Dodaj do ulubionych

Drogi Wrocławskie - www.dw.pop.pl

IP: *.lan.pop.pl 06.11.06, 13:38
Co tu dużo mówić, chcę jeździć po normalnych drogach i ulicach, dobrze
utrzymanych, dobrze oznakowanych, bezpiecznych i w miarę możliwości bez
korków. Obawiam się tylko, że jak będę czekał aż to ktoś wreszcie zrobi to
mogę nie dożyć. W końcu ile ja jeszcze pociągnę, ze 30 lat? ;-)
Pozostaje spróbować samemu się za to zabrać. Jak do tej pory wszyscy
(nawet "ci z góry") mówią mi, że nic się z tym nie da zrobić. Że ZDiK to
państwo w państwie, prawie niepodległe itd itp. Zobaczymy. Przynajmniej
spróbuję. W końcu rzeczy niemożliwe robią ci, co nie wiedzą, że to
niemożliwe.
Zapraszam do zwiedzenia strony www.dw.pop.pl

Dariusz Wojtyński (darek_w1)
5 lista
6 okręg
7 miejsce

Obserwuj wątek
    • Gość: ktoś Re: Drogi Wrocławskie - www.dw.pop.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 18:47
      Skoro taki mądry to dlaczego nie zatrudni się w ZDIKU?
      Tam potrzeba takich fantastów:-))
      • Gość: Dariusz Wojtyński Re: Drogi Wrocławskie - www.dw.pop.pl IP: *.lan.pop.pl 06.11.06, 19:03
        > Skoro taki mądry to dlaczego nie zatrudni się w ZDIKU?

a) Bo prowadzą własną firmę, w której zarabiam więcej niż mógłbym zarabiać w
        ZDIK-u i z byle powodu tego nie rzucę
        b) Za większość zbuków drogowych odpowiada nie ZDiK tylko DZR pod światłym
        kierownictwem pani Elwiry
        c) nie zamierzam wykonywać roboty za ludzi, którym za to się płaci z moich
        podatków, ale mogę ich kontrolować i oceniać

> Tam potrzeba takich fantastów:-))

A niby co jest fantazją? Postawienie we właściwym miejscu drogowskazów,
        prawidłowe zaplanowanie oznakowania, budowania sygnalizacji świetlnej tam gdzie
        jest potrzebna, właściwa kordynacja robót drogowych w mieście? Skoro uważasz to
        za fantazje to chyba sam powinieneś się zatrudnić w ZDiK-u, oni tam potrzebują
        ludzi potrafiących usprawiedliwiać ich niekompetencję. A jeśli zostanę radnym
        to będą potrzebować jeszcze bardziej. A może już tam pracujesz? ;-)
        • Gość: kolega z listy FOTO i info o DW IP: *.gnupg.org 06.11.06, 20:34
          wroclaw.platforma.org/galeria/kandydaci/6/7DW.jpg
          • Gość: Dariusz Wojtyński Re: FOTO i info o DW IP: *.lan.pop.pl 06.11.06, 22:14
            > wroclaw.platforma.org/galeria/kandydaci/6/7DW.jpg

Dzięki, ostatnio nie miałem czasu tam zaglądać i nawet nie wiedziałem, że jest
            tam notka o mnie.
        • Gość: dec Re: Drogi Wrocławskie - www.dw.pop.pl IP: *.chello.pl 06.11.06, 20:36
          pani Elwira ma po prostu inne cele:) - kolejne strefy ruchu uspokojonego są dla
          niej zdecydowanie ważniejsze niż właściwa regulacja sygnalizacji świetlnej, czy
          ogólnie dbanie o przepustowość układu komunikacyjnego. Obserwując sprawę z
          boku, można dojść do wniosku, że szalejący kierowcy na Bzowej czy innej wąskiej
          uliczce Grabiszynka, to największy problem komunikacyjny tego miasta i
          koniecznie trzeba tam zrobić strefę (każdy znający to osiedle wie, że ciężko
          tam jechać szybciej niż 30-35km/h)
          Gratuluje, jesteś jednym z nielicznych kandydatów na radnych, którzy nie mają
          gęby wypchanej wyborczymi frazesami
          • Gość: Dariusz Wojtyński Re: Drogi Wrocławskie - www.dw.pop.pl IP: *.lan.pop.pl 06.11.06, 23:22
            > pani Elwira ma po prostu inne cele:) - kolejne strefy ruchu uspokojonego

Mam wrażenie, że jedynym celem pani Elwiry jest przetrwać na stanowisku udając,
            że ma jakieś pojęcie o inżynierii ruchu. Idzie jej to całkiem nieźle, bo
            patronuje wrocławskiej inżynierii ruchu już ponad 10 lat. I tu widzę największy
            problem - nie to, że zajmuje się tym osoba niekompetentna, tylko że zajmuje się
            tym tak długo, a Dział Audytu UM nie widzi niczego złego, chociaż niektóre
            poczynania DZR ocierają się już nie tylko o niekompetencję, ale o prokuratora
            (np. oznakowanie wiaduktu na Grabiszyńskiej).

> boku, można dojść do wniosku, że szalejący kierowcy na Bzowej czy innej
            wąskiej uliczce Grabiszynka, to największy problem komunikacyjny tego miasta i
            > koniecznie trzeba tam zrobić strefę (każdy znający to osiedle wie, że ciężko
            > tam jechać szybciej niż 30-35km/h)

Znam, 30 lat mieszkałem na Pierwiosnkowej :-)
            Strefy uspokojonego ruchu to generalnie niezły wynalazek, największe
            zastrzeżenia mam co do ich bardzo słabego oznakowania, a także co do objęcia
            nimi zbyt dużych obszarów w niektórych miejscach bez wyłączenia niektórych ulic
            majacych charakter głównych osi komunikacyjnych np. pozostając w okolicy
            Grabiszynka powinna być moim zdaniem wyłączona ze strefy ul.Odkrywców,
            analogicznie jak jest wyłączona ul.Beyzyma. To są główne ulice wprowadzające i
            wyprowadzające ruch z osiedla i nie powinny mieć ograniczonej przepustowości.
            Tak samo np. zupełnie nie widzę w roli S.U.R. ul.Pereca. Zrobili strefę od
            Stalowej do Gajowickiej i od Grabiszyńskiej do Kruczej, to już lekka przesada.
    • Gość: kotbehemot Re: Drogi Wrocławskie - www.dw.pop.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 21:07
      fajna inicjatywa, ale jesli startujesz na radnego to moglbys chociaz _minimalnie_ zadbac o strone
      wizualna tej strony www? Bo to jednak troche swiadczy o autorze - to tak jakby na rozmowe o prace dac
      takie CV..

Tresc to 60%, 40% to forma;)

Pozdrawiam
      • Gość: Dariusz Wojtyński Re: Drogi Wrocławskie - www.dw.pop.pl IP: *.lan.pop.pl 06.11.06, 22:10
        > fajna inicjatywa, ale jesli startujesz na radnego to moglbys chociaz
        _minimalnie_ zadbac o strone wizualna tej strony www?

Hmm, wydaje mi się, że _minimalnie_ to chyba jest zadbana :-) Fakt, przyznaję,
        że nie jest tak kompletne jak bym chciał, będę jeszcze coś niecoś dopisywał,
        więc prosze zaglądać co parę dni, nowości będą wyróżnione.
        Nie jest też idealnie dopieszczona, ale to niestety skutek niedocenienia
        jednego z praw Murphy'ego - czas potrzebny do napisania programu (w tym wypadku
        strony www) równa się czas szacowany na początku razy dwa, plus zmiana
        jednostki czasu na bezpośrednio wyższą czyli coś, co szacujemy, że zajmie jeden
        dzień zajmuje 2 tygodnie itd. W tym stanie w jakim jest teraz, ta strona winna
        być miesiąc temu. W tej chwili nie mam już czasu na dopieszczanie jej z punktu
        widzenia jakości kodu html czy jakichś drugorzędnych spraw, to musi poczekać
        do "po wyborów". Teraz ważna jest treść, a jest jeszcze parę rzeczy, o których
        chcę napisać (proponowane zmiany organizacji ruchu w kilku miejscach, coś o
        komunikacji zbiorowej itd).
        Poza tym w rozdziale "O autorze" napisałem jakie jest moje podejście do sprawy
        kandydowania - ja tam idę do roboty, a nie na konkurs piękności. Pewna asceza
        od strony wizualnej i autoprezentacyjnej jest całkowicie zamierzona, np. celowo
        nie dałem żadnego swojego zdjęcia. Co ma tu do rzeczy moja gęba? Jak bym
        kandydował na rzecznika prasowego, spikera telewizyjnego czy choćby sprzedawcę
        w ekskluzywnym butiku miałoby to znaczenie. Ale w tym wypadku w ogóle nie
        musicie mnie oglądać na oczy, będziecie na ulicach oglądać rezultaty mojej
        pracy. I tyle.
        Od oglądania ulotek kolejnych kandydatów pełnych zdjęć delikwenta z córeczką, z
        pieskiem albo ściskającego łapkę jakiegoś VIP-a robi mi się niedobrze, więc
        moja prezentacja jest taka, żeby przynajmniej mnie samego nie mdliło.

> Tresc to 60%, 40% to forma;)
        >
        Ja bym się skłaniał do proporcji 90:10, a te 10% to chyba wyrobiłem :-)

5 lista
        6 okręg
        7 miejsce
      • Gość: Marek Re: Drogi Wrocławskie - www.dw.pop.pl IP: 194.146.120.* 07.11.06, 09:51
        Strona nie jest taka zła, doceń, że mu się chciało stworzyć taką stronę i
        porównaj z aktywnością większości innych kandydatów na radnych, pewnie nie ma
        czasu na jej dopieszczenie.
    • Gość: Massel Re: Drogi Wrocławskie - www.dw.pop.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 21:14
      A co z komunikacja zbiorowa? Jakies nowe polaczenia, tudziez reorganizacja? :-)
      • Gość: Dariusz Wojtyński Re: Drogi Wrocławskie - www.dw.pop.pl IP: *.lan.pop.pl 06.11.06, 23:00
        > A co z komunikacja zbiorowa? Jakies nowe polaczenia, tudziez reorganizacja?

Mam zamiar coś o tym napisać, może zdążę przed wyborami, jak nie to na pewno
        coś skrobnę po nich.
        W skrócie - w żadnym mieście na świecie nie udało się obejść bez dobrze
        rozwiniętej komunikacji zbiorowej (KZ). Nie udało się w Nowym Jorku, Londynie
        czy Paryżu, chociaż dysponowały taką kasa, że my nawet nie możemy o niej
        pomarzyć, więc trzeba wyciągnąć z tego naukę.
        Samochód jest w tej chwili dostępny finansowo dla każdego, więc żeby ludzie
        zaczęli korzystać z KZ zamiast z własnych samochodów (przynajmniej od czasu do
        czasu) nich musi być atrakcyjna. Oferować gęstą sieć przystanków, krótki czas
        oczekiwania, możliwie dużą prędkość przejazdu, zwłaszcza na dłuższych trasach.
        Te postulaty są częściowo przeciwstawne np. jak będą gęsto przystanki to
        średnia prędkość spadnie, dlatego chciałbym zaproponować koncepcję bazująca na
        dwóch sieciach pokrywających się sieciach transportowych: pospiesznej z
        rzadkimi przystankami i zwykłej z gęstymi. Pospieszna miałaby przystanki tylko
        w większych węzłach przesiadkowych i tam następowałoby przesiadanie się z
        jednej sieci do drugiej. Taryfa musiałaby być proprzesiadkowa, najlepiej
        czasowa, a bilet jednakowo ważny w obu sieciach. W efekcie jadąc na drugi
        koniec miasta jedziemy szybko większą część dystansu pospiesznym, a do punktu
        docelowego zwykłym z gęstymi przystankami. Korzystając łącznie z obu sieci
        uzyskujemy połączenie szybkości ważnej na długich dystansach i gęstości
        przystanków ważnej dla pasażera, żeby nie dymał z buta kilometr do przystanku.
        To oczywiście tylko zarys koncepcji, pewien pomysł, opracowanie szczegółów to
        zajęcie na pewno nie na 5 minut, ale generalnie chodzi o coś takiego.
        Do tej koncepcji można próbować włączyć też PKP, ale to już wyższa szkoła
        jazdy, bo kolej jest niepodległa, robi co chce, a na zarabianiu pieniędzy im
        kompletnie nie zależy. Ale teoretycznie jest taka możliwość, bo kolej dysponuje
        we Wrocławiu sporą siecią torów, w większości bezkolizyjnych, co w centrum
        miasta jest bardzo cenne.

5 lista
        6 okręg
        7 miejsce
        • Gość: embriao Re: Drogi Wrocławskie - www.dw.pop.pl IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.06, 13:05
          Szkoda, ze transportowi indywidualnemu poswiecasz tyle liter i piszesz w miare
          konkretnie a komunikacje miejska zbywasz ogolnikami :(
          • Gość: Dariusz Wojtyński Re: Drogi Wrocławskie - www.dw.pop.pl IP: *.lan.pop.pl 08.11.06, 20:59
            > Szkoda, ze transportowi indywidualnemu poswiecasz tyle liter i piszesz w miare
            > konkretnie a komunikacje miejska zbywasz ogolnikami :(

Bo o KZ dosyć trudno napisać coś konkretnego. Można wymienić zaledwie kilka
            konkretów typu: że np. powinno się poszerzyć Grabiszyńską aby uzyskać pełne dwa
            pasy ruchu dla samochodów i wydzielone torowisko dla tramwajów z wysepkami
            przystankowymi, żeby ludzi nie wysiadali prosto pod nadjeżdżające samochody, a
            tramwaje nie grzęzły w korkach (pisałem już kiedyś o tym). Można też postulować
            aby powszechnie zabudowywać torowiska tramwajowe tak jak na Grunwaldzkim, żeby
            autobusy KZ mogły także tamtędy jeździć nie stojąc w korku. Można też zapytać
            dlaczego tramwaje mają tablicę z numerem linii tylko z prawej strony? Widzisz
            tramwaj na przystanku i nie wiesz czy podbiec bo to twój, czy się nie spieszyć
            bo to zupełnie co innego. Niby drobiazg, ale potrafi być uciążliwy.

Generalnie dobrze funkcjonująca KZ to jest kwestia skonstruowania całego
            skomplikowanego ale dobrze zazębiającego się systemu i trudno w kilku zdaniach
            i na 3 zdjęciach pokazać zróbmy to i to, i będzie OK (przynajmniej w tym
            miejscu). To jest temat na co najmniej kilkudziesięciostronicowe opracowanie
            poparte badaniami źródeł ruchu, kierunków, natężenia i jego zmienności w czasie
            itd itp. To zajęcie na parę miesięcy pracy całego zespołu ludzi i sorry, ale ja
            tego w czynie społecznym nie odwalę, bo raz nie mam wolnych kilku miesięcy
            czasu, dwa nie mam dostępu do odpowiednich danych i wreszcie trzy są ludzie w
            DZR i ZDiK, którzy za to właśnie biorą pieniądze. Jak zostanę radnym chętnie
            się włączę w te prace, ale na razie nie mam takiej możliwości.
    • Gość: wyborca Re: Drogi Wrocławskie - www.dw.pop.pl IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.06, 00:23
      Gość portalu: Dariusz Wojtyński napisał(a):

> Co tu dużo mówić, chcę jeździć po normalnych drogach i ulicach, dobrze
      > utrzymanych, dobrze oznakowanych, bezpiecznych i w miarę możliwości bez
      > korków. Obawiam się tylko, że jak będę czekał aż to ktoś wreszcie zrobi to
      > mogę nie dożyć. W końcu ile ja jeszcze pociągnę, ze 30 lat? ;-)
      > Pozostaje spróbować samemu się za to zabrać. Jak do tej pory wszyscy
      > (nawet "ci z góry") mówią mi, że nic się z tym nie da zrobić. Że ZDiK to
      > państwo w państwie, prawie niepodległe itd itp. Zobaczymy. Przynajmniej
      > spróbuję. W końcu rzeczy niemożliwe robią ci, co nie wiedzą, że to
      > niemożliwe.
      > Zapraszam do zwiedzenia strony www.dw.pop.pl
      >
      > Dariusz Wojtyński (darek_w1)
      > 5 lista
      > 6 okręg
      > 7 miejsce
      >

Swój polityczny spam wsadż sobie w dupę. Bardzo głęboko.
      • piast9 Re: Drogi Wrocławskie - www.dw.pop.pl 07.11.06, 00:45
        Gość portalu: wyborca napisał(a):

> Swój polityczny spam wsadż sobie w dupę. Bardzo głęboko.
        Co kto lubi...
        • Gość: Jarrod Re: Drogi Wrocławskie - www.dw.pop.pl IP: *.generacja.pl 07.11.06, 02:28
          gratuluję! zagłosuję! zachęcam! wczytajcie się, to ma sens....www.dw.pop.pl
          • Gość: Jarrod Gratuluję! Zagłosuję! IP: *.generacja.pl 07.11.06, 02:29
    • Gość: Kuba Re: Drogi Wrocławskie - www.dw.pop.pl IP: *.telsat.wroc.pl 07.11.06, 09:32
      Szkoda Darek ze nie jestes w moim okregu. Mialbys moj glos. Znam Cie z forum GW
      i Skyscraper'a. Dla mnie to calkiem dobra rekomendacja ;-) Powodzenia!
      • Gość: Marek właśnie, szkoda, że IP: 194.146.120.* 07.11.06, 09:49
        nie startujesz w moim okręgu. Przynajmniej masz jakąś wizję i wygląda na to, że
        chcesz coś konkretnego w mieście zrobić. W przeciwieństwie do większosci
        kandydatów, dla których bycie radnym jest celem, a nie drogą...
        Pozdrawiam

Marcin - Huby
      • Gość: Dariusz Wojtyński Re: Drogi Wrocławskie - www.dw.pop.pl IP: *.lan.pop.pl 07.11.06, 11:47
        > Szkoda Darek ze nie jestes w moim okregu. Mialbys moj glos. Znam Cie z forum
        GW i Skyscraper'a.

Dzięki za wyrazy poparcia, jak macie znajomych w tym okręgu to mnie polećcie :-)
        Jedno sprostowanie: Darek ze Skyscrapera to kto inny :-) ale jak mówił poeta
        wszystkie Darki to fajne chłopaki :-)
        Ja do Skyscrapera zaglądam tylko sporadycznie, głównie z braku czasu. Produkuję
        się w temacie komunikacji głównie na forum GW, gdzieś tak od 2004 roku.
        • Gość: Kuba Re: Drogi Wrocławskie - www.dw.pop.pl IP: *.telsat.wroc.pl 07.11.06, 14:24
          > Jedno sprostowanie: Darek ze Skyscrapera to kto inny :-) ale jak mówił poeta
          > wszystkie Darki to fajne chłopaki :-)

Łeee! ;-) To przepraszam obu za pomylke. Co nie zmienia faktu ze fajna stronka,
          dobre pomysly i uwagi.
    • Gość: gość Re: Drogi Wrocławskie - www.dw.pop.pl IP: *.telsat.wroc.pl 07.11.06, 21:09
      Jak przedstawisz realny plan odblokowania skrzyżowania Avicenny -Wiejska-
      Cesarzowicka - Mokronoska i obiecasz, że będziesz go próbował zrealizować to
      zagłosuję na Ciebie. Tylko nie każ czekać na Trasę Czeską.
      • Gość: artek Re: Drogi Wrocławskie - www.dw.pop.pl IP: *.wro.vectranet.pl 07.11.06, 21:28
        > Tylko nie każ czekać na Trasę Czeską.

a dlaczego nie? jedyny sposób rozładowania ruchu to zmniejszenie strumienia
        samochodów - zatem albo jakiś objazd, albo ... hmm, u większości odstawienie
        tyłka od fotela samochodowego to gorzej niż odcięcie polityka od koryta.
        prawdę mówiąc byłby plan awaryjny - przedłużenie trasy przemysłowej do avicenny,
        do drogi wybudowaną już dla poczty polskiej. ale to tylko erzatz ...
      • Gość: Dariusz Wojtyński Re: Drogi Wrocławskie - www.dw.pop.pl IP: *.lan.pop.pl 07.11.06, 22:13
        > Jak przedstawisz realny plan odblokowania skrzyżowania Avicenny -Wiejska-
        > Cesarzowicka - Mokronoska

Trafiłeś w dziesiątkę :-) Już wczoraj ściągnąłem zdjęcie z satelity m.in. tego
        skrzyżowania i jak się uda jeszcze dzisiaj dołożę aktualizację.
        Generalnie z jakimś totalnym udrożnieniem łatwo nie będzie, bo winien jest
        katastrofalny układ komunikacyjny nie posiadający żadnych połączeń
        alternatywnych. Samochody muszą przejechać przez to skrzyżowanie bo nie mają
        innego wyjścia.
        Natomiast można poprawić bezpieczeństwo i płynność ruchu na wszystkich wlotach
        robiąc tu małe rondo. Przede wszystkim chodzi o poprawę bezpieczeństwa przy
        wyjeździe z ul.Cesarzowickiej. Jest to praktycznie jedyny wyjazd ze sporego
        osiedla (mieszka tu bodajże ponad 2000 ludzi), przy czym z uwagi na geometrię
        skrzyżowania nie ma tam w ogóle bezpośredniej widoczności w żadnym kierunku na
        odległość większą niż kilkanaście metrów. Widoczność w stronę ul. Mokronoskiej
        zapewnia wyłącznie lustro, a widoczności w stronę ul.Wiejskiej po prostu nie ma
        w ogóle. Dziwię się ludziom, którzy wyjeżdżają z Cesarzowickiej w lewo, bo to
        po prostu rosyjska ruletka. Ja jeśli muszę pojechać w tamtą stronę to wolę
        skręcić w prawo i kawałek dalej zawrócić na placyku po lewej stronie. To trochę
        jak drapanie się lewą nogą za prawym uchem, ale ja nie mam ochoty ryzykować
        życiem, a po kolizji jeszcze zostać mianowany sprawcą wypadku ze wszelkimi
        konsekwencjami. Wyjeżdżał z podporządkowanej? Wyjeżdżał. Koniec tematu. A że
        nie widziałem nadjeżdżającego pojazdu, bo nie mogłem go widzieć to co to kogo
        obchodzi?
        W przypadkach takiej zdeformowanej geometrii skrzyżowania albo gdy jest więcej
        niż 4 wloty zazwyczaj najlepszym wyjściem jest właśnie przebudowa go do formy
        ronda i taką propozycję miałbym właśnie dla tego skrzyżowania.
        • Gość: gość Re: Drogi Wrocławskie - www.dw.pop.pl IP: *.iel.wroc.pl 09.11.06, 16:19
          Natomiast można poprawić bezpieczeństwo i płynność ruchu na wszystkich wlotach
          > robiąc tu małe rondo. Przede wszystkim chodzi o poprawę bezpieczeństwa przy
          > wyjeździe z ul.Cesarzowickiej. Jest to praktycznie jedyny wyjazd ze sporego
          > osiedla (mieszka tu bodajże ponad 2000 ludzi)...

Na rondo jest trochę mało miejsca. Może raczej łącznik Trasa Przemysłowa
          Avicenny (przy poczcie).
          Mieszkam właśnie na tym osiedlu i zagłosuję.

• Gość: Dariusz Wojtyński Re: Drogi Wrocławskie - www.dw.pop.pl IP: *.lan.pop.pl 09.11.06, 22:27
            > Na rondo jest trochę mało miejsca. Może raczej łącznik Trasa Przemysłowa
            > Avicenny (przy poczcie).

Jest tu sporo więcej miejsca niż na skrzyżowaniu Stanisławowskiej i Mińskiej. W
            najgorszym razie można by wyciąć jedno drzewo (podkreślam jedno) rosnące
            najbliżej skrzyżowania, ale wydaje mi się, że nie byłoby to konieczne.
            Łącznik oczywiście byłby lepszy, ale rondo można wybudować dużo szybciej i dużo
            taniej. Poprawiłoby sytuację na tyle, że można by spokojnie poczekać na
            rozwiązanie docelowe czyli Trasę Czeską.

> Mieszkam właśnie na tym osiedlu i zagłosuję.
            >
            Dzięki, też tu mieszkam i też zagłosuję :-)

5 lista
            6 okręg
            7 miejsce

• Gość: mk Re: Drogi Wrocławskie - www.dw.pop.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 23:31
      "A ponadto mieszkańcy mają łatwiejszy dojazd dzięki przebudowanej drodze, na
      razie tylko częściowy, bo Klecińska ciągle nie jest przebudowana do końca, ale
      za półtora roku będą mieli komfort jak mało kto we Wrocławiu. I sami sobie ten
      komfort opóźnili. Warto tą sytuację przypomnieć, bo podobnych nielogicznych
      protestów jest we Wrocławiu więcej. Chociażby dotyczących budowy mostu łączącego
      Al. Armii Krajowej z Biskupinem. Gdyby nie te protesty to most by już był i
      teraz w czasie remontu pl. Grunwaldzkiego mieszkańcy Biskupina i Sępolna mieliby
      zdecydowanie lżejsze życie. A rzekoma uciążliwość w postaci hałasu jaką
      straszono byłaby taka sama jak na Klecińskiej – wróble bardziej by hałasowały.
      Cóż, drodzy mieszkańcy Biskupina, zastanówcie się, kto wam to zgotował i im
      serdecznie podziękujcie."
      Ja też chcę autorowi podziękować za te stwierdzenie bo niektórzy na Klecińskiej
      protestowali ale ponieśli karę bo cierpią z powodu gigantycznych korków na niej
      teraz a gdyby tylko pomyśleli mieliby teraz git!
      To samo dotyczy zresztą tych którzy opóźniali budowę AOW a mogła już być 6 lat
      temu ale niestety małostkowość tych ludzi często prawników z UWr. spowodowała że
      jeszcze poczekamy na tą inwestycję. Może coś o tym też proszę napisać!
      pozdrawiam
      MKK
      • Gość: artek Re: Drogi Wrocławskie - www.dw.pop.pl IP: *.wro.vectranet.pl 08.11.06, 06:49
        > Ja też chcę autorowi podziękować za te stwierdzenie bo niektórzy na Klecińskiej
        > protestowali ale ponieśli karę bo cierpią z powodu gigantycznych korków na niej
        > teraz a gdyby tylko pomyśleli mieliby teraz git!

chwila, chwila - akurat przy obecnie przebudowywanym odcinku klecińskiej nikt
        nie mieszka, a zwłaszcza ci przez których inwestycja się tak opóźniła - od
        warsztatu samochodowego, przez działkowców, na dyrekcjach firm walczących o
        zlecenie kończąc.
        • Gość: masney Re: Drogi Wrocławskie - www.dw.pop.pl IP: *.wro.vectranet.pl 08.11.06, 12:04
          Jeśli chodzi o nieudolność ZDiK-u, to chciałbym opisać jedną denerwujacą rzecz,
          która dotyczy jednakowo strazy miejskiej i Zdiku. Obie instytucje są
          nieskoordynowane. Mianowicie, często mam zajęcia na placu Nankiera i chodząc
          ulicą Uniwersytecką, jestem świadkiem sytuacji oburzającej i absurdalnej. Jakiś
          czas temu na ulicy Uniwersyteckiej nie wiedzieć czemu postawiono znak "zakaz
          zatrzymywania" w miejscu gdzie są namalowane linie strefy parkowania. Ok, jest
          zakaz, straż miejska ma prawo wlepiać mandaty i wlepia, tylko że na chodniku
          dalej stoi działający parkometr zachęcający do kupna biletu. Ludzie jak widzą
          parkometr to znaku już nie zauważają. Ostatnio widziałem, jak strażnicy kasowali
          jakiegoś poznaniaka, czy to dobra reklama dla miasta? Facet zapłacił za bilet
          miastu, a miasto mu jeszcze mandat wstawiło. Zastanawiam się, kiedy do Zdiku
          dojdzie informacja, że w takiej sytuacji należałoby zdemontować parkometry. A
          strażnikom miejskim pogratulować inteligencji i dobrych chęci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka