angrusz 06.01.07, 07:30 Majatek państwowy wyprzedany a dług państwowy 440 mld zł . Kto to przeżarł ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Busia Re: Kto przeputał Polskę ?? IP: *.greenlan.pl 06.01.07, 11:11 PZPR i jej spadkobiercy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola manola pytasz w imienmiu RM ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.07, 12:30 Masz problemy z osobowścią, czy też, piszesz pracę dyplomową w szkole u tatula rydzykowatego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Busia Re: pytasz w imienmiu RM ? IP: *.greenlan.pl 06.01.07, 13:19 A ciebie kto wyedukował , WUML ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: pytasz w imienmiu RM ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 13:43 Gość portalu: lola manola napisał(a): > Masz problemy z osobowścią, czy też, piszesz pracę dyplomową w szkole u tatula > rydzykowatego? Zdobądź się na odrobinę obiektywizmu - bez mała 18 lat po Okrągłym Stole, majatek państwowy wyprz... rozdany, wysokość długu wewnętrznego porażająca. To są fakty - chcesz z tym dyskutować czy zapytać o sprawców? Problem z osobowością ma ten, kto powyższego nie dostrzega. Czym, jaką gospodarką dysponuje Polska? Czy trzeba być słuchaczem RM aby mieć wątpliwości? Tylko krowa ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: pytasz w imienmiu RM ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 16:43 Święta racja !! Ale jak temu zaradzić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: pytasz w imienmiu RM ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 17:43 Proste jak precel. Pozbyć się emerytów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Busia Re: pytasz w imienmiu RM ? IP: *.greenlan.pl 06.01.07, 21:24 Proste jak drut - konfiskata zagrabionego mienia do pierwszego pokolenia wstecz , oczywiście stwarzając odpowiednie prawo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalafior To my przepilim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 11:00 Przyznaję się, że wczoraj ze szwagrem przepilimy Wielkopolskę. Dzisiaj szykujemy się do przepicia Mazowsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: To my przepilim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 14:24 To chyba nie dozyjesz do emerytury .Albo na emeryturze będziesz " schorowanym spracowanym staruszkiem " Tak to się przedstawia wiele emerytów zapominając ile ico pili i co palili w młodości . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: To my przepilim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 17:52 A Ty korzonkami żyjesz? A tak przy okazji bajeczkę opowiem. Była raz sobie pewna rodzina, w której dziadkowi emerytowi dawali jeść na drewnianym talerzu z obawy, żeby serwisowego talerza od kompletu nie potłukł bo mu się ręce trzęsły. Kiedyś tatuś wraca z pracy do domu i widzi, że synek coś dłubie w drewnie. Pyta: Jasiu, a co Ty robisz? Jasio na to: talerz na starość dla Ciebie. Mam nadzieję, że nie masz dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: To my przepilim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 20:08 Mam dzieci ale nie chce im zostawiac długów i zyjemy na takim poziomie na jakim nas stac . Nie jest biednie ale daleko od luksusów. Jesli ktos nazywa Polskę biednym krajem to niech sobie popatrzy na programy o Afryce . A drewniany talerz mozemi byc potrzebny no cóż nie wiem w jakim stanie będę funkcjonował w starczym wieku . Ale będe miał czyste sumienie , ze moi wnukowie nie będą spłacać moich długów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Więcej optymizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 20:09 Klimat się ociepla, można więc będzie zmniejszyć emerytury o koszty ogrzewania. To średnio jakieś 300,- zł./m-c. W skali roku da to ponad 20 mld zł. chyba, że się pomyliłem. F-16 szybko pospadają tak, że nie trzeba będzie ich remontować to kolejne parę miliardów rocznie. Tanie państwo pana premiera Kaczyńskiego da kolejne miliardy. Likwidacja szpitali i państwowej służby zdrowia to dalsze oszczędności. Zobacz jaki świat jest piękny, a my jacy bogaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieemeryt Re: Więcej optymizmu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.07, 22:07 jeśli jesteś naprawdę emerytem to dziękuj swojemu pokoleniu za rozgrabienie i przepicie Polski. Zostało po was 40 mld dolarów przeterminowanych długów, zdewastowana gospodarka i środowisko, we Wrocławiu przedwojenne drogi i walące się wiadukty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Więcej optymizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 14:16 Do emerytów to nie dociera i żądają więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _Bischof Re: Więcej optymizmu IP: 84.112.42.* 17.01.07, 16:55 A co pracownik miał do powiedzena w czasie komuny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Więcej optymizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 22:46 A ile długu mamy po 17 latach transformacji? Za dużo balujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Więcej optymizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 22:15 To trzeba skończyć z balowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: więcejmiłości Re: Więcej optymizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 08:13 Gość portalu: nieemeryt napisał(a): > jeśli jesteś naprawdę emerytem to dziękuj swojemu pokoleniu za rozgrabienie i > przepicie Polski. Zostało po was 40 mld dolarów przeterminowanych długów, > zdewastowana gospodarka i środowisko, we Wrocławiu przedwojenne drogi i walące > się wiadukty. Jesli nieemeryt uważa , ze za rozgrabienie Polski winą obarczyć mozna jedynie, obecne pokolenia emerytów, to się grubo pomylił .Nieemerycie , zapomniałeś postawić w stan oskarzenia swoje babcie , a może i pra ,pra babcie,a może nawet i samego siebie , bo kiedy ssałeś mleko z butelki to Ci emeryci dopłacali , żeby Twoja doopa w żłobku badz w przedszkolu nie doznała uszczerbku.Więcej tolerancji , chłopie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: więcejmiłości Re: Więcej optymizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 08:14 Gość portalu: nieemeryt napisał(a): > jeśli jesteś naprawdę emerytem to dziękuj swojemu pokoleniu za rozgrabienie i > przepicie Polski. Zostało po was 40 mld dolarów przeterminowanych długów, > zdewastowana gospodarka i środowisko, we Wrocławiu przedwojenne drogi i walące > się wiadukty. Jesli nieemeryt uważa , ze za rozgrabienie Polski winą obarczyć mozna jedynie, obecne pokolenia emerytów, to się grubo pomylił .Nieemerycie , zapomniałeś postawić w stan oskarzenia swoje babcie , a może i pra ,pra babcie,a może nawet i samego siebie , bo kiedy ssałeś mleko z butelki to Ci emeryci dopłacali , żeby Twoja doopa w żłobku badz w przedszkolu nie doznała uszczerbku.Więcej tolerancji , chłopie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _Bischof Re: Więcej optymizmu IP: 84.112.42.* 18.01.07, 09:06 Gość portalu: więcejmiłości napisał(a): > Gość portalu: nieemeryt napisał(a): > > > jeśli jesteś naprawdę emerytem to dziękuj swojemu pokoleniu za rozgrabien > ie i > > przepicie Polski. Zostało po was 40 mld dolarów przeterminowanych długów, > > > zdewastowana gospodarka i środowisko, we Wrocławiu przedwojenne drogi i w > alące > > się wiadukty. > Jesli nieemeryt uważa , ze za rozgrabienie Polski winą obarczyć mozna jedynie, > obecne pokolenia emerytów, to się grubo pomylił .Nieemerycie , zapomniałeś > postawić w stan oskarzenia swoje babcie , a może i pra ,pra babcie,a może nawet > i samego siebie , bo kiedy ssałeś mleko z butelki to Ci emeryci dopłacali , żeb > y > Twoja doopa w żłobku badz w przedszkolu nie doznała uszczerbku.Więcej tolerancj > i > , chłopie > > > No dobra , ale przecież nie tylko Polska miała taką sytuacje. Łatwo obwiniać starsze pokolenia za dzisiejszą sytuacje, ale wydaje mi się że to nie jest ta właściwa przyczyna zapaści finansów kraju. W każdym państwie wydatki na cele socjalne są produktem przemysłu tego kraju. Firma krajowe i przemysł państwowy wygospodarowuje na to fundusze, z których to pokrywa się wiele potrzeb. W Polsce, jak mi wiadomo, w procesie prywatyzacji na siłę wiele majątku narodowego została zaprzepaszczona . Teraz profituje z tego majątku ktoś inny, nie kończenie Polska. W przeciągu krótkiego czasu jednostki bliskie starego systemowi porobiły fortuny, oczywiście kosztem ogółu. W prasie zachodniej czytałem artykuł przedsiębiorców zachodnich i bankierów, w którym chwalili się oni iż największe dochody robią oni obecnie w takich krajach jak Polska. Oznacza to iż polskie społeczeństwo straciło źródło dochodów i jego pot jest wywożony z kraju. Inaczej to formułując Polacy są wyrobnikami obcego kapitału we własnym kraju. Nie oznacza to iż jestem przeciwnikiem obcego kapitału, nie. Ale nie na warunkach feudalnych , za wszelką cenę, byle by stworzyć nowe miejsca pracy. Miejsca pracy o znamieniu niszczącym naród, tanie miejsca pracy. Jest wiadomo przecież iż tanie miejsca pracy niszczą nie tylko społeczeństwo , ale również nie przyczyniają się do wykreowania nowych miejsc pacy. Zaistniała taka sytuacja iż wielu ludzi pracuje i nie stać ich nic, tylko na zaspokojenie, w kiepski sposób, podstawowych potrzeb biologicznych. To skandal ! To jest oznaka ukrytego wyzysku.. To wszystko jest produktem lichwiarskiej polityki, a nie tylko starszych pokoleń , jak tu starasz się podkreślić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Więcej optymizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 15:48 To co piszesz to częśc prawdy , druga część to taka , że zaczasów Gierka , wtedy kiedy zaciagano olbrzymie kredyty , Polacy zyli ponad stan . Może niektórzy nie odczuwali tego , sądzili ,że to normalnośc , że nareszcie jakoś . Ale to było ponad mozliwości gospodarki . Ci emeryci teraz twierdzą , że ich emerytury są za małe ( jak wtedy pensje ) chociaż system emerytalny jest co roku wspomagany z podatków szystkich . W tym roku to będzie 24 mld zł do ZUS-u z budżetu . To powoduje narastanie długu państwowego , który będa musieli spłacic wnuki. A co do szybkiego wzbogacenia się . To nalezy przypomniec kto był wicepremierem od spraw gospodarczych - Balcerowicz. I on jakoś nie umiał , nie chciał , nie uznawał za stosowne zastopowanie importu a potem przemytu zwykłej wódy ( której w Polsce produkowano wystarczająca ilość ). I fortuny ale i też gangi powstawały w błyskawicznym czasie . Teraz to "oni" sa " byznesmeni a jakze szanowani , kandydują tu i tam , wygłaszaja przemowy o ciężkiej pracy itd . To też jest powód braku kasy teraz , bo wtedy wypuszczono miliony ludzi na emerytury i renty wczesne - np PGR . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _Bischof Re: Więcej optymizmu IP: 84.112.42.* 21.01.07, 18:29 Analogiczne sytuacje były w innych krajach. A Gierek zapożyczył pieniądze które zaiwnestował w przemysł . Inne kraje również podobnie czynili, ale my jesteśmy na końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Więcej optymizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 15:48 Inwestował na poczatku potem kredyty szły na utrzymanie poziomu życia . Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Więcej optymizmu 22.01.07, 19:29 Gość portalu: angrusz napisał(a): > Inwestował na poczatku potem kredyty szły na utrzymanie poziomu życia . Inwestował. W Berliety. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Więcej optymizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:40 Co przez to rozumiesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _Bischof Re: Więcej optymizmu IP: 84.112.42.* 23.01.07, 12:00 W każdym kraju komuny były podobne inwestycje , to jest tylko wymówka. To ZUS, to inwestycje, to jeszcze coś innego , prawda jest gdzie indziej, a nie w rzeczach z którymi każde kraje się borykają. Nie należy ciągle odwracać uwagę od prawdziwych przyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
avventura Re: Kto przeputał Polskę ?? 07.01.07, 17:57 przeputał czy przepultał??? to już neiważne kto, ważne, że jest PRZEPULTANA (albo PRZEPUTANA WSJORADNO;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalafior Za okowitę przepijamy Prusy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 18:13 Pijem teraz o Pomorze Zachodnie. Jutro, Prusy Książęce przepijamy Niemiaszkom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: Kto przeputał Polskę ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 19:10 down Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: down Re: Kto przeputał Polskę ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 21:38 No jak to kto ? Zydy i masony. Odpowiedz Link Zgłoś
janko.bzykant Re: Kto przeputał Polskę ?? 09.01.07, 22:48 Ja "przeputłem" soją część. Oddałem ją Krzyżakom. Niech mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Kto przeputał Polskę ?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.07, 19:41 Teraz dopiero będzie putana. Przez Jarka,Endrju i Romana Odpowiedz Link Zgłoś
babcia_klara Re: Kto przeputał Polskę ?? 11.01.07, 00:27 Ja już nie mam sumienia putać naszej Ojczyzny. Zrozumiałam, że nasi kochani politycy chcą mojego dobra, a ja putałam ten kraj. Oni z miłości do mnie ustalają synekury, układy, pieniądze. Ja teraz wiem, że to ich miłość do mej drobnej postaci pcha w kierunku czynienia dobra. Dziękuję moi kochani POLITYCY. Dziękuję za wasze gorące uczucia i wasz wkład w mój cudowny, ciepły rentowy byt. Od dzisiaj już nie putam. Putając byłam wrogiem mego kraju i oszukiwałam siebie i was kochani, mądrzy gospodarze tego kraju nad Wisłą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: down Re: Kto przeputał Polskę ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 09:14 Babciu ze wzgledu na wiek moze ty już nie masz ochoty na putanie ? Cos miała przeputac to juz przeputalas :) Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Kto przeputał Polskę ?? 11.01.07, 09:31 - rolnicy (zero podatków + dotacje do KRUS + dotacje do paliwa), - emeryci i renciści (dotacje dla ZUS), - kolejarze (dotacje do PKP), - górnicy (dotacje dla kopalń), - stoczniowcy, - urzędnicy (coraz ich więcej), - młodzi (bo żądają, żeby ich uczyć za darmo), - księża (bo zarabiają, ale podatków nie płacą), - pracownicy PLL LOT (zastrzyki w postaci akcji państwowych firm), - służba zdrowia (akcje oddłużeniowe, czyli przejęcie długów służby zdrowia przez skarb państwa), - chorzy (bo żądają, żeby ich leczyć za darmo), - oraz cała reszta, która zamiast nadal potulnie finansować ten cyrk uciekła na wyspy brytyjskie. Kto przeputał Polskę pytasz ... odpowiedź jest prosta: Polacy. Nikt nam w tym nie pomógł, sami ją rozkradliśmy. To naprawdę wyłącznie nasza zasługa. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: Kto przeputał Polskę ?? 11.01.07, 10:30 mała uwaga: daniny państwowe, przynajmniej teoretycznie, płacimy po to by uzyskać jakieś usługi, które w założeniu, powinny być tańsze jeśli sa organizowane jako cały system niż jakbyśmy je opłacali indywidualnie. czyli nie można mieć pretensji do emerytów i rencistów (poza oczywiście tymi którzy weszli w swoje przywileje w drodze przestępstwa), osób korzystających z edukacji, czy chorych. po to DQN płacimy podatki by mieć te świadczenia. i pewnie nie brakowało by na nie pieniedzy gdyy nie były one rozkradane przez urzędników, górików, rolników, kolejarzy, wojsko.... inna jeszcze sprawą jest organizacja tych świadczeń. bo obserwując NFZ, ministerstwo edukacji, policję i wymiar sprawiedliwości,... to mii wychodzi na to że celem działania jtych instytucji jest tylko i wyłacznie pozorowanie działań (by ograniczyć jak najbardziej koszty) i zapewnienie etatów urzednikom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Kto przeputał Polskę ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 22:09 Jeżeli rozpatrujemy jednostke jako emeryta to oczywiscie masz rację . Płacił składki to może oczekiwac emerytury adekwatnej do ilości i czasu płacenia składek. Ale jednostka jest jeszcze obywatelem , to coś więcej . I jako obywatel odpowiada za stan państwa . A jest jak jest i dług trzeba będzie spłacac . Wszyscy obywatele , dotknie to tez i dzieci - np zasiłki . To całe państwo odpowiada za to co się stało . To wszyscy obywatele przyzwoli - wybierając taki a nie inny Sejm ( od wielu lat ) . I tu nie ma dyskusji . Zagranicznych właścicieli naszych długów nie obchodzą polskie problemy . Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi my wszyscy... 11.01.07, 10:19 myślę że nasze społeczeństwo nie było p4rzygotowane na "tyle wolności na raz" w kolejnych wyborach "promowalismy" coraz większych oszołomów i/lub biurokratów (karierowiczów, skorumpowanych urzędników, populistów,..... ale też iludzi "psychicznych" - fantyków religijnych) więc mamy to co mamy - gdyby nie prężnie rozwijająca się szara strefa i ciągłe dotacje z UE to pewnie byśmy juz osiagnęli poziom białorusi, amoże i albanii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _Bischof Re: my wszyscy... IP: 84.112.42.* 17.01.07, 09:41 truten.zenobi napisał: > myślę że nasze społeczeństwo nie było p4rzygotowane na "tyle wolności na raz" > w kolejnych wyborach "promowalismy" coraz większych oszołomów i/lub biurokratów > > (karierowiczów, skorumpowanych urzędników, populistów,..... ale też > iludzi "psychicznych" - fantyków religijnych) > > więc mamy to co mamy - gdyby nie prężnie rozwijająca się szara strefa i ciągłe > dotacje z UE to pewnie byśmy juz osiagnęli poziom białorusi, amoże i albanii > Nie wdaje Ci się iż trochę uproszczony masz sposób myślenia ? Do demokracji nie przechodzi się z dnia na dzień , czy z roku na rok. To długa mozolna droga , i żadne społeczeństwo nie jest w stanie ominąć przeszkód na tej drodze. Może je tylko usunąć. (lustracja) Problem w tym iż przeszkody na tej drodze polskiej młodej demokracji były budowane właśnie przez ludzi którzy mieli znaczny wkład w obaleniu w Polsce sowieckiego reżymu komunistycznego. A nie jak Balcerowicz czy Kwaśniewski twierdzi socjalizmu. Ci sami ludzie którzy mieli ten znaczny wkład w dążeniach wolnościowych Polski, część z nich w momencie gdy Polska odzyskała wolność , odwróciła się plecami do polskich interesów dążenia w kierunku rozwoju demokracji. Ci ludzie walczyć zaczęli o nie przeprowadzenie w Polsce lustracji. Procesu który usuwa przeszkody z drogi do demokracji. Tak uczyniły inne kraje , i to było oczywiste posunięcie doprowadzające do uzdrawiania klimatu politycznego w kraju. W Polsce, jednym z wielu hamulców do przeprowadzenia lustracji był A.Michnik . Jego oficjalne stanowisko w tej sprawie jest przecież znane. Sytuacja ta zahamowała procesy rozwoju gospodarki , a co za tym idzie rozwoju demokracji. ___________________________________ Nie ma nigdzie na świecie funkcjonującej demokracji bez funkcjonującej gospodarki. ___________________________________ A więc nie należy się dziwić iż gdy do gospodarki dorwali się ludzie starego systemu politycznego, zniszczyli ją i podzielili się narodowymi dobrami, tworząc przy tym krąg układów korupcyjnych . Właśnie ten krąg doprowadził do paraliżu w rozwoju polityczno – gospodarczego w Polsce. To była tylko kwestia czasu kiedy oni wrócą do łask społeczeństwa, mając wpływy w mediach mogli manipulować nastrojami społecznymi , które miały im sprzyjać. Przy pomocy ruskiego sposobu myślenia Balcerowicza, w gospodarce doszło do dużego zastoju. Do takiego, iż polska sprzedawała innym krają nie wykorzystane kontyngenty na zużycie dwutlenku węgla. Krają które się rozwijały i zatruwały więcej środowisko jak to było dopuszczalne. Polska gospodarka powoli dostawała się pod wpływ obcego kapitału, kapitału nie noszącego znamię interesów polskich. Ale wprost przeciwnie. I tu narzuca się wiele pytań, czy ci ludzie biorący udział w walce o wolną Polskę , a potem zdradzając polskie interesy . Czy ci ludzie nie grali roli konia trojańskiego ? To właśnie ci ludzie doprowadzili do tego stanu rzeczy. Czy to było z ich strony świadomym posunięciem , czy głupotą wynikającą z braku kompetencji. To nie naród jest winny , jak Ty mówisz. Naród został uwiedziony , oszukany i okradziony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assur niektórzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 11:11 Polską przypadlośc trafnie nazwali Francuzi mianem "trojanskiego osła Europy". "Nie ma takiego drugiego kraju w Europie, ktory tak lekkomyslnie sprzedalby banki".( ekspremier Jozef Oleksy ) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok To se policz misiek!!! 13.01.07, 16:27 roczny bilans rpyzchodów do wydatków 35-50 mld in minus! Ta kwota razy 17 lat i już wiesz. A ponadto szereg koniecznosci dopłat aby chłopaki i dziewuszki nie wychodzili na ulice. I już mamy 440 mld! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz Re: To se policz misiek!!! 15.01.07, 22:28 1410_tenrok napisał: > roczny bilans rpyzchodów do wydatków 35-50 mld in minus! Ta kwota razy 17 lat i > > już wiesz. A ponadto szereg koniecznosci dopłat aby chłopaki i dziewuszki nie > wychodzili na ulice. I już mamy 440 mld! Masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kto przeputał Polskę ?? 17.01.07, 19:14 angrusz napisał: > Majatek państwowy wyprzedany a dług państwowy 440 mld zł . Kto to przeżarł ? W tym długu są także długi przedsiębiorstw prywatnych, na przykład firm zagranicznych, któe zaciągnęły kredyty w swoich firmach macierzystych. Więc jaki to niby dłu państwowy ??? S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Kto przeputał Polskę ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 15:15 A dług rosnie . Dotacje do ZUS 24 mld rocznie !! Odpowiedz Link Zgłoś
persona10 Re: Kto przeputał Polskę ?? 23.02.07, 13:37 Ty i tobie podobni. Angrusz za wszelką cenę chce wygrać następne wybory! Angrusz "przeputał" wybory samorządowe w Częstochowie i truje na wszystkich forach, zaśmieca je swoimi chorymi twierdzeniami. Zarzuca emerytom, że: 1. niezasłużenie pobierają emeryturę, 2. domagają się coraz to większych pieniędzy, 3. narzekają na głodowe emerytury, 4. "przeżerają" (w cudzysłowie są określenia angrusza) pieniądze podatników. Sam angrusz, występujący pod różnymi nickami (angrusz2, poraj1, więcejmiłości) nie może być zatrudniony w szkole, bo nie ma odpowiednich kwalifikacji, skarży się senatorowi Ryszce na swą dolę i prosi o interwencję, zob.: www.senat.gov.pl/k6/dok/diar/26/2606b.htm narzeka na małą nauczycielską pensję. Czyżby chciał za paręnaście latek otrzymywać wysoką emeryturę i narażać obecne młode pokolenie na spłacanie długów? (według jego mniemania). A może to sposób na wygranie następnych wyborów samorządowych, bo ostatnie przegrał? A brak kasy spowodował, że nie dostał się do Europarlamentu? I dlatego taki zgorzkniały? zob.: www.sd.org.pl/bb/search.php?search_id=1090734844&start=30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Kto przeputał Polskę ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 20:48 Tym wszystkim durniom , którzy tu różne durnoty wypisywali mówię " kury szcz.. prowadzać " ( Piłsudski ) a nie zabierać głos na tematy ekonomiczne . Tym , którzy mają trochę rozumu i wiedzy polecam artykuł w Rzeczpospolitej z 01.06.07 na zielonych stronach Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Kto przeputał Polskę ?? 01.06.07, 22:44 Wiekszosc domow wybudowanych do 1989 to PZPR ..Twoj dziadek,ojciec budowali domy za panstwowe pieniadze.Gdzie budowano firme,rozbudowywano PGR,fabryke tam ludzie budowali domy - auto piasku za pol litra,cegly za 2 litry.A teraz wszyscy graja swietoszkow - to nie my,to PZPR..ha,ha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Kto przeputał Polskę ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 11:22 Do caesar : Masz racje tego bylo sporo .ale jesli wybudowal dom to ten dom stoi ale jeśli przepił albo stracił na uzywanie zycia to już strata . A dług jest i trzeba będzie go spłacac - wnuki tych z PZPR-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: Kto przeputał Polskę ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 07:52 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assur Re: Kto przeputał Polskę ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 11:22 Majatek przezarli sygnatariusze okraglego stolu wraz z rodzinami i znajomymymi. Odpowiedz Link Zgłoś