Dodaj do ulubionych

Lofty wreszcie we Wrocławiu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 22:50
100 m. od Rynku to to nie jest - pan od nieruchomości z typową dla tego fachu
dezynwolturą mówi, co chce. Na 200-metrowe lofty po kilkanaście tysięcy za m2
może i są chętni, ale mieszkanko za 3 miliony przy zasmrodzonej, zakorkowanej
przez 15 godzin na dobę 6-pasmowej ulicy to chyba nie jest to, co sobie
wszyscy wyobrażają jako 'loft' z hollywódzkiego filmu. Może średnio zamożna
rodzina z Arabii Saudyjskiej sobie takie gniazdko kupi albo paru frajerów z
Londynu, którym pośrednicy wmówią, że to świetny interes. Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • michal.wionczyk Re: Lofty wreszcie we Wrocławiu 25.01.07, 23:56
      no tak, bo w hollywodzkich filmach drogi maja jeden pas i jezdza nimi same
      hybrydy, oczywiscie majac zielona fale, o spalinach nie wspominajac;) wnioskuje
      ze miales na mysli manhattan, nowojorskie lofty sa popularniejszą obsada niz
      wiekszosc aktorow w hollywood.
      • Gość: es Pójdzie i za 20 tys zł/m2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 11:55
        W Polsce teraz sprzedaje sie wszystko co ma w nazwie "mieszkanie", nawet piwnice.
        • Gość: Mirakaz Re: Pójdzie i za 20 tys zł/m2 IP: *.home1.cgocable.net 27.01.07, 14:27
          Nie mam nic przeciwko wykorzystywaniu strychow, czy piwnic. Zwlaszcza jesli
          robi sie to z wyobraznia.
          Ale po cholere strych nazywac loftem? Za komuny az tak w d.. ruskim nie
          wlazilismy, zeby co druga rzecz nazywac po rusku.

"Stoi kara na kornerze, a drajwersi sie fajtuja".
          • Gość: zJL Z ostatniej chwili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 13:43
            Wkrótce pierwszy chlew przerobiony na mieszkania. Jak szacuje pomysłodawca projektu będą to mieszkania dla ludzi czujących, o niepowtarzalnym smaku (i zapachu).
            Szacuje się że cena m2 będzie porównywalną z ceną m2 na Manhattanie czyli 30 tys zł/m2.
      • Gość: psubrat2000 A w Warszawie ostatnio zburzono fabrykę Syrenki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:42
        na Powiślu. Za Bieruta i Gomułki pracownicy rzucali dzieciom z okien cukierki.
        Apartamentowiec tam powstanie pewno. Zniszczono potężną konstrukcję nośną, tyle
        wkładu ludzkiej pracy. I dodatkowo tyle wspomnień nawet moich, chociaż mam 25
        lat to pamięć charakterystycznej woni zostanie:)
    • Gość: wrocet Re: Lofty wreszcie we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 11:52
      skoro chcą budować, to znaczy że są na to kupcy.
      business is business...
    • Gość: bleble kolejny amerykanski idiotyzm IP: *.crowley.pl 26.01.07, 13:04
      Lofty! co za debilizm! ciekawe, kiedy modne stana sie lepianki i noszenie skor
      na golym ciele oraz zalatwianie potrzeb fizjologicznych w towarzystwie innych
      osob?

• Gość: czekoladowe usta Re: kolejny amerykanski idiotyzm IP: *.onlink.net 26.01.07, 14:47
        wszystko co najgorsze przychodzi do nas z Ameryki, cala zaraza,caly gnoj to
        wlasnie Ameryka,ktora my Polacy tak bardzo kochamy. Im glupiej tym lepiej
        byleby po amerykansku.Gowno zawiniete w zloty papierek tez sie sprzeda z hukiem
        bo gowno jest amerykanskie.
      • Gość: romko Re: kolejny amerykanski idiotyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 22:30
        mylisz pojęcia pacanie... zastanów się co piszesz buraku... nie stać Cie więc
        pie..sz bzdury ot co nie rozumiejąc istoty rzeczy. Jeśli coś jest drogie, inne
        niż twoje mieszkanie na kozanowie w klacznym, swojskim bloku, to faktycznie
        masz prawo nic nie kumać...
    • Gość: leloo5 Re: Lofty wreszcie we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 13:06
      to jest kwestia reklamy(wmówić ludziom , co sie chce) i mody(bądźmy modni) oraz
      pieniędzy (mieszkać - nie mieszkac - nadmiar pieniądzy ulokowac trzeba)
      • Gość: RealNet Z m-3 do loftów. To tylko w Polsce możliwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 14:43
        Wiekszosć Polaków nie wie co to loft ale chętnie to kupi! To jest potęga
        marketingu nieruchomości. Myślę, że się sprzeda za 15-18 tys/m2. Moze nawet w
        pakietowej sprzedaży czyli wszystkie mieszkania jednemu klientowi, który poczeka
        rok i je sprzeda 50% drożej. Zakładamy się???
    • Gość: kicia Lofty wreszcie we Wrocławiu IP: *.icpnet.pl 26.01.07, 14:43
      Lofty to mieszkania dla ludzi z wyobraźnią, caniących sobie wyjątkowy klimat i
      dużą przestrzeń - a tego drugiego w polskich mieszkaniach brakuje. Chętnych
      wśród Polaków na banbk nie zabraknie. Taka moda - www.tutej.pl/cms.php?
      i=19230
      • Gość: kicia Re: Lofty wreszcie we Wrocławiu IP: *.icpnet.pl 26.01.07, 14:46
        www.tutej.pl/cms.php?i=19230
      • Gość: xyz Re: Lofty wreszcie we Wrocławiu IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.01.07, 19:27
        Lofty, pomijając to, czy są modne, czy nie i skąd ta moda przyszła, umiejętnie
        zaadoptowane i wygodnie urządzone są bardzo ciekawnym pomysłem na mieszkanie.
        Zazwyczaj są przestronne, z wysokimi sufitami, dużymi oknami, mają
        niepowtarzalny klimat.
        Skoro inwestor zdecydował się na takie przedsięwzięcie, to znaczy, że będą
        kupcy. Mieszkania kupią osoby o pewnym statusie materialnym, może to przyciągnąć
        kolejne inwestycje. Z resztą, chyba lepiej, żeby wykorzystać jakieś miejsce w
        ten sposób, niż żeby straszyły ruiny.
    • Gość: alicja Re: Lofty wreszcie we Wrocławiu IP: 156.17.16.* 26.01.07, 15:59
      Tak, dla bogatych japiszonów, bez dzieci (bo lepiej okien nie otwierać na
      Kazimierza Wlk.), samochodu (bo dojechać i zaparkowac trudno), za to spacerkiem
      do przybytków nocnego życia.
      • Gość: hex Re: Lofty wreszcie we Wrocławiu IP: *.as.kn.pl 26.01.07, 16:54
        Juz zazdrosc zżera widze....uhhh troche jadu napluc.....załosna baba.
        • Gość: Jack Sparrow Re: Lofty wreszcie we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 23:41
          Widzisz,ale ona...ma racje!!!
          20tys za metr to kwota conajmniej kosmiczna.
          Jak na moj gust,mieszkania dla snobow,ktorzy maja za duzo pieniedzy.Za taka kase
          mozna spokojnie zastanawiac sie nad budowa sporego domu.
          • Gość: | Re: Lofty wreszcie we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 02:09
            nie kazdy chce mieszkac w duzym domu za miastem i tracic czas na dojazdy. ja np.
            wole mieszkac na mniejszej powierzchni (po cholere mi te setki metrow?), ale w
            centrum, gdzie moge sie szybko wszedzie dostac, nawet bez samochodu.
    • Gość: bzyt Re: Lofty wreszcie we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 17:15
      Mój ankel w podkonińskim wilydżu trzyma na lofcie pszenicę i mieszankę (owies +
      jęczmień + pszenica) w celu wyschnięcia przed oddaniem do skupu. I nic nie
      wiedział, że jast taki kól.

• Gość: gosc Lofty wreszcie we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.07, 18:18
      bardzo ciekawe zdjęcie ................ a zwłaszcza jego opis
      dzie jest takie podwórko na ulicy mikołaja ???????????
      • Gość: ep Re: Lofty wreszcie we Wrocławiu IP: *.media4.pl 26.01.07, 23:15
        ja bym chetnie zamieszkal w czyms takim, tyle tylko ze za malo cyfr widze na
        swoim koncie. chyba ze te po przecinku mimo wrogiej propagandy sa
        reprezentatywne.
        • Gość: embart a mi też się podoba IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.07, 09:40
          I gdybym miał kaskę to bym chętnie kupił, a że nie mam, to będę się zastanawiał
          co zrobić aby mnie było stać na takie lokum, a nie będę tracił czasu na
          wyżywanie z zazdrości że niektórych stać.

Nie podoba mi się to mówię że nie podoba mi się a nie nazywam tych co im się
          podoba debilami i palantami....
          Gusta są indywidualne....
    • Gość: eve Re: Lofty wreszcie we Wrocławiu IP: *.e-wro.net.pl 01.03.07, 19:48
      Kolejne lofty ponoc powstana przy Sienkiewicza w dawnym budynku "Mamuta", moze
      im wiecej ich bedzie tym tansze sie zrobia?? :)
      • Gość: Toto loft to nie jest takie sobie wieksze IP: *.proxy.aol.com 03.06.07, 22:44
        mieszkanko.Zanim paru sie nabierze i kupi to radze przemyslec.Zycie w takim
        lokum rozni sie i to znacznie od zwyklego mieszkania czy domu.Wiele rzeczy
        ktore tam funkcjonuja na loft`cie nie maja za bardzo sensu.Prawdziwy loft to z
        definicji jedno wielkie pomieszczenie .Sypialnie lokowane sa z reguly na
        antresoli.Jedynie lazienka jest wydzielonym pomieszczeniem.Na zycie rodzinne to
        nie za bardzo sie nadaje.Malo prywatnosci.Jako przystan dla balowiczow -
        pierwszorzedne.
    • Gość: tomaszowo.pl Szukam wspólnika -LOFTY 300-400% w 6 mcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 16:31
      Witam
      Trzeaba działać szybko bowiem ludzie chcą kupić te lokale i remontowac sobie
      latem.
      2 mieszkania moza sprzedac na zachęte po 300zł m2 .Jak pierwsze rodziny
      zamieszkają to inni przyjda natychmiast.
      Z uzyskanych pieniędzy zrobi sie kilka mieszkań na gotowo i srzedaje po
      600-1000zł za 1m2 . W Tomaszowie powstają ciągle nowe zaklady pracy a
      mieszkań brak.
      Ceny dochodza do 1500żł za 1m2.
      Ps
      przy odrobinie szczęscia
      inwestując 125.000 żł w kupno 1/2 budynku 1050m2 a własciwie 1270m2 (
      bowiem 440m2 na parterze ma 5,5m wysokosci i łatwo moza zrobic stropy) moza
      uzyskac min od 300 do 800 zł za m2 czyli nawet ok 1.000.000 zł..Lub nie
      sprzedawac a wynajmowac.
      Warto zaryzykowc!!
      Opis tomaszowo.pl
      Opis tomaszowo.pl
      Opis tomaszowo.pl
    • Gość: 007 Lofty wreszcie we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 11:29
      Lata świetlne jeszcze Wrocka trza mieć w czem. Łódź to potęga!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka