Dodaj do ulubionych

OT George Chuvalo nie zyje

13.09.26, 19:20
Największy twardziel w historii boksu (nigdy nie leżał na deskach!). Walczył z największymi. Miał niesamowicie agresywny styl walki ale podobno w życiu całkowite przeciwieństwo. Życie go nie oszczędzało i naznaczyło wieloma osobistymi tragediami. No i dożył 89 lat choć ostatnie kilka już w zakładzie dla ludzi z demencją…
en.wikipedia.org/wiki/George_Chuvalo
Obserwuj wątek
    • bywalec.hoteli Re: OT George Chuvalo nie zyje 13.09.26, 20:01
      ciekawe czy w sobotę dał radę zdmuchnąć ostatnia świeczkę...

niech spoczywa w pokoju
    • vogon.jeltz Re: OT George Chuvalo nie zyje 13.09.26, 21:18
      Nie mam pojęcia, kto to był George Chuvalo, ale generalnie uważam boks za patologię.
      • tbernard Re: OT George Chuvalo nie zyje 13.09.26, 21:40
        A co sądzisz o karate, kung-fu lub dziudo?
        • boggi_dan Re: OT George Chuvalo nie zyje 13.09.26, 22:08
          tbernard napisał:

> A co sądzisz o karate, kung-fu lub dziudo?
          U mnie był klub Start Czestochówka prowadził go Marian Chudy. Trenował w nim Jurek Kulej. Przy klubie był klub piłkarski Skra. Najlepsza murawa w mieście. Później AWSiaki go rozwalili razem z Buzkiem na czele i powstała szkoła polonijna. Buzek i jego żona wykładali tam.
        • vogon.jeltz Re: OT George Chuvalo nie zyje 13.09.26, 22:39
          > A co sądzisz o karate, kung-fu lub dziudo?

Kung fu uprawia moja córka, więc nie mam nic przeciwko. To chodzi głównie o filozofię, jaka danej dyscyplinie towarzyszy. Otoczka boksu jest taka, że w ringu spotykają się dwie dzikie bestie. Azjatyckie sztuki walki wyglądają pod tym względem jednak zupełnie inaczej.
          • tbernard Re: OT George Chuvalo nie zyje 14.09.26, 01:05
            Czyli gdy jakiś bandzior napada, to najpierw wypada namówić go na pogaduszki o filozofii i sensie życia? Ale to może spowodować, że napastnik że śmiechu umrze a jak wiadomo konwencję zakazują używania kawałów do celów bojowych. :)
      • dziewczynaengina Re: OT George Chuvalo nie zyje 13.09.26, 21:48
        vogon.jeltz napisał:

> Nie mam pojęcia, kto to był George Chuvalo, ale generalnie uważam boks za patologię.

Zaraz patologię. Ludzie to mają w naturze. Zamiast się prać w kibolskich ustawkach, albo robić walki psów/kogutów, znaleźli w miarę cywilizowany sposób na realizowanie swoich złych instynktów.
        • trypel Re: OT George Chuvalo nie zyje 13.09.26, 21:52
          To chyba nie chodzi o to ze 2 chce sie napier*alac ze soba tylko o świrów którzy chca na to patrzeć.
          • dziewczynaengina Re: OT George Chuvalo nie zyje 13.09.26, 21:57
            trypel napisał:

> To chyba nie chodzi o to ze 2 chce sie napier*alac ze soba tylko o świrów którz
            > y chca na to patrzeć.

Ale te "swiry" jak nie będą patrzeć na dwóch facetów, którzy się dobrowolnie leja, to pójdą do darknetu, oglądać prawdziwa przemoc.
            • trypel Re: OT George Chuvalo nie zyje 13.09.26, 22:01
              To moze róbmy również audycje z przeprowadzania wyroków śmierci w Chinach. Będzie mniej morderstw. Prawda?
              • dziewczynaengina Re: OT George Chuvalo nie zyje 13.09.26, 22:15
                trypel napisał:

> To moze róbmy również audycje z przeprowadzania wyroków śmierci w Chinach. Będz
                > ie mniej morderstw. Prawda?

Ludzie oglądają w necie egzekucje. To tacy, którym nie wystarcza widok krwi i przemocy, chcą jeszcze więcej. Oraz dzieci i mlodziez- z ciekawości. Nie zmienimy natury ludzkiej, tupiąc nóżką i nalepiajac etykietkę "patologii". Wg mnie zupełnie nie tędy droga.
          • qqbek Re: OT George Chuvalo nie zyje 13.09.26, 22:09
            trypel napisał:

> To chyba nie chodzi o to ze 2 chce sie napier*alac ze soba tylko o świrów którz
            > y chca na to patrzeć.
            >

O to to!
            W wadze ciężkiej, w której sklasyfikowany był Chuvalo, dochodzi do tego to, że panowie nawet jak nie padają efektownie na deski, to w ramach tej "szlachetnej rywalizacji sportowej" fundują sobie nieodwracalne uszkodzenia mózgu.
            A boks zawodowy to już zupełna patologia, od 50 lat w rękach kilku sprytnych "promotorów", koszących kasę za zabijających się nawzajem w ringu bokserów.

Ale co tu mówić o boksie, w erze ludzi napier_alaj_cych się w oktagonach, nawet na trawniku pod Białym Domem?
            Beautiful!
    • boggi_dan Re: OT George Chuvalo nie zyje 13.09.26, 21:19
      George Chuvalo stoczył 93 zawodowe walki, rywalizując z ikonami takimi jak Joe Frazier czy Muhammad Ali, i do końca kariery uniknął powalenia na deski. Szacun.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka