Dodaj do ulubionych

Cztery do jednego w zarządzie województwa?

21.11.06, 02:11
PSL dostanie 1 wicemarszałka. I wiceprzewodniczącego sejmiku.
Obserwuj wątek
    • zpq1 Brawo matematycy z GW!!!! 21.11.06, 08:31
      Rzeczywiście, (16 + 3)/36 = 0.5 czyli dokładnie połowa (wg autora artykułu
      oczywiści). A może jednak wrócić do podstawówki na korepetycje
      • Gość: Sarunia Re: Brawo matematycy z GW!!!! IP: *.crowley.pl 21.11.06, 19:26
        Ehh.. to nie GW ma problem z matematyka, tylko Ty z czytaniem ze zrozumieniem.
        Wyraznie w tytule jest mowa o zarzadzie wojewodztwa, a nie sejmiku. 5 miejsc w
        zarzadzie; 4 bierze PO i 1 PSL. Zgadza sie?
        • brody Re: Brawo matematycy z GW!!!! 21.11.06, 21:04
          "PO zdobyła w sejmiku 16 mandatów, PSL - 3. Obie partie mają w nim dokładnie
          połowę głosów i same mogą wybrać zarząd województwa."

to najpierw ty zacznij czytać ze zrozumieniem
          • Gość: Sarunia Re: Brawo matematycy z GW!!!! IP: 156.17.201.* 22.11.06, 15:58
            Na Boga! W tytule jest mowa o zarzadzie wojewodztwa, a nie o sejmiku! A w
            zarzadzie wojewodztwa bedzie 5 czlonkow - zgodnie z teza autora 4 z PO i 1 z
            PSL.
    • Gość: q Jerzy Tutaj. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.06, 10:04
      Nie dyskutuję tu o działalności dr Tutaja w Zamku Książ, bo nie wiem, jak ona
      wyglądała. Miałem jednakże z tym panem zajęcia na uczelni i jeśli jest tak samo
      kompetentny w polityce, jak w nauczaniu, to współczuję województwu. Pan doktor
      mimo, że jest miłym człowiekiem, na zajęciach z historii robił tragiczne błędy,
      a dodatkowo ma nienajlepszą, jak na polityka cechę charakteru. Bywa, że
      formułuje zupełnie niedorzeczne pomysły i pragnie ich realizacji. Choć może to
      jest jakieś wizjonerstwo, nie wiem. Życzę wszystkiego najlepszego, tak czy
      inaczej i liczę, że to ja się pomyliłem, co do oceny pana Jerzego i będzie
      dobrze administrował Dolnym Śląskiem.
      • Gość: Królowej_Paź Re: Jerzy Tutaj. IP: *.zlotniki.pl 22.11.06, 23:30
        Doktór Tutej ma jedną ogromną kumpetencję. Ta kumpetencja ma pyzatą buzię, rudą
        czuprynę i była kiedyś burmistrzem Żarłowa - a zostawiwszy po sobie gigantyczny
        deficyt w budżecie gminy, przykleiła się do Rakiety i wystrzeliła do sejmasa.
        Kumpetencja ta chodząca tutejszego doktora lansowała zawsze, na każde możliwe
        stanowisko: do jewroparlamentu (sie nie udało bo się obraziło czy cuś), u
        Kruczka do Księża Zamkowego (się udało i trochę porozrabiało), i wreszcie na
        jedynkę do sejmasiku (choć się wcale nie zasłużyło). Czymże się tutejszy
        tamtejszemu tak zasłużył?
    • jws2006 PSL napewno będzie chciał więcej ! 21.11.06, 10:24
      He, he, he - PSL i 1 miejsce !
      Już to widzę. Teraz PSL poczuł swoją siłę i będzie miał wieeeeeelki apetyt.
    • Gość: Opazycjonista Cztery do jednego w zarządzie województwa? IP: *.core.lanet.net.pl 21.11.06, 14:22
      Poczekajmy,zobaczymy.Nie pójdzie tak łatwo.Nie wiem dlaczego Platforma nie chce
      dostrzec opozycji. To jest identyczna pazerność z tą PiSowską! Wstyd.
    • Gość: odwaldka PO do Waldka P. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:10
      Nie gniewaj się, Waldek P., ten sejmik jest naprawdę twój, a reszta moja !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka