wizyty na Dobrzyńskiej, czego i Wam
          z całego serca życzę. Napiszcie jak bedziecie po wizycie, jestem ciekawa
          Waszych wrażeń.
          Ania
          • Gość: you Re: szukam dobrego endokrynologa dziecięcego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 11:54
            Zgadzam się, że pani Iwanicka jest rewelacyjnym specjalistą i też korzystałam z jej pomocy, ale przestałam w momencie gdy zaleciła mi odchudzenie dziecka 3-letniego! Dodam, że jego waga jest w normie. Pani dr ma obsesję na tym punkcie i absolutnie nie popieram otyłych i nie jestem z tych, co uważają, że dziecko jakoś samo wyrośnie, ale bez przesady. Dodam tylko, że moje dziecko w ogóle nie jada słodyczy, bo organizm ich nie toleruje, więc nie wiem, jak niby to odchudzanie miałby wyglądać - nie dawać śniadań? czy co?
            • ania.76 Re: szukam dobrego endokrynologa dziecięcego 17.10.06, 13:35
              A to dziwne faktycznie... Nasz mały też do mikrusków nie należy, ma 3 latka i
              waży 15 kg przy wzroście 89 cm. Jest nabity i niski (właśnie powolny przyrost
              wagi jest naszym problemem i dlatego bylismy u endokrynologa), ale akurat wagi
              naszego dziecka w ogóle lekarka nie komentowała, chociaż inni lekarze często
              coś napominają na ten temat... hmmm
              • Gość: you Re: szukam dobrego endokrynologa dziecięcego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 18:53
                Najzabawniejsze było to, że poszliśmy zupełnie z czym innym, a pani zajęła się czymś innym niż prosił lekarz w skierowaniu. W tym również wagą. Ale ogólnie to bardzo miła pani i jest dobrym specjalistą. Potraktowałam uwagę o odchudzaniu z lekkim przymrużeniem oka.
                • enea5 Re: szukam dobrego endokrynologa dziecięcego 17.11.06, 12:32
                  Witam
                  Jestem świeżo po wizycie u pani doktor.Też zrobiła na mnie dobre wrażenie w
                  przeciwieństwie do samej przychodni.Pani doktor miła,sympatyczna,ale....tez
                  poleciła mi odchudzanie dziecka.I nie bardzo chciała słuchać tego,że mojemu
                  dziecku bliżej jest do niejadka niż w tę druga stronę.Faktycznie wygląda dosyć
                  "ładnie"ale to skutek leków,które przyjmuje.Potraktowałam to troszeczke z
                  przymrużeniem oka,jednak muszę zadbać żeby mały miał więcej ruchu,bo tego mu
                  faktycznie brakuje.
                  • Gość: you Re: szukam dobrego endokrynologa dziecięcego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 18:47
                    A to widzę, że nic się nie zmieniło:)) Pani ma lekką obsesję na tym tle, ale to wspaniała kobieta i b. dobra lekarka. Pamiętam, jak na jednej z pierwszych wizyt zrobiła mi mini-wykład skąd to biorą się te "spooore" dzieci, ano z lenistwa mam, bo one by tylko gotowe rzeczy kupowały np. słoiczki Gerbera, a to jest właśnie ten tucznik, bo młode są leniwe i takie tam. Zapewne coś w tym jest, ale nie dajmy się zwariować. Pozdrawiam.
    • rachelg Re: szukam dobrego endokrynologa dziecięcego 02.12.06, 23:24
      A aja polecam dr Barg. Przyjmuje na fundusz na Wrońskiego. Ale ja chodze
      prywatnie do niej do Onkomedu. Super fachowiec. Polecam
      • ula1118 Re: szukam dobrego endokrynologa dziecięcego 03.12.06, 15:50
        bardzo polecam dr Basiaka z Wrońskiego, przyjmuje też prywatnie
      • ania.76 dr Barg 03.12.06, 20:28
        Byliśmy u nie jakiś czas temu właśnie w Onkomedzie na Ślężnej. Też słyszałam,
        że jest dobra. Na nas nie wywarła jednak pozytywnego wrażenia. Na drugiej
        wizycie jak się okazało nawet nie miała zpisane w karcie nic na temat małego z
        pierwszej wizyty, beznadzieja. Więcej do niej nie poszliśmy. Podeszła do nas
        bardzo olewatorsko że tak się wyrażę.
        • Gość: Kama Re: przychodnia na Wrońskiego IP: *.e-wro.net.pl 13.06.07, 19:28
          Czy ktoś zna numer telefonu do rejestracji do przychodni na Wrońskiego? Bardzo
          proszę o namiary.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka