kejro 23.10.06, 13:57 Przejeżdzałam wczoraj po raz pierwszy w życiu przez Wrocław i zauważyłam drzewa "opatulone " deskami.Wytłumaczcie mi proszę , w jakim celu jest to robione? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bart Re: drzewa z deskami IP: *.os1.kn.pl 23.10.06, 14:00 a to jest bardzo trudna odpowiedź i musisz sobie sam na nią odpowiedzieć !!! albo poszukac w głowie i pomysleć w jakim celu opatula się drzewa deskami !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kejro Re: drzewa z deskami 23.10.06, 14:19 A myślisz, że nie szukałam w głowie odpowiedzi? Przejechałam 600 km i nie potrafiłam niestety sama sobie udzielić jednoznacznej odpowiedzi. Pomysłów miałam nawet sporo : 1)ochrona przed mrozami - raczej mało prawdopodobne, bo mrozy gdzie indziej większe bywają, ale desek to nie widziałam 2)ochrona przed zajączkami - głupie ale też mi przyszło do głowy 3)wsparcie dla rowerów - tylko kto się pcha na trawnik z rowerem? 4) bariera przed szrotówkiem - szrotówek ma ponoć brata co włazi na inne drzewa, ale deska to bariera chyba żadna 5)a może to ma służyć jako pisuar dla piesków? Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: drzewa z deskami 23.10.06, 15:28 kejro napisała: > 1)ochrona przed mrozami - raczej mało prawdopodobne, bo mrozy gdzie indziej > większe bywają, ale desek to nie widziałam > 2)ochrona przed zajączkami - głupie ale też mi przyszło do głowy > 3)wsparcie dla rowerów - tylko kto się pcha na trawnik z rowerem? > 4) bariera przed szrotówkiem - szrotówek ma ponoć brata co włazi na inne > drzewa, ale deska to bariera chyba żadna > 5)a może to ma służyć jako pisuar dla piesków? 6) Robi się to po to aby drzewa rosły prosto. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: drzewa z deskami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.06, 14:13 Sprawa jest prosta najczesciej jest to robione podczas remontów dróg lub budynków wtedy gdy istnieje możliwość uszkodzenia kory drzewa :) Może są jeszcze inne powody ja znam tylko taki powód Odpowiedz Link Zgłoś
kejro Re: drzewa z deskami 23.10.06, 14:29 Gość portalu: abc napisał(a): > Sprawa jest prosta najczesciej jest to robione podczas remontów dróg lub > budynków wtedy gdy istnieje możliwość uszkodzenia kory drzewa :) Przyznam się, że też na ten pomysł wpadłam, tylko, że trawniki wokół drzew nie były zniszczone.Ale możliwe jest, że albo o "płotku" zapomniano po remoncie albo są to przygotowania do remontu. Odpowiedz Link Zgłoś