alfa1234 21.11.06, 02:11 PSL dostanie 1 wicemarszałka. I wiceprzewodniczącego sejmiku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zpq1 Brawo matematycy z GW!!!! 21.11.06, 08:31 Rzeczywiście, (16 + 3)/36 = 0.5 czyli dokładnie połowa (wg autora artykułu oczywiści). A może jednak wrócić do podstawówki na korepetycje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sarunia Re: Brawo matematycy z GW!!!! IP: *.crowley.pl 21.11.06, 19:26 Ehh.. to nie GW ma problem z matematyka, tylko Ty z czytaniem ze zrozumieniem. Wyraznie w tytule jest mowa o zarzadzie wojewodztwa, a nie sejmiku. 5 miejsc w zarzadzie; 4 bierze PO i 1 PSL. Zgadza sie? Odpowiedz Link Zgłoś
brody Re: Brawo matematycy z GW!!!! 21.11.06, 21:04 "PO zdobyła w sejmiku 16 mandatów, PSL - 3. Obie partie mają w nim dokładnie połowę głosów i same mogą wybrać zarząd województwa." to najpierw ty zacznij czytać ze zrozumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sarunia Re: Brawo matematycy z GW!!!! IP: 156.17.201.* 22.11.06, 15:58 Na Boga! W tytule jest mowa o zarzadzie wojewodztwa, a nie o sejmiku! A w zarzadzie wojewodztwa bedzie 5 czlonkow - zgodnie z teza autora 4 z PO i 1 z PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Jerzy Tutaj. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.06, 10:04 Nie dyskutuję tu o działalności dr Tutaja w Zamku Książ, bo nie wiem, jak ona wyglądała. Miałem jednakże z tym panem zajęcia na uczelni i jeśli jest tak samo kompetentny w polityce, jak w nauczaniu, to współczuję województwu. Pan doktor mimo, że jest miłym człowiekiem, na zajęciach z historii robił tragiczne błędy, a dodatkowo ma nienajlepszą, jak na polityka cechę charakteru. Bywa, że formułuje zupełnie niedorzeczne pomysły i pragnie ich realizacji. Choć może to jest jakieś wizjonerstwo, nie wiem. Życzę wszystkiego najlepszego, tak czy inaczej i liczę, że to ja się pomyliłem, co do oceny pana Jerzego i będzie dobrze administrował Dolnym Śląskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Królowej_Paź Re: Jerzy Tutaj. IP: *.zlotniki.pl 22.11.06, 23:30 Doktór Tutej ma jedną ogromną kumpetencję. Ta kumpetencja ma pyzatą buzię, rudą czuprynę i była kiedyś burmistrzem Żarłowa - a zostawiwszy po sobie gigantyczny deficyt w budżecie gminy, przykleiła się do Rakiety i wystrzeliła do sejmasa. Kumpetencja ta chodząca tutejszego doktora lansowała zawsze, na każde możliwe stanowisko: do jewroparlamentu (sie nie udało bo się obraziło czy cuś), u Kruczka do Księża Zamkowego (się udało i trochę porozrabiało), i wreszcie na jedynkę do sejmasiku (choć się wcale nie zasłużyło). Czymże się tutejszy tamtejszemu tak zasłużył? Odpowiedz Link Zgłoś
jws2006 PSL napewno będzie chciał więcej ! 21.11.06, 10:24 He, he, he - PSL i 1 miejsce ! Już to widzę. Teraz PSL poczuł swoją siłę i będzie miał wieeeeeelki apetyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opazycjonista Cztery do jednego w zarządzie województwa? IP: *.core.lanet.net.pl 21.11.06, 14:22 Poczekajmy,zobaczymy.Nie pójdzie tak łatwo.Nie wiem dlaczego Platforma nie chce dostrzec opozycji. To jest identyczna pazerność z tą PiSowską! Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odwaldka PO do Waldka P. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:10 Nie gniewaj się, Waldek P., ten sejmik jest naprawdę twój, a reszta moja !!! Odpowiedz Link Zgłoś