Dodaj do ulubionych

lab. godne polecenia-Wroclaw-lamblie

03.01.07, 23:18
moze ktos ma jakies doswiadczenie w labolatoriach , i moze ktores polecic do
wykrycia pasozytow + lamblie
Obserwuj wątek
    • wojtkowa Re: lab. godne polecenia-Wroclaw-lamblie 04.01.07, 13:40
      Zajrzyj na forum alergie tam na pewno będą wiedzieć :-)
    • mosi2 Re: lab. godne polecenia-Wroclaw-lamblie 08.02.07, 14:24
      Polecam laboratorium na Staffa, tam naprawdę badają, ja polecam bo moje dziecko
      miało i tylko tam zostały wykrytę, a na leczenie polecam Macmiror, chyba jedyny
      środek działający a lekarze go rzadko przepisują.
      • zabolicha Re: lab. godne polecenia-Wroclaw-lamblie 08.02.07, 14:35
        Tylko nie Staffa!!!Metoda najbardziej obiektywna z dostępnych,to metoda
        immunoenzymatyczna stosowana w wielu laboratoriach i nie opiera się ona na
        ocenie wzrokowej tylko biochemicznej.
        • gochamasl Re: lab. godne polecenia-Wroclaw-lamblie 09.02.07, 10:38
          mozesz cos wiecej o tej metodzie?

GG 4343528
          • martiii13 Re: lab. godne polecenia-Wroclaw-lamblie 09.02.07, 12:03
            Jak ja bylam kiedys w lab przy szpitalu Korczaka to tam kobieta zachgwalala
            mi,ze maja wlasnie jakies super dokladne metody do wykrywania lamblii.
          • zabolicha Re: lab. godne polecenia-Wroclaw-lamblie 10.02.07, 20:38
            metoda immunoenzymatyczna ma wysoką czułość.Wynik ujenmny jest w 100% pewny,a
            dodatni w 99 %.
            • ewelina78 Re: lab. godne polecenia-Wroclaw-lamblie 12.02.07, 15:32
              Zabolicha gdzie robią tą metodą we Wrocławiu? Czy jest to tzw test Elisa???
              • zabolicha Re: lab. godne polecenia-Wroclaw-lamblie 12.02.07, 20:45
                tak,to jest Elisa.Każde większe laboratorium stosuje tę metodę.Poszukaj
                najbliżej miejsca zamieszkania.
                • gochamasl do ewelina78 12.02.07, 23:47
                  jak znajdziesz gdzie co i jak , napisz prosze ...
                  • ewelina78 Re: do ewelina78 13.02.07, 00:08
                    Jesli to test elisa to kazde laboratorium to robi choc ja nie polecam dwa
                    badania mikroskopowe wykazały lamblie u mojego dziecka a test Elisa wyszedl
                    ujemny wiec nie wiem jak się to ma do wiarygodnosci tego testu?
                    Ja akurat w niego nie wierzę choć lekarze mówia o nim tak samo dobrze jak
                    przedmówczyni.
                    • zabolicha Re: do ewelina78 13.02.07, 02:58
                      A dlaczego ufasz bardziej metodzie mikroskopowej,która opiera się na
                      subiektywnej ocenie badającego,a nie metodzie obiektywnej jakim jest
                      Elisa?Badający pod miktroskopem często mylą lamblie np.z ziarnami skrobii czy
                      też grzybami.
                      • ewelina78 Re: do ewelina78 13.02.07, 14:28
                        Ufam metodzie mikroskopowej z tego względu ze w naszym przypadku się
                        sprawdziła. Syn miał na 200 % lamblie bo po przeleczeniu objawy ustapiły wiec
                        stąd takie moje wnioski. Nie wiem jak dokładnie wygląda badanie metoda Elisa
                        czy w grę wchodzą jakieś odczynniki itp ale moze u nas nic nie wykazało badanie
                        ta metodą bo trafilismy na kiepskie laboratorium.
                      • ewelina78 Re: do ewelina78 13.02.07, 14:32
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=56057207&a=56057207 do
                        poczytania na temat tych dwóch metod

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka