Dodaj do ulubionych

Wrocław szykuje się do 25. rocznicy wprowadzeni...

01.12.06, 02:29
Qwa ale bezsensowne obchody bezsensownej rocznicy. Sorry ale promocja miasta
chya powinna mieć jakieś granice? Zgadzam się z Wałęsą który powiedział że z
takim cyrkiem nie chce mieć nic wspólnego. Wyświęcanie stanu wojennego niczym
powstania warszawskiego jest z lekka nie na miejscu
Obserwuj wątek
    • kolejar Re: Wrocław szykuje się do 25. rocznicy wprowadze 01.12.06, 06:02
      ludendorf napisał:

> Qwa ale bezsensowne obchody bezsensownej rocznicy.

Ob(d)chody pewnie bezsensowne, ale rocznica sama w sobie nie traci sensu tylko
      dlatego, że jest rocznicą bezsensownego wydarzenia. A tezę Sz. Pana v.
      ludendorfa rozumiem jako przejaw frustracji niezrealizowanego oficera po
      przegranej wojence (światowej w służbie Kaiserowi).
      Tymczasem swoją drogą sławny kabaret punkowy "PCh" przygotowuje na tę
      bezsensowną okoliczność własne odchody :)
      • Gość: es Stocznia Gdańska znajduje sie we Wrocławiu IP: *.icm.edu.pl 01.12.06, 06:46
        Jak zwykle w megalomańskim Wrocławiu (cyt za lokalnymi wiad. TV) wiadomo że
        "Wrocław był BEZ WĄTPIENIA - teraz uwaga - NAJWIĘKSZYM ośrodkiem opozycyjnym w Polsce.
        Mnie tak osobiście średnio ziębi czy to będzie Wrocław czy Gdańsk ale poziom absurdu i megalomaństwa Wrocławia jest po prostu śmieszny. Ośmieszacie sie w oczach innych, dziura o aspiracjach metropolitarnych, ot co.
        • Gość: raar Re: Stocznia Gdańska znajduje sie we Wrocławiu IP: *.lanet.net.pl 01.12.06, 11:37
          Sam się ośmieszasz, to iż Wrocław jest metropolia jest faktem. Jeżeli uważasz
          że nie to wymień inne miasta , które w twoich oczach na to okreslenie
          zasługują. Pośmiejemy się trochę.
        • kolejar Re: Stocznia Gdańska znajduje sie we Wrocławiu 01.12.06, 23:15
          1. Stocznia istotnie znajdowała się we Wrocławiu (wprawdzie nie Gdańska, bo
          szczeciński Vulcan) i była jednym z najprężniejszych ośrodków oporu w Polsce.
          Mówi się, że to właśnie przyczyniło się do jej likwidacji.
          2. Wrocław po prostu - czy to się komu podoba, czy nie - JEST Metropolią - jak
          Wawa, Królewskie Stołeczne Miasto Kr, Poznań, Gniezno i parę innych
          euro-prowincjonalnych dziur. W razie wątpliwości - Ostrów Tumski i archikatedra
          Św. Jana Chrzciciela.
          • sztuk6mistrz Re: Stocznia Gdańska znajduje sie we Wrocławiu 02.12.06, 10:20
            Po co się sprzeczać? Ci, którzy pamiętają stan wojenny, dobrze wiedzą jak było
            wówczas we Wrocławiu - a działo się! Ci, którzy byli za młodzi, albo nie byli
            jeszcze w planie, mogą gadać co im ślina na język (takich większość na tym
            forum), co najwyżej wykazują się głupotą chrakterystyczną dla ich wieku.
            Swoją drogą kilku młodzieńców powiedziało mi kiedyś, że zazdroszczą mi, ze żyłem
            w tamtych czasach. Widać każde pokolenie musi mieć swoje Termopile (w przenośni).
        • Gość: Rafis Re: Stocznia Gdańska znajduje sie we Wrocławiu IP: *.wro.vectranet.pl 03.12.06, 17:20
          Gość portalu: es napisał(a):

> Jak zwykle w megalomańskim Wrocławiu (cyt za lokalnymi wiad. TV) wiadomo że
          > "Wrocław był BEZ WĄTPIENIA - teraz uwaga - NAJWIĘKSZYM ośrodkiem opozycyjnym
          w
          > Polsce.
          > Mnie tak osobiście średnio ziębi czy to będzie Wrocław czy Gdańsk ale poziom
          ab
          > surdu i megalomaństwa Wrocławia jest po prostu śmieszny. Ośmieszacie sie w
          ocza
          > ch innych, dziura o aspiracjach metropolitarnych, ot co.

no i jeszcze Sylwester bedzie transmitowany przez TVP z wrocławskiego rynku...

a w Poznaniu znowu kicha ;)
    • Gość: Gefreiter Wrocław szykuje się do 25. rocznicy wprowadzeni.. IP: *.wroclaw.mm.pl 01.12.06, 07:58
      Jak w Hali Stulecia to Jacek Tacik z Gazety Wyborczej przyjdzie z portretem
      Fryderyka III "wielbiciela" Polski.
    • Gość: ro-ro Wrocław szykuje się do 25. rocznicy wprowadzeni.. IP: *.e-wro.net.pl 01.12.06, 08:07
      "(...)spektakl "Requiem Pro Pace" w Hali Stulecia. Jego scenariusz napisał
      Roman Kołakowski, dyrektor Wrocławskiego Teatru Piosenki. Widowisko będzie
      kosztować ok. 700 tys. zł i na żywo zobaczy je prawie dwa tysiące zaproszonych
      gości. Wśród nich prezydent Kaczyński, marszałkowie Sejmu i Senatu oraz legendy
      wrocławskiej "Solidarności" - Władysław Frasyniuk, Józef Pinior i Piotr
      Bednarz".
      - Ło, Jezu! Znów zamieszanie czyli zlot buraków-ważniaków w rządowych
      samolotach i limuzynach, otoczonych bandami goryli, chroniącymi "bohaterów"
      stanu wojennego przed..., no właśnie, przed kim lub czym? Może przed wq...ą
      bezrobotną szarą masą pracowniczą, stojącą w kolejce do opieki społecznej po
      100 zł zasiłku? Ale oni będą świętować, wspominać tamte czasy przy stołach
      uginających się od wymyślnego żarcia. A wszystko na koszt zwykłego podatnika,
      bo przecież swojej kasy nie uszczuplą "styropianowi kombatanci". A ja mam
      pytanie: Czym "oni" się różnią od dawnych partyjnych bonzów? Chyba bardziej
      wypchanymi kałdunami, kieszeniami i rozdętą sforą dworaków! Mylę się? Chciałbym
      bardzo, ale to, niestety, prawda! Dlatego powiem krótko: Świętujcie sobie sami
      to pyrrusowe zwycięstwo nad Jaruzelem!
      • napoj.chmielowy Prawdziwe Obchody 02.12.06, 07:02
        Te z artykułu to odchody. Prawdziwe obchody odbędą się 13.12.06 o godz. 19:00 w
        BWA. Tytuł "Pomścimy Wujka i Ciocię". W planach:
        Srebrne Wesele
        Relikty Polodowcowe
        Prawdziwe piosenki o miłości prawdziwej (to już w Gumowej Róży)
        Jeśli chcesz zobaczyć Utracony Skarb Rewolucji to będzie jedyna okazja.
    • Gość: Manio Najważniejsze sprawy Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 08:22
      1. Ksiądz
      2. Ubek
      3. Stan wojenny
      4. WSI
    • heraldek Beda swietowac za pieniadze Solidarnosci,z ktorymi 01.12.06, 10:09
      ...Pinior sie podzielil z Gulbinowiczem..........
    • Gość: opozycjonistka Wrocław szykuje się do 25. rocznicy wprowadzeni.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 18:48
      Pamiętam bardzo dobrze grupę teatralną NST, składającą się m.in. z B. Kierca,
      A. Wilka, A. Makowieckiego. Pamiętam każdy ich spektakl i wdzięczność za ich
      odwagę, którą żeśmy się wtedy karmili. Pamiętam najlepszy, jaki chyba zaistniał
      teatr faktu "Wyrok na sierpień". Na scenie aktorzy odgrywający bohaterów,
      którzy siedieli na widowni - Frasynika, sędziego Mizię, znakomitych adwokatów:
      Arankę, Afendę, Rossę. Jaka szkoda, że nikt tego teatru nie nagrał! Jaka
      szkoda, że nikt już tego teatru nie pamięta! Jaka wielka szkoda, że nikt już
      nie pamięta o aktorach, którzy nie ukrywali się, nie bali się podawać swych
      nazwisk i imion. Ileż odwagi ta ich odwaga nam, ówczesnym robotnikom Pafawagu,
      Dolmelu, Fatu, nam wtedy dodawała! Dlaczego nikt już nie chce tego pamiętać -
      ani Frasyniuk, ani Pinior, ani Pan, Panie Wojewodo.
      • Gość: kowalik Re: Wrocław szykuje się do 25. rocznicy wprowadze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 19:23
        A, ja mam gdzieś rocznice z pompą i bufonadę. Wyjeżdżam do Anglii, gdzie
        obchodzi się wielkie rocznice ...hehehehehe
        • Gość: lol Re: Wrocław szykuje się do 25. rocznicy wprowadze IP: *.zwm.punkt.pl 02.12.06, 22:29
          ale durne, takich bzdetow tu w moim miescie nawet nie wymyslaja
          • Gość: Toto Taaaaa.... IP: *.proxy.aol.com 02.12.06, 22:37
            Uczcie sie dzieci historii Polski zeby wam zaden pismak z polskojezycznych
            mediow nie wmawial jak to agenci z ich oficerami prowadzacymi uratowali w
            Magdalence sowiecka kolonie przed jaskiniowymi antykomunistami...
            • Gość: Historyk Re: Taaaaa.... IP: *.wroclaw.mm.pl 02.12.06, 23:50
              Tu jest dobry wykład ze współczesnej historii Polski
              prch.hopto,org
              • analisis Re: Taaaaa.... 03.12.06, 00:13
                a Roman Kołakowski ksywa koźlarz pewnie znowu ozeni jakieś swoje stare kawałki
                sprzedane juz dzisiatki razy (ze wspomne tylko "dzieci solidarności").
                O ja peerdole trza wiać!!!!
                • Gość: hej-ho Re: Taaaaa.... IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.12.06, 01:39
                  to jakas zenada
                  swietowanie rocznicy wprowadzenia SW?
                  nie lepiej jakas konferencja naukowa pod patronatem za pieniadze Unii?

nic dziwnego ze wszyscy sie smieja z tego kraju
                  -bicie piany
                  -plawienie sie w martyrologii
                  • Gość: Rolnik Re: Taaaaa.... IP: *.wroclaw.mm.pl 03.12.06, 01:55
                    Gość portalu: hej-ho napisał(a):

> to jakas zenada
                    > swietowanie rocznicy wprowadzenia SW?
                    > nie lepiej jakas konferencja naukowa pod patronatem za pieniadze Unii?
                    >
                    > nic dziwnego ze wszyscy sie smieja z tego kraju
                    > -bicie piany
                    > -plawienie sie w martyrologii

Każdy orze jak może.
                    • Gość: EWa Re: Taaaaa.... IP: *.CNet.Gawex.PL 03.12.06, 13:24
                      Owszem, uczmy dzieci historii, ale na jaką cholerę robić wielkie fety (zawsze w
                      stylu nudy narodowe) wszelkich przegranych itp. wydarzeń???????
                  • Gość: Ja Re: Taaaaa.... IP: *.versanet.de 03.12.06, 15:30
                    To bzdura ze wszyscy za granica sie smieja z Polakow. To tylko ubecko/magdalenkowa propaganda wciska Wam taki kit. Historie trzeba pamietac! Szczegolnie taka ktora kluje w oczy tych co dzialaja na szkode polakow.
    • tomek854 Re: Wrocław szykuje się do 25. rocznicy wprowadze 03.12.06, 16:06
      Hala Stulecia? A gdzie to jest? Cos nowego wybudowali? Cos mnie ominelo?

I stulecia czego?
      • Gość: EWa Re: Wrocław szykuje się do 25. rocznicy wprowadze IP: *.CNet.Gawex.PL 03.12.06, 16:34
        Po naszemu: Hala Ludowa.
      • Gość: hej-ho Re: Wrocław szykuje się do 25. rocznicy wprowadze IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.12.06, 16:34
        Smieja sie nie wszyscy ale wielu, choc osobiscie mam to gdzies bo i ja smieje
        sie z anglikow.
        Dlaczego polityczne karzelki ktore doszly do wladzy, majac realne poparcie 15
        prc. spoleczenstwa roszcza sobie prawo do pisania historii na nowo?
        dlaczego opl. sa przez wladze tacy ludzie jak walesa,
        frasyniuk,mazowiecki,geremek, ludzie ktorzy wynegocjowali przy okraglym stole
        bezkrwawa zmiane systemu?
        dla mnie to epokowe osiagniecie Polakow, ktorzy raz potrafili dla dobra
        wspolnego pojsc na kompromisy.
        wszedzie sie to docenia ale nie u nas
        Karzelki ktore przepadly w ostatnim pietnastoleciu ze wzgledu na swoje
        pieniactwo(pamietacie palenie kukly prezydenta przez kaczynskich i tego
        zlodziejaszka parysa?), brak zdolnosci przywodczych, lub po prostu wyrokiem
        historii odreagowuja swe kompleksy urzadzajac fety.
        dlaczego nie ma wicepremiera Giertycha, ktory razem z tatuiem lizal tylek
        Jaruzelowi kiedy internowani byli Frasyniuk i inni?
        Dlaczego nie zproszono pierwszego mulata RP?

Fety fety, opluwanie zasluzonych ludzi takich jak geremek i bartoszewski,
        marginalizacja Polski
        to co nam funduje parka zakompleksionych braci rzadzacych 40 milionami ludzi w
        sercu europy.
        • Gość: tfu Re: Wrocław szykuje się do 25. rocznicy wprowadze IP: 159.134.184.* 03.12.06, 17:11
          Gość portalu: hej-ho napisał(a):

> Smieja sie nie wszyscy ale wielu, choc osobiscie mam to gdzies bo i ja smieje
          > sie z anglikow.
          > Dlaczego polityczne karzelki ktore doszly do wladzy, majac realne poparcie 15
          > prc. spoleczenstwa roszcza sobie prawo do pisania historii na nowo?
          > dlaczego opl. sa przez wladze tacy ludzie jak walesa,
          > frasyniuk,mazowiecki,geremek, ludzie ktorzy wynegocjowali przy okraglym stole
          > bezkrwawa zmiane systemu?

ale ty ku.. naiwny jestes albo niedoinformowany
          • Gość: hej-ho Re: Wrocław szykuje się do 25. rocznicy wprowadze IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.12.06, 18:20
            jasne jasne
            Ty wiesz wszystko, Polska to taki kraj, gdzie kazdy uwaza ze inny jest od niego
            glupszy
            ;-)
            jak to ladnie napisales "ku..."
            brawo
            • Gość: Toto no coz IP: *.proxy.aol.com 03.12.06, 22:04
              jestes prawdopodobnie i mlody i g*upi.Ale tez masz przyszlosc w kraju jezeli
              beda nim rzadzic towarzysze z SLD i ich POmagierzy.
              • Gość: hej-ho Re: no coz IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.12.06, 22:50
                mysle ze jestem glupi tak jak 2 miliony mlodych wyksztalconych ludzi z Polski ,
                ktorzy lepszego zycia i wiekszej szansy szukaja w innych krajach zamiast
                cieszyc sie i bic piane razem z wierzejskim, giertychem ,lepperem i innymi
                wielce zasluzonymi dla ojczyzny.

co z tego ze ludzie ich , tak jak blizniakow wykopia ze stolkow za 4 lata?
                kraj straci te 4 lata, ja bede o 4 lata starszy.

wiem ze pan panie Toto cieszy sie z obecnych rzadow, moze z tego powodu ze nie
                ponosi ich konsekwencji pracujac u "karlasia"
                ;-)
                mlody i glupi jestem bo nie podoba mi sie bicie piany przez ludzi ktorzy sadza
                ze wazniejsze od zapewnienie mlodym ludziom jakiejs perspektywy jest szukanie
                jakich agentow z ubieglego stulecia, szerzenie nienawisci, budowanie swiatyn
                opatrznosci za moje pieniadze, wspieranie pokreconego radia z torunia, itd...

przyjedz pan , pozyj w kraju radjomaryjnymm to moze zmienisz zdanie.

i wiesz pan co?

najwiekszy moj szacunek wzbuszaja michnik, kuron, mazowiecki, frasyniuk,
                ludzie, gnojeni za komuny, ktorych stac bylo na chrzescijanskie wybaczenie i
                probe budowy kraju dla wszystkich, rowniez dla tych ktorzy byli kiedys u wladzy.

wybaczenie, na ktore nie stac mlodzikow z MW, moherow, i innych za komuny
                bedacych "milczaca wiekszoscia" plujacych na tych ktorzy byli patriotami, kiedy
                grozilo za to wiezienie.

dzisiaj najgorsze czarnosecinne poklady frustracji, nietolerancji, nienawisci -
                ta zla strona polskiej natury odradza sie nie w jakichs smiesznych
                postkomunistach ale wlasnie w tych, ktorzy sa u wladzy
                • Gość: hej-ho Re: no coz IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.12.06, 22:54
                  i wiesz pan co ,panie Toto;

to wlasnie jak na ironie, ci postkomunisci z SLD i PO wprowadzili Polske do UE
                  i NATO, a przekonany jestem ze za obecnych rzadow, przynajmniej do tych
                  pierwszych drzwi pukalibysmy jeszcze dlugo....
                  no, chyba ze to wszystko jeden wielki spisek i uklad
                  ;)
                  • Gość: Toto chcialbym IP: *.proxy.aol.com 04.12.06, 01:56
                    miec nascie lat i nie wiedziec co wiem aby bez bolu glowy pisac bzdety na
                    forum...
                    dorosniesz , zrozumiesz (mam nadzieje).Jezeli jestes na Zachodzie to miej oczy
                    i uszy otwarte i sie ucz zycia .Masz szanse na bycie normalnym czlowiekiem.A
                    jezeli jestes na tym zachodzie to nie dzieki Kaczynskim ale przez agentow i ich
                    oficerow prowadzacych kiedy w calym bloku probowano jakos wygrzebac sie z
                    komuny oni nas tam starali sie skutecznie zakotwiczyc.Skutki widac do dzis.Mam
                    nadzieje ze Kaczyniakom starczy odwagi i czasu aby choc troche pogonic te
                    czerwona bande zdrajcow ktorych nasze spoleczenstwo tak uwielbia.
                    • Gość: hej-ho Re: chcialbym IP: *.in-addr.btopenworld.com 04.12.06, 08:37
                      jasne. dzieki za rady
                      ;-)
                      napisz cos jeszcze jaki to jestes madry i doswiadczony

napisz tez jak agenci i zdrajcy wprowadzili nas do ue, z ktorej kaczki i roman
                      chca nas wykopac, osmieszajac i marginalizujac nasz kraj

jakiz ty musisz byc pelen kompleksow i nienawisci roszczac sobie prawo do
                      pouczania wszystkich do okola?

"jak dorosniesz"
                      co ty sobie wyobrazasz?

ze czytajac Szikagofski "nowy dzinnik" wiesz co sie dzieje w kraju?
                      ale napisz jeszcze, cos
                      to podnosi cisnienie lepiej niz kawa
    • Gość: Zenek Wypierd Popieram ten jubileusz pod jednym warunkiem - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 22:18
      że będzie wprowadzona godzina policyjna.
      I kartki na benzynę, 15 litrów na miesiąc.
    • Gość: Jano Zaproszenia na koncert??? IP: *.ok.ae.wroc.pl 11.12.06, 13:53
      Czy ktos wie gdzie mozna otrzymac zaproszenia na koncert Requiem PRO PACE??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka