Dodaj do ulubionych

lekarze hieny?

14.02.07, 13:44
na tym forum często dyskutujemy o nędznym morale medyków .
Kolejny przykład :
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3917980.html
kazdy z nas zna różne brzydkie przykłady z naszego własnego życia .
Niestety kontakty z polską medycyną są niezwykle ryzykowne.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: lekarze hieny? IP: *.magma-net.pl 14.02.07, 15:55
      Nie wolno wrzucać wszystkich do jednego worka...
      • Gość: emeryt Re: lekarze hieny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 16:03
        Popieram poprzednika. Przeżyłem przed kilkunastu laty taka historię. dotyczy ona
        bardzo znanego lekarza we Wrocławiu. Na pożegnanie bronił się przed wzięciem
        koperty. Ale znalazłem sposób, żeby ją zostawić. Zarabiałem wtedy sporo.
        Chciałem okazać mu w jakiś sposób wdzięczność. Po paru dniach odebrałem te
        pieniądze przesłane pocztą. Zadzwoniłem i przeprosiłem, że fatygowałem mego
        lekarza na pocztę, po to żeby odessłał mi pieniądze.
    • kklement Hieny dziennikarze. 14.02.07, 16:13
      Wściekłe psy Kaczyńskich polują w amoku na czarownice, a dziennikarskie hieny
      rzucają się wyjąc na każdą upolowaną ofiarę. Jedni dopingują drugich. Ważne,
      żeby media pełne były ludzi prowadzonych w kajdankach. Dzień bez aresztowania
      dniem nieudanym. Pomijam już, że policja PERMANENTNIE ŁAMIE PRAWO STOSUJĄC BEZ
      ŻADNEGO UZASADNIENIA KAJDANKI. Pomijam, że dziennikarskie hieny piszą pierdoły,
      fakty mieszając z pogłoskami, pogłoski z domysłami, a wszystko to podlewając
      pikantnym sosem skandalu. Ważne, w co się powoli zamienia ten biedny, zasrany
      kraj, rządzony przez wariatów z widłami i pochodniami w brudnych łapach.
      • kklement Może jeszcze przykład: 14.02.07, 16:22
        Dwa lata temu po aresztowaniu lekarzy w Bolesławcu jakiś debil napisał, a inni
        debile to w kółko potem powtarzali, że przy zatrzymanym neurologu znaleziono
        ponad 100 tys. złotych z łapówek, a był to utarg z jednego tylko dnia.
        I żaden z pismaków - kretynów nie zastanowił się nad dwiema rzeczami:
        - jeśli facet zarabiał 100 kawałków dziennie, to co one jeszcze robił w tym
        cholernym Bolesławcu, zamiast mieszkać już na Kajmanach ?
        - kto i za co byłby skłonny dawać lekarzowi w szpitalu takie łapówki ???
        Prawda jest taka, że facet miał z żoną przychodnię i te 100 tys. PLN wybrał z
        banku na wypłaty dla swoich pracowników. Ale hienom już swojej pomyłki nie
        wypadało prostować.
        • Gość: Po co nam Religa? Lekarze hieny produkt uczelni medycznych IP: 139.48.155.* 14.02.07, 18:56
          Nie wiem ilu z lekarzy to hieny ,ale bez watpienia jest problem.
          Po tylu latach od upadku komuny system opieki zdrowotnej nie zostal zmieniony.
          Oczywiscie pauperyzacja ochrony zdrowia jest bezposrednia przyczyna problemu.
          Obecne afery wroclawska i warszawska maja ta sama przyczyne.
          Tylko silna wola obywateli i rozliczanie politykow doprowadza do zmian.
          Pytanie do obywateli Wroclawia.
          Co wybrani przez was politycy zrobili w sprawie ochrony zdrowia?
        • Gość: justynabeata Re: Może jeszcze przykład: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 23:08
          Powaznie ?? 100 tys wybral z banku na wyplaty i wozil ze soba w kieszeni do
          szpitala?? i nie mogl pracownikom przelewem placic?? Mial szczescie, ze go nikt
          nie okradl :))
      • Gość: szakal Re: Hieny dziennikarze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 19:49
        kklement napisał:
        > Wściekłe psy Kaczyńskich polują w amoku na czarownice, a dziennikarskie hieny
        > rzucają się wyjąc na każdą upolowaną ofiarę.

Czy ja coś przeoczyłem, czy te hieny są hienami w stosunku do ofiar ministra
        sprawiedliwości czy też w stosunku do wszystkich. Czyżbyś posądzał hieny o
        zmianę optyki? Jakoś nie przypominam sobie aby hieny przepadały za rządem. A
        może ty tak wybiórczo - kto nie atakuje rządu, ten hiena?

> Ważne, w co się powoli zamienia ten biedny, zasrany
        > kraj, rządzony przez wariatów z widłami i pochodniami w brudnych łapach.

Aaaa, to jesteśmy w domu - hieny w służbie rządu! Buachachacha.....!!!! Od
        kiedy, że tak naiwnie zapytam?! Kali zabić krowa....
    • Gość: gall Panie Kamiński, zapraszamy do Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 20:48
      może by tak i u nas zacząć robić porządki...
    • Gość: ja Re: lekarze hieny? IP: *.magma-net.pl 14.02.07, 21:46
      A co do łapówek to zapewne część lekarzy je bierze a część nie, więc nie wolno
      wrzucać wszystkich do jednego worka. A po drugie, to to państwo jest chore, bo
      lekarz który odpowiada za zdrowie i życie pacjenta dostaje 1200zł miesięcznie,
      a posłowie którzy nie odpowiadają za nic i olewają swoje obowiązki (np. udział
      w posiedzeniach) dostają po 20 tys.zł I czy to nie jest chore?
      Zastanawia mnie jedna rzecz, a mianowicie którego posła się zapyta dlaczego
      jest posłem, to odpowiadają że z powołania do polityki i służby ludziom, a
      ciekaw jestem czy jakby mięli za to dostawać 800zł miesięcznie czy nadal by
      czuli to "powołanie". Kolejna rzecz to olewanie przez (p)osłów swoich
      obowiązków. W końcu to ich praca i obowiązek aby uczestniczyć w obradach sejmu,
      a oni przychodzą tam kiedy chcą, a jak już przychodzą to albo śpią, albo
      czytają gazetę albo rozmawiają przez telefon... Może tak wszyscy zaczną chodzić
      do pracy kiedy im się chce... Jak w tym kraju ma być normalnie, skoro tam na
      górze są sami nienormalni???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka