Dodaj do ulubionych

Znani artyści malarze z Wrocławia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 15:30
Mam zamiar zakupić kilka obrazów wrocławskich artystów- kogo możecie polecić,
czyje prace warto kupić. Bardzo dziękuję za wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Git77 Re: Znani artyści malarze z Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.07, 19:18
      Futer
      • Gość: zero Re: Znani artyści malarze z Wrocławia IP: *.wroclaw.mm.pl 20.02.07, 21:52
        Czy chcesz kupić by przyozdobić wnętrze czy też jako inwestycje? To ważne. W
        pierwszym przypadku kupuj to co ci się podoba a w drugim też.Ale w drugim warto
        też sprawdzić, którzy malarze funkcjonują we Wrocławiu, w Polsce i na świecie.
        Dobrze też jest popytać się fachowców, poczytać prasę fachową i odwiedzać
        liczące się w kraju galerie. To fajna zabawa -polecam!
        • Gość: ~laik Re: Znani artyści malarze z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 10:52
          obraz powinien być ładny i być potencjalną lokatą kapitału- gdzie mogę poczytać
          o cenionych artystach z Wrocławia i popatrzeć na ich prace?
          • Gość: historyk sztuki Re: Znani artyści malarze z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 23:58
            Oooo... malarzy to we Wrocławiu dużo, ale 97% niewiele lepsza od malarzy
            pokojowych, pomimo że mają tytuły profesorów i uczą w ASP.
            Jeśli jesteś laikiem to radzę Tobie zamówić sobie (może jeszcze komuś z
            rodziny) portret olejny u niejakiego Kapłońskiego. Otrzymasz solidny, klasyczny
            olejny obraz, a za ileś lat Twoi potomkowie będą mieli na ścianie podobiznę
            przodka. Ja tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony.
            • Gość: pan Re: Znani artyści malarze z Wrocławia IP: *.wroclaw.mm.pl 22.02.07, 15:42
              Malarz nazywa się Kapłański a nie Kapłoński. Warto śledzić wystawy krajowe i
              międzynarodowe oraz pisma fachowe.
    • Gość: tlubn Re: Znani artyści malarze z Wrocławia IP: *.rozanka.wroc.pl 22.02.07, 19:22
      Get-Stankiewicz , Laura Pawela i bardzo lubie Przemyslawa Kijasa
      • Gość: mimi Re: Znani artyści malarze z Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.07, 14:42
        Aktualnie w Warszawie w Zachęcie jest wystawa malarstwa z udziałem wrocławskich
        malarzy i w BWA w Bydgoszczy też. Są to chyba dwie najbardziej reprezentatywne
        wystawy w Polsce.
    • Gość: Ktos znany Re: Znani artyści malarze z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 21:13
      Wojciech Pukocz
      • Gość: laik Re: Znani artyści malarze z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 09:59
        Wielkie dzięki za podpowiedzi, a co sadzicie o pracach Stanisława Przewłockiego?
        • Gość: mimi Re: Znani artyści malarze z Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.02.07, 11:33
          Piękne prace , jeżeli to się komuś podoba . Ale jako lokata kapitału to porażka.
    • Gość: plastyk Tylko Geppert dla laika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 14:15
      Nikt do tej pory nie poradził Tobie zakupu obrazu Eugeniusza Gepperta, to jest
      bodaj największa klasyka malarstwa wrocławskiego po II wojnie. Obrazu Gepperta
      może tak z miejsca nie znajdziesz, trzeba pochodzić po galeriach i popytać, na
      pewno ktoś sprzeda. To z pewnością jest także lokata kapitału, ale i naprawdę
      solidne i zrozumiałe malarstwo. Jest ulica Gepperta, tam kiedyś on mieszkał i
      malował. Czy jakiś inny malarz doczekał sie takiego uhonorowania? Wiem że to
      nie jest jeszcze miara artyzmu, ale fakt ten o czymś świadczy.
      • Gość: pan Re: Tylko Geppert dla laika IP: *.wroclaw.mm.pl 26.02.07, 14:51
        Niestyty na jego obrazach się nie zarabia tyle ile na pracach młodszych ,
        żyjących artystów.
        • Gość: plastyk Re: Tylko Geppert dla laika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 20:42
          Zgadzam się, ale laikowi nie chodziło chyba o jakąś tzw. "przebitkę" po latach,
          tylko o dobry drogi wzbudzający szacunek obraz.
          A Geppert jest także finansowo co najmniej stabilny, tzn. może nie zarobi się
          dużo, ale najmniejsze prawdopodobieństwo straty. A z pracami młodych żyjacych
          to jest loteria. I już nie cenią się tak nisko.
          • Gość: laik Re: Tylko Geppert dla laika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 12:40
            serdeczne dzięki za wasze cenne uwagi i pozdrawiam
    • artistik Re: Znani artyści malarze z Wrocławia 21.03.07, 23:07
      Łukasz Huculak - piekne obrazy i za kilka lat sporo warte. Najlepiej
      zapowiadajacy sie i najciekawszy obecnie wroclawski mlody malarz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka