dr.tapczan 26.10.06, 22:53 Fajnie tu mieszkać, co spoglądam na prognozy pogody to Warszawa 10, Suwałki 5 a w Wrocław 19. Ech, żyć nie umierać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ludendorf Re: Klimat Wrocławia 27.10.06, 00:21 cuż w polsce to tu zawsze wiosna pierwsza nadchjodzi. Nie tylko ta kalendzrzowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Klimat Rzymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 00:23 U nas jest jeszcze fajniej, popatrz nizej na mapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublinianka Re: Klimat Wrocławia IP: *.devs.futuro.pl 27.10.06, 00:25 eh... ja narazie mogę tylko pomarzyc o tym pięknym Wrocławiu i jego magicznym klimacie Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Klimat Wrocławia 27.10.06, 07:02 za to w zimie macie chlapę a na wschodzie śnieg i mróz Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio-badyzio Klimat Wrocławia ?!?!?! 27.10.06, 10:00 Z tego co wiem, klimat we Wrocku jest nieszczególny. Duża wilgotność (podmokłe tereny) oraz położenie w niecce powodują powstanie specyficznego mikroklimatu bardzo niekorzystnego dla zdrowia. Przed wojną urzędnicy niemieccy mogli przyjeżdżać tu na kontrakty na max 5 lat. Fakt, że jest cieplej nie zmienia niczego. Poszperajcie w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: Klimat Wrocławia ?!?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 10:30 > bardzo niekorzystnego dla zdrowia. Przed wojną urzędnicy niemieccy mogli > przyjeżdżać tu na kontrakty na max 5 lat. Gdzie można o tym poczytać bo nie wiedziałem o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok drogi NEO, przeciez wiesz, że to sciema 27.10.06, 11:57 tak samo, jak z tą solą jodowaną.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: drogi NEO, przeciez wiesz, że to sciema IP: *.dialog.net.pl 27.10.06, 16:13 > tak samo, jak z tą solą jodowaną.......... Domyślam się że to ściema dlatego proszę o źródło tych informacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g625 Re: Klimat Wrocławia ?!?!?! IP: 194.8.14.* 27.10.06, 12:02 to same plotki sa w szcecinie. o metrze ukrytym tez. z tym, ze szczecinskie ma linie do berlina. Odpowiedz Link Zgłoś
la_laique Re: Klimat Wrocławia ?!?!?! 27.10.06, 17:12 Oj dyzio, zbyt dosłownie traktujesz krajewskiego. Magnolie u nas rosną i kwitną, a to jest dowód ciepłego klimatu z dużą ilością słońca (nie ciepłego z wilgocią). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breslauer Klimat Wrocławia IP: 212.244.172.* 27.10.06, 12:03 Najwyższe wartości temperatur notuje się w pobliżu Wrocławia, na Równinie Wrocławskiej. Jest to jedyny obszar w Polsce, gdzie średnia temperatura w ciągu roku przekracza 8,5°×C. Ten łagodny klimat sprawia, że okres wegetacyjny na Nizinie Śląskiej trwa 220 dni. (zródło: www.poland.gov.pl/Klimat,35.html) Odpowiedz Link Zgłoś
maugohaha Re: Klimat Wrocławia 27.10.06, 12:07 Ale dzięki tym temperaturom można siedzieć na Rynku do 24, jeszcze nie widziałam takiego miasta co życie tętni całą noc! Studiowałam akurat w Toruniu i tam nie mogli uwierzyć w to, że w środku nocy można kupić kwiaty i potykać się o ludzi jak w sobotni szczyt zakupów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestety Re: Klimat Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 13:45 cala zagadka polega na koncentracji, zyje tylko rynek, reszta miasta zasypia o 20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niko Re: Klimat Wrocławia IP: 195.187.134.* 27.10.06, 13:51 no i dobrze, ze reszta zasypia. jak chcesz spac, idziesz do domu, jak nie chcesz, idziesz na rynek. O co chodzi? W innych miastach jak nie chcesz spac, to nie masz wyjscia, musisz spac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan w Warszawie teraz jest 20st. IP: *.chello.pl 27.10.06, 14:37 dobowy wykres temperatury w Wawie 194.29.174.39/ Poza tym że dziś wieje wiatr jest piekna pogoda jak codzień od 2 miesiecy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niko Re: w Warszawie teraz jest 20st. IP: 195.187.134.* 27.10.06, 14:54 ale niedlugo nadejdą syberyjskie mrozy i skuje Warszawe. Bedzie hulał zimny, przenikliwy wiatr po szerokich i płaskich gierkowskich ulicach i miedzy luzno stojącymi gomułkowskimi blokowiskami. A potem nadejdzie brudna, brzydka mazowiecka odwilż, znów z wiatrem, zimnym, przeszywającym, hulającym wród chaotycznie i niedbale zlokalizowanych wieżowców. Warszawa ma swój urok. Odpowiedz Link Zgłoś
dziubek Re: w Warszawie teraz jest 20st. 27.10.06, 16:02 Brednie z tego forum zawsze gwarantują mi lepszy humor. No, no, Wrocek chyba przeniesiono gdzieś w okolice Hiszpanii. Zima to tutaj słowo nieznane, mróz też. No, no. No i ta nieodparta chęć przyłożenia stolicy. Przy każdej okazji, na oślep. Polska cię za to kocha, Wrocławiu. PS. Tak, w Warszawie ulice są szerokie i płaskie. Niestety nie można tego samego powiedzieć o wrocławskich. Są wąskie i dziurawe, pośmiewisko całej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan Re: w Warszawie teraz jest 20st. IP: *.chello.pl 27.10.06, 16:12 > Wrocek chyba przeniesiono gdzieś w okolice Hiszpanii. raczej w okolice Szampanii-Nadrenii.. już chyba zapomniałeś tę słynna kampanię reklamową? hehe > Tak, w Warszawie ulice są szerokie i płaskie Tak, bo we Wrocławiu i okolicach nie dość że są wąskie to jeszcze zakręcone jak pijana dżdżownica. Wyjątkiem jest A4 ale to chyba przez przypadek hehe Odpowiedz Link Zgłoś
dzenifer Re: w Warszawie teraz jest 20st. 27.10.06, 20:14 No, no, Wrocek chyba > przeniesiono gdzieś w okolice Hiszpanii. Zima to tutaj słowo nieznane, mróz też Widac, ze nigdy w hiszpanii nie bylas... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.tapczan Re: Klimat Wrocławia 27.10.06, 16:30 eee, spychacie ten wątek na niepotrzebną, nikomu nie chcianą potyczkę kto górą i które miasto bardziej jest. kazde miejsce ma swoj klimat, zarowno meteo jak i, ze tak powiem, w sensie ducha. kręte, krzywe i dziurawe drogi to spadek po prl, ktory szybko nadrabiamy. i niespecjalnie bym sie tym ekscytowal, zwazywszy na fakt, ze zadne miasto w Polsce nie ma prawdziwego ringu autostradowego (co w przypadku stolicy dziwi podwojnie i nieodmiennie zaskakuje rozmowcow z zachodu. niech zatem kociol garnkowi nie przygania. ja ide teraz na zlotopolskojesienny spacer i chyba zaloze tiszerta, bo tak goraco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan Re: Klimat Wrocławia IP: *.chello.pl 27.10.06, 16:49 > ze zadne miasto w Polsce nie ma prawdziwego ringu autostradowego (co > w przypadku stolicy dziwi podwojnie i nieodmiennie zaskakuje rozmowcow > z zachodu. Gdyby stolyca miała pełny ring wtedy ze wszystkich stron padłby nieustanny evergreen o wysysaniu soków życiowych z innych dynanicznych miast które ową szarańczę i pasożyta muszą utrzymywać >:) i tak źle i tak niedobrze Odpowiedz Link Zgłoś
sztuk6mistrz Re: Klimat Wrocławia 27.10.06, 19:44 Poco odpowiadasz tym bałwankom - niech sobie bredzą, mnie nie ruszają. Każda wiocha ma swojego głupka, ten jest akurat jest z Warszawy, może bardziej z Otwocka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fooo Re: Klimat Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 18:08 W okolicach Warszawy chyba trudniej uprawiać winogrona, paprykę, pomidory, czereśnie i tak okazałe brzoskiwnie,.. jak na przyklad w Sadkowie pod Wrocławiem .. Na Mazowszu marzna zbyt szybko te rzeczy... i dlatego Warszawie predzej już do pacierza, aniżeli do brzoskwinek i czeresienek każdego roku.. Odpowiedz Link Zgłoś