brzoza36 09.03.07, 20:21 Kabrety kabaretami , ale gdzie można we Wrocławiu posłuchać dorego jazzu i nie udusić się dymem nikotynowym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bo Re: Jazz IP: *.lanet.net.pl 12.03.07, 03:57 jazz klub rura. ulica lazienna 4 tu masz repertuar: www.jazzklubrura.art.pl/ na miescie znajdziesz tez miesieczny wykaz papierowy w postaci jazzety... Odpowiedz Link Zgłoś
polibius Re: Jazz 12.03.07, 09:49 We Wrocławiu gra się jazz i to dobry. Niestety problem jak widać jest z dotarciem z informacją na ten temat. W przyszłym miesiącu będzie Jazz nad Odrą, niestety nie widać jeszcze żadnych reklam itp. Kiedyś mieszkałam blisko klubu Firlej, gdzie często grano świetny jazz. Niestety wiedziałam o tym tylko dlatego, że mieszkałam w poblizu. Ale, wracam do Twojego pytania, we Wrocławiu gra się jazz w Rurze ( ul Łazienna), w Imparcie, nie wiem czy jeszcze we wspomnianym Firleju Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ibri.s Firlej kontra Rura i Impart 15.03.07, 17:24 W Rurze, owszem czasem gra się coś dobrego tylko że rzadko kiedy (nigdy) nie można obejrzec koncertu w spokoju. Zawsze jest za duzo ludzi, tlok, sciosk, gorąco - jak dla mnie to zero prztyjemnosci. Impart...jezeli chodzi o repertura to jak dla mnie zbyt standardowy i oklepany. A w Firelju: 1. Duza sala i ograniczona ilosc biletow tak ze kazdy koncert ogląda się w bardzo komfortowych warunkach. 2. Swietny, awangardowy, czesto free-jazzowy repertuar; 3. Nie pali się na sali koncertowej. 4. Swietny klimat i ludzie czego brakuje np.Impartowi Dla mnie to najlepszy klub w tym miescie Odpowiedz Link Zgłoś
fatalna.jendza_73 Re: Firlej kontra Rura i Impart 19.03.07, 12:14 Zgadzam się z Twoją opinią. Firlej powinien popracować jeszcze na PR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość szukajcie na www.jnofestival.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 14:08 Odpowiedz Link Zgłoś
ibri.s Re: Jazz 15.03.07, 17:19 Jak dla mnie najlepszy jest Firlej, bo na dużej sali jest zakaz palenia no i repertuar jazzowy... taki że nie mozna miec zadnych zastrzezen. Teraz w poniedzialek będzie Maestro Trytony, przyjdz i sam zobacz:) bilety tylko 10 pln brzoza36 napisał: > Kabrety kabaretami , ale gdzie można we Wrocławiu posłuchać dorego jazzu i > nie udusić się dymem nikotynowym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: Jazz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 15:27 w rurze podczas koncertow tez nie wolno palic. a czesc koncertow tez wymiata. dla kazdego cos dobrego. nie porownywalbym klubow. firlej roznorodnie gatunkowo od cieza rura ukierunkowana muzycznie w okolicach jazzowych po imprezy cykliczne warto zajrzec na programy obydwu, bo wybor jest imponujacy. Tak naprawde raczej nie procz tych dwu tak preznie dzialajacych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś