Dodaj do ulubionych

Technikum Kolejowe- 60 lecie

IP: 139.1.128.* 15.02.07, 15:34
Drodzy Absolwenci TK we Wrocławiu,
21 kwietnia czeaka nas wspanaiła uroczystośc 60 lecia naszego TK.
Nie zwlekaj - zostało juz mało czasu - wejdź na stronę www.zs23.wroclaw.pl-
poznasz szcegóły.
Pozdrawiam wszystkich Absolwentów.
Obserwuj wątek
    • Gość: max Re: Technikum Kolejowe- 60 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 09:12
      technikum Kolejowe dawno nie istnieje, jak mozena obchodzic rocznicę istnienia
      czegoś czego już nie ma.
      to tak jakby nieboszczyk świętował urodziny.
      • Gość: Absolwent Re: Technikum Kolejowe- 60 lecie IP: 139.1.128.* 16.02.07, 10:54
        Rzeczywiscie masz racje, TK od pewnego czasu juz nie istnieje. Nie wiem
        dokładnie czy jest to trzy, piec a moze osiem lat. Wydaje mi sie ze z tym
        obchodzeniem urodzin nieboszcyka to troszkę przesadzasz.

Czesto odbywaja sie spotkania absolwentów szkół, uczelni ktore juz od wielu lat
        nie istnnieją lub zmieniły nazwe bądź profil kształcenia.
        Jesli spojrzysz szerzej na zachodzące zmiany w naszym kraju ( mam tu na mysli
        głownie przemysł)to te pozorne znikniecia z rynku (restrukturyzacje
        przedsiebiorstw, zmiane nazwy)nie dotyczą tylko szkóŁ. Uwazam ze w tym wypadku
        najwazniejsi sa absolweni i ich identyfikacja ze szkoła , a nie obecna nazwa
        budynku.
        Myśle ze mimo wszystko bedzie to wspanaiala ( i jedna z nielicznych)okazja do
        spotkania się, porozmawiania i powspominania naszych wspolnie spedzonych lat.
        Serdecznie pozdrawiam,
        Absolwent
        A tak przy okazji Czy jestś Absolwentem lub Absolwentka TK ?? Jesli tak to z
        którego roku??
        • Gość: max Re: Technikum Kolejowe- 60 lecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 14:52
          nie, nie jestem absolwentem, ale jestem zorientowany w sytuacji, poporostu
          dzisiejszy ZS 23 nie ma prawie nic wspólnego z Technikum Kolejowym,
          rozumiem zjazd czy spotkanie absolwentów, ale obochodzenie rocznicy powstania
          nieistniejącej insytucji uważam za paranoję, wymyśloną na marginesie przez
          obecna dyrekcję szkoły.
          noc cóż okazja do pochwał dyplomów i stroszenia piórek.
          mali ludzie czasem potrzebują sie dowartościować
          • Gość: Absolwent Re: Technikum Kolejowe- 60 lecie IP: 139.1.128.* 16.02.07, 16:01
            Byc moze masz racje. osobiscie nie jestem organizatorem jedynie absolwentam TK.
            Patrze raczej na to w kategoriach mozliwosci spotaknai po latach przyjaciół,
            znajomych. nie sadze aby to była okazja do wreczania jakichkolwiek dyplomów i
            wyróznień. Wydaje mi sie ze oprócz ogromu pracy oraganizacyjnej obecna
            dyrekcja szkoły nie odniesie zadnej namacalnej korzysci.
            Wydaje mi sie ze ta cyfra 60 został wykorzystana jako bardzo dobry pretekst do
            spokania po latach.
            Mysle ze czesto spotykamy sie z znajomymi, jestesmy codziennie z nasza rodziną
            ale jednak spotakania np w dniu imienin czy urodzin ( czy innych rocznicach
            rodzinnych)sa bardziej uroczyste.
            Poniewaz sam piszesz ze "zs23 nie ma prawie nic wspolnego z TK" - to znaczy ze
            cos tam pozostało. Nawet jesli sa to tylko mury, to najwazniejsi sa ludzie
            którzy kiedys te mury wypełniali zyciem i byc moze z wielka przyjemnoscia
            spotkają sie po latach
            Pozdrawiam

• wro73 Re: Technikum Kolejowe- 60 lecie 16.02.07, 17:41
              Gość portalu: Absolwent napisał(a):

> "zs23 nie ma prawie nic wspolnego z TK"
              Ależ to stwierdzenie jest absolutnie bezpodstawne. ZS23 chlubi się przejęciem
              tradycji Liceum Komunikacyjnego i Technikum Kolejowego, nie wspominając o
              prawdopodobnej częściowej reaktywacji TK.
              • Gość: Absolwent Re: Technikum Kolejowe- 60 lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 21:19
                Miło, ze ie odezwałeś.
                Mam nadzieje na spotkanie 21 kwietnia.

Pozdrawiam
    • Gość: nutek Re: Technikum Kolejowe- 60 lecie IP: *.lanet.net.pl 16.02.07, 12:27
      Absolwent TK 1992 -Trakcja Elektryczna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka