Dodaj do ulubionych

Helios? Serdecznie odradzam...

01.02.07, 00:45
Oto skrót obrzydliwosci w kinie Helios:
1.parter - brudno, zaśmiecone popcornem, walające sie po podłodze ulotki,
2.toaleta dla niepełnosprawnych zamknięta na głucho.
3.winda - niezidentyfikowany smród
4.klatka schodowa - brudne obłupane ściany, schody ROZPACZLIWIE brudne,
zapiaszczone z "kotami" kurzu - nie widziały miotły od tygodnia (o mopie nie
spomnę..), + KUPA rozmazana na podłodze..
5.Toalety..to temat na cała rozprawkę..w drzwiach uderza nas znajomy smród
dworcowego WC z czasów gółębokiego PRL. Podłoga lepka od brudu, kafle w mazy
od szmaty, przy drzwiach od 3 toalet brak zamków, woda się nie spuszcza, w
kabinie, do której w końcu weszłam nie było papieru toaletowego...o stanie
muszli klozetowej nie wspomnę.
Suszarka do rąk nie działała, umywalki brudne.

Czy naprawde płacąc 17zł za bilet nie mogę oczekiwać odrobinę wyższego
standardu?
Czystośćw Heliosie jest podobna do czystości w wagonie podmiejskiej kolejki
PKP.
Może pojawienie się nowych kin we Wrocławiu (choćby na Grunwaldzkim)
zmusi "managament" Heliosa do zatrudnienia choć jednej sprzątaczki
...czegoi Wam i sobie życzę..
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa W Re: Helios? Serdecznie odradzam... IP: *.biskupin.wroc.pl 01.02.07, 00:54
      Byłam tam razem z "rosą" i potwierdzam. Jestem zbulwersowana i z obrzydzeniem wspominam wizytę w Heliosie, nie mogę uwierzyć, że można tak "zapuścić" spory obiekt - jakby nie było - wizytówkę miasta (położony w ścisłym centrum). Czyżby właściciele postanowili przyoszczędzić na sprzątaczkach? Aż się dziwię, że nie wparował tam jeszcze Sanepid. NIC nie tłumaczy syfu w Heliosie.
    • Gość: ala Re: Helios? Serdecznie odradzam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 01:29
      bylam tam moze ze 2 razy, bo nie odpowiada mi klimat.. czy moze raczej brak
      klimatu tego kina
      najbardziej denerwuja mnie niebieskie swiatelka na podlodze, ktore wciaz
      wspominam jak jakis koszmar
      przykre jest natomiast to, ze w heliosie sa tlumy, a w innych kinach
      notorycznie napotykam na problem czy przyjdzie wystarczajaca ilosc osob, by
      seans sie w ogole odbyl...
      • robak_wroc Re: Helios? Serdecznie odradzam... 01.02.07, 10:51
        Gość portalu: ala napisał(a):

> bylam tam moze ze 2 razy, bo nie odpowiada mi klimat.. czy moze raczej brak
        > klimatu tego kina

to prawda. typowa masowka. pamietam kino na zeromskiego, kino na jednosci a
        teraz? zostalo w sumie lwow i warszawa tylko. lubie tam ten zapach starych
        siedzen (moze juz sa nowe, ale zapach z dawnych lat pamietam). tam to byl klimat.

> najbardziej denerwuja mnie niebieskie swiatelka na podlodze, ktore wciaz
        > wspominam jak jakis koszmar

nie no... teraz to przeginasz. swiatelka zrobili takie a nie inne bo "modny"
        niebieski z diodek. nie widzisz ile dresikow ma takie na samochodach? ale zeby
        od razu przezywac to jak mrowka ciaze?

> przykre jest natomiast to, ze w heliosie sa tlumy, a w innych kinach
        > notorycznie napotykam na problem czy przyjdzie wystarczajaca ilosc osob, by
        > seans sie w ogole odbyl...

gdyby te kina graly rownie wiele nowosci to by bylo inaczej, ale jak idziesz do
        kina, a w ofercie widzisz film ktory jest grany od 3-4 miesiecy, a nie ma tego
        co to wlasnie na tefalenie reklamowali to lipa. czas wprowadzenia filmu do kina
        decyduje mocno. ja chetnie pojde do warszawy (w sumie to kino najbardziej mi
        odpowiada), ale niech zagraja cos nowego. no... chyba ze sie to zmienilo i
        jestem nie na czasie.
        • Gość: jozue Re: Helios? Serdecznie odradzam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 11:04
          bo my kochamy brud,nie tylko we wrocku,ot taki naród,
        • piast9 Re: Helios? Serdecznie odradzam... 01.02.07, 18:08
          robak_wroc napisał:

> to prawda. typowa masowka. pamietam kino na zeromskiego, kino na jednosci a
          > teraz? zostalo w sumie lwow i warszawa tylko.
          Atom też się trzyma.

> gdyby te kina graly rownie wiele nowosci to by bylo inaczej, ale jak idziesz
          > do kina, a w ofercie widzisz film ktory jest grany od 3-4 miesiecy, a nie ma
          > tego co to wlasnie na tefalenie reklamowali to lipa.
          Niektórzy nie wiedzą co jest reklamowane w TVN :)
        • Gość: quasimodo Re: Helios? Serdecznie odradzam... IP: *.int.pan.wroc.pl 02.02.07, 08:47
          Nie zgadzam się, Helios jest kinem wyjątkowym o niepowtarzalnej atmosferze,
          całkiem innym od kin pluszowo-kotarowych. Myślę, że wystrój w stylu Techno
          został zaprojektowany pod młodzieżową widownię i cel został osiągnięty. Kino
          jest pełne i niestety jest to przyczyną pewnej niewydolności
          kosmetycznej...również jak myślę, typ klienta nie sprzyja zachowaniu
          nieskazitelnej czystości przez wiele godzin.
          • rosa_de_vratislavia Re: Helios? Serdecznie odradzam... 04.02.07, 09:20
            Gość portalu: quasimodo napisał(a):

> Nie zgadzam się, Helios jest kinem wyjątkowym o niepowtarzalnej atmosferze,
            > całkiem innym od kin pluszowo-kotarowych. Myślę, że wystrój w stylu Techno
            > został zaprojektowany pod młodzieżową widownię

Nie chodzi mi o wystrój (choć szary gres podłogowy na podłodze w połączeniu z
            beżowym gresem podłogowym na ścianach w ubikacji świadczy o maksymalnym
            oszczędzaniu i o tym, że kino zapomniało zatrudnić jakiegokolwiek projektanta)
            chodzi o brud

Kino
            > jest pełne i niestety jest to przyczyną pewnej niewydolności
            > kosmetycznej...

Nie żartuj. Skoro jest pełne ludzi, którzy sporo płacą za bilety, wypadałoby
            zatrudnić kogoś, kto na bieżąco sprząta toalety i zamiata.

>również jak myślę, typ klienta nie sprzyja zachowaniu
            > nieskazitelnej czystości przez wiele godzin.

WIELE GODZIN? Kino wygląda na nigdy nie sprzątane, koty kurzy na schodach nie
            powstawały 1 dzień, a nie sądzę też, żeby w jeden dzień zardzewiały baterie w
            ubikacji damskiej i żeby kobiety w jeden dzien zepsuły 3 zamknięca od ubikacji
            (z bardzo marnego, tanddetnego plastiku, ot minimalizacja kosztów). Brak
            papieru i niedziałająca suszarka do rąk to chyba nie wina ludzi, którzy
            przychodzą do ubikacji?

Kino nie wyglądało na zdewastowane przez chamską młodzież, która nie umie
            korzystać z WC, tylko na zwyczajnie zapuszczone...

Nie czepiam się pseudoindustrialnego wystroju tylko brudu.
    • jacek.gro pamiętacie...? 01.02.07, 11:03
      A pamiętacie kino Studio przy Popowickiej, albo kino Oskar przy Muzealnej...? Dwa wspaniałe klimatyczne miejsca, które poległy:( Boję się teraz o Lwów, oby przetrwał!
      • nat.wroclaw Re: pamiętacie...? 01.02.07, 12:53
        O paaanie :) do Studia w kapciach chodziłam i Gwiezdne Wojny obejrzałam ze sto
        razy. A kiedys tylko dla mnie i dla mojego ówczesnego licealnego narzeczonego
        puścili "Blask". To były czasy, echhh

rozmarzyłam się :)

Serdeczności
        Nat
    • Gość: piesek_women a kino Ognisko na karlowicach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 11:16
    • tonks666 Re: Helios? Serdecznie odradzam... 01.02.07, 11:58
      czytając opinię, cieszę sie, że już dawno nie byłam w Heliosie... i w
      najbliższym czasie nie zamierzam;P
    • Gość: J.B. Grenouille Re: Helios? Serdecznie odradzam... IP: *.akron.net.pl 01.02.07, 12:08
      "Oto skrót obrzydliwosci w kinie Helios:
      [...]
      3.winda - niezidentyfikowany smród
      4.klatka schodowa - (...), + KUPA rozmazana na podłodze..
      5.Toalety..to temat na cała rozprawkę..w drzwiach uderza nas znajomy smród
      dworcowego WC z czasów gółębokiego PRL...

