true_always_true 13.11.06, 01:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zzz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 02:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram D. Re: Dutkiewicz wygrywa w pierwszej turze IP: *.core.lanet.net.pl 13.11.06, 02:50 Jesli Dutkiewicz ma klase, to zakonczy 2 kadencje jak wielki czlowiek i pozostanie dla Wroclawian na zawsze wielkim autorytetem, czego jemu i sobie serdecznie zycze :D inaczej czeka na 4ro lecie, wykorzystywania wladzy absolutnej Odpowiedz Link Zgłoś
mjc2 Re: Dutkiewicz wygrywa w pierwszej turze 13.11.06, 11:13 A ja się b. cieszę, choć nie jestem z Wrocławia. Mam tu tylko drugie mieszkanie, ale bardziej leży mi na sercu rozwój Wr. niż "mojego" miasta. Żłuje tylko, że nie można Dudkiewicza sklonować i rozesłać do innych miast! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus(na wygnaniu) PiS już popiera Kim Drzon Ila - syna Kim Ir Sena IP: *.emirates.net.ae 13.11.06, 04:53 Ba ja bym powiedział, że dla Kaczyńskich Kim Drzon Il to wzorzec. Nie wiele im brakuje do Kima. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POpaprany Dutkiewicz wygrywa w pierwszej turze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 02:58 a kiedy wybory papieża? Ja bym chciał jakiegoś papieża Liberała "Lepkie Rączki" - byłoby przynajmniej co czytać i co komentować Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Dutkiewicz wygrywa w pierwszej turze 13.11.06, 03:37 Lepiej by było gdybyś mniej komentował. Im mniej bredni tym lepiej dla pozostałych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatara Dlaczego ostatnio pierwszy musi byc zawsze debil? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 04:42 W tych komentarzach? Kasujcie te uposledzone wpisy, bo jak sie widzi takie gowno pod arykulem na pierwszym miejscu, to sie reszty nawet czytac nie chce. A ad meritum: Wroclaw - najlepsze i jedyne cywilizowane miasto w Polsce. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
galba Jesteś komuchem i szowinistą 13.11.06, 07:48 Gość portalu: zatara napisał(a): > W tych komentarzach? Kasujcie te uposledzone wpisy, bo jak sie widzi > takie gown o pod arykulem na pierwszym miejscu, to sie reszty nawet czytac > nie chce. Za towarzysza Stalina to nie było takich fanaberii jak głosy odmienne od zadekretowanych. Wtedy było super... > A ad meritum: Wroclaw - najlepsze i jedyne cywilizowane miasto w Polsce. Ksenofob i szowinista. Po co ten obraźliy dla innych miast tekst? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majofonez Re: Jesteś komuchem i szowinistą IP: *.centrala.kaczmarski.pl 13.11.06, 08:42 Spadaj baranie z tego forum,to miejsce dla cywilizowanych ludzi z cywilizowanego miasta-nie dla Ciebie!! ps.Wrocław miastem wolnym od kaczorów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daszczyn Wrocław miastem wolnym od kaczorów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:48 Wrocław miastem wolnym od kaczorów!!! Wrocław miastem wolnym od LPR!!! Wrocław miastem wolnym od SAMEJBRONY!!! jeszcze chciałbym by był wolny od debili z Młodzieży Wszechprzekupnej i było by ekstra!! a'popos Łyso wam łysole z MW i LPR żaden z waszych dupków niewszedł do rady miasta Odpowiedz Link Zgłoś
galba Hmmm, a ja mam przecieki... 13.11.06, 10:52 Że Klub Dutkiewicza dogaduje się z klubem PiS a PO z Lewicą zostają na aucie... Odpowiedz Link Zgłoś
galba Mam kiepską wiadomość dla ciebie 13.11.06, 10:50 > Spadaj baranie z tego forum,to miejsce dla cywilizowanych ludzi z > cywilizowanego miasta-nie dla Ciebie!! 1. Wrocław jest bardziej moim miastem niż twoim elemencie napływowy... > ps.Wrocław miastem wolnym od kaczorów!!! 2. W stosunku do wyborów 2005 przewaga PO nad PiS we Wrocławiu mocno zmalała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Jesteś komuchem i szowinistą IP: *.kuzniki.net 13.11.06, 11:49 Przecież Dutkiewicz jest popierany także przez PiS (nie wystawiło kandydata) i Samoobronę (Rysiu poparł). Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Jesteś komuchem i szowinistą 13.11.06, 09:40 galba napisał: > > Za towarzysza Stalina to nie było takich fanaberii jak głosy odmienne od > zadekretowanych. Wtedy było super... Wiem, że Tobie i Twoim patromom śni się to po nocach, ale - nie z Wrocławiem takie numery! Odpowiedz Link Zgłoś
galba Zwracam ci uwagę na fakt... 13.11.06, 10:48 > Wiem, że Tobie i Twoim patromom śni się to po nocach, ale - nie z Wrocławiem > takie numery! ... że we W-wiu nie ma jednej gazety, która ośmieliłaby się choć słowem skrytykować Kim Ir Dutka. Tak samo w stacjach TV i radiowych (najlepszy był redaktor lokalnej TVP całkiem powaznie dziękujący prezydentowi za to, że nie męczy Wrocławian remontami rozłożonymi w czasie tylko zakorokował całe miasto w tym samym czasie). Ponadto mam wrażenie, że z tego forum własnie wywalono wpis tylko za to, że ktoś ośmielił się porównać 90% RD do wyników z Korei Pn. Okazuje się, że takie uwagi są już "złamaniem prawa"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CivitVratis Galba... żałosny jesteś IP: *.chello.pl 13.11.06, 10:01 dup..* był z Ciebie nie cesarz i taki sam komentator... :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rutek wot, dorwal sie kmiotek do klawiatury IP: *.e-wro.net.pl 13.11.06, 07:49 i mylsi ze potrafi PiSac! Gratulacje Panie Rafale!! Badzmy (Dolny Slask) bastionem ucywilizowania. Pokazmy reszce Polski ze mozna rzadzic nie siejac nienawisci wokol i ze mozna w imie wyzszych celow sie konsolidowac. nawet z Zakonem Braci Mniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yuss Dutkiewicz wygrywa w pierwszej turze IP: *.ifd.uni.wroc.pl 13.11.06, 07:56 Wcale sie nie ciesze. Oznacza to znowu tromtadractwo i opokazowki w Rynku. Nie widac rzadow prezia na ciemnych, brudnych osiedlach (Kosmonautow), bez obiektow kulturalnych (chocby kina) czy sportowych (baseny). Rozumiem starania o inwestorow ale oby to byly inwestycje trwale. Za malo wciaz dba sie o caly Wroclaw. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Dutkiewicz wygrywa w pierwszej turze 13.11.06, 09:43 Gość portalu: yuss napisał(a): > Wcale sie nie ciesze. Oznacza to znowu tromtadractwo i opokazowki w Rynku. Nie > widac rzadow prezia na ciemnych, brudnych osiedlach (Kosmonautow), bez obiektow > kulturalnych (chocby kina) czy sportowych (baseny). Rozumiem starania o > inwestorow ale oby to byly inwestycje trwale. Za malo wciaz dba sie o caly Wroc > law. Poczekaj; nie od razu - nie tylko Kraków, ale i - Wrocław zbudowano! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgred Dutkiewicz wygrywa w pierwszej turze IP: 195.117.234.* 13.11.06, 07:59 No dobra proponuję teraz połowę miasta zamknąć i rozkopać na 30 lat a co jak się ma takie poparcie to nie wolno ech Wy barany Odpowiedz Link Zgłoś
true_always_true z wikipedii-tzw.filozofia Dżucze 13.11.06, 08:03 pl.wikipedia.org/wiki/D%C5%BCucze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Dutkiewicz wygrywa w pierwszej turze IP: *.dozamel.com.pl 13.11.06, 08:36 Po prostu splot korzystnych wydarzeń: a) wejście do UE b) kasa z UE Dla mnie to Dutkiewicz niewiele zrobił dla Wrocławia, a przed wyborami skutecznie rozgrzebał miasto- zawsze to widać lepiej że coś się dzieje... LG dlaczego przyszło? Proste: bo wtedy Dolny Śl. był w Polsce jednym z miejsc, gdzie bezrobocie było największe i średnia płaca była najmniejsza... A obwodnicy autostradowej jak nie było, tak nie ma dalej... Więc nad czym tutaj się zachwycać? Jakie są te "wybitne osiągniecia" Dutkiewicza ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Dutkiewicz wygrywa w pierwszej turze IP: *.crowley.pl 13.11.06, 08:44 Fajnie ze pisza przede wszystkim ci niezadowoleni. Jakos 85% pozostalych ludkow nie ma nic przeciwko rozkopanym ulicom, brakowi basenow na Osiedlu Kosmontautow itd. Piszcie, piszcie, to wazne i potrzebne. Zeby sie wygadac :) Odpowiedz Link Zgłoś
onan_barbazynca Re: Dutkiewicz wygrywa w pierwszej turze 13.11.06, 08:53 Pomyśl w ilu egzemplarzach sprzedają się płyty mandaryny, czy to czyni ją dobrą piosenkarką? Czy sprawia, że lepiej śpiewa? Zobacz ilu ludzi ogląda "M jak Masochizm", czy to czyni ten serial jakimś wybitnym dziełem filmowym? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Dutkiewicz wygrywa w pierwszej turze 13.11.06, 09:21 onan_barbazynca napisała: > Pomyśl w ilu egzemplarzach sprzedają się płyty mandaryny, czy to czyni ją dobrą > piosenkarką? Czy sprawia, że lepiej śpiewa? > ********************************* Na pewno nie śpiewa lepiej. Gdy jednak postawimy obok Mandaryny Dodę, to dysponujemy wspólnym mianownikiem dla pewnego gatunku i istnieje sens porównania. Obie śpiewają równie źle, a obiektywnym miernikiem staje się ilość sprzedanych płyt. Mierzymy popularność, a nie jakość. Cóż więc mierzymy w naszych ocenach politycznych? Osobiste poglądy, czas i sprawność podejmowania decyzji, podejście do kosztorysowania infrastruktury komunikacyjnej kandydata? Nie. Posługujemy się niezbyt precyzyjnym miernikiem, jakim jest ocena ogólna. Nie licz na to, że obok Mandaryny stanie Michał Urbaniak. Będziesz miał do wyboru: Mandarynę, Dodę i Okupnik. Wybieraj. Dutkiewicz i Szczurek po prostu robią to, co robią, znacznie lepiej niż ich odpowiednicy w innych miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard a skąd ta magiczna liczba 85? 13.11.06, 09:37 Bo chyba nie dlatego, że ze zbioru wybierających 85% poparło jego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fark Re: Dutkiewicz wygrywa w pierwszej turze IP: *.kuzniki.net 13.11.06, 11:59 Przykre, że swoim oszołomionym umysłem nie możesz pojąć, że można głosować na Dutkiewicza mając jednocześnie dość krytyczną opinię o dotychczasowych dokonaniach (ponieważ widzę, że jesteś dość prostym człowiekiem dopowiem, że krytycyzm nie oznacza potępienia wszystkiego w czambuł, tylko rzeczową, realistyczną ocenę). Ja nie widziałem żadnego kontrkandydata dla Dutkiewicza (taka nędza w polskiej polityce), ale jednocześnie nie pieję z zachwytu nad jego dotychczasowymi rządami, bo jak ktoś napisał w dużej mierze zawdzięcza on pewne sukcesy zastanej, korzystnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanchali Re: Dutkiewicz wygrywa w pierwszej turze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 09:05 Po prostu splot korzystnych wydarzeń: > a) wejście do UE > b) kasa z UE > > Dla mnie to Dutkiewicz niewiele zrobił dla Wrocławia, a przed wyborami > skutecznie rozgrzebał miasto- zawsze to widać lepiej że coś się dzieje... Kasę z UE trzeba umieć wykorzystywać, w przykładowej Warszawie wcale nie robi się tego tak dobrze jak tutaj i niemała jest w tym zasługa prezydenta > LG dlaczego przyszło? Proste: bo wtedy Dolny Śl. był w Polsce jednym z miejsc, > > gdzie bezrobocie było największe i średnia płaca była najmniejsza... Dolny Śląsk nigdy nie miał ani największego bezrobocia, ani najniższej płacy, bo takie niestety zawsze było domeną wschodniej części kraju. > A obwodnicy autostradowej jak nie było, tak nie ma dalej... Miasto nie może samo wybudowac AOW gdyż tym zajmuje się dyrekcja dróg publicznych i do podpisania papierów trzeba zmusić rząd, a żaden rząd Wrocławia niestety nie lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Dutkiewicz wygrywa w pierwszej turze IP: 80.50.243.* 13.11.06, 09:33 rozkopane, bo warszawa spóźniała się z oktreśleniem procedur przy wnioskowaniu o fundusze! Dlatego część remontów jest realizowana w ciemno, tzn przed przyznaniem decyzji o przyznanie środków unijnych, żeby nie stracić puli na lata 2004-06 (pl. Grunwaldzki na przykład). Autostrady nie ma bo GDDKiA spóźnia się z wykupem gruntów pod jej budowę. Miała skończyć do grudnia 2006, a zostało jej jeszcze 30% gruntów do wykupienia. Pieniądze na autostradę są, projekt jest, nie ma gruntów... co do wykorzystania przez Dudkiewicza położenia wrocławia i wejścia do UE - tylko idiota by tego nie wykorzystał!!!!!!!!!! Po to jest prezydent, żeby takie rzeczy robić! Panie Rafale, MOJE GRATULACJE i oby tak dalej. M. in. dzięki Panu nie wybieram się za granicę. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Dutkiewicz wygrywa w pierwszej turze 13.11.06, 09:50 Gość portalu: pablo napisał(a): > > Panie Rafale, MOJE GRATULACJE i oby tak dalej. M. in. dzięki Panu nie wybieram > się za granicę. I to jest chyba najwyższy komplement pod adresem p. Prezydenta. > Powodzenia O właśnie, POWODZENIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CivitVratis w sprawie obwodnicy Ciolku to do pisu :) IP: *.chello.pl 13.11.06, 10:05 Nie myl kompetencji poszczególnych władz, najpierw sie poucz a potem wpisuj :) Odpowiedz Link Zgłoś
jolojo Dutkiewicz wygrywa w pierwszej turze 13.11.06, 08:57 Uważam, że dobrze się dzieje iż Dudkiewicz tak mocno potwierdził swoją pozycję w mieście. Można miec oczywiście wiele uwag i pretensji ale do tego nie można sie przyczepić który nic nie robi. Pewną sprawa jest to, że obwodnica jest priorytetem. Nie uważam, że inny kandydat po wybraniu wybuduje ją szybciej. Mojemu miastu, Wrocławiowi potrzebna jest kontynuacja a nie rewolucja. Tak szerokiego frontu robót nie przyjmuję jako elementów kampanii wyborczej. Po prostu tu tak zawsze, od kilkunastu lat było. Stad stabilizacja wśród prezydentów - Zdrojewski, Huskowski, Dudkiewicz. Oby tylko Dudkiewicz nie "wypiął się na miasto" i nie poszedł w posły lub senatory. Ponadto Dudkiewicz nie jest widziany jako zwierzę polityczne ale dobry administrator, włodarz, swój człowiek. I to jest chyba jego siła. On łączy a nie dzieli. Gratuluję mu ponownego wyboru w takim stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
true_always_true AD 2010--Kim,syn Kima 13.11.06, 09:03 www.youtube.com/watch?v=Hp7RkdvyDDI&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
gelu Re: Dutkiewicz wygrywa w pierwszej turze 13.11.06, 09:09 Wynik Dutkiewicza pokazuje, że Wrocławianie są zadowoleni rozwoju miasta. I ja też jestem zadowolony. Ale jakby się dokładnie zastanowić, jaki jest wkład Dutkiewicza w ten rozwój, to nie ma zbyt wielu argumentów za głosowaniem akurat na Dutkiewicza. Inwestycje zagraniczne to na pewno nie jest zasługa tylko Dutkiewicza. To efekt położenia Wrocławia (bliskości do krajów, gdzie infrastruktura drogowa jest dobra), wcześniejszych inwestycji (stąd tyle inwestycji japońskich), działań lokalnych stref ekonomicznych (zwłaszcza Wałbrzyskiej) i jeszcze paru innych czynników. Promocja Wrocławia realizowana przez Dutkiewicza na pewno jest również jednym z czynników, ale to nie jest tak, że Dutkiewicz jest ojcem sukcesu Wrocławia. Duże poparcie dla niego to efekt tego, że ludzie nie zastanawiają się dokładnie nad tym, jaki jest jego realny wkład w to wszystko. A jest niewielki. Spójrzmy na fakty: - rozkopany Wrocław, - mimo to województwo dolnośląskie jest w Polsce na przedostatnim miejscu pod względem stopnia wykorzystania funduszy unijnych (według danych niedawno prezentowanych przez Rzeczpospolitą), - poza drogami i różnego rodzaju przedstawieniami, inwestycji miejskich w mieście niestety nie widać, - niebotyczne ceny nieruchomości we Wrocławiu to efekt niskiej podaży; a ta jest efektem nieprzygotowania gruntów miejskich do sprzedaży (jak zwykle są opóźnienia). I czym tu się zachwycać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i... Re: Dutkiewicz wygrywa w pierwszej turze IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 13.11.06, 09:26 Gratulacje dla wygranego prezydenta...jest radość; to wynik dobrego stylu rządzenia Pana Prezydenta Dutkiewicza. Wygląda na to, że tych parę % niezadowolonych "ludków" próbuje: "szczypać", "podszczypywać", "kąsać"...ale "jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził". Jestem dumny z postawy WROCłAWIAN - jesteśmy przykładem jednomyślności...Przy takim wyniku łatwiej do zgody i optymizmu na JUTRO, niż do defetyzmu i zgorzkniałego pesymizmu. Od dawna nie miałem tak dobrego humoru. Pozdrawiam Wrocławianin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: old timer Re: Dutkiewicz wygrywa w pierwszej turze IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 13.11.06, 09:39 Wynik wyborów jest adekwatny do kandydatur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Dutkiewicz wygrywa w pierwszej turze IP: *.telsat.wroc.pl 13.11.06, 10:48 otóż to. Najbardziej cieszę się z planów budowy kolejnego pomnika-maszkaronka na Powstańców Śl, będzie miło stać w korku w koleinach i podziwiać wśród wirujących na wietrze reklamówek kolejny koszmarek. Ma się ten rozmach, a co. CIeszę się również, że pan prezidę ma jakiś fajny pomysł na wywalenie (okropnych, to prawda) budynków w centrum będących w prywatnych rękach. Ciekawe, jak tego dokona siłą perswazji a może groźbą? Wybuduje tym wspólnotom nowe, urocze kamieniczki za gratis (czytaj z kasy miejskiej)? Odpowiedz Link Zgłoś
preslaw Re: Dutkiewicz wygrywa w pierwszej turze 13.11.06, 09:59 Coś mi się wydaje, że popadłeś w sprzeczność. Z jednej strony twierdzisz, że jesteś zadowolony z rozwoju Wrocławia, po to na końcu napisać, że nie ma się czym zachwycać. Rozumiem, że chodzi o to, że nie ma się czym zazchwycać, jeśli chodzi o Dutkiewicza, bo: 1. złośliwie rozkopał Wrocław,a mógł przecież remontować drogi bez rozkopywania; 2. powienien był jezdzić po Dolnym Śląsku, choć jest tylko prezydentem Wrocławia, i lać ile wlezie wszystkch samorządowców by lepiej wykorzystywali fundusze unijne; 3.Wrocław słynie w Polsce z braku jakichkolwiek inwestcyji, o czym wielu na tym forum może zaświadczyć, a Dutkiewicz, ten darmozjad z perfekcyjnym PR siedzi na d... i grzeje stołek i mami Wrocławian akacjami promocyjnymi; 4. Wrocław jako jedyne miasto w Polsce ma takie wysokie ceny gruntów w przeciwiństwie do takiego Krakowa, gdzie ziemie można kupić za grosze nie wspominając o Warszawie, gdzie każdego ze średnią krajowa stać na co najmniej dawa mieszkania w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
preslaw Re: Dutkiewicz wygrywa w pierwszej turze 13.11.06, 10:00 Mój post był skierowany do gelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Warszawianka z przymusu:) IP: *.aster.pl 13.11.06, 10:33 Gratulacje!I znowu jestem dumna z mojego rodzinnego miasta:)choc życie sie tak potoczyło że obecnie mieszkam w Warszawie to ciagle jestem dumna z Wroclawia. Dutkiewicza pamietam z przed lat kiedy na wydziale prawa prowadzil wykłady z logiki ,zazwyczaj znienawidzone przez studentow ,natomiast do niego na sale nie mozna sie bylo wepchac:)tylu mial sluchaczy , juz wtedy było mozna poznac jego klase. Powiam wam jedno krajanie - takich komplementow na temat naszego miasta tak jak w tym roku to sie juz dawno nie nasłuchalam:)I to nie tylko chodzi o tgzw. życie nocne :)ktore ponoć jest bezkonkurencyje w kraju.Chodzi o to że przy sprawnie zarzadznym miescie, przemyślanej archtekturze i czasem zaskakujacej niezwykle , atmosfera tego miasta jest wolna o ksenofobii, miasto otwarte na europe. LPR z Pisiorami nie maja co we Wro szukać:)))) co mnie bardzo cieszy .I musze powiedzić że w Warszawce nasz Krasnal wygral z Wierzejeskim:)))))Teraz pomożmy Warszawie bo ja na Marcinkiewicza nie mam ochoty patrzec nastepne 4 lata.Jesze raz gratulacje - ziomki z anaszego przepieknego haimatu:) Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Gratulacje panie Dutkiewicz 13.11.06, 11:04 Wroclaw to super miasto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykaczy Gratulacje !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:41 Jestem z Wawy więc najwidoczniej jestem napuszonym bubkiem ze "stolycy". ALE jeśli juz czegoś zazdroszcze Wrocławiowi to takiego Prezydenta. Jeszcze raz gratuluje świetnego wyboru i namawiam do wsparcia inicjatyw, które zatrzymają za dwa tygodnie premiera Marionetkowicza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adwo-kat Re: Gratulacje !!! 13.11.06, 11:55 Dzięki za podziękowania:-))) I mam nadzieję, iż w Warszawie też będzie przewaga rozumu nad polityką! Choć W Warszawie jest bardzo dużo "tymczasowych Warszawiaków" i im tak bardzo nie zależy na płynnym rozwoju miasta w którym tylko pracują. Warszawa zasługuje na dobrego Prezydenta Miasta choćby takiego jak B.Zdrojewski czy obecny Dutkiewicz! Bez dobrego gospodarza miasta na "rynku jest bałagan":-) "Marionetkiewicz musi odejść" Odpowiedz Link Zgłoś
adwo-kat Wygrał rozum nie polityka! 13.11.06, 11:40 Panie Redaktorze, to media nagłaśniają sprawe wyników i ja w tym akurat sensacji nie widzę! Kto miałby wygrać we Wrocławiu!!! Wynik wyborów stanowią wyborcy. Jak na razie we Wrocławiu jest dużo patriotów lokalnych, dlatego nie polityka tylko praca dla Wrocławia się liczy! ps. Jeśli o bogatym myśli Pan o Wrocławiu:-) to co Pan powie o Brukseli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: BRAWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:04 Ja rowniez uwazam ze Wroclawianom naleza sie BRAWA!!! P.Dutkiewicz byl kandydatem moim i mojej rodziny.Jako trzydziestoletnia Wroclawianka, urodzona i wychowana w tym miescie w wielkim dla niego przywiazaniu(przez babcie lwowianke, dla ktorej Wro stal sie nowym domem)apeluje do wszystkich ktorzy pisza ze "zmian i inwestycji w miescie nie widac". Nie bede wyliczac ile sie zmienilo bo nie starczyloby miejsca, dla wszystkich ktorzy interesuja sie choc troche architektura i zyciem publicznym jest to oczywiste.To zasluga wszystkich włodarzy miasta przez ostatnie 15 lat, a co dobre nalezy kontynuowac. Korki i rozkopy przetrwamy!Minione 10 lat spedzilam w rozjazdach miedzy Wawa i Wrockiem i znam dobrze oba miasta i obie perspektywy. Z dystansu widac jeszcze wiecej - i teraz jestem bardzo dumna z mojego miasta!Jest jeszcze duzo do zrobienia ale tak trzymac!Zawsze bylo piekne tylko zaniedbane, ze śladami po wojnie jeszcze kilkanascie lat temu. Wystarczylo zaczac reperowac ubytki w tkance miejskiej, odnawiac, dołozyc troche rozważnych dzialan aby odzyskal swoj piekny, nieco przykurzony blask. Tej rozwagi tak bardzo brakuje w Wawie, gdzie przydałby sie wreszcie sprawny zarzadca. Pozdrawiam oba miasta:) Odpowiedz Link Zgłoś
knidyjka Cieszę się:) 13.11.06, 12:32 że głosy mojej rodziny, zwiększyły zwycięstwo R.Dutkiewicza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatts Jestem zadowolony.... IP: *.lanet.net.pl 13.11.06, 13:11 z wynikow wyborow we Wrocławiu.Nie było MNIE w rodzinnym mieście więc nie mogłem głosować ale moj głos oddałbym na Dutkiewicza bo jak w poprzednich komentarzach wyczytałem nie było innego kandydata , ktory mogłby rywalizować o krzesełko właśnie z NIM.Wrocław jest rozkopany a także słyszy się o inwestycjach.Ceny gruntow rosną a m2 mieszkania jest coraz wyższy więc to napewno MNIE niecieszy i z tego powodu wynajmuję mieszkanie bo Mnie niestać na zakup mieszkania.Bardzo trudno założyć teraz rodzinę gdy zaczynasz od zera po za pracą , ktora przynosi mi 1500 złotych miesięcznego zarobku.Ale czy to dużo na realia w jakich się znajdujemy??Raczej zbyt mało żeby zacząć budować rodzinną więź z wybranką serca ale mimo tego probujemy.Jesteśmy na "swoim" i spoglądając na to co się dzieje we Wrocławiu mimo tych niedogodności , trudności jakie przynosci nowy dzień , nie mając "swojego" dachu nad głową wierzę w te miasto i w Dutkiewicza.Bo teraz dzieje się więcej i niepotrzebny jest przewrot w elicie rządzącej.Powodzenia i pozdrawiam wszystkich Wrocławian. Odpowiedz Link Zgłoś