jooska2 27.11.06, 16:26 Szukam dobrego neurologa dziecięcego we Wrocławiu-prywatnie. Na NFZ są za długie terminy i wyczerpane limity. Czy możecie polecic kogoś ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jotes27 Re: Neurolog dziecięcy Wrocław 27.11.06, 19:27 Dr Bożena Dołyk przyjmuje w przychodni "Pulsantis" ul. Ostrowskiego 3, tel. 339 11 40 Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka1977 Re: Neurolog dziecięcy Wrocław 27.11.06, 19:50 dr dolyk przyjmuje rowniez w poradni psychologiczno-pedagogicznej przy ul. czajkowskiego, bez skierowania na nfz....przyjmuje we wtorki ijesli nie zespolu ds. orzekania przyjmie jesli sie zadzwoni w tym dniu Odpowiedz Link Zgłoś
jooska2 Re: Neurolog dziecięcy Wrocław 27.11.06, 20:11 A ktoś inny oprócz Dołyk ?? Byłam u niej i jest lekko ześwirowana. Odpowiedz Link Zgłoś
mstawarz Re: Neurolog dziecięcy Wrocław 27.11.06, 21:20 Moze jest specyficzna osoba, ale za to swietnym neurologiem, a to chyba najwazniejsze. Ja po kilku wizytach przyzwyczailam sie do jej sposobu bycia, a co do badania i kompetencji nie mam watpliwosci, jest swietna i dzieki niej mialam dobrze zdiagnozowane dziecko, dzisiaj zdrowe ale ciagle pod kontrola:) Odpowiedz Link Zgłoś
jooska2 Re: Neurolog dziecięcy Wrocław 28.11.06, 11:07 Moze i tak. ja sie jakos zraziłamdo niej. a skierowała cie na metode vojty ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kikaaaa Re: Neurolog dziecięcy Wrocław 28.11.06, 11:38 Polecam dr kuczyńską forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=612&w=51476746 tam znajdziesz opienie i namiary Odpowiedz Link Zgłoś
mstawarz Re: Neurolog dziecięcy Wrocław 28.11.06, 12:06 Najpierw skierowała na Bobath, ale ze szlo slabo, praktycznie bez efektow, to potem cwiczylismy Vojta, efekty blyskawiczne. Nie chce nawet wiedziec jak wygladalby dzis kregoslup syna gdyby nie te cwiczenia, pewnie jak paragraf:( Nikogo nie namawiam usilnie, w koncu poza zaufaniem do lekarza trzeba miec z nim dobry kontakt:) ja sie po prostu przyzwyczailam do sposobu bycia Pani doktor:) Odpowiedz Link Zgłoś
jooska2 Re: Neurolog dziecięcy Wrocław 29.11.06, 11:01 No właśnie. Pani doktor kieruje wszytskich na rehabilitację. Wszystkie dzieci mierzy jedną miarką. Dla mnie to nie jest dobry lekarz. Nas jeszcze straszyła porażeniem mózgowym. To tego jej sposób bycia.... Odpowiedz Link Zgłoś
jooska2 Re: Neurolog dziecięcy Wrocław 29.11.06, 11:04 Juz sie do niej wybierałam ale przeczytałam znów negatywne opinie na jej temat. Jedzie pododno na opini i nie wysila się a dziecko bada 5 min... bylas u niej czy tylko ja znasz ze słyszenia ?? Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio771 Re: Ujma Czapska 29.11.06, 11:29 Ja idę do niej pierwszy raz 21 grudnia, bo nie ma u niej miejsc. Poleciła mi ją pediatra bo powiedziała, że jak nie jest pewna co i jak to wysyła do niej a ta potrafi wynaleźć jeszcze inne wady u dziecka i potwierdzić lub zanegować jej przypuszczenia. Czytałam o niej w necie i wydaje mi się "konkretną" babką. Wszystko wyjdzie w praniu. Poza tym jak wiadomo jednemu dany lekarz się podoba a innemu nie. Ja np. jestem zadowolona ze swojego endokrynologa i nie narzekam a znam osoby, które w ogóle jej nie lubią, tak smao z ginem. No cóż, poczekamy zobaczymy co powie (wiadomo jak człowiek usłyszy to co nie chce usłyszeć to zawsze jest niezadowolony i szuka dalej) Odpowiedz Link Zgłoś
jooska2 Re: Ujma Czapska 30.11.06, 12:26 zarejestruje sie do niej. zobaczymy co to za lekarz. masz racje ze jednemu sie lekarz "podoba" a drugiemu nie. ale ja musze mmiec dobryu kontakt z lekarzem ilubie jak mi wszystko wytłumaczy a nie traktuje jak pionka ktory i tak nic nie kapuje. ja wlasnie usłyszalam dwie dosc rózne opinie i dlatego szukam dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio771 Re: Ujma Czapska 30.11.06, 13:38 jooska2 napisała: ale ja musze mmiec > dobryu kontakt z lekarzem ilubie jak mi wszystko wytłumaczy a nie traktuje jak > pionka ktory i tak nic nie kapuje. > ja wlasnie usłyszalam dwie dosc rózne opinie i dlatego szukam dalej. A może ta dr Kuczyńska forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=612&w=51476746 - co o niej myślisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
jooska2 Re: Ujma Czapska 06.12.06, 11:52 chciałam sie do niej zapisac,ale ona przyjmuje tylko na fundusz i tak jak pisałam w temacie.kolejki sa niebotyczne. do czapskiej tez juz na grudzien nie ma miejsc wiec sie luzuje z tych babek. poszukam innej. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio771 Re: Ujma Czapska 07.12.06, 09:15 Na fundusz??? A mi mówiono, że prywatnie - hmmmm. Nie rozumiem. Ja miałam szczęście i udało mi się zarejestrować na 21 akurat Rózia zacznie 4 m-c. Odpowiedz Link Zgłoś
rachelg Re: Neurolog dziecięcy Wrocław 29.11.06, 21:25 Prowadzila mojego synka. Osobiście jestem bardzo zadowolona, jest to osoba konkretna, z dużym doswiadczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
pchliczek Re: Neurolog dziecięcy Wrocław 11.12.06, 13:07 Czapska jest absolutnie beznadziejna. Przez jej błędną diagnozę i pobieżne badanie mały stracił dwa miesiące a powinien być rehabilitowany jak najszybciej, wady się pogłębiły i zamiast kilku miesięcy na rehabilitację chodzimy do dziś. Absolutnie odradzam Czapską każdemu. A Dołykowa to naprawdę bardzo dobry neurolog i z czystym sumieniem polecam. Bardzo dokładnie bada, robi rzetelny wywiad. Odpowiedz Link Zgłoś
zorrgula Re: Neurolog dziecięcy Wrocław 12.12.06, 20:44 Witam Również zdecydowanie polecam dr Dołyk. Jaki ma sposób bycia to dla mnie nie ważne jest dobrym specjalistom i to jest najważniejsze. Zaliczyliśmy już innych neurologów i szkoda gadać co do tamtych... Pozdrawiamy Zuzia(28tc830g)&Ania Odpowiedz Link Zgłoś
andzia794 Re: Neurolog dziecięcy Wrocław 12.12.06, 21:57 Ja mam b. dobre doświadczenie z dr Ujmą. Dzięki jej diagnozie, została przerwana rehabilitacja mojej córki vojtą- córką urodziła się z lekką asymetria, ale w promyku natychmiast została zakwalifikowana na ćw. 4 razy dziennie (dr Ujma złapała się za głowę na tę wieść).Jako jedyna zaleciła usg przez główkę, a wynik pokazał doskonałą symetrię półkul. Mojej córce pomogły delikatne masaże. Metoda vojty jest b. inwazyjna i b. skuteczna w poważnych przypadkach. Owszem, badanie neurologiczne w promyku jest dokładne i czasochłonne, ale potem diagnoza niekorzystna, ponieważ dziecko porównywane jest do pewnego ideału ( a nie ma ideału, bo każde dziecko ma swoje tempo rozwoju). Odpowiedz Link Zgłoś
kamapyp Re: Neurolog dziecięcy Wrocław 13.12.06, 22:07 A ja polecam dr Kuczyńską, rewelacyjna lekarka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pamelia Re: Ujma - Czapska 13.12.06, 23:11 Ja ma z nią same dobre doświadczenia. Prowadziła dwójkę moich dzieci a rehabilitację starała się dobrać tak aby była jak najmniej przykra dla malucha a skuteczna. No i nie straszy rodziców tylko wszystko spokojnie i dokładnie wyjaśnia (skąd opinie że wizyta trwa pięć minut???)w przystępnych słowach. W Promyku mam wrażenie że jak już "złapią" pacjenta to zawsze coś wynajdą żeby rehabilitować. Poza tym podejście do rodziców mają koszmarne. A nie wydaje mi się aby matka podłamana diagnozą, straszona kalectwem dziecka miała większą motywację do ćwiczeń z dziackiem niż ta której wszystko spokojnie wyjaśniono i tchnięto troche optymizmu. Jako hmm... ciekawostka - koleżanka chodziła do promyka przez 3 miesiące (ja nie wytrzymałam tak długo) bo u jej syna zdiagnozowano porażenie mózgowe. Cwiczyła w domu metodą voyty - i to po kilka razy dziennie. A na kontroli w Promyku za każdym razem inna rehabilitantka opieprzała ja że źle ćwiczy (a ćwiczyła jak jej pokazał rehabilitant, tyle że w poprzednim tygodniu był inny). Po trzech miesiącach męki i sprzecznych diagnoz ("o, jakie postępy, mamusia dobrze ćwiczyła" - a za tydzień "mamie chyba sie nie chciało ćwiczyć, co? bo jest coraz gorzej" poszła do Ujmy. I co się okazało? dziecko miało lekką asymetrię a nia porażenie. Nie dowierzając poszła jeszcze do innego neurologa i też to potwierdził. Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio771 Re: Ujma - Czapska 27.12.06, 17:51 W czwartek byłam na pierwszej wizycie i Ujma wydała mi się sympatyczną babką, wytłumaczyła nam także dlaczego nie trzeba małej ćwiczyć metodą wojty i to dość dokładnie. Poświęciła nam tyle czasu ile my tego potrzebowaliśmy i mogłam jej zadawać nawet najbardziej głupie pytania na które cieprliwie odpowiadała. Nawet dowiedziałam się kilka ciekawostek o głowie małej i np. że miała prawdopodnobnie pęknięty obojczyk tzw. wygięcie gałązki czy coś takiego. Stwierdziła, że po 2 m-cach powinno być już ok. ale co do układania na lewo bioderek w lewo to się nie chciała wypowiedzieć o tym ma zadecydować ortopeda. Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Neurolog dziecięcy Wrocław 31.12.06, 02:13 Na Białowieskiej przyjmował dr Kalinowski. Jest też psychiatrą dziecięcym. Świetny. Ale nie wiem, czy dalej tam przyjmuje. Powinien, bo to ośrodek dla trudnych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
elafela Re: Neurolog dziecięcy Wrocław 31.12.06, 11:56 Pracuje, chodzimy do niego i jesteśmy zadowoleni. Nasz synek rozwija się prawidłowo, a kontrolę neurologiczną mamy ze względu na to, że may urodził się z objawami niedotlenienia Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Neurolog dziecięcy Wrocław 31.12.06, 12:55 Synek mojego internisty miał porażenie mózgowe. Miał nie chodzić, nie mówić... Kalinowski go wyprowadził. Ja u Niego byłam tylko na kontroli, ale jestem zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś