Gość: laik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 15:30 Mam zamiar zakupić kilka obrazów wrocławskich artystów- kogo możecie polecić, czyje prace warto kupić. Bardzo dziękuję za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Git77 Re: Znani artyści malarze z Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.07, 19:18 Futer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zero Re: Znani artyści malarze z Wrocławia IP: *.wroclaw.mm.pl 20.02.07, 21:52 Czy chcesz kupić by przyozdobić wnętrze czy też jako inwestycje? To ważne. W pierwszym przypadku kupuj to co ci się podoba a w drugim też.Ale w drugim warto też sprawdzić, którzy malarze funkcjonują we Wrocławiu, w Polsce i na świecie. Dobrze też jest popytać się fachowców, poczytać prasę fachową i odwiedzać liczące się w kraju galerie. To fajna zabawa -polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~laik Re: Znani artyści malarze z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 10:52 obraz powinien być ładny i być potencjalną lokatą kapitału- gdzie mogę poczytać o cenionych artystach z Wrocławia i popatrzeć na ich prace? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk sztuki Re: Znani artyści malarze z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 23:58 Oooo... malarzy to we Wrocławiu dużo, ale 97% niewiele lepsza od malarzy pokojowych, pomimo że mają tytuły profesorów i uczą w ASP. Jeśli jesteś laikiem to radzę Tobie zamówić sobie (może jeszcze komuś z rodziny) portret olejny u niejakiego Kapłońskiego. Otrzymasz solidny, klasyczny olejny obraz, a za ileś lat Twoi potomkowie będą mieli na ścianie podobiznę przodka. Ja tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Re: Znani artyści malarze z Wrocławia IP: *.wroclaw.mm.pl 22.02.07, 15:42 Malarz nazywa się Kapłański a nie Kapłoński. Warto śledzić wystawy krajowe i międzynarodowe oraz pisma fachowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlubn Re: Znani artyści malarze z Wrocławia IP: *.rozanka.wroc.pl 22.02.07, 19:22 Get-Stankiewicz , Laura Pawela i bardzo lubie Przemyslawa Kijasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Znani artyści malarze z Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.07, 14:42 Aktualnie w Warszawie w Zachęcie jest wystawa malarstwa z udziałem wrocławskich malarzy i w BWA w Bydgoszczy też. Są to chyba dwie najbardziej reprezentatywne wystawy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos znany Re: Znani artyści malarze z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 21:13 Wojciech Pukocz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laik Re: Znani artyści malarze z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 09:59 Wielkie dzięki za podpowiedzi, a co sadzicie o pracach Stanisława Przewłockiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Znani artyści malarze z Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.02.07, 11:33 Piękne prace , jeżeli to się komuś podoba . Ale jako lokata kapitału to porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plastyk Tylko Geppert dla laika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 14:15 Nikt do tej pory nie poradził Tobie zakupu obrazu Eugeniusza Gepperta, to jest bodaj największa klasyka malarstwa wrocławskiego po II wojnie. Obrazu Gepperta może tak z miejsca nie znajdziesz, trzeba pochodzić po galeriach i popytać, na pewno ktoś sprzeda. To z pewnością jest także lokata kapitału, ale i naprawdę solidne i zrozumiałe malarstwo. Jest ulica Gepperta, tam kiedyś on mieszkał i malował. Czy jakiś inny malarz doczekał sie takiego uhonorowania? Wiem że to nie jest jeszcze miara artyzmu, ale fakt ten o czymś świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Re: Tylko Geppert dla laika IP: *.wroclaw.mm.pl 26.02.07, 14:51 Niestyty na jego obrazach się nie zarabia tyle ile na pracach młodszych , żyjących artystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plastyk Re: Tylko Geppert dla laika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 20:42 Zgadzam się, ale laikowi nie chodziło chyba o jakąś tzw. "przebitkę" po latach, tylko o dobry drogi wzbudzający szacunek obraz. A Geppert jest także finansowo co najmniej stabilny, tzn. może nie zarobi się dużo, ale najmniejsze prawdopodobieństwo straty. A z pracami młodych żyjacych to jest loteria. I już nie cenią się tak nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laik Re: Tylko Geppert dla laika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 12:40 serdeczne dzięki za wasze cenne uwagi i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
artistik Re: Znani artyści malarze z Wrocławia 21.03.07, 23:07 Łukasz Huculak - piekne obrazy i za kilka lat sporo warte. Najlepiej zapowiadajacy sie i najciekawszy obecnie wroclawski mlody malarz Odpowiedz Link Zgłoś