Nie rozumiem tego oburzenia, wystarczyło popatrzeć na repertuar.
      To jest część kinowej scenografii wprowadzającej do "Pachnidła".

Nie wiedziałaś?
    • vicky.pollard Re: Helios? Serdecznie odradzam... 01.02.07, 12:16
      byłem w tym konie raz, dwa lata temu, widzę że nic się nie zmieniło, syf kłóci
      się z przyjemnością jaką jest wypad do kina, zdcydowanie wolę Cinema City,
      czysto i bez wycieczek szkolnych
      • Gość: ventura Re: Helios? Serdecznie odradzam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 17:09
        Niesty kino helios znam od powstania...pierwsze premiery darmowe firmowe
        bilety...ale niesty gechenna tragedia i strach.
        Parkowałem samochód kiedys pod kinem i to kino jest na -3 tak gdzie stał moje
        auto ale heliosie nalezy ci sie -100 a nawet wiecje...
        Panowie Szefowie i inni tacy do roboty takie ilosci ludzi a w cinemacity w
        koronie teraz sa koljki i nie mozna sie dochac do kasy po remoncie wnetrza czy
        to nie jest dla was sygnal??
        pozdr ventura
        • Gość: cyryl Re: Helios? Serdecznie odradzam... IP: *.core.lanet.net.pl 02.02.07, 18:32
          Ty chodziłeś kiedyś do szkoły?
    • kklement A ja do Heliosa chodzę i chodzić będę ! 01.02.07, 17:31
      Pewnie, że toalety mogłyby być czystsze. Choć powiedzmy sobie szczerze - prawie
      wszędzie w tym kraju WC jest obrzydliwe. Na tle reszty Polski Helios nie
      odstaje specjalnie w tym względzie.

Natomiast ja cenię Heliosa za:

- lokalizację w centrum miasta - łatwo dojechać, ja akurat mam gdzie
      zaparkować, a po kinie można pójść do jakiejś knajpki; Korona natomiast leży na
      ponurym wigwizdowie

- repertuar obejmuje wiele tytułów i są w nim nowości, nie jak w starszych
      kinach

- w Heliosie WYGODNIE SIĘ SIEDZI, w przeciwieństwie do takiego np. Atomu

- Helios to duże i jasne wnętrza, a nie ponure nory jak Atom, Lwów czy Warszawa

- ja akurat sobie cenię podświetlenie stopni w kinie, chociaż dresów nie
      posiadam i nie noszę

- ktoś napisał, że lubi "zapach siedzeń w starych kinach". Ja cenię Heliosa
      własnie za brak tego smrodu, smrodu nie pranej, brudzonej przez lata tapicerki !
      • Gość: guarana83 Re: A ja do Heliosa chodzę i chodzić będę ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.07, 17:43
        a ja bardzo lubię lalkę albo lwów bo sa małe i przytulne i czuć w nich prawdziwy klimat kina

poza tym jest bardzo mało nowości, któe warto obejrzec na dużym ekranie, a w małych kinach nie są w tyle z repertuarem

dla niektórych wazniejsza jest jakość niż ilość ;)
      • piast9 Re: A ja do Heliosa chodzę i chodzić będę ! 01.02.07, 18:13
        kklement napisał:

> - ja akurat sobie cenię podświetlenie stopni w kinie, chociaż dresów nie
        > posiadam i nie noszę
        Tyle że w Heliose światełka nie oświetlają schodów tylko świecą w oczy. Moim
        zdaniem monterzy źle je zamontowali.

Osobiście Heliosa nie lubię, smród popcornu jest nie do zniesienia, staram się
        unikać tego kina. Zwróćcie jednak uwagę na to, że ten syf, od którego zaczął się
        wątek, zrobili w większości właśnie widzowie.
      • rosa_de_vratislavia Re: A ja do Heliosa chodzę i chodzić będę ! 04.02.07, 09:24
        kklement napisał:

> Pewnie, że toalety mogłyby być czystsze. Choć powiedzmy sobie szczerze -
        prawie
        >
        > wszędzie w tym kraju WC jest obrzydliwe. Na tle reszty Polski Helios nie
        > odstaje specjalnie w tym względzie.

Jasne, normą jest brud, więc nie należy narzekać, tylko płacić 17 zł za bilet,
        a do WC iść w jakiejkolwiek restauracji PO seansie. Toaleta dla
        niepełnosprawnych nadal zamknięta.
        Kultywujmy "tradycyjny polski brud", niechaj to będzie narodowy znak
        rozpoznawczy ;-)
    • Gość: jo! Re: Helios? Serdecznie odradzam... IP: *.e-wro.net.pl 01.02.07, 18:19
      spoko, ja tam nie chodze. jedynie gdy mam darmowe bilety jako kontroler reklam
    • Gość: anselmo Re: Helios? Serdecznie odradzam... IP: *.core.lanet.net.pl 01.02.07, 19:16
      Gratuluję proletariackiej czujności. Zaiste koło północy Helios, przez którego
      przewaliło się kilka tys. widzów powinien wyglądać jak spod igły. Ciekawe jak
      wygląda twoje mieszkanko po inwazji gości...jak domniemywam kulturalnych ludzi.
      • Gość: miłośnik kina Re: Helios? Serdecznie odradzam... IP: *.e-wro.net.pl 01.02.07, 19:47
        Czyżby ten wątek to robota konkurencji? Ostatnio w Koronie byłem jednym z
        trzech widzów na filmie. Fakt- tłumow tam nie ma.A moze to piszą ci, którzy
        otwierają juz wkrótce kina na Grunwaldzkim i Swobodnej?
        • Gość: Ewa W Re: Helios? Serdecznie odradzam... IP: *.biskupin.wroc.pl 01.02.07, 19:56
          Teoria spiskowa?;)
          No to pudło, jestem zwykłym szarym człowiekiem, który od czasu do czasu ma ochotę obejrzeć dobry film. Dodam jeszcze, że nie cierpię na żadną chorobę umysłu związaną z nadmiernym przywiązywanie wagi do spraw czystości;)
          Co do tłumów, to zależy chyba od dnia, poza tym kino nie jest położone w centrum i dojazd tam jest baaaaardzo średni.............
      • Gość: Ewa W Re: Helios? Serdecznie odradzam... IP: *.biskupin.wroc.pl 01.02.07, 19:51
        Nie, nie oczekuję cudów, ale ELEMENTARNEJ troski o czystość i higienę oraz estetykę. Była to godzina 16.30, a nie północ, to subtelna różnica. Jeśli uważasz, że śmierdzące, zdemolowane, pozbawione choćby rolki papieru toaletowego i papierowych ręczników toalety usprawiedliwia obecność KLIENTÓW tego przybytku, to faktycznie nie mamy o czym mówić. Poza tym, schody nie wyglądały na niezamiatane "dziś", tylko do dłuższego czasu. Wygląd ścian świadczył o tym, że farba nie tknęła ich od czasu oddania kina do użytku. A co powiesz o rozmazanej psiej kupie na schodach? Przepraszam za szczegóły, ale dodam jeszcze, że odchody te również nie wyglądały na świeżo wniesione na nogach nieuważnego kinomana...
        Chadzam czasami do kina w CH Korona i standardy czystości sa nieporównywalne. Tam również przewalają się tłumy ludzi, którzy piją pepsi, jedzą popcorn i śmiecą jak wszędzie. Ale ekipy sprzątające dziwnym trafem są w stanie opanować sytuację.
        Byłam też w multipleksach poza Wrocławiem i NIGDZIE nie widziałm syfu takiego, jak w Heliosie, więc nie tłumacz ich, bo to śmieszne.
        • Gość: alex Tajemnica kupy IP: *.core.lanet.net.pl 01.02.07, 21:13
          Podziwiam Cię, jak zdiagnozowałaś pochodzenie tej kupy na schodach? Czy to może
          Twój piesek się wypróżniał? A może organoleptyczne metody są na miejscu?
          • Gość: Ewa W Re: Tajemnica kupy IP: *.biskupin.wroc.pl 01.02.07, 22:12
            No cóż, biorąc pod uwage fakt, że koty generalnie zakopują swe odchody, a w pięknym mieście Wrocławiu przeciętny właściciel psa nie uważa za stosowne sprzątać po swoim pupilu, domniemam, że pechowiec wdepnął w psie odchody. Osobiście psa nie posiadam. Metod organoleptycznych nie stosowałam. Mam nadzieję, że udzieliłam satysfakcjonującej odpowiedzi na zadane przez Ciebie pytanie.
      • rosa_de_vratislavia Re: Helios? Serdecznie odradzam... 04.02.07, 09:29
        Gość portalu: anselmo napisał(a):

> Gratuluję proletariackiej czujności. Zaiste koło północy Helios, przez
        którego
        > przewaliło się kilka tys.

Byłam na seansie o godzinie 17.00 w dzien powszedni.

W tego rodzaju przybytku winno sie cały dzien dokładać papier toaletowy,
        dolewać mydła do dozowników, zamiatać. Rozumiem, że kolo pólnocy nie mam prawa
        oczekiwać względnej czystośc i prawa do papieru toaletowego i braku
        smrodu.Zepsute baterie można wymienić, czasem usunąć kamień wokół umywalek,
        naprawic spłuczki, naprawic zamki w drzwiach kabin.

• Gość: xXx Re: Helios? Serdecznie odradzam... IP: *.magma-net.pl 01.02.07, 22:06
      To o czym piszesz nie wzięło się z nieba. Niestety takie pamiątki zostawiło
      bydło, które nie potrafi się zachować. Dla wielu pseudowidzów seans jest
      dodatkiem do nażarcia się popcornu, wypicia coli, pogadaniu przez komórkę,
      puszczeniu wiatrów, etc. Helios jest takim hipermarketem kinowym ściągającym do
      swoich sal osoby, dla których osiągnięciem sztuki filmowej jest Tylko mnie
      kochaj, Dlaczego nie itp. Prawdziwych kin już praktycznie nie ma tak jak
      prawdziwych widzów.
      • Gość: fi Re: Helios? Serdecznie odradzam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 14:00
        Tylko w Heliosie brudno jest czy pójdziesz tam o 10 czy o 22. Oo wielu miesięcy nie naprawiono spłuczek ani nie wymieniono zamków w drzwiach! Mam nadzieję, że zwiększona konkurencja o odpływ klientów przemówi do menadżmentu tego kina. Wstyd! Zauważcie, że w hipermarketach ( a tu przecież jest większa masówka) toalety są czystsze.
      • Gość: sz1 Re: Helios? Serdecznie odradzam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 14:26
        Ewa , a po co chodzisz do takiego molocha jak Helios?To nie jest przybytek do oglądana filmu . Chcesz najeść się popkornu , napić koli , wypuścic wiaterki to tam idź . Jeżeli chcesz oglądac i myśleć to zdecydowanie doradzam Lalkę , Warszawę .. Zapewniam Cię , nie znajdziesz tam gówna na schodach .Sraczyk będzie w miare czysty. Nikt nie będzie żarł śmierdzącej kukurydzy , ani bekał po koli.Wybór należy do Ciebie.

P.S. Wielu moich znajomych nie pójdzie już do Heliosa . Ja prawdopodobnie tez . Ale to już inna historia.
        • Gość: Ewa W Re: Helios? Serdecznie odradzam... IP: *.biskupin.wroc.pl 02.02.07, 14:47
          Teraz już wiem.....akurat tam grali to, co mnie interesowało, ponadto miałam w miarę dobry dojazd. Tylko tyle i aż tyle. Ale wiem, że już mnie tam wołami nie zaciągną.....Polak mądry po szkodzie.
    • Gość: Igi Inna sprawa, że od jakiegoś czasu nie za bardzo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 16:36
      ... jest na co do tego kina iść... A STUDIO pamietam i też chodziło sie tam w
      kapciach :))
    • Gość: przesadzacie! Re: Helios? Serdecznie odradzam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 22:34
      • Gość: sou Re: Helios? Serdecznie odradzam... IP: *.uscs.susx.ac.uk 06.02.07, 23:16
        Wątek ten będzie można skasować najdalej w kwietniu. Obydwa Multikina (Grunwald, Arkady) wyczyszczą Helios odpowiednio. Z kasy:P.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